Widok

Złe wyniki - cukrzyca ciężarnych

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej laski, czy któraś z Was miała złe wyniki na obciążenie glukozą 50 g, u mnie wynik 167:(

Czy macie jakiegoś dobrego diabetologa w Gdańsku? Jakie badania mam zrobić dodatkowo przed wizytą?

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
pmagdaleno , wywal albo schowaj gdzieś głeboko wszytkie ksiazki o ciązy , powikłaniach itp , nie grzeb w internecie w poszukiwaniu kolejnych chorób dziecka i mozliwych wad - to zle wpływa na ciebie a tym bardziej na twoje dziecko. Ogladaj tylko ładne bobaski i relaksuj się inaczej oszalejesz do końca ciązy
dzieki dziewczyny a ja tak lubie ziemniaki i tonami je wcinam

dla dziecka przestane ale niech bedzie zdrowe

Dokladnie! Dziecko bedzie zdrowe i koniec kropka, nie ma innej mozliwosci :)

Dzieki dziewczyny kochane jestescie chciałabym miec chociaz troszke tej wiary co wy i mój mąż ale jej nie mam mimo moich starań

Magda, przyjadę do Ciebie, odetnę Ci kabel od neta, wywalę wszelkie książki i pisma przez okno i może się uspokoisz!!!!!!!:)))))cały czas Ci piszę kochana, żebyś przestała się zadręczać, bo własnie tym robisz największą krzywdę!!sama sobie wkręcasz kobito całkiem niepotrzebnie!!wodogłowie????!!!!!już do końca oszalałaś:)))))byłyby już symptomy wcześniej tych nieprawidłowości, o których piszesz, a Ty szalona wymyślasz!!!głowa do góry, uspokój się i zacznij cieszyć ciążą, to będzie dla Ciebie najlepsze lekarstwo:))
@gnieszka ty wiesz że chce sie cieszyc nawet wczoraj kupilam rzeczy małemu pierwsze, cieszyłam sie ze dowiem sie jaka płec a teraz nawet na USg nie idę

A ty przyjedź i nakop mi do d..... moze mi bedzie lepiej ale najpierw sie wypłacze tobie na kolanie

dobrze, ale wiesz, że jak ja przyjadę to bedzie magiel Twojej głowy, żebyś przestała świrowac, bo inaczej na sreberko będę musiała do Ciebie jeździć:)))))))))))))))))))

idź na to cholerne usg!!!!!!!!!!!!!!!! bo potem będziesz schizować, że nie poszłaś i może coś jest nie tak:))))

to ma być to usg u Preisa?
PMAGDALENO, IDZ KONIECZNIE NA TO USG !!!!!!! dlaczego miałabys nie iść - to najgłupsza rzecz jaką mozna zrobic nie iść na usg ze strachu , ze cos sie okaże nie tak ...ja przed kazdym usg czułam niepokój tak to jest wiem o tym . Masz stosowac się do zaleceń lekarzy, robic zlecone badania , nie czytac głupot w internecie i nie nakręcac się niepotrzebnie. Masz poprostu zrobic wszytsko dla spokoju swojego i dziecka i dbac o siebie powójnie a napewno wszytko bedzie dobrze. Musi byc ! Pozdr
tak USg u Preisa boje sie o szyjke i o dziecko

Madzia na usg marsz !!!! raz raz raz

idzcie za mnie
ja nie ide

ojjj madzia...na twoim miejscu marwtiłabym sie u swój tyłek....bo jak wszystkie Ci nakopiemy to te złe myśli Ci od razu przejdą :)
największą krzywdę jaką teraz robisz dziecku to twój ciągły stres....a stres podwyższa tez cukier kochana. Sama miałam za duże wyniki i mierze cukier od paru tygodniu 3 razy dziennie i stosuje dietke dla cukrzyków.
I nie czytaj o jakiś chorobach bo to głupota...moi lekarze by Cie ochrzanili jakbyś powiedziała że takie cos czytałas.
Trzustka dziecka zbija ten cukier....dopiero jakby był bardzo wysoki cukier to sie odkłada na organach dziecka tłuszczyk bo malec sobei nie radzi z przetwarzaniem a Ty aż tak wielkiego nie masz....i z resztą już masz wykryte więc teraz odpowiednia dieta na pewno wszystko załatwi. Na e-mama mamy też majóweczki co biorą insuline żeby cukier zbić...i ich maleństwa rozwiajają się dobrze :)

głowa do góry i leć na USG....przynajmniej się uspokoisz że wszystko jest w proządku bo na pewno tak będzie :)

Ja na swoje USG chodzę! Ostatnio pół ciała mi wymazali tym żelem, ręcznik plus papierowy podkład z kozetki mi do wycierania nie wystarczyły i wyszłam na mróz cała mokra i klejąca :) Za Ciebie już nie pójdę! Ale zawsze możemy zrobić gromadny nalot i Cię zanieść :)
Dziewczyny przydałoby sie kopniak od was

Agatha a od ciebie to juz na pierwszym miejscu od kiedy pamietam zawsze mnie stawiałas na nogi.
Jest mi ciężko i będę chyba pisała jak bede miala doła zamiast zamykac sie w sobie i płakac bo wy mi pomagacie

nad USg się zastanowię

dobra laski ona znowu kombinuje.....to gdzie ją dorwiemy na te kopniaki ? macie jakaś linke w domu zeby ją zwiazac i doprowadzić na to USG ?

hihi

idz na to USG bo jak nie pójdziesz to dopiero sobie narobisz biedy i prosze cie zachowuj sie jak odpowiedzialna matka , juz sie martie co bedzie jak sie dzieciaczek urodzi ......... nie mozesz tak panikowac kochana musisz zachowac zimna krew - czas najwyzszy sie tego nauczyc
Ty masz doła! No nie, teraz to już nie tylko kopniak Ci się należy, teraz to zasługujesz na strzał zapięciem od stanika!

Kurde, jest w ciąży cholera i jeszcze marudzi! Zobaczysz, zabierzemy Ci po urodzeniu to Twoje śliczne zdrowe maleństwo i rozlosujemy pośród niepłodnych forumek!

:D
dobre!!!!!!!!!!!!!:)))))))))))))))
Aghata ze staniczkiem bedzie ciężko bo jest idealnie dopasowany

USg ide zrobic i będzie dobrze

a teraz mi możecie nakopac i możecie krzyczeć.
wynik 119 przy normie do 140 okazało sie ze pierwszy wynik był przekłamany po chorobie i glukometr tez przekłamuje

Mam tylko pilnowac cukru i nie martwic sie na zapas.

Dziewczyny sorrki mozecie krzyczeć nalezy mi się

Dziekuje wam za wsparcie było mi potrzebne

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry