Widok

Zjadłabym coś słodkiego:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny tak za mną chodzi coś słodkiego "domowego", ale nie mam pomysłu co by tu zrobić. Może doradzicie coś pysznego i szybkiego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ojjka - np. w Realu :) (nawet dzisiaj widziałam)

Asiula - są słodkie ale nie wykręcają ;) należy kupić mleko w proszku(ale nie granulowane)
np.:

image

image

tak - kajmak to masa karmelowa/krówkowa :) można zrobić samemu (gotować 2,5 godziny zamkniętą puszkę mleka słodzonego, pilnując żeby cały czas była przykryta wodą) albo kupić gotową :)

fajne jest też ciasto 3bit :) bez pieczenia :) http://www.wielkiezarcie.com/recipe43149.html

do Rafaello mają być zwykłe, słone krakersy :) w gotowym cieście nie czuć soli :) ale dzięki temu ciasto nie jest za słodkie/mdłe :P
Dzięki Agusia:)
Właśnie zrobiłam 3 bit,chłodzi się w lodówce.

Zobaczymy co z tego wyjdzie bo jak to ja przy ciastach zawsze coś musi byc nie tak:)

Krem gotowałam karpatkowy aby było szybciej i mimo iż masło ubiło się na puch a budyń był bez grudek to po połączeniu krem zrobił się grudkowy:(
A masa kajmakowa w puszcze miała takie kryształki chyba cukru.Czy trzeba tą puszkę podgrzac w kąpieli wodnej i ten cukier wtedy się rozpuści?
Ja wrzuciłam tą masę do garnka ale tylko lekko podgrzewałam i niestety te kryształki zostały.
a ja mam w piekarniku sernik jeszcze sie piecze
Sernik to dla mnie wyższa szkoła jazdy:)

Ja w zasadzie w ogóle nie piekę,na święta kupuję z cukierni,torty na urodziny dziecku zamawiam:) a na co dzień nie piekę bo od kilku miesięcy nie jem w zasadzie słodyczy i ciast a mąż też średnio jest za ciastami.
Dlatego nie mam wprawy:)

A 3 bita zrobiłam sobie na urodzinki:)
mój mąż to za ciastami szaleje i pieke 1 w tyg.lub co drugi tydz.
Ja 2 tygodnie temu upiekłam babkę cytrynową.Co prawda babka to nic nadzwyczajnego ale dobra była:)
Wczoraj musiałam wyrzucic kawałek,także nie piekę bo cała blacha ciasta jakiegokolwiek to jest dla nas za dużo.

A gdybym piekła raz w tygodniu i prawie sama zjadała to bym znów odzyskała z trudem zrzucone 6 kg:)
ja zrobilam to domowe bounty i jest przepyszne :)))

zreszta juz wszystko zjedzone :))
3bit-a tez robilam kilka razy - smaczne jest:)Polecam:)
takie mega szybkie ciasto z tym kajmakiem to - spod biszkoptowy ja kupuje gotowy) na to kajmak, orzeszki ziemne (najlepiej niesolone) i bita smietana. Pycha:)
A ten kajmak to ja gotuje 3-4 puszki zawsze i mam na pozniej:)
"ja zrobilam to domowe bounty i jest przepyszne :"

Też spisałam ten przepis i nawet się nad nim zastanawiałam:)

"A ten kajmak to ja gotuje 3-4 puszki zawsze i mam na pozniej:)"

Ja chciałam aby było szybciej ale następnym razem sama ugotuję mleko,przynajmniej zawsze była gładka masa.
3 bit pyszny ale... czy te herbatniki do jutra zmiękną?

A można użyc zamiast herbatników biszkopty?
zależy jakie herbatniki :P

pierwszy raz robiłam z takich, które nie zmiękły :/

później już z bardziej kruchych ;)
Pyszne, szybkie i mało tuczące :) Ale nie ciasto tylko deser. Bardzo polecam, u mnie wszyscy kochają. Kupujemy mrożone maliny i podgrzewamy w garnku z odrobiną wody. Dosypujemy cukier - dość sporo, bo malinki są kwaśne i dolewamy (lub nie, jak kto woli) odrobinę koniaku. Nalewamy gorące maliny do salaterek i wkładamy po gałce lodów śmietankowych lub waniliowych oraz listek mięty. PYYYCHA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja dzisiaj zrobilam jablecznik polecam banalnie prosty i szybki a z bita smietana niebo
ja rano chyba znowu upiekę ciasto amerykańskie z jabłkami :)
A robię dziś rafaello jeszcze na dokładkę:)

Agusia a jakich herbatników używasz? Ja kupiłam Petit Beurre ale tak średnio zmiękły,najbardziej te pod bitą śmietaną.
ja kupowalam herbatniki z biedronki i zmiekly:)

moge prosic o przepis na ten szybki jablecznik?:)
"ja kupowalam herbatniki z biedronki i zmiekly:)"

to następnym razem kupię biedronkowe :)
Rafaello się chłodzi... przyznam się ,że jestem ciekawa jak będzie nam smakowało to ryzykowne połączenie słonych krakersów ze słodkim kremem:)
też tak myślałam jak robiłam pierwszy raz ;)
"też tak myślałam jak robiłam pierwszy raz ;)"

Skoro robiłaś więcej niż raz to znak,że ryzyko się opłaciło:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

do góry