Widok
jest pyszna ;)
jednak kurczak pieczony będzie na dzisiaj :] wszyscy wczoraj byli zbyt "pełni" po zupce z czerwonej kapusty ;)
dzisiaj zupa kalafiorowa :] i kurczak pieczony, zasmażane buraczki, surówka z selera i ziemniaczki z zieleniną :]
jutro może krupnik?
w każdym razie będąc dzisiaj na zakupach tak na "wszelki wypadek" ;P kupiłam małą główkę czerwonej kapusty :))))
jednak kurczak pieczony będzie na dzisiaj :] wszyscy wczoraj byli zbyt "pełni" po zupce z czerwonej kapusty ;)
dzisiaj zupa kalafiorowa :] i kurczak pieczony, zasmażane buraczki, surówka z selera i ziemniaczki z zieleniną :]
jutro może krupnik?
w każdym razie będąc dzisiaj na zakupach tak na "wszelki wypadek" ;P kupiłam małą główkę czerwonej kapusty :))))
my trochę inaczej robimy zupę koperkową :] bo z ryżem :] i bez śmietany ;)
a do takiej "koperkowej" Meggi dodaję maleńkie pulpeciki(też z koperkiem) :] śmietanę mieszam z sokiem z cytryny i posiekanym koperkiem i dodaję do zupy - i mam zupę cytrynową :]
inka5 przepis jest mega prosty ;-) no więc ; gotuje wywar ja najczęściej na drobiu ale może być też coś innego ;jak zwykle sól,pieprz ,liść laurowy,ziele angielskie , kostka rosołowa drobiowa , warzywko (nie za dużo) maggi-przyprawa płynna ;-P włoszczyzna w talarki lub w kostkę (jak mi się chce he he ;-)) jak zmięknie włoszczyzna dorzucam 2 koperki świeże poszatkowane na drobno ziemniaki w kostkę i na sam koniec dodaję śmietanę 18 % i to tyle smak ma bardzo ciekawy tak jak pisałam,a więc smacznego ;-)
Meggi - zrobiłam zupkę :D pyyyyszna :D moja Sis też się załapała :D dałam lubczyk suszony zamiast płynnej przyprawy, bo dopiero teraz o niej doczytałam :] no i sok z całej cytryny - ale duży gar ;)
kupiłam kiełbasę w Lidlu - gospodarza czy jakoś tak :] wędzona i pieczona :] jak podsmażyłam ją - super smak i zapach :)))
dzięki za przepis na nową zupkę :D
zaciekawił mnie też ten przepis - wersja z suszonymi śliwkami, miodem, goździkami i czerwonym wytrawnym winem :] http://wlodarczyki.net/mopswkuchni/?p=2815
następnym razem zrobię taką :] jak będzie dobra - to dam znać ;)
kupiłam kiełbasę w Lidlu - gospodarza czy jakoś tak :] wędzona i pieczona :] jak podsmażyłam ją - super smak i zapach :)))
dzięki za przepis na nową zupkę :D
zaciekawił mnie też ten przepis - wersja z suszonymi śliwkami, miodem, goździkami i czerwonym wytrawnym winem :] http://wlodarczyki.net/mopswkuchni/?p=2815
następnym razem zrobię taką :] jak będzie dobra - to dam znać ;)