Widok

Zlobek Kasztanek Piastowska-pytanie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja córka od wrzesnia idzie do zlobka na Piastowskiej. Mam pytanie do mam, ktorych dzieci chodza/dostaly sie do w/w zlobka:
-jakiej wielkosci powinna byc ta poszewka sluzaca za przescieradelko??
-czy ktoras z mam dysponuje moze lista rzeczy jakie nalezy dostarczyc do zlobka (niestety swoja liste zgubilam;/) za odpowiedzi bede baaardzo wdzieczna:)

A moze ktoras mama podzieli sie opinia o zlobku, jak przebiega adaptacja dziecka, jak z chorobami?? Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
bardzo polecam ten żlobek, panie są fantastyczne:))))
nie wiem o co chodzi z tym prześcieradelkiem bo nic takiego nie dawałam.
Z rzeczy jakie miałam dostarczyć to: kapciuszki, pizama, butelka, smoczek, ciuchy na zmianę gdyby dziecko się pobrudziło,
a co miesiąc: dwie paczki chusteczek mokrych, jedną suchych, pieluchy podpisane
Moj synek nie chorowal (chociaż szczepiony był na wszystko), adaptacja ok. Od razu poszedl na 8 h i bez problemu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja córka choruje i to bardzo...
ale w sumie to ze żłobka jako żłobka to jesteśmy zadowoleni ;)
Olenka, to chyba nasze dzieci beda razem w grupie(gr3)? A zasw z sanepidu dostarczalas ? gdzie w ogole w Gdansku sanepid!?(ja nie z Gdanska:))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to super:)
ja jeszcze nie zalatwilam zaswiadczenia ... sanepid? no nie powiem ci bo rok temu moj mąż to załatwiał a ja tez do kilku lat mieszkam w Gdansku i jakoś sanepidem nigcy się nie interesowałam
Czy dostalaś maila ze żłobka tam jest lista co trzeba dać (wyprawka)
Pozdrawiam
Pewnie się zobaczymy:)
sanepid jest w przychodni na ul. Wałowej ;) wypisują to zaświadczenie od ręki ;)
Olenka-dostalam maila, do zobaczenia na zebraniu:)

Aniapa- dzieki za info o sanepidzie:)
mój synek też idzie od czwartku do tego żłobka, będzie w gr. IV - podobno to Krasnoludki ;))
dziś bylismy w Sanepidzie na Wałowej, od ręki zaśw., jutro jeswzcze do pediatry po zaśw.
trochę się boję tych pierwszych dni w żłobku, w sensie: jak ktoś obcy może się zajmować moim dzieckiem i mnie przy tym nie będzie ;)) będę bardzo niecierpliwa i ciekawa jak mój Młody sie tam odnajdzie..
NatR uwierz panie tam są wspaniałe. Mój synek dziś wlecial tak szybko do dzieci że nawet nie zdążyłam mu zmienić butów... to mówi samo za siebie:)))
Na początku pewnie będzie troszkę zagubiony ale panie szybko pomogą mu się zaklimatyzować:)
NatR to nassze dzieci w jednej grupie beda! Moja miala isc do 3 a na zebraniu sie okazalo, ze jednak bedzie to 4 grupa.Ja sie ciesze, ze mloda idzie i jestem pozytywnie nastawiona..ona juz sie nudzi w domu i czas najwyzszy zeby do ludzi poszla;pWiadomo, ze na poczatku moze byc ciezko, ale na bank sie ulozy. Oby tylko dzieciaki nie chorowaly...do zobaczenia 1 wrzesnia:)
moja córak chodziła do tego zlobka
i same pozytywy :)
poszła jak miała 5,5 m-ca :)
przeszła przez gr 1,2 i 4

wszystkie Panie usmiechniete i skore do pomocy
maluchy rozwija sie super

wyprawka:
napewno chusteczki mokre i suche
ubranka na zmiane
pizamka
na gr 4 bedzie tez mojego meza siostrzenica
Witam, baaaaaaaaaardzo polecam żłobek Kasztanek , przede wszystkim panie, które tam pracuję - są po prostu super, moja córka chodzi tam 2 rok i jest zachwycona, zawsze uśmiechnięta i bardzo chętnie rano pędzi do dzieci :)
Chciałam zwrócić uwagę również na kierownika żłobka, pani Ewa doskonale dba o wszystkie sprawy finansowe i nie tylko, wspaniały kontakt!!

Polecam !!!
ponawiam, prosze o opinie o tym zlobku
witam moja corka chodzila do tego zlobka 2 lata i w zasadzie moge mowic o tym zlobku w samuch superlatywach od tego jak jest tam czysto smacznie i przyjemnie. To prawda co kolezanka pisala wyzej Pani Kierownik Pani Ewa jest swietna!!! A Panie opiekunki jeszcze wspanialsze. To nie jest przechopwywalnia dzieci ale na prawde dzieciaki tam sie bardzo duzo ucza, nasza corka co roz wracala z jakimis pracami do domu a przestawienia na dzien babci i dzien dziadka byly kapitalne ... panie bardzo ciezko pracuja nad tymi dziecmi polecam serdecznie moja corka ma chodzic tam od wrzesnia wiec moze sie zobaczymy ;))

Polecam polecam polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
kilka dni temu dostalam informacje ot ym ze moj synek sie dostal, wiec od wrzesnia bedzie chodzic :-) napewno sie spotkamy
Jak długo oczekiwały Panie na miejsce w tym żłobku? Zapisałam córkę jak tylko otrzymała PESEL , czekamy już ponad rok i jesteśmy na 150 miejscu, zastanawiam się ile czasu to może jeszcze potrwać bo muszę wracać do pracy:(
czekałam ponad 2 lata - koszmar!
Ja zapisałam syna w zeszłym roku w lutym - w tym roku w maju dostałam informację, że od września będzie przyjęty.

Córka też tam chodziła.
Mam nadzieję , że do końca roku uda nam się dostać bo na urlopie wychowawczym nie będzie kolorowo :(
My czekaliśmy dwa lata. Syn właśnie kończy przygodę z tym żłobkiem, załapał się tylko na rok, teraz już przedszkole.
_
A kiedy dostawałyście info, że dziecko dostało się do żłobka? Mój obecnie jest w okolicach 80 miejsca i zastanawiam się, czy jest szansa żeby się dostał jakoś późną jesienią...
Moja córka jest obecnie na 64 miejscu w ciągu tygodnia przesunęłyśmy się w kolejce o około 60 miejsc , ale żadnej informacji o dacie przyjęcia jeszcze nie otrzymałam , pewnie listy na wrzesień już zostały ustalone stąd ten postęp.
My dostaliśmy informacje na koniec września 2014, że od października jest miejsce czy się decydujemy. Syn był wtedy na liście oczekujących gdzieś koło 100. Nie wiem czy przedszkole nie było w stanie się skontaktować z oczekującymi, czy po prostu nikt z tej setki przed nami się nie zdecydował. Tym cudownym sposobem dostaliśmy się do przedszkola z dość odległej pozycji na liście oczekujących.
Warto odbierać telefony :)
_
ile jest dzieci w grupach i ile grup?
średnio po 20 i grup 4
Ja dostałam teraz w maju informacje o przyjęciu we wrześniu
No niestety otworzenie żłobka jet trudne i wymaga ciągłej kontroli i udoskonalania. Jeśli jeszcze mamy jedzenie to musimy przejść obiór Inspekcji Sanitarnej więcej na ten tematu przeczytałam tutaj: WWW.wspomagamy.pl/wymagania-sanepidu-dla-zlobka-haccp/
to też nie zawsze jest takie łatwe i proste :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry