Widok
no ja tez mam nadwage i zaszlam w ciaze niewiel mniej wazac, i u mnie w 12tc bylo widac brzuch ciazowy naprawde, rychy pierwsze poczulam ok.16tc, wiec dosc szybko, urodzilam Blanke przed terminem, ale ciaza donoszona, i o zgrozo wazyla 4.5kg przez CC , nie mialam cukrzycy w ciazy itp, zaczelam odzywiac sie b.zdrowo...mi na koniec najbardziej dokuczala zgaga i opuchlizna kostek itp...
wszystko bedzie dobrze i pomyslnej ciazy zycze...
wszystko bedzie dobrze i pomyslnej ciazy zycze...
"po prostu dbam o siebie i tyle.podczas ciazy przytylam 22kg i musiałam zgubic 17 ale udalo sie kosztowal mnie to ogrom wysilku ale ja bardzo dobrze czuje sie w tej wadze i bede dazyc aby ja utrzymac"
Iza gratulujemy i podziwiamy :D
ale wątek nie jest o Twej cudownej figurze :P
Kinia chyba jest taka prawidlowosc, ale jak widac nie zawsze jak pisala izulucha, ze u kobiet puszystych troche pozniej widac brzuszek, mam kolezanke z nadwaga i faktycznie wlasciwie prawie do konca ciązy nie bylo widac czy w niej jest czy jednak nie :)
Iza gratulujemy i podziwiamy :D
ale wątek nie jest o Twej cudownej figurze :P
Kinia chyba jest taka prawidlowosc, ale jak widac nie zawsze jak pisala izulucha, ze u kobiet puszystych troche pozniej widac brzuszek, mam kolezanke z nadwaga i faktycznie wlasciwie prawie do konca ciązy nie bylo widac czy w niej jest czy jednak nie :)
Kinia, wydaje mi sie, ze to bardzo indywidualna sprawa. Ja bylam w ciazy rownolegle ze swoja kolezanka, co do tygodnia prawie. Ona szczuplutka, ja nie (165cm i 72kg). U mnie brzuszek zaczal byc widoczny duzo szybciej niz u niej. Znajomi z pracy najpierw zorientowali sie, ze to ja jestem w ciazy a nie ona. Wiec moim zdaniem, to sparwa b. indywidualna, choc wiec, ze juz pewnie nie mozesz sie doczekac brzuszka :)
iza ja też uwazam,ze to troszke nietaktowne, chcialas sie lepiej poczuć? pytanie było o brzuch ciążowy. Słyszalam,że u otyłych się bardziej rozlewa na boki i faktycznie trudniej dojrzeć:) Ponoć ruchy mozna odczuć później. Tak słyszalam.Ja w normie wagowej i poczułam dopiero w 22 tygodniu, wiec to tez chyba róznie bywa, nie przejmuj się,że jeszcze nie czujesz.
Kinia zadała bardzo sensowne pytanie aczkolwiek nikt nie zna tak naprawdę na nie odpowiedzi bo nie wiadomo kiedy będzie można zaobserwować u Ciebie brzuszek ciążowy. Zależy od tego jak będzie dzidzia rosła, czy będziesz dużo jadła itp. itd.
A wy kochane Panie idą święta i wypadałoby być ciut milszym dla siebie!!!!
A wy kochane Panie idą święta i wypadałoby być ciut milszym dla siebie!!!!
Kinia, możliwe, że będzie widać późno. Ciążę zaczynałam też z nadwagą, też po kłopotach z tarczycą, w piątym miesiącu odzyskałam normalną wagę (mdłości, mdłości, nawet je polubiłam ;)) i dawno niewidzianą talię :) Potem zaczęłam trochę tyć i brzuch się pojawił, a w końcówce ciąży zaczęłam zbliżać się do mojej wagi przedciążowej.
Po ciąży dalej chudłam i jakoś tak naturalnie pozbyłam się tej nadwagi hormonalnej... Potem znów utyłam, potem znów schudłam :D Eeee, są większe problemy :)
Po ciąży dalej chudłam i jakoś tak naturalnie pozbyłam się tej nadwagi hormonalnej... Potem znów utyłam, potem znów schudłam :D Eeee, są większe problemy :)