Widok

mamy listopadowo- grudniowe 2014 cz5

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Stary wątek: http://forum.trojmiasto.pl/mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz4-t551559,1,160.html#npu1

Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Juditt 26.12
anesia 26.12
Inka.ja 27.12
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
Nina80 30.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
gratuluję synka:).

mam nadzieję, że pogoda na mazurach jest troszkę ładniejsza:).
dziękuje i słoneczne pozdrowienia z Gdańska;)
Pozdrowienia z Mazur!!! :)
Inka gratulacje małego mężczyzny :)))! Najważniejsze, że wszystko dobrze - ja czekam na swoje połówkowe - idę w czwartek;)

Dzis wizyta na NFZ - wszystko dobrze, mały rośnie - cały czas jest większy więc tak już chyba pozostanie - wg wymiarów 24 tydzień;)
ja po połówkowym:) wszystko ok:) potwierdzony mały mężczyzna:)
Ja mam na 18:) wiec sie pewnie miniemy, dzis tez Wasza grupa wychodzila, a my mieliśmy zajęcia tuz po Was:)

ja chodze ubrana na gimnastykę tak jak na fitness, koszulka, leginsy lub spodenki i wygodne sportowe buty:)
Chocolate my już po pierwszych zajęciach. Mamy pon i wt na 17tą więc pewnie jutro się zobaczymy :) co trzeba ubrać na gimnastykę?
Dzięki Dimis..poszukam sobie czegoś u nich, może akurat :) a jak po weekendzie? My pomalowaliśmy pokój dla młodego, więc coś w końcu do przodu. Pozostałe tematy ( zakup wózka, przebranie pudeł ubranek i zabawek po nieco starszych kuzynach) odwlekamy jak tylko się da... tak sobie wymyśliłam, że dopóki jest ładna pogoda, szkoda siedzieć w domu. Jak będzie brzydko, to nadrobimy zaległości :)
Czesc Dziewczyny : )
Zapewne mnie nie pamiętacie bo udzieliłam się tylko kilka razy na początku ciąży ale mam nadzieje ze się to zmieni :)
Napisze kilka słow o sobie ;) Mam na imie Magda, 27 lat mieszkam w Juszkowie choć dopiero od kilku miesięcy bo wcześniej mieszkałam w Gdańsku. Mam córke która ma 2,5 roku i w listopadzie ma się urodzić nasza druga córka :)
Ja do szkoły rodzenia nie chodze bo już wiem co to jest poród ;) ale za to chodze na rotmanke na gimnastykę tzn byłam tylko 3 razy z grupa która już chyba skończyła bo od jutra mam chodzic już na 18 :)
Ja polecam bobomy ( http://www.bobom.pl ) mamy wielkie drzewo :)
Trochę naklejek kupowałam w namiotach biedronki (duży wybór i cena 3zł to niedużo)
Cześć dziewczyny, mam pytanko... wicie może gdzie kupić jakieś fajne naklejki na ścianę do pokoju dla dziecka. W necie jest pełno ale ja wolałabym zobaczyć na żywo... Kurcze szukaliśmy w paru miejscach i kiszka :(
chodzę i z męzem w poniedziałki i na gimanstykę we wtorki:).
Takaja a na którą dizisaj godzinę będziesz? pewnie zaczynacie przed nami jakoś o 17, bo my mamy na 18:).
ja dzisiaj połówkowe:) dopiero wieczorem;/
rano byłam na badaniu krwi i wyniki mam super:) nawet hemoglobina mi się poprawiła:)

dzisiaj po badaniu krwi wjechałam do tesco po bułki i chodziłam może 10-15 minut, brzuch zaczął boleć, twardnieć, jednym słowem masakra:( ciekawe co mi dr dzisiaj powie...
Ja tez trzymam kciuki za maluszki nieujawnione :) Niech sie w koncu rodzicom pokaza :)

Ja jutro mam wizyte, ciekawe ile maly urosl :)

Tez bym chetnie pobuszowala na dzieciecych zakupach, dobrze, ze chociaz wszystko mamy, tylko do odswiezenia, bo bym chyba oszalala z bezsilnosci :P

Milego dnia dziewczyny!!
Witam i ja :)
Ja też byłam rano w Lidlu, ale po zabezpieczenia do mebli. Ubranka kusiły, ale nie uległam ;)
Witam w nowym tygodniu;)))

Ja też ściskam kciuki za te nie-ujawniające się maluszki żeby wreszcie pokazały rodzicom co i jak jest :D

Ja dziś okupowałam od rana Lidla (były body, dresiki, spodenki itp) oczywiście już coś musiałam kupić i nie wyszłam na pusto;) i chyba zacznę organizować koszulę/szlafrok do szpitala.
Chocolate, Styczniówka właśnie miałam pytać czy jeszcze chodzicie na zajęcia :) my dzisiaj zaczynamy :)

U nas też tylko 2 pokoje, więc musimy zaaranżować kącik dla malutkiej w naszej sypialni, łóżeczko będzie tradycyjne, w sumie nawet nic innego nie braliśmy pod uwagę heh wózek kupiliśmy używany navington caravel, byliśmy oglądac w sklepie różne modele i ten ujął nas miekkim "bujajnym" ale stabilnym zawieszeniem.

Trzymam kciuki żeby wstydziochy się wreszcie poujawniały i zdradziły co, które ma między nóżkami :)
Chcę jeszcze chodzić na gimnastykę ale dopiero za tydzień się pojawię na 18 bo jutro mam zebranie w szkole i nie dam rady, a czekałam aż Iwona wróci z urlopu :)
A jak ci się podoba gimnastyka?
styczniówka, chodzisz jeszcze na zajęcia do SR?
Juditt...znalzałam coś takiego:)
http://niejedno.pl/becikowe-2014-zasady-wnioski-wzory/

więc według informacji karta ciązy powinna być załozona najpózniej w 10 tygodniu:). , wiec jesli byłaś w 10 tygodniu powinno byc okey. Ja pierwsza wizytę miałam w 7 tygodniu, ale wtedy nie miałam założonej karty ciązy, dopiero na kolejnej tez w 10 tygodniu:).

jeśli chodzi o łóżeczka, to myslałam o zakupie całego zestawu, są na allegro takie komplety, mam nadzieje, że jakoś jest dobra. Jeszcze pomyślę:).

Co do ubranek, to zazdroszcze tym, które juz naja płeć dziecka:). Ja bardziej wierzę w opinie z połówkowego, że to raczej dziewczynka, ale moja gin twierdzi, że między nogami coś jej migneło, i wydaje się to być jej chłopak, ale być może jakoś pępowina się zawinęła. Hehe....mój maluch na każdym badaniu odprawca się pupą:D.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry