Widok

bakteria e.coli w moczu niemowlaka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
u mojej 3 miesiecznej zuzi wykryto bakterie e.coli czy ktorejs z was dziecko tez to miało i jak leczyło dostałam antybiotyk ale troche sie boje takiemu maluszkowi go zapodawac
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Też to przeżyłam ... Niestety bez antybiotyku się nie obejdzie w takim przypadku !! Trudno !!! Mój maly mial już takie 3 infekcje a ma dopiero rok i 7 m-cy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja tez miala, niestety antybiotyk przy zakazeniu bakteryjnym jest jedynym sposobem wyleczenia,moja miala mniej jak 3 mc i wszystko bylo ok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
bez antybiotyku ani rusz w takim przypadku. ja z moim starszym lezalam 2 tyg w szpitalu, mial antybiotyk dozylnie, bo mial dopiero 2 tygodznie jak wykryto bakterie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Asia - a ze swoim maluchem bylas u nefrologa? tyle zakazen u takiego malucha moze swiadczyc o refluksie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
bazyllia moje dziecie mialo tez od 2 mca ta bakterie i tez dostawal antybioty i oprocz ttego specjalnie sproszkowany furagin ;/ i niestety bakteria powracala jeszcze 2 razy a na roczek mial robiony zabieg na stulejke i po tym juz bakteria sie nie pojawiła:)do tej pory odpukac:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Caroca- a od kiedy objawem refluksu sa zakazenia bakteriami?????
justi refluks drog moczowych moze byuc spowodowany bakteria:)
justi - od zawsze objawem refluksu moczowego jest m. in. zakazenie bakteriami
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agnieszko - refluks moczowy nie jest spowodowany bakteriami tylko wada wrodzona ukladu moczowego, a bakterie to czesto (tylko) objaw tegoz refluksu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A w jaki sposób pobrana była próbka moczu? U mojej córki też raz wyszła bakteria coli i okazało się że to była zanieczyszczona próbka. U takich maluszków miarodajny jest mocz pobrany przez cewnik.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
my 3 dni przed pobraniem robimy 2 x dziennie oklady z rivanolu na siusiaka, przed samym pobraniem myje woda z mydlem siusiaka, a mocz lapiemy prosto do pojemniczka i to srodkowy sius.
jesli jest zanieczyszczenie to bakterii jest malo < do potegi 4, a jesli jest > i rowne do potegi 4, to juz jest zakazenie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no ja właśnie czytałam na internecie ze nie powinno sie pobierac moczu tym woreczkiem bo bakteria moze byc zanieczyszczeniem
no ale jak mam inaczej pobrac dziewczynce mocz??? czatowac z pojemniczkiem przez 3 godziny az siusiu zrobi???
na badaniu mam napisane: wzrost 1.000.000 kom/ml czy to moze byc zanieczyszczenie czy to juz zakazenie?
bo jesli to zanieczyszczenie to nie chce zuzi bez potzreby faszerowac antybiotykiem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
już odpowiadam Caroca - nie byłam z malym u nefrologa .... lekarz pediatra stwierdziła, ze to normalne , że czasem dzieci tak mają... mój mały często choruje więc i często antybiotyki łyka !!
Mocz pobierałam "woreczkiem" , ale przedtem umyłam mu co trzeba ..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja lekarka powiedziała ze pobranie dziewczynce próbki na posiew jest niemożliwe w tym wieku. Zawsze gdzieś dotkniesz tym pojemnikiem, My właśnie trzymaliśmy małą ma kolanach, ja jej dawałam mleko z butelki a mąz pojemnik trzymał. Ale to jest masakra. Więc jeśli jest podejrzenie że coś moze być nie tak poproś lekarkę żeby załatwiła gdzies pobranie moczu przez cewnik.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a wiecie skad to cholerstwo e.coli jest jak dzidzia sie tym zaraza
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
nam pediatra pobrała przez cewnik :)

caroca masz racje ja zle napisalam co innego myslałam:)
bj ja pobrałam małej mocz na posiew i wyszedł mi

aaa,ok.myslalam,ze chodzi o ten "zwykły"refluks.
bazylio-ja tez probowalam kilka razy pobrac malej mocz przez te woreczki i bez szans.u dziewczynek to bardzo trudne.Natomiast bezposrednio do pojemnika tez mi lekarka zabronila,bo jest duze ryzyko,ze w taki sposob dostana sie wlasnie bakterie.Pobralismy przez cewnik i przynajmniej mialam pewnosc,ze wynik jest prawidłowy.
U chlopców zdecydowanie chyba łatwiej pobrac mocz przez woreczek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki krem na skórę z AZS? (31 odpowiedzi)

Dziewczyny proszę polećcie jakiś krem do buźki, który pomoże zlikwidować suchą skórę ze zmianami...

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

do góry