Widok

Zakupy w Biedronce?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy robicie?
Czy myslicie że prawdą jest że są to rzeczy "drugiego gatunku" dlatego są tansze?
Kurcze dziś zaszłam i patrze, że są obiadki z gerbera za 3,98 zl to o złotówke taniej niz w moim osiedlowym sklepie :)
Robie czesto tam zakupy ale dla siebie nie dla małego. Ale różnice w cenie sa ogromne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja robię tam zakupy duże raz w tygodniu dla całej rodzinki :) i naprawdę jest taniej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
htp://biedronka.pl
biedronka to moj najwazniejszy sklep.jestem w nim na zakupach co drugi dzien,maksymalnie co trzeci.
uwazam za bzdurę,ze towar jest tam jakiegos gorszego gatunku.
jedynie mięsa i wędlin tam nie kupuję.
Natomiast dla dziecka kupuje glownie:chusteczki nawilżane DADA jedyne jakie uzywam.
bebiko,wczesniej herbatki bobovita,obiadki,deserki(nie sądze,ze te rzeczy dla dziecka są gorsze niz TE SAME np w auchan).
kupilam tez kilka razy np body i jestem zadowolona.nie rozciągnely sie,nie zmechaciły.wyglądają ok.
A jednak to są rzeczy "drugiego gatunku" no może inaczej większość rzeczy odbiega jakościowo od tych "normalnych"
Mój brat pracuje w firmie, która produkuje m.in dla biedronki pewne produkty i twierdzi, że te biedronkowe to jakieś 50% tego co ich normalny produkt sprzedawany w innych miejscach niż biedronka czy inne sieciówki - sama się na jogurtach przekonałam ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
jogurty to akurat ogolnie są lipne.bylo mnostwo reportazy na temat jogurtów ogólnie i poodbno we wszystkich np owocowych jest tyle owoców co nic,także...

akurat jogurty kupuję,ale tylko dla siebie.dla dziecka nie.
sa drugiego gatunku bo skad ta niska cena. wystarczy kupic np. plyn do naczyn nie pamietam jak sie naywa, i ten sam kupic w innym sklepie. ronica ogromna, nie wspomne ju o jedeniu. dla dziecka do jedzenia w zyciu bym tam nic nie kupila.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja również robię tam zakupy od czasu do czasu, kupuje różne produkty oprócz mięsa i wędlin choś mają dość smaczny taki Pasztet Babuni, częściej robię zakupy w Lidlu - tam mam sprawdzone dżemy/powidła, słodycze, wędliny i wiele innych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
akurat plyn do mycia naczyn uzywam TYLKO biedornkowy bo jest extra.malutko wystarczy wlac i bardzo mocno sie pieni.nazwa"KRAFT" biały.jak dla mnie rewelka:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja np Lidla nie lubie tzn produktów z Lidla :)wole biedronkowe.
No,ale wiadomo....kazdy ma swoje sprawdzone sklepy:)
Dla mnie to w sumie najbliższy sklep więc siłą rzeczy robię tam zakupy. Wędliny kupuję, ale te" kraina smaku" czy coś takiego, sokołowa w każdym razie. Kiedyś kupiłam taką samą szynkę (babuni) w normalnym sklepie (oczywiście droższą niż odpowiednik biedronkowy) i porównałam składy. Bez różnicy.
Tam robię jednak takie "codzienne" zakupy, po większe zakupy jeżdżę do selgrosa.
W biedronce nie wszystko jest tanio, czy taniej niż w innych marketach.
Mój bestseller z biedrony to ser gouda "pradawna" w plastrach, polecam ;)
jeżeli produkt jest znanej marki np. gerber to jet to to samo co w innej sieciowce (ta sama klasa itd.) - część produktów jest specjalnie robiona dla biedronki przez znane firmy np. przyprawa do kurczaka z oznakowaniem że dla biedronki jest robiona przez kamisa - i w tym przypadku mozna rozważać czy nie jest to produkt II kategorii;
A to że są róznice w cene - no cóż między kauflandem a realem też potrafi być złotówka róznicy na znanym produkcie i nikt nie krzyczy że w kauflandzie to pewnie II kategoria :)
Jeśli chodzi o słodycze, to i w lidlu i w biedronie mają dobre.
Lidl to też taki sklep drugiego gatunku. Ja tam wchodzę, kupuję pieluch, tablety do zmywarki i wychodzę.
Lidla wywalili z Norwegii za kiepską jakość.
Ja robie tam zakupy i narzekam. Fakt nie kupuje wedlin, serow bo te kupuje w sprawdzonym sklepie. Czesto są fajne promocje.
chyba mialo byc "nie narzekam":)
Haha Justi30 dokładnie nie narzekam:):)
koło siebie mam 3 biedronki do wyboru i bardzo często robimy tam zakupy :)
papier toaletowy - tylko z biedronki ;) woda dla Gabrysia - z biedronki (zgrzewki małej Dobrawy)
i wiele innych :)

sąsiadka pracowała w Biedronce :P także wiemy co i jak i nie boimy się kupować ;)

co do jogurtów... z reguły są robione z pulpy owocowej :P i wcale "owoc przewodni" nie jest głównym składnikiem :P najczęściej podstawą jest np. dynia :P do tego zapachy, barwniki, trochę faktycznego owocu ;)
O tak papier melodia rózowy uwielbiam go jesli mozna uwielbiac papier toaletowy:D
Ja też chwalę sobie płyn KRAFT ten biały z balsamem. Co do słodyczy to moja ciocia pracuje w fabryce czekolady, która robi też m.in, dla Biedronkii; też się zdziwiłam bo mówiła, że te biedronkowe niczym się nie różnią od normalnych, mają tylko inne opakowanie.
papier melodia tez kupowalismy - ale draznilo mnie ze 1na zgrzewka idzie na tydzien i dlatego wszedzie byly zgrzewki papaieru na zapas

wkurzylam sie i przeliczylam ze papier kupiony w realu taki w pieski wychodzi taniej i mniej miejsca zajmuje bo 1 rolka wystarcza nam prawie na tydzien (a nie 2 dni w przypadku melodii)

pozatym odkąd kumpela zaciągneła mnie do biedry na zakupy to tylko tam już łaże :)

jak sie mąż dowiedział to się skrzywił a teraz sam tam jezdzi na zakupy :) jak sie przekonał :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry