Widok

mamy listopadowo- grudniowe 2014 cz5

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Stary wątek: http://forum.trojmiasto.pl/mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz4-t551559,1,160.html#npu1

Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Juditt 26.12
anesia 26.12
Inka.ja 27.12
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
Nina80 30.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie nie ma tego problemu kot ma bardzo spokojny charakter, a jak ktoś przychodzi to idzie na drapak chowa się w budkę i siedzi aż nie pójdzie, podejrzewam ze przez pierwsze miesiące nie będzie w ogóle wyłaził z budki. skakać też nie umie więc mam nadzieje ze łóżeczka nie ogarnie. Jedyne co mnie martwi to to ze będzie chciał się połasić i coś zrobi swoją masa..
Juditt - nie obawiacie się jak kot będzie reagował na dzieciątko?
U nas batalia o kota trwa nadal. Teściowie przywieźli kołyskę, kot oczywiście zainteresowany nowym przedmiotem ciągle się koło niej kręci i przesiaduje w niej (nie ma jeszcze materacyka). Od razu była awantura, że kot się przyzwyczai i będzie do dziecka ciągle wchodził. A wczoraj, pewnie niechcący, podrapał szwagierkę - chciał wskoczyć na oparcie krzesła, na którym siedziała i zsunął jej się na plecy. Od razu gadanie, że pewnie dziecko też będzie tak podle atakował.
ja też nie mam ubranek ale mam jeszcze czas. A z pokojem to nie wiem co mam zrobić z jednej strony w sypialni wygodnie, a z drugiej jak jest pokój to czemu tego nie wykorzystać.. z tym drugim pokojem jest jeszcze jeden problem bo mam kotka 8kg maine coona i pokój musiałby być zamknięty żeby nie towarzyszył w spaniu..
U nas maleństwo na początku będzie z nami w kołysce a jak już będzie przesypiac noce to pewnie przeniesiemy do siostry.... Myślę że na początku tak będzie mi wygodniej. Ja mam sporo ciuszków i dla chłopca i dziewczynki ale jakoś mój mąż mi cały czas mówi ze mam je zostawić bo teraz będzie córcia a może jeszcze zechce nam się kiedyś "zrobic" chłopca. A co do różu to on króluje w szafie lilki.... Ale jakoś mi to nie przeszkadza :)
mia ale dobrze Wam na tych wakacjach......
A to ja nie reflektuję, jak się wymieniacie ;)
Ewaelket a masz jakieś nie różowe ale dziewczęce? Możemy się wymienić, bo po synku jeszcze nie sprzedałam ;)
U nas na początku kołyska będzie stać w naszym pokoju, bo wygodniej. A później to mamy przygotowany pokój dla Maleństwa.
Ewelkaet chętnie przygarnę, tylko skąd jesteś?
Witajcie w długim weekendzie;-)
Ja juz się zastanawiam nad kompletowaniem wyprawki, bo czas leci nieubłaganie, a coraz większa i cięższa jestem i będzie mi coraz trudniej po sklepach chodzić, a chciałabym sama zobaczyć dotknąć;-)
Dzisiaj zdalam sobie sprawę, ze to juz 7 miesiąc i chyba czas przygotowywać torbę do szpitala, bo odpukac, nigdy nic nie wiadomo. Chociaż mam nadzieje ze do listopada jeszcze poczekamy, ale czas ucieka szybko;-)
U nas maluszek będzie spał w sypialni, na pewno wygodniej będzie wstawać w nocy blisko;-)

Apropo ubranek, dostalam troszkę rzeczy po kuzynce, a z racji ze u nas będzie chłopiec to część z tych rzeczy jest zbyt falbaniasta i różowa;-) może któraś z Was ma ochote? Chętnie podaruje;-)
Ja bym chciała od razu w drugim plus wygodny fotel do karmienia, ale boję się że synka będzie budzić a trzeciego nie mam, więc na razie w naszej sypialni (udało mi się dostać kolyske simplicity za 30zł :) więc nie zagrace naszego pokoju). Przeprowadzka będzie jak tylko skończymy z nocnym kamieniem, oby jak u małego ok 4 m-ca ;)
Juditt większość mamus ma tak czujny sen ze spokojnie słyszy malucha z drugiego pokoju zanim zaplacze i to luksus wg mnie mieć taką możliwość ;)
ja podobnie jak chocolate - mm tylko dwa pokoje więc wyjścia nie mam - łóżeczko będzie z nami w sypialni :) ale myśle ze na początek to wygodne rozwiązanie. Mam nadzieje ze jak maluch podrośnie będziemy w większym miejscu gdzie będzie miał swój pokój:)
u nas maluch będzie z nami, nie mamy wyjścia:) mamy 2 pokoje, choć pewnie gdbym miała mieszkanie wieksze i wolny pokój, to pewnie bym też chciała juz urzadzić maluszkowy pokoik, a na początku łóżeczko wstawiłabym do sypialni. Szkoda, że nie mam takiej opcji;/. a te mebelki, które wybrałas sa śliczne:).
ja mam wolny pokój co prawda stoi tam kanapa, szafa i komoda ale chciałam już zrobić typowo dziecięcy pokój ale nie wiem czy na razie jest sens pakować się w koszty. No właśnie będzie to moje pierwsze dziecko stąd może głupie pytanie maleństwo od razu przyzwyczajacie do swojego pokoju czy będzie z wami w sypialni?
Ja jak na razie jestem zdania że chyba bym się bała zostawić je w drugim pokoju..
Czesc dziewczyny:)

Jeszcze z Hiszpanii pisze ale w niedziele wcześnie rano juz będziemy lecieć z powrotem, po ponad 3 tygodniach :)
Dzieci przeszczęśliwe, wracać nie chca :) my juz tak ;)

Biustonosz wazna sprawa, dobrze trzymający może na stale wymodelować biust, jeszcze 10 lat temu nosilam miske b bo tak wyliczylam sobie z tych tabelek wtedy a w Warszawie poszlam do brafiterki i okazalo sie ze czesc moich pierś była pod pachami i jak mi je wygarnela to sie z B zrobilo D i tak juz zostalo w sumie. W tej chwili mam juz 70 F a w czasie karmienia to juz w ogóle nie pisze :P
I zawsze kupuje profilowane i mocno trzymające, żadne wygodne bawelniane worki nie wchodzą w grę bo po drugim porodzie skusiłam sie na taki z Alles i po roku karmienia biust nie wygladal jak powinien, po trzecim dziecku bylam madrzejsza i postawiłam na formowanie :)
A kiedy karmilam juz tylko trzy, cztery razy na dobę, to w ogóle zrezygnowałam z tzw. Biustonoszy do karmienia i kupiłam zwykly z odp. ramiaczkami.

U nas doszlo do kompromisu w kwestii imienia i będzie albo Hania albo Helenka. Choc dziewczyny chcą nadal Jagódkę ;)
Hej,

u mnie dziś nudnawy/nicnierobiący dzień ...bez większych planów. Wyspałam się za wszystkie czasy, poczytałam, troszkę posprzatałam a teraz oglądam seriale:)

Ja bym z chęcią już kupowała ubranka - no ale czekam ile dostanę od bratowej jednej i drugiej (żeby z zakupami nie przesadzić). Co do innych zakupów jakoś mi nie spieszno - może gdybym miała więcej miejsca i mogła urządzać cały pokój dzieciecy (a nie kącik;p) to jakos bardziej bym miała ochotę szaleć - poza tym cały czas mi się wydaje ze jest czas:)

Juditt mebelki piękne - jak ja bym chciała mieć miejsce n takie urządzania;(
pozdrawiam cieplutko:)))
Ojjj oleczkaa, a jak ja bym chciala listopad, albo chociaz pazdziernik...

Dzisiaj jakos nie mam humoru :( Marcel z jednymi dziadkami, do moich tesciow tez sie reszta dzieciakow zjechala i poszli na obiad, a mi jakos tak na marudzenie sie wzielo.

My tez mamy wszystkie rzeczy po Marcelinie, tak na prawde nic nie musze kupowac, ale chcialabym sama poprac, poukladac po swojemu, a tu ze wszystkim musze liczyc na rodzine. Bardzo sie ciesze, ze tak jest, ale chcialabym cos sama... Mam nadzieje, ze pozniej juz bedzie poprawa humoru :)
Milego weekendowania!!
mi jakoś biustonosze z esotique po porodzie przestały pasować. Teraz już noszę 70 f , kupuję staniki polskiej firmy konrad i jestem bardzo zadowolona.
My nic w zasadzie nie musimy kupować bo mamy wszystko po córci....choć kuszą mnie cały czas małe zakupy.
Powiem wam, że chciałabym aby już był listopad....
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Urocze te mebelki :)
My kupiliśmy Fanfaro od Wójcika - dużą komodę, bieliźniarkę i regał z półkami, w sumie dużo półek i trochę szuflad. Wczoraj wybrałam się ze szwagierką do Riviery - po 2 godzinach miałam już dosyć. Nogi spuchły, brzuch twardy i Maleństwo jakoś niemrawo się ruszało, że się przestraszyłam, że coś jest nie tak! Ale dzisiaj już fika jak szalone.
Zakupiłam w Esotique w końcu jakieś porządne biustonosze - ostatni rozmiar jaki nosiłam to 80C, a wczoraj się okazało, że już 85D!
Pozdrawiamy cieplutko!
Z tym lezeniem to kiepsko wychodzi, ale się staram...
Ja mam komode po synku (zwykła z Ikei hemmes, ale dorobione przegrodki) ale nie chce na razie zagracac sypialni ;)
Kurde zazdroszczę kupowania mebelkow, ja już wszystko mam po synku, a na wymarzone miejsca brak ;)
sorry ten link http://babyboo.pl/pl/p/Komplet-mebli-grawer.-rozowy-mis-STANDARD-KOMODA-SZAFA/338
no ja właśnie się zastanawiam czy nie kupić takich mebli http://babyboo.pl/pl/p/Komplet-mebli-grawerowany-rozowy-chilala-OSKAR-KOMODA-SZAFA-REGAL/366 bo też jakoś średnio mam gdzie trzymać ubranka i inne rzeczy.. chyba trzeba jakieś porządki zrobić i jakaś komodę zorganizować albo opróżnić.
Dimis a ty dalej leżysz?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry