Widok

brzuszek w ciazy

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam jestem dokładnie w 18 tygodniu i 4 dniu. W ciąze zaszłam z duża otyłością. Wazę 105kg przy wzroście 170cm. jak to jest z tą wielkością brzuszka u kobiet otyłych?? Czy faktycznie brzuch ukażę się dopiero ok 7-8 miesiąca?? I jak to jest z r******i czy też poźniej je odczuje??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to sporo wazysz.ja o takim samym wzroscie waze 60kg i uwazam ze o 2kg za duzo.jesli chodzi o brzych to jest indywidualna sprawa co do wielkosci.ja np mialam maly
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
no ja tez mam nadwage i zaszlam w ciaze niewiel mniej wazac, i u mnie w 12tc bylo widac brzuch ciazowy naprawde, rychy pierwsze poczulam ok.16tc, wiec dosc szybko, urodzilam Blanke przed terminem, ale ciaza donoszona, i o zgrozo wazyla 4.5kg przez CC , nie mialam cukrzycy w ciazy itp, zaczelam odzywiac sie b.zdrowo...mi na koniec najbardziej dokuczala zgaga i opuchlizna kostek itp...

wszystko bedzie dobrze i pomyslnej ciazy zycze...
OMG, moja imienniczko chyba, po co ten komentarz...ciesz sie i mam nadzieje, ze za 10 lat nie bedziesz otyla...
po prostu dbam o siebie i tyle.podczas ciazy przytylam 22kg i musiałam zgubic 17 ale udalo sie kosztowal mnie to ogrom wysilku ale ja bardzo dobrze czuje sie w tej wadze i bede dazyc aby ja utrzymac.
iza nie ma to jak "cenne rady cioci Kloci". Daruj sobie tą informację, ile ważysz itp. bo nikogo to nie interesuje, a już na pewno nie o to chodziło autorce wątku. Ale 60 kg. to ważysz przed zrobieniem siusiu i kupki, czy po? ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
MamaPiotrusia:) to ty daruj sobie te komantarze bo juz wszyscy pisza na tym forum watki co do twojej osoby.poczytaj sobie do do osob zrównoważonych to sie nie zaliczasz
"po prostu dbam o siebie i tyle.podczas ciazy przytylam 22kg i musiałam zgubic 17 ale udalo sie kosztowal mnie to ogrom wysilku ale ja bardzo dobrze czuje sie w tej wadze i bede dazyc aby ja utrzymac"

Iza gratulujemy i podziwiamy :D
ale wątek nie jest o Twej cudownej figurze :P

Kinia chyba jest taka prawidlowosc, ale jak widac nie zawsze jak pisala izulucha, ze u kobiet puszystych troche pozniej widac brzuszek, mam kolezanke z nadwaga i faktycznie wlasciwie prawie do konca ciązy nie bylo widac czy w niej jest czy jednak nie :)
:-)))))
Kinia, wydaje mi sie, ze to bardzo indywidualna sprawa. Ja bylam w ciazy rownolegle ze swoja kolezanka, co do tygodnia prawie. Ona szczuplutka, ja nie (165cm i 72kg). U mnie brzuszek zaczal byc widoczny duzo szybciej niz u niej. Znajomi z pracy najpierw zorientowali sie, ze to ja jestem w ciazy a nie ona. Wiec moim zdaniem, to sparwa b. indywidualna, choc wiec, ze juz pewnie nie mozesz sie doczekac brzuszka :)
A to Iza ważyła kiedyś więcej niż 60 kg.? Uuuu to nie masz co się chwalić i cieszyć, bo i tak przytyjesz z czasem ;] Miłego dnia :*
iza ja też uwazam,ze to troszke nietaktowne, chcialas sie lepiej poczuć? pytanie było o brzuch ciążowy. Słyszalam,że u otyłych się bardziej rozlewa na boki i faktycznie trudniej dojrzeć:) Ponoć ruchy mozna odczuć później. Tak słyszalam.Ja w normie wagowej i poczułam dopiero w 22 tygodniu, wiec to tez chyba róznie bywa, nie przejmuj się,że jeszcze nie czujesz.
MamaPiotrusia:) zazdrosc ciebie juz zjada na maksa.ale jakbym napisala ze waze 160kg to bylalys spokojna
to prawda nie mogę sie juz doczekać brzuszka :) a wszyscy wokoło mówią tylko ze u mnie nie będzie widac bo ja gruba itp.

Iza: 4 lata temu wazyłam dokładnie 56 kg. Niestety przyplątała sie niedoczynnosc tarczycy,hashimotto,pco...leki jak wiadomo hormony i waga poszła w góre w kolosalnym tempie.
jejku może załóżcie osobny wątek na temat kto ile mierzy i waży? bo ten wątek jest zupełnie o czym innym.

Kinia moja koleżanka, osoba puszysta, jak mi powiedziała że jest w 6m-cu to byłam w szoku, nic nie było widać.
Iza jest dokładnie tak jak mówisz: ZAZDROSZCZĘ CI NA MAXA... ;))))

Kinia nie przejmuj się, moja znajoma również nie należała do szkieletorów i u niej brzuszek było widać dopiero na początku 7-go m-ca ciąży, także wszystko przed Tobą. Pozdrawiam Cię cieplutko i życzę szczęśliwego rozwiązania :)
ja miałam płaski brzuch wiec sama u siebie widziałam juz w 3 mcu, a taki okrąglutki, widoczny dla otoczenia to zaczął byc około 7ego miesiaca

teraz jestem 9 miesiecy po porodzie i wg mnie mam taki brzuch jaki miałam w 6mcu :( buuuuu, a w ciąży przytyłam 8,5kg, ruchy poczułam koło 16tc
Kinia zadała bardzo sensowne pytanie aczkolwiek nikt nie zna tak naprawdę na nie odpowiedzi bo nie wiadomo kiedy będzie można zaobserwować u Ciebie brzuszek ciążowy. Zależy od tego jak będzie dzidzia rosła, czy będziesz dużo jadła itp. itd.

A wy kochane Panie idą święta i wypadałoby być ciut milszym dla siebie!!!!
Kinia, możliwe, że będzie widać późno. Ciążę zaczynałam też z nadwagą, też po kłopotach z tarczycą, w piątym miesiącu odzyskałam normalną wagę (mdłości, mdłości, nawet je polubiłam ;)) i dawno niewidzianą talię :) Potem zaczęłam trochę tyć i brzuch się pojawił, a w końcówce ciąży zaczęłam zbliżać się do mojej wagi przedciążowej.

Po ciąży dalej chudłam i jakoś tak naturalnie pozbyłam się tej nadwagi hormonalnej... Potem znów utyłam, potem znów schudłam :D Eeee, są większe problemy :)
Poszukałam, kiedy poczułam pierwsze ruchy - dokładnie książkowo w 20 tygodniu. Pamietam, że bardzo szczupłe dziewczyny z mojego wątku ciążowego na forum poczuły je trochę szybciej.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry