Widok

chrzest - ile kasy dla księdza?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
każdy daje pewnie tyle na ile go stać, ale ile tak średnio dawaliście, lub będziecie dawać na chrzest dla księdza? Bo coś się daje co nie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my daliśmy 200zł uważam, że podczas jednej mszy jest kilka chrztów więc ksiądz majłej sumy nie uzbiera jak wszystko zsumuje więc nie szaleliśmy z kasą
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja nic nie dam, wystarczy ze na ślub dostali, mają z*******e bryki za naszą kase, wiec ja nic ani grosza im nie dam ;/
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7
ja tez nic nie dalam zreszta ksiadz sie nawet nie upomnial:) nawet za slub nie chcieli pieniedzy;) ksiadz stwierdzil ze jest mu zal tych wszystkich par ktore nie biora slubow bo ich nie stac na to i powiedzial ze on za darmo moze sluby robic;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Za chrzest corki nie zaplacilam nic,nie mialam pieniedzy wiec nie dalam,za chrzest synka dalam 100zl i uwazam,ze to sporo pieniedzy,ale akurat mialam wiec ok.Mysle ,ze kwota 50-100zl jest jak najbardziej ok,chyba,ze nie masz kasy to wtedy nic nie musisz placic.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
w nie których parafiach jest tak : co łaska od 200 zł zwyż super co ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja dałam 50 zł i i tak wydaje mi sie dużo
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
wiecej jak 50 zł nie dam
dalismy 200zl, dzis dalabym 100zl bo po fakcie jak juz zaplacilismy okazalo sie ze chrzest jest w kaplicy bocznej i trwal hmmm.... 15 minut. uwazam ze 200zl to za duzo za chrzest bez mszy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeszcze nie chrzciłam córki, ale planuję dać 50-100zł.
Daliśmy 200 zł.
Ja dałam 50 zł
dalismy 100 zł, ale ksiądz wydał nam reszte 50 zł ku naszemu zaskoczeniu - mówiąc ,że chyba za duzo pieniędzy mamy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja myślę ze 100zł wystarczy w zupełnosci.
też sie waham między 100-200 bo w sumie rozmineliśmy sie z kolędą i tak myślimy,że wypada tak więcej z tego względu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nic nie dałam.to nie sklep zebym miala placic.sakramenty są za darmo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
zartujesz? poniewaz nie bylo Was na koledzie to chcesz zaplacic wiecej za chrzest??dziwna zaleznosc jak dla mnie...a na marginesie na koledzie nic nie dalam ,bo nie mam w tej chwili nadmiaru gotowki.Naprawde ciagle sie ten temat przewija i ciagle tak samo mnie zadziwia to poczucie obowiazku placenia ksiedzu za sakrament czy wizyte na koledzie..;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
mnie tez:D
ludzie sami tego uczą ksieży,a potem maja problem ile dac i czy wogóle:P
apropo kolędy :) ksiądz posiedział, pogadał z nami i juz mial wychodzic-na to ja z kopertą ze "mamy tu dla księdza na ofiarę na kosciol" , na to On-"bylbym zapomnial-ja mam obrazki dla Was" buhahhaha. Nie byloby ofiary nie byloby obrazków :D
cyrk:P:D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (435 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

do góry