Widok

Żylaki w ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Witam Mam problem od początku ciazy mam okropne zylaki "żyły na wierzchu grube. Zaczynają sie juz prawie po obu stronach brzucha:( i idą di kolan i dalej do stop. Lekarz zalecił mu kupno ponczoch uciskowych. W piatek mam chirurga naczyniowego, boje sie ci powie. Czy zylaki mogą byc wskazaniem do cc? Chce rodzic sn
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
a w jakiej cenie i po ile szt.pakowane,ja w tej chwili biorę Cyclo4 Dios
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mi w ciaży na żylaki chirurg naczyniowy oraz ginekolog (a w zasadzie 2) zalecili cyclo 3 forte- czy jakoś tak -chyba jedyne bezpieczne podczas ciąży tabletki na żylaki..zrobiłam taki zapas-że jeszcze leżą nierozpakowane w szafce..nie zdażyłam wszystkich zużyć..-gdyby ktoś był zainteresowany-chętnie odsprzedam po atrakcyjnej cenie
a jaką metodą robiłaś skleroterapię bo podobno piankowa jest lepsza i co możesz powiedzieć o cenie takiego zabiegu?
Skleroterapie miałam rok temu i na razie w tym miejscu jest ok. Jednak jestem e 24 tyg ciąży i zaczęło wychodzić gdzie indziej na nogach :-( co prawda malutkie ale są. Wcześniejszy zylak wyszedł parę mcy po pierwszym porodzie.
Też zastanawiam się nad skleroterapią,miałaś duże żylaki czy tylko pękające naczynia ? słyszałam że po tym zabiegu naczynka dalej pękają tylko w innych miejscach czy to prawda ?
Anka na pewno nie powinnas tego zaniedbywać. Ja również miałam żylaki Bardzo bałam się ewentualnych zabiegów. W końcu zdecydowałam sie na skleroterapię. Jest w Gdańsku wykonywana na Skłodowskiej, tutaj jest info: http://skleroterapiagdansk.pl/ . Ostrzykiwanie żylaków. No nie brzmi to przyjemnie ale naprawdę czujesz jedynie dyskomfort. Różnica diametralna.
Ja miałam żylaki już wiele lat przed ciążą. Takie, że wyglądały jak Amazonka z dopływami, tragedia po prostu, młoda dziewczyna i nogi nie do pokazania ludziom, żylaki jak u starej baby :)
Nosiłam w ciąży pończochy kompresyjne (II stopień), potem brałam heparynę, bo trochę leżałam. Rodziłam sn bez najmniejszego problemu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Musisz zaopatrzyć się najlepiej w rajstopy przeciw żylakowe dla kobiet w ciąży. Spytaj lekarza jaki stopień kompresji będzie odpowiedni, pewnie II. W przypadku pończoch żylaki wyjdą powyżej a u Ciebie już tak się dzieje. Podczas porodu powinnaś mieć założone z kolei pończochy bo inaczej się nie da.
Polecam firmę Jobst - można zamówić przez Internet po wymierzeniu się w domu, łatwiej je założyć bo są nieco cieńsze lub Medi - dostępne w sklepie medycznym przy AMG lub Gdańsk-Wrzeszcz Poradnia Flebologiczna.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry