Widok

charczacy noworodek czy to normalne?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny moja mała charczy tak jakby jej coś zalegało w gardle,i nie wiem co to moze byc,do tego przez nos tez jakoś tak smiesznie wydaje dzwieki czy to normalne? nie ma temperatury ani nic takiego,je normalnie i z pozoru wszystko ok czy to moga byc jakies resztki sluzu zalegajac po porodzie,bo widze ze próbuje to wykrztusic
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Madzia miała to samo, strasznie to brzmiało, nie mogłam spać jak słyszałam te charki. Ale za każdym razem i lekarz i położna mówiła, że to własnie te resztki śluzu. Ale musisz obserwować, bo ni stąd ni zowąd przerodziło się to w normalny katar a potem zap. oskrzeli i płuc.
Kazali mi ją kłaść czesto na brzuszku żeby spływało do noska, zakraplać solą fizjologiczną albo roztworem soli morskiej i odciągać fridą. Ale najlepiej działają inhalacje z soli morskiej. Wtedy frida wszystko wyciągnie!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Może to tez być wiotkość krtani, moj mały charczał od urodzenia i ma już 8 tygodni i wciąże charczy. w szpitalu od razu powiedzieli mi ze to może być wiotkość krtani, byl badany wiele razy i nie ma ani chorych oskrzeli, ani płuc. Wiotkość krtani to nic złego i przechodzi.
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
może po prostu jest za sucho w mieszkaniu - jak dzieciaki były małe to zawsze miałam nawilżacz spróbuj - myślę, że też nie zaszkodzi wizyta u pediatry
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale może mieć też zapalenie krtani. Lepiej nich pediatra zerknie ;-)
Moja córeczka charczy tak od urodzenia(szczególnie w nocy)- lekarze stwierdzili wiotkość krtani,mija do roku, nie oznacza choroby
image

image
Moja mała miała tak samo, przeszło chyba po 3 miesiącu, ale latałam po lekarzach, mówili, że to normalka.
Zakończyło się zakrztuszeniem śluzem który się cofnął. Dopiero po tym jak trafiliśmy do szpitala, odśluzowali małą na nowo.

Kup nawilżacz i zobacz czy nie przejdzie małej, bo może za suche powietrze jest. U mnie charczenie po odśluzowaniu przeszło, ale zaczęła chrumkać jak świnka ;) a to już wskazywało na suche powietrze.

Czyść nosek fridą, a wcześniej zakraplaj solą morską.
Rób to dość często, żeby ten śluz odciągać.
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
a ja mam odwrotne doświadczenie niż piszą dziewczyny

mały też charczał i też odciągałam śluz, było go coraz więcej, dostałam opieprz od pediatry, że odciągam i że przez to jest taka duża ilość, bo tego śluzu nie wolno traktować frida. no i faktycznie, przestała odciągać, kropiłam tylko nosek solą i zaczęło być coraz lepiej po czym problem zniknął
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
no właśnie moja tez tak jakoś chrumka,wszczególnosci przy jedzeniu,a ile tych kropelek soli fizjologicznej do noska?
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
źle napisałam, nie kropiłam solą tylko wodą morską sterimar, często po kropieniu mały kichał i ten śluz sam wylatywał, ale nie odciągałam
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja tam samo psikałam wodą morską schodziło dośc dlugo maly teraz a 2 miesiące a od 3 tygodni dopiero z noska zeszlo a charczec charczy dalej ale to juz inna historia bo ma wrodzoną wiotkość krtani wlasnie i pediatra powiedziala ze sie nie martwic ze minie jak zacznie siadac....zobaczymy
image

Zamówienia na kartki i zaproszenia:
http://www.facebook.com/FotoMaxKarolSzczudlinski?ref=bookmarks
www.fm-wedding.pl fmwedding@inte
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nasz 7 tygodniowy synek tez charcze od urodzenia. Myslalam ze to zapalenie pluc albo cos takiego ale pediatra uspokoila bo zbadala i wszystko ok. Powiedziala ze tak moze byc i to normalne.
moja corcia tez charczala i wydawala rozne dzwieki. ponoc to normalne. i w koncu nawet nie wiem kiedy samo przeszlo :)
to morze być sapka do 3 miesiąca życia może tak być pojawia się u niemowląt po złym odśluzowaniu po porodzie
bylismy u pediatry i u Nas to jest właśnie sapka, małej w szpitalu w ogole nie odsluzowywali,nam kazal sola fizjologiczna kroplic co jakis czas i tez nie odciagac,wytłumaczył ze to czeste i moze byc od za suchego powietrza :)
image
image
Nasza mała też czasem takie "śmieszne" dźwięki wydaje;) mamy sól fizjologiczną w sprayu. Natomiast mała była odśluzowana po porodzie-tak ma wpisane w książeczkę:)
[url:]http://lilypie.com/">
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

do góry