Widok

co tam górale twierdzą na temat zimy 2014/2015?

Będzie ta zima czy nie???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
i drążki też bym sobie wymienił bez problemu.. jak bym już sie uparł to dociął bym gwint do długości starego i liczył obroty... ale w imię czego? :) jaki ma to sens.. kable to już w ogóle luz.. ale ze świecami.. ja mam taki problem ze mam zbyt dużą pare w reku :) i jak wymieniałem w golfie.. to ukręciłem świece :) oooo to były jaja :) dlatego wole nie ryzykować.. i kluczem dynamometrycznym jak pan bóg przykazał :) zresztą i tak nie mam klucza do świec a jak mam kupować specjalnie do jednej wymiany.. też mi sie to nie widzi :)
W tych warsztatach sa tylko podstawowe narzedzia. Zmienic swiece,olej ,kola to i owszem. Ale jesli chodzi o konkretna robote to oni przyrzadow nie maja. Bo to sa drogie zabawki.
aaa tam biadolisz :) fajna sprawa te warsztaty :) na kartuskiej był taki warsztat.. i korzystałem bardzo często :) ale kosztował 12zl za godzinę a nie 25zl :) ale chyba już sie zmyli :(
- Warsztat jest dobrze wyposażony. Teoretycznie możemy rozebrać swój samochód do zera i ponownie go złożyć. Nie widzę najmniejszego problemu z przekładkami silników, demontażem skrzyń biegów czy montażem rozbudowanego car audio. Posiadamy żurawia czy podnośnik do skrzyń biegów, a także narzędzia do obróbki elektryki - tłumaczy Konrad Flisiński, współwłaściciel warsztatu KMF Motoryzacja.

Czytaj więcej na:
http://moto.trojmiasto.pl/Napraw-i-jedz-w-Gdansku-powstal-warsztat-samoobslugowy-n80681.html#tri
http://www.youtube.com/watch?v=9qfB8XXO8vM Watpie ze maja tam takie maszynki.
oj wiem wiem :) tylko ze ja mam niedługo przegląd auta... dlatego muszę zmienić drążki.. a zbieżność robią mi gratis przy przeglądzie :)
:) ale chyba są inne metody? zanim takie cuda wymyślono to zbiezność też się ustawiało... :)
........ ja jestem kompletnym laikiem, żebyś nie pomyślał, ze mam się za autorytet :) na samochodach znam sie tyle, ze: maja koła i kierownicę - zazwyczaj również w kształcie koła ;):)
Wam sie wydaje ze jak w tym warsztacie jest 5 podnosnikow i komplet kluczy to mozna juz wszystko zrobic. Tak to jest gdy wypowiadaja sie osoby NIE ZNAJACE SIE!
Oczywiscie ze kiedys nie bylo laserow i komputerow. Robilo sie specjalne najazdy,tak aby kola po stonach samochodu byly w jednej linji ,sznurki poziomice itp. No i przedewszystkim umiejetnosci. a nie tylko teoria.
no są inne metody.. wahadełko i jechana :) kiedyś widziałem sąsiada co nawet poziomice przykładał :)))) ale tam zbieżność to pikuś :) mówię muszę troche zainwestować w auto nie mówię o jakiś astronomicznych pieniądzach.. ale szkoda mi autka :( wiec jak te 200-300zl wstędze w jakieś drobnostki.. to każdemu na dobre wyjdzie :) koła też chciałem kupić jakieś używki tanie oczywiście.. bo moje to jak gumka po dobrym seksie :) popękane :)))) chociaż nie.. po dobrym.. to czuć paloną gumą.. od tarcia rzecz jasna :)
Martinez - To gdzie ty jezdzisz na te przeglady ze w ramach badania oni Ci naprawiaja auto???
aaaa mam takie tajemne miejsce poza trójmiastem :) 15km od Gdyni :) to jest tak bardziej po znajomości :) bo moj dziadek tam smigał x lat na przeglądy i jakieś tam sprawy z LPG wiec ja tak rok w rok gdy zbliża sie termin przeglądu .. zmieniam drążki by załatwić od razu zbieżność :)
ale nikt sie z umiejętnościami nie urodził :) musiał się nauczyć, a zaczynał od teorii.:)
nie denerwuj się ........... bo to przecież tylko luźna dyskusja, gdybyśmy faktycznie chcieli rozmawiać fachowo, to chyba powinno się to dziać w zupełnie innym wątku, a nawet na innym forum :)
Mi na przegladzie tylko filtr od instalacji gazowej wymienili i niech to szlag trafi "fachowiec lapy pchal i zaczal gaz mi ustawiac" ale to bylo wliczone w przeglad auta z instalacja gazowa-niby taka promocja za ktora placilem.
no najgorsi sa pseudo fachowcy.. ;( a ze zbieżnością to tak na luzaku robią.. kolega np. śmigał na przeglądy do Żukowa, bo 100zl kosztował przegląd a 120zl przegląd+zbieżność :) ale na ten moment skompletuje części, ogarnę może te koła najlepiej jakieś tanie alu.. a jak już wszystko zbiorę to zabiorę sie do poszukiwania ,,wymieniacza,, :)
@.k.a.-jestem spokojny jak po relanium. Masz racje nie te forum nie ten watek. Tyle tylko ze po co ludzi wprowadzac w blad. Czemu Martinez ma jechac do jakiegos warsztatu placic za godziny a potem sie okaze ze tam narzedzi nie ma. A mialy byc.
spokojnie ludzie spokojnie :)) @k.a dobrze mówi... te warsztaty naprawdę są fajne jak jest to uczciwie prowadzone :) tak jak mówię na kartuskiej był.. i naprawdę ekstra sprawa.. za 3 godz płaciłem ok 35-40zl można było sie dogadać.. i narzędzi fulll! 5zl na piwo dawałem i dostawałem pneumatyki :) ale już chyba, nawet na pewno to upadło :(
Mi po tej regulacji gazu samochod jezdzic nie chcial.zamulony byl totalnie.Po powrocie z przegladu sam musialem ustawiac.(dodam ze to byla instalacja gaznikowa z mikserem) Martinez jesli masz kogos zaufanego znajacego sie to jedz do niego.
tzn. do kogo?

Inne tematy z forum Hydepark

Klimatyzacja w biurze (71 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

Jest jakiś skup niepotrzebnych części do maszyn? (3 odpowiedzi)

Zgromadziłem trochę niepotrzebnych części, które gdzieś tam kupowałem do wykonywania napraw i się...

Grajdołki (410 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry