Widok

Zakupy w Biedronce?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy robicie?
Czy myslicie że prawdą jest że są to rzeczy "drugiego gatunku" dlatego są tansze?
Kurcze dziś zaszłam i patrze, że są obiadki z gerbera za 3,98 zl to o złotówke taniej niz w moim osiedlowym sklepie :)
Robie czesto tam zakupy ale dla siebie nie dla małego. Ale różnice w cenie sa ogromne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lubię Biedronkę, bo można tam znaleźć fajne produkty różnych marek w niższych cenach. Ostatnio widziałam, że jest u nich dostępna seria z Eveline - kosmetyki Beauty Elixir.

W weekendy jest o 10% taniej za zakupy z aplikacją.

Bo ty nie masz nic wspólnego z zakupami, tylko pchasz reklamę. Wrzuciłaś wiele wpisów, zawsze inaczej się podpisujesz, ale po IP widać, że to ciągle ta sama osoba pisze. Zniechęcasz i obrzydzasz samą myśl o aplikacji carefoura.

Miśka
2021-06-29 09:20:51
Mają aplikację już spory czas, ale jakoś szału na tym nie zauważyłam.
Czemu nie zauważyłaś? Mi się wczoraj z aplikacją udało dorwać kilka rzeczy w Carrefourze taniej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mają aplikację już spory czas, ale jakoś szału na tym nie zauważyłam.

A jakie dodatkowe rabaty masz na myśli? Szczerze mówiąc, to pierwszy raz słyszę, że Carrefour ma aplikację.

Wiemy, jest twój wpis niżej sprzed 3 miesięcy.

Dejwi
2010-03-04 16:54:31
papier melodia tez kupowalismy - ale draznilo mnie ze 1na zgrzewka idzie na tydzien i dlatego wszedzie byly zgrzewki papaieru na zapas

wkurzylam sie i przeliczylam ze papier kupiony w realu taki w pieski wychodzi taniej i mniej miejsca zajmuje bo 1 rolka wystarcza nam prawie na tydzien (a nie 2 dni w przypadku melodii)

pozatym odkąd kumpela zaciągneła mnie do biedry na zakupy to tylko tam już łaże :)

jak sie mąż dowiedział to się skrzywił a teraz sam tam jezdzi na zakupy :) jak sie przekonał :)
A zakupy w Carrefourze lubicie robić? Ja jestem tam raz w tygodniu, mają bardzo duży wybór produktów marki własnej w dobrych cenach.

Też coraz częściej przeglądam Carrefour gazetki bo mają ceny niskie jak dawniej dla tych produktów. Nie wiem czy masz też aplikację, ale warto zainstalować, bo są dodatkowe rabaty :)

Robię zakupy w Carrefourze, jest tam ogromny wybór i spożywczych artykułów i chemii i przemysłowych. Ceny atrakcyjne a ja nie lubię przepłacać szczególnie w tak ciężkich czasach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mamy na forum kogoś z Gliwic albo okolic? Ostatnio ruszył w naszej okolicy nowy sklep internetowy z produktami spożywczymi - dowożą do domu, setki produktów do wyboru https://dosiaty.pl/1/gliwice
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ja do pracy bazuje przede wszystkim na sałatkach. W sumie nie jestem wegetarianką, ale często sięgam po takie produkty, więc można mnie nazwać fleksitarianką. Po prostu smakuje mi wegetariańskie jedzenie, a mięso już coraz mniej. Często biorę sobie smoothie w szejkerze albo w takim specjalnym dzbanku. Mieszam różne sałatki, z gotowanych warzyw albo surowych. Ostatnio zrobiłam sobie nawet do pracy kanapki z jajkiem i wege burgerami Vivera z Biedronki. Akurat mam możliwość wrzucenia sobie jedzenia do mikrofali z grillem, więc dobrze smakowały.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja nie uważam ,ze Biedronka jest jakimś sklepem drugiego gatunku . wszytsko jeszcze zależy w jakim miejscu znajduje się ta Biedronka ... Ja osobiscie robie tutaj zakupy ( a jestem raczej dobrze usytuowana ) i jakos nie narzekam . Co do delicji paryskich Anna to też zauważyłam zmianę w ciastkach . Nie tylko galaretka przeraźliwie słodka ale sobie pod uwagę jaki jest biszkopt :/ cieńszy i twardszy

Ja miałam persil żel z biedronki niczym się nie różni od tych ze sklepu z chemią .Tak samo ładnie pachnie i dobrze pierze . A takiej typowo biedronkowej chemii nie używam , Ja owszem kupuję chemię gospodarczą , ale jest to lenor , persil bądź ariel , ew. surf .Lubię też bardzo mrożonki albo słodycze zwłaszcza Ciastka Paryskie .... ale niestety cos sie popsuły ostatnio :/ jakby stare , a galaretka przeraźliwie słodka
a czy używacie tych kapsułek do prania -ultra czy jakoś tak?
zastanawiam się nad nimi
albo persil żel z Biedronki ktoś miał ?
ja kupuję persil - żel w sklepie z chemią niemiecką i się zastanawiam czy to taki sam?
mój Mąż też pracował w Lidlu ;) tam wole kupować warzywa/owoce mięso/wędliny ;) chociaż 2-3 razy "przejechałam się" na mięsie - niby data była jeszcze na kilka dni, a mięso nie nadawało się do niczego :/ ostatnio tak wyrzuciłam paczkę mielonego, które zrobiło się szaro-białawe-sine :/
skład wędlin bardziej mi się podoba :]

i mam wrażenie, że jednak w Lidli bardziej dbają o świeżość warzyw i owoców ;)

_______

patrzyłam na swoje wpisy sprzed 3 lat ;) teraz rzadziej robimy zakupy w Biedronce.

ale stałe elementy to:

- chleb
- Agent żel do wc
- w dalszym ciągu papier toaletowy Queen Premium tylko z Biedronki
- mleko z butelkach (zamiennie z Lidlem)
- masło (zamiennie z Lidlem)
- mydło w płynie (zapasy) do mycia rąk - jak dla mnie lepsze od Lidlowego
- moja Mama pije ichnią kawę śniadaniowa/poranną czy jakoś tak ;)
- Mama i Mąż kupują kawę rozpuszczalną (ja kawy nie piję wcale)

czasem jakieś gotowe ciasto (babka) albo drożdżówki ;)
niestety ale lidl i biedronka przycinają na mięsie chodzi mi o gramaturę nigdy nie ma tyle ile jest napisane:/ zawsze jest mniej to 5 dkg to 10 dkg a przy takiej ilości co sprzedają to już jest bardzo dużo!!
Justyna w biedronce tez jest mięso, wędliny, ryby kontrolowane i np mięso ma datę do 6.11.2013 to musi być zdjęte 5.11.2013 po zamknięciu sklepu.
często niższa cena biedronkowa wynika z mniejszych pojemności.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez lubie biedroneczke:) papieru ich nie bo jest za cienki;p wole rossmannowski, ten zielony z biedroneczka.
co do lidla to mieso i wedliny sa kontrolowane, wszystko ma swoja date przydatnosci dla klienta, czyli ile dni przed terminem najpozniej moze kupic zeby zdazyc zjesc, takie produkty sa wtedy na te 30%, mieso tylko tam kupuje. a wiem to bo tam pracowalam;p

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry