Widok
my 3 dni przed pobraniem robimy 2 x dziennie oklady z rivanolu na siusiaka, przed samym pobraniem myje woda z mydlem siusiaka, a mocz lapiemy prosto do pojemniczka i to srodkowy sius.
jesli jest zanieczyszczenie to bakterii jest malo < do potegi 4, a jesli jest > i rowne do potegi 4, to juz jest zakazenie
jesli jest zanieczyszczenie to bakterii jest malo < do potegi 4, a jesli jest > i rowne do potegi 4, to juz jest zakazenie
no ja właśnie czytałam na internecie ze nie powinno sie pobierac moczu tym woreczkiem bo bakteria moze byc zanieczyszczeniem
no ale jak mam inaczej pobrac dziewczynce mocz??? czatowac z pojemniczkiem przez 3 godziny az siusiu zrobi???
na badaniu mam napisane: wzrost 1.000.000 kom/ml czy to moze byc zanieczyszczenie czy to juz zakazenie?
bo jesli to zanieczyszczenie to nie chce zuzi bez potzreby faszerowac antybiotykiem
no ale jak mam inaczej pobrac dziewczynce mocz??? czatowac z pojemniczkiem przez 3 godziny az siusiu zrobi???
na badaniu mam napisane: wzrost 1.000.000 kom/ml czy to moze byc zanieczyszczenie czy to juz zakazenie?
bo jesli to zanieczyszczenie to nie chce zuzi bez potzreby faszerowac antybiotykiem
Moja lekarka powiedziała ze pobranie dziewczynce próbki na posiew jest niemożliwe w tym wieku. Zawsze gdzieś dotkniesz tym pojemnikiem, My właśnie trzymaliśmy małą ma kolanach, ja jej dawałam mleko z butelki a mąz pojemnik trzymał. Ale to jest masakra. Więc jeśli jest podejrzenie że coś moze być nie tak poproś lekarkę żeby załatwiła gdzies pobranie moczu przez cewnik.
bazylio-ja tez probowalam kilka razy pobrac malej mocz przez te woreczki i bez szans.u dziewczynek to bardzo trudne.Natomiast bezposrednio do pojemnika tez mi lekarka zabronila,bo jest duze ryzyko,ze w taki sposob dostana sie wlasnie bakterie.Pobralismy przez cewnik i przynajmniej mialam pewnosc,ze wynik jest prawidłowy.
U chlopców zdecydowanie chyba łatwiej pobrac mocz przez woreczek.
U chlopców zdecydowanie chyba łatwiej pobrac mocz przez woreczek.