Widok
co to jest ?
nieuporzadkowana zgraja, nieokrzesanych, niemadrze podajacych uparcie stromo w przod, nieoczczednie traktujacych pole, sibie i pilke, bez przegladu sytuacji naiwnie przacy do przodu bez przygototowania i wypracowania sytuacji, bez rozumienia przeciwnika, bez umiejetnosci kontrolowania wlasnego tepa nie mowiac o tym przeciwnika, bez zgrania miedzy poszczegolnymi zawodnikami, bez rozwagi i bez umiejetnosci doznania szoku !
Z pijanych wierszy...
Kolejny raz sie spotkaliście po kilku miesiacach...
Dzis już was więcej dzieli niż łączy ale może tak zawsze było?
Niewinnie opowiadaliście o swoich przygodach,
Wzlotach na studiach, miłosnych uniesieniach...
Śmieszne że mimo upływu czasu nadal jesteście sami,
Tak bardzo śmieszna jest ta wasza samotnośc...
Tak często sobie obojętni,
Ale sie spotkaliście...
I pierwszy raz tanczyliście wokół ludzi tak mało niewinnie...
Niewinnie alkohol rozgrzewał wasze serca...
Z biegiem nocy On zanocował u Niej
I z nadejściem słońca obudziła się w jego ramionach...
Nowo narodzeni po tych kilkunastu wspólnych godzinach...
Jeszcze tylko papieros i łyk kawy...
Spojrzenie, pocałunek, uśmiech...
I odszedłeś tak jak zawsze...
Zawsze odchodzisz...
Gdyż nie możesz na dłużej pozostac...
Wiecie to doskonale...
Ale i Ty i Ona wie,
Że mimo wszystko ten jeszcze jeden raz powrócisz...
Dzis już was więcej dzieli niż łączy ale może tak zawsze było?
Niewinnie opowiadaliście o swoich przygodach,
Wzlotach na studiach, miłosnych uniesieniach...
Śmieszne że mimo upływu czasu nadal jesteście sami,
Tak bardzo śmieszna jest ta wasza samotnośc...
Tak często sobie obojętni,
Ale sie spotkaliście...
I pierwszy raz tanczyliście wokół ludzi tak mało niewinnie...
Niewinnie alkohol rozgrzewał wasze serca...
Z biegiem nocy On zanocował u Niej
I z nadejściem słońca obudziła się w jego ramionach...
Nowo narodzeni po tych kilkunastu wspólnych godzinach...
Jeszcze tylko papieros i łyk kawy...
Spojrzenie, pocałunek, uśmiech...
I odszedłeś tak jak zawsze...
Zawsze odchodzisz...
Gdyż nie możesz na dłużej pozostac...
Wiecie to doskonale...
Ale i Ty i Ona wie,
Że mimo wszystko ten jeszcze jeden raz powrócisz...
...
tu mial sie odbyc marsz neonazistow, jest ich w tym miescie kilkudziesieciu, moze ponad sto.
mieli maszerowac tez moja ulica. wezwalem wszystkie sily przeciwko nim, swietych katolickich, buddyjskich i innych.
parade zakazano.
wieczorem na spacerze spotkalem po kilku miesiacach przypadkowo znajomych buddystow. z placu ratuszowego dobiegala muzyka z koncertu zebrania ANTYnazi.
usmiechnelismy sie do siebie.
hihi
mieli maszerowac tez moja ulica. wezwalem wszystkie sily przeciwko nim, swietych katolickich, buddyjskich i innych.
parade zakazano.
wieczorem na spacerze spotkalem po kilku miesiacach przypadkowo znajomych buddystow. z placu ratuszowego dobiegala muzyka z koncertu zebrania ANTYnazi.
usmiechnelismy sie do siebie.
hihi
samokrytyka
przyznaje sie do tego ze nie wytrzymalem i wyszedlem przed drugim golem. nie umie cierpiec. i zawsze mi sie wymsknie to
hihi
jesli druzyna jest do kitu, to nie krzycz GOLA, bo i tak nie zrozumia o czym mowa.
hihi
teraz rozumiem skad w Sopocie ta fala basketballu w ostatnich latach, ....to bojkotowanie klipiarzy !
hihi
jesli druzyna jest do kitu, to nie krzycz GOLA, bo i tak nie zrozumia o czym mowa.
hihi
teraz rozumiem skad w Sopocie ta fala basketballu w ostatnich latach, ....to bojkotowanie klipiarzy !
Okradają schowki na torby w Castoramie !!!
Radze nie zostawiac zadnych cennych lub mniej cennych rzeczy w schowkach na troby w Castoramie na Przymorzu! Wczoraj ok godz. 14 zostawilem swoj plecak z ktorego zapomnialem zabrac portfela. W kilka godzin po wyjsciu z marketu zauwazylem brak pieniedzy i biletu miesiecznego SKM. Choc kluczyk do schowka mialem ja to ktos posiada drugi badz jest na tyle sprawnym magikiem ze wyciagnal moj portfel i kasiorke. Akcja zostala tak przeprowadzona zebym nie zwrocil zbyt szybko uwagi na brak pieniedzy. Schowki w Castoramie nie sa pilnowane WCALE, stoja w przedsionku sklepu i nikt sie nimi nie interesuje! Jeszcze raz przestrzegam!!!
razem dla rodziny
Do gdyńskich belfrów ( i nie tylko):
zapraszam serdecznie na nasz festyn pod hasłem RAZEM DLA RODZINY, który odbędzie się 17 czerwca przy ul. Tatrzańskiej 35 w Gdyni.
Zaczynamy o 11.00.
"RAZEM DLA RODZINY" to zabawa połączona z akcją edukacyjną. Postanowiliśmy zespolić siły i pokazać, ze fundacje i stowarzyszenia gdyńskie mogą działać RAZEM, co więcej, mogą inspirować do działania nauczycieli i rodziców.
w programie:
- konkursy na najbardziej zgraną rodzinę, w tym malowanie twarzy, zabawy sportowe, przeciąganie liny, rysowanie kredą na chodniku, tańce integracyjne i inne
- ognisko i darmowe kiełbaski
- no i nagrody dla wszystkich, w tym NAGRODA DLA NAJBARDZIEJ ZGRANEJ RODZINY
organizator:
Międzyszkolny Klub Nauczyciela Centrum Arrupe. Projekt dofinansowany został przez Urząd Miasta Gdyni.
partnerzy:
Fundacja Magis
Związek Harcerstwa Rzeczpospolitej
Edukacyjna Klinika. Poradnia Profilaktyki Uzależnień
TPŚ Mrowisko
Polskie Stowarzyszenie Pedagogów i Animatorów KLANZA, koło w Gdyni
Stowarzyszenie Razem Przeciw Przemocy
Centrum Współpracy Młodzieży
pozdrawiam serdecznie
Gosia Sobczak - Zamorska, Międzyszkolny Klub Nauczyciela Centrum Arrupe
zapraszam serdecznie na nasz festyn pod hasłem RAZEM DLA RODZINY, który odbędzie się 17 czerwca przy ul. Tatrzańskiej 35 w Gdyni.
Zaczynamy o 11.00.
"RAZEM DLA RODZINY" to zabawa połączona z akcją edukacyjną. Postanowiliśmy zespolić siły i pokazać, ze fundacje i stowarzyszenia gdyńskie mogą działać RAZEM, co więcej, mogą inspirować do działania nauczycieli i rodziców.
w programie:
- konkursy na najbardziej zgraną rodzinę, w tym malowanie twarzy, zabawy sportowe, przeciąganie liny, rysowanie kredą na chodniku, tańce integracyjne i inne
- ognisko i darmowe kiełbaski
- no i nagrody dla wszystkich, w tym NAGRODA DLA NAJBARDZIEJ ZGRANEJ RODZINY
organizator:
Międzyszkolny Klub Nauczyciela Centrum Arrupe. Projekt dofinansowany został przez Urząd Miasta Gdyni.
partnerzy:
Fundacja Magis
Związek Harcerstwa Rzeczpospolitej
Edukacyjna Klinika. Poradnia Profilaktyki Uzależnień
TPŚ Mrowisko
Polskie Stowarzyszenie Pedagogów i Animatorów KLANZA, koło w Gdyni
Stowarzyszenie Razem Przeciw Przemocy
Centrum Współpracy Młodzieży
pozdrawiam serdecznie
Gosia Sobczak - Zamorska, Międzyszkolny Klub Nauczyciela Centrum Arrupe
Open Voip
A ja nigdy nie bede korzystal z Voipa...kiedys sciagnalem sobie ten program z informacja, ze moge dzwonic wszedzie za darmo...i rzeczywiscie wykonalem 3 darmowe rozmowy...i nie powiadomiono mnie od razu, ze limit darmochy sie wyczerpal...dowiedzialem sie o tym dopiero wtedy, gdy chcialem wykonac czwarta rozmowe...i wkurzylem sie bo NIE LUBIE JAK MNIE KTOS W KONIA ROBI...i nie skorzystam nigdy z VOIPa chocby nie wiem jak fajna oferte dawal...bo sciemy nie toleruje...
zdechłe ryby i tasiemce na 3miejskich plażach
Wczoraj podczas spaceru po Trójmiejskich plażach zauważyłem leżące na brzegu zdechłe rybki.
Maja ok. 2-3 cm długości i ostre kolce po bokach.
Ryby te są zarobaczone, mają jeszcze żywe tasiemce, które wychodzą z pękniętych ryb i pełzają po brzegu lub pływają w wodzie.
W sród nich bawią się dzieci, chodzą dorośli.
Czy nie zagraża to naszemu zdrowiu ?!.
Czy można się zainfekować tasiemcami od tych ryb ?.
Szedłem od Jelitkowa do Orłowa i na całej długości brzeg był usłany zdechłymi rybami, widać też było robaki.
Dzisiaj dzwoniłem do Powiatowej Inspekcji Sanitarnej w Gdańsku, gdzie poinformowano mnie, że ze względu na przypadające w czwartwek swieto -sprawą zajmą sie w piątek.
Maja ok. 2-3 cm długości i ostre kolce po bokach.
Ryby te są zarobaczone, mają jeszcze żywe tasiemce, które wychodzą z pękniętych ryb i pełzają po brzegu lub pływają w wodzie.
W sród nich bawią się dzieci, chodzą dorośli.
Czy nie zagraża to naszemu zdrowiu ?!.
Czy można się zainfekować tasiemcami od tych ryb ?.
Szedłem od Jelitkowa do Orłowa i na całej długości brzeg był usłany zdechłymi rybami, widać też było robaki.
Dzisiaj dzwoniłem do Powiatowej Inspekcji Sanitarnej w Gdańsku, gdzie poinformowano mnie, że ze względu na przypadające w czwartwek swieto -sprawą zajmą sie w piątek.
SKLEP
W Nowym Jorku otwarto nowy sklep, gdzie kobiety mogą wybrać i kupić męża.
Przy wejściu jest wywieszona instrukcja korzystania ze sklepu:
- możesz wejść do sklepu tylko jeden raz,
- jest 6 pięter, a cechy charakterystyczne mężczyzn zwiększają się z każdym
piętrem,
- możesz wybrać jakiegokolwiek mężczyznę na piętrze lub iść piętro wyżej,
- jak wejdziesz wyżej nie możesz już się cofnąć.
Pewna kobieta decyduje się wejść do sklepu żeby znaleźć tego jedynego.
Na pierwszym piętrze wywieszka mówi: Ci mężczyźni mają pracę.
Kobieta decyduje się wejść wyżej.
Na drugim piętrze jest napis:
Ci mężczyźni mają pracę i kochają dzieci.
Kobieta znów postanawia wyjść wyżej.
Na trzecim piętrze jest napisane:
Ci mężczyźni mają pracę, kochają dzieci, i są bardzo przystojni.
Wow, myśli kobieta, ale postanawia wejść wyżej.
Na czwartym piętrze wywieszka mówi:
Ci mężczyźni mają pracę, kochają dzieci, są bardzo przystojni i pomagają w
pracach domowych.
Niesamowite, pomyślała kobieta, z ciężkim sercem odrzuca taką ofertę
i postanawia wejść na wyższe piętro.
Na piątym piętrze jest napis:
Ci mężczyźni mają pracę, kochają dzieci, są bardzo przystojni, pomagają w
pracach domowych i są romantyczni
Kobietę kusi żeby zostać na tym piętrze, ale decyduje się wejść na ostatnie
piętro.
Szóste piętro:
Jesteś na tym piętrze odwiedzającą numer 31 456 012, tutaj nie ma mężczyzn,
to piętro istnieje tylko żeby pokazać że kobiecie nigdy nie dogodzisz.
Dziękujemy za odwiedziny w naszym sklepie.
Piętra od trzeciego do szóstego NIGDY NIE BYŁY ODWIEDZONE.
Przy wejściu jest wywieszona instrukcja korzystania ze sklepu:
- możesz wejść do sklepu tylko jeden raz,
- jest 6 pięter, a cechy charakterystyczne mężczyzn zwiększają się z każdym
piętrem,
- możesz wybrać jakiegokolwiek mężczyznę na piętrze lub iść piętro wyżej,
- jak wejdziesz wyżej nie możesz już się cofnąć.
Pewna kobieta decyduje się wejść do sklepu żeby znaleźć tego jedynego.
Na pierwszym piętrze wywieszka mówi: Ci mężczyźni mają pracę.
Kobieta decyduje się wejść wyżej.
Na drugim piętrze jest napis:
Ci mężczyźni mają pracę i kochają dzieci.
Kobieta znów postanawia wyjść wyżej.
Na trzecim piętrze jest napisane:
Ci mężczyźni mają pracę, kochają dzieci, i są bardzo przystojni.
Wow, myśli kobieta, ale postanawia wejść wyżej.
Na czwartym piętrze wywieszka mówi:
Ci mężczyźni mają pracę, kochają dzieci, są bardzo przystojni i pomagają w
pracach domowych.
Niesamowite, pomyślała kobieta, z ciężkim sercem odrzuca taką ofertę
i postanawia wejść na wyższe piętro.
Na piątym piętrze jest napis:
Ci mężczyźni mają pracę, kochają dzieci, są bardzo przystojni, pomagają w
pracach domowych i są romantyczni
Kobietę kusi żeby zostać na tym piętrze, ale decyduje się wejść na ostatnie
piętro.
Szóste piętro:
Jesteś na tym piętrze odwiedzającą numer 31 456 012, tutaj nie ma mężczyzn,
to piętro istnieje tylko żeby pokazać że kobiecie nigdy nie dogodzisz.
Dziękujemy za odwiedziny w naszym sklepie.
Piętra od trzeciego do szóstego NIGDY NIE BYŁY ODWIEDZONE.
adas adas adas
Nawet nie mogę na forum wypowiadać sie pod innym nickiem bo zobacz co mi napisali :(
Decyzją moderatora możliwość dodawania opinii
z tego komputera została zablokowana na określony czas.
Jeżeli nie zgadzają się Państwo z tą decyzją, istnieje
możliwość odwołania się od niej: moderacja@trojmiasto.pl
Jak nie napisze tu nic w najblizszym czasie to znaczy że mnie i tu zablokowali. Oczywiście dostało mi się za poglądy PISowskie
Decyzją moderatora możliwość dodawania opinii
z tego komputera została zablokowana na określony czas.
Jeżeli nie zgadzają się Państwo z tą decyzją, istnieje
możliwość odwołania się od niej: moderacja@trojmiasto.pl
Jak nie napisze tu nic w najblizszym czasie to znaczy że mnie i tu zablokowali. Oczywiście dostało mi się za poglądy PISowskie
taktak
Gdynia i Sopot nie mają tego problemu.
- Skargi na urzędników to rzadkość, w całym ubiegłym roku można je policzyć na palcach jednej ręki - zapewnia Barbara Wnętrzak-Damianos, zastępca prokuratora rejonowego w Gdyni. - Ani razu postępowanie nie zakończyło się aktem oskarżenia.
To samo mówi prokuratura w Sopocie. Tymczasem w Gdańsku donosy na urzędników to 10 procent wszystkich spraw wydziału śledczego. W ub.r. zarzutami zakończyła się tylko jedna sprawa - bezprawna eksmisja jednego z restauratorów z gminnego lokalu przez wiceprezydenta Gdańska Szczepana Lewnę.
- Jesteśmy największym miastem, więc najczęściej obrywamy - podsumowuje Danuta Janczarek, sekretarz miasta.
Autor: Katarzyna Włodkowska, Gazeta Wyborcza
- Skargi na urzędników to rzadkość, w całym ubiegłym roku można je policzyć na palcach jednej ręki - zapewnia Barbara Wnętrzak-Damianos, zastępca prokuratora rejonowego w Gdyni. - Ani razu postępowanie nie zakończyło się aktem oskarżenia.
To samo mówi prokuratura w Sopocie. Tymczasem w Gdańsku donosy na urzędników to 10 procent wszystkich spraw wydziału śledczego. W ub.r. zarzutami zakończyła się tylko jedna sprawa - bezprawna eksmisja jednego z restauratorów z gminnego lokalu przez wiceprezydenta Gdańska Szczepana Lewnę.
- Jesteśmy największym miastem, więc najczęściej obrywamy - podsumowuje Danuta Janczarek, sekretarz miasta.
Autor: Katarzyna Włodkowska, Gazeta Wyborcza
ROZWIAZANIE PZPN
My, PZPR, jako zalozyciele Polskiego Zwiazku Pilki Noznej, roziwazujemy z dniem dzisiejszym PZPN. Czynimy to w zwiazku z furia polskich kibicow, w obawie przed ich atakami i w trosce o zycie i zdrowie dzialaczy PZPN i PZPR. Z aktywow pozostalych po PZPN nalezy zwrocic kibicom koszty zakupu biletow na mecz i przejazdu do Niemiec. Pozostale aktywa PZPN oraz wszelkie korzysci majatkowe, ktore uzyskali dzialacze PZPN, maja byc zwrocone do dyspozycji zalozycieli - to jest PZPR. Srodki te przeznaczymy na odbudowe polskiej druzyny z roku 1974.
Politbiuro PZPR
Politbiuro PZPR
Le Parkour
zapewne duża część Was, spotkała sie z młodymi ludźmi którzy skakali przez płoty albo wspinali się na mury i inne zabudowania twierdząc że trenują nowy sport extremalny - Le Parkour.
Jest to sztuka poruszania się po terenie zabudowanym, polega na przeskakiwaniu lub odpychaniu sie od wszelkich przeszkód jakimi mogą być ściany, płoty i inne miejsca które przez zwykłych przechodniów są postrzegane jako zwykły murek, barierka.
Zapewne widzieliście filmy takie jak choćby "13 Dzielnica" , "Yamakasi", Jednak nikt się nie spodziewał raczej że LE PARKOUR sport który jest w owych filmach przedstawiony niedługo będzie można oglądać przez okno własnego domu...
Tak wię jako tzw. Traceur ( osoba trenująca Parkour ) apeluje o nie wyganianie Nas tylko dlatego że przeskoczyliśmy przez barierkę, lub przebieglismy się po garażu czy też balkonie w bliskim Państwa otoczeniu. My naprawde staramy się nic nie zniszczyć podczas treningów.
Prz okazji zapraszam Państwa na pokaz Le Parkour który odbedzie się dnia 24 czerwca z okazji Święta ulicy Świętojańskiej w Gdyni, w godz.11 - 16
serdecznie dziękuje za szanse zareklamowania pokazu w imieniu Swoim oraz TSP.
Info dla początkujących:
www.leparkour.pl
www.3city3run.forall.pl
Jest to sztuka poruszania się po terenie zabudowanym, polega na przeskakiwaniu lub odpychaniu sie od wszelkich przeszkód jakimi mogą być ściany, płoty i inne miejsca które przez zwykłych przechodniów są postrzegane jako zwykły murek, barierka.
Zapewne widzieliście filmy takie jak choćby "13 Dzielnica" , "Yamakasi", Jednak nikt się nie spodziewał raczej że LE PARKOUR sport który jest w owych filmach przedstawiony niedługo będzie można oglądać przez okno własnego domu...
Tak wię jako tzw. Traceur ( osoba trenująca Parkour ) apeluje o nie wyganianie Nas tylko dlatego że przeskoczyliśmy przez barierkę, lub przebieglismy się po garażu czy też balkonie w bliskim Państwa otoczeniu. My naprawde staramy się nic nie zniszczyć podczas treningów.
Prz okazji zapraszam Państwa na pokaz Le Parkour który odbedzie się dnia 24 czerwca z okazji Święta ulicy Świętojańskiej w Gdyni, w godz.11 - 16
serdecznie dziękuje za szanse zareklamowania pokazu w imieniu Swoim oraz TSP.
Info dla początkujących:
www.leparkour.pl
www.3city3run.forall.pl
Depeche mode ( czerwca stadion Legii - Warszawa)
Kilku tysięczny tłum skandujący: De-pe-che mode!!! De-pe-che mode!!! Nad sceną księżyc w pełni. 21.25. Wyszli... David Gahan w świetnej formie, uśmiechnięty, zagrali wszystkie najlepsze kawałki + niespodzianki w stylu Photograf of you. No i Newer let me down again z lasem rąk w górze, na bis. Koncert rewelacyjny!
POPARCIE DLA JEUROPARLAMENTU
POPARCIE DLA JEUROPARLAMENTU
PZPR popiera rezolucje Jeuroparlamentu, potepiajaca ksenofobie i homofobie w Polsce. W szczegolnosci popieramy polskich eurodupowlazow, ktorzy glosowali za ta rezolucja. Swiadczy to naszym wkladzie w budowe Zwiazku Socjalistycznych Republik Europejskich.
Prosimy jednak o konkrety. Uwazamy, ze nalezy wyslac do Polski Europejskie Sily szybkiego reagowania, ktore zniszcza wszelkie istniejace i potencjalne ogniska ksenofobii i homofobii. Wowczas zapanuje powszechna milosc do obcych oraz do pedalow i lesbijek.
Politbiuro PZPR
PZPR popiera rezolucje Jeuroparlamentu, potepiajaca ksenofobie i homofobie w Polsce. W szczegolnosci popieramy polskich eurodupowlazow, ktorzy glosowali za ta rezolucja. Swiadczy to naszym wkladzie w budowe Zwiazku Socjalistycznych Republik Europejskich.
Prosimy jednak o konkrety. Uwazamy, ze nalezy wyslac do Polski Europejskie Sily szybkiego reagowania, ktore zniszcza wszelkie istniejace i potencjalne ogniska ksenofobii i homofobii. Wowczas zapanuje powszechna milosc do obcych oraz do pedalow i lesbijek.
Politbiuro PZPR
Z pamiętnika łechtaczki
14 luty:
Yes, yes, yes!!! Koleżanki podarowały JEJ wibrator. Może wreszcie i dla mnie rozpocznie się nowe, piękniejsze życie! Drżę z ciekawości!5 luty:
Niewątpliwie jest lepszy od JEJ paznokci, ale nie umywa się do języka. Chociaż być może to tylko kwestia praktyki. W dotyku jest zdecydowanie miły, drży tak podniecająco...Muszę sobie z nim pogadać, jak ONA uśnie...
Yes, yes, yes!!! Koleżanki podarowały JEJ wibrator. Może wreszcie i dla mnie rozpocznie się nowe, piękniejsze życie! Drżę z ciekawości!5 luty:
Niewątpliwie jest lepszy od JEJ paznokci, ale nie umywa się do języka. Chociaż być może to tylko kwestia praktyki. W dotyku jest zdecydowanie miły, drży tak podniecająco...Muszę sobie z nim pogadać, jak ONA uśnie...
Shaiganie :)
Twój Depesz Mot to jak piwo Kruger z Biedronki za 0.99 PLN i Murphy`s z pianą z której można lepić kulki ;) Oj dostanie mi się. Ja jestem pod wrażeniem Oratorium Rubika, na którym byłem w Boże Ciało w Operze Leśnej. Zaiste piorunujące, ujmujące i mistyczne przeżycie. Nigdy nie byłem swiadkiem czegoś takiego. Siła przekazu ogromna! Gdyby toś w trakcie koncertu dał mi miecz i krzyknął "bij w imię Boga" zapewne bez namysłu szukałbym celu. A poza tym przy całej tej gorączce towarzyszącej osobie imć pana Rubika okaże się, że cała ta muzyka okaże się tak porywająca a słowa tak mega pozytywne i napaające nadzieją. I kto by pomyślał, że TotenKopf zawędruje tam na finał muzyki chrześcijańskiej ;) W imię Boga, kamraci!!! Tylko Bóg może nas sądzić!!! Bić niewiernych!!! Drżyjcie dresiarze, wkraczam na drogę fanatyzmu religijnego!!!
PIĘĆ TAJEMNIC FUNKCJONUJĄCEGO ZWIĄZKU
1 TO WAŻNE ZNALEŻĆ MĘŻCZYZNĘ, KTÓRY POMAGA W DOMU, GOTUJE OD CZASU DO CZASU I JESZCZE DO TEGO MA DOBRĄ PRACĘ.
2 TO WAŻNE ZNALEŻĆ MĘŻCZYZNĘ, KTÓRY UMIE DOPROWADZIĆ CIEBIE DO ŚMIECHU
3 TO WAŻNE ZNALEŻĆ MĘŻCZYZNĘ NA KTÓREGO MOŻESZ ZAWSZE LICZYĆ I KTÓRY CIĘ NIGDY NIE OKŁAMIE.
4 TO WAŻNE ZNALEŻĆ MĘŻCZYZNĘ, KTÓRY JEST DOBRY W ŁÓŻKU I ZAWSZE CHĘTNY NA SEX Z TOBĄ
5 ALE NAJWAŻNIEJSZE JEST ABY SIĘ CI CZTEREJ MĘŻCZYŻNI NIE ZNALI
2 TO WAŻNE ZNALEŻĆ MĘŻCZYZNĘ, KTÓRY UMIE DOPROWADZIĆ CIEBIE DO ŚMIECHU
3 TO WAŻNE ZNALEŻĆ MĘŻCZYZNĘ NA KTÓREGO MOŻESZ ZAWSZE LICZYĆ I KTÓRY CIĘ NIGDY NIE OKŁAMIE.
4 TO WAŻNE ZNALEŻĆ MĘŻCZYZNĘ, KTÓRY JEST DOBRY W ŁÓŻKU I ZAWSZE CHĘTNY NA SEX Z TOBĄ
5 ALE NAJWAŻNIEJSZE JEST ABY SIĘ CI CZTEREJ MĘŻCZYŻNI NIE ZNALI
LWSM Morena zaniedbana spódzielnia!
Duże osiedle a tak zarząd źle działa. Docieplenia bloków stoją, pogoda odpowiednia, pewnie zimą ruszą! Na tle innych spódzielni nie radzi sobie, nawet Żabianka ostro dociepla i to dużo większe bloki, by do zimy zdążyć z jak najwi ększą ilością pomalowanych bloków. Na chodnikach, np. Wyrobka lub Czecza jeszcze mamy piasek po zimie, a ławki prze boisku wymagają naprawy. Zarząd wciąż się zmienia, może teraz zaczną nie zostawać w tyle i pokażą, że pracują dla nas.
LWSM MORENA źle rządzi!
Duże osiedle a tak zarząd źle działa. Docieplenia bloków stoją, pogoda odpowiednia, pewnie zimą ruszą! Na tle innych spódzielni nie radzi sobie, nawet Żabianka ostro dociepla i to dużo większe bloki, by do zimy zdążyć z jak najwi ększą ilością pomalowanych bloków. Na chodnikach, np. Wyrobka lub Czecza jeszcze mamy piasek po zimie, a ławki prze boisku wymagają naprawy. Zarząd wciąż się zmienia, może teraz zaczną nie zostawać w tyle i pokażą, że pracują dla nas.
...
a ja mam w końcu dla siebie noc
pootwierane okna
muzyka wysącza się na zewnątrz
zagadkowe kocie spojrzenie
i niespokojne psy
już jakiś czas temu pogodziłam się z losem
zniosę każdą życiową niewygodę
za uśmiech husky'ego
niby te pierwotne są do siebie podobne
ale
tylko torka wyje
tylko tajfun szczeka
tylko saiko warczy
dobrze tak stracić życiową wagę
leżeć jak za dziecinnych lat w psim legowisku
wtulać się w futro
patrząc w lodowe oczy
szeptać do ucha tajemnice
pozwalać pod policzek wciskać saikowy pysk
i czekać...
pootwierane okna
muzyka wysącza się na zewnątrz
zagadkowe kocie spojrzenie
i niespokojne psy
już jakiś czas temu pogodziłam się z losem
zniosę każdą życiową niewygodę
za uśmiech husky'ego
niby te pierwotne są do siebie podobne
ale
tylko torka wyje
tylko tajfun szczeka
tylko saiko warczy
dobrze tak stracić życiową wagę
leżeć jak za dziecinnych lat w psim legowisku
wtulać się w futro
patrząc w lodowe oczy
szeptać do ucha tajemnice
pozwalać pod policzek wciskać saikowy pysk
i czekać...
bajkaz morałem
Pewnego dnia, podczas pracy nad brzegiem rzeki drwalowi wypadła siekiera i wpadła do wody. Drwal usiadł i zaczął płakać. Nagle objawił mu się Bóg i zapytał:
Dlaczego płaczesz?
Drwal odpowiedział, że siekiera mu wpadła do wody. Bóg zstąpił na ziemię, wszedł do wody i po chwili wyłonił się ze złotą siekierą.
To Twoja siekiera? - zapytał.
Nie - odpowiedział drwal.
Bóg ponownie się zanurzył i po chwili trzymał srebrną siekierę, pytając drwala, czy to jego.
Ta również nie jest moja - odparł drwal.
Bóg po raz trzeci się zanurzył i wyjął z wody żelazną siekierę.
A może ta?
Tak, to moja siekiera - ucieszył się drwal.
Bóg byl zadowolony, że taki uczciwy człowiek chodzi po ziemi i w
nagrodę podarował mu wszystkie trzy siekiery. Drwal wrócił do domu szczęśliwy.
Innego dnia drwal spacerował nad brzegiem tej samej rzeki wraz z żoną. Nagle żona potknęła się i wpadła do wody. Drwal usiadł na brzegu rzeki i zaczął płakać. Ponownie objawił mu się Bóg i zapytał:
Dlaczego płaczesz?
Drwal odpowiedział, że żona mu wpadła do wody. Bóg jeszcze raz zstąpił na ziemię, wszedł do wody i po chwili wyłonił się wraz z Jennifer Lopez.
To Twoja żona? - zapytał.
Tak - odparł drwal.
Bóg się na poważnie zdenerwował:
Ty kłamco! To nie jest prawda! To nie jest Twoja żona!
Drwal odparł:
Boże wybacz mi, to nieporozumienie. Widzisz, jeśli powiedziałbym
'nie Jennifer Lopez, wróciłbyś i wyszedł z Cameron Diaz, i jeśli znowu powiedziałbym 'nie', poszedłbyś trzeci raz i wrócił z moją żoną, której powiedziałbym 'tak', a wtedy otrzymałbym wszystkie trzy. Ale Panie, jestem tylko biednym drwalem, nie dałbym rady dbać o trzy żony, dlatego właśnie powiedziałem 'tak' za pierwszym razem".
Jaki z tego morał?
Ano morał z tego taki,
ze jeśli już mężczyzna kłamie, to zawsze w
pożytecznym i szczytnym celu.
Dlaczego płaczesz?
Drwal odpowiedział, że siekiera mu wpadła do wody. Bóg zstąpił na ziemię, wszedł do wody i po chwili wyłonił się ze złotą siekierą.
To Twoja siekiera? - zapytał.
Nie - odpowiedział drwal.
Bóg ponownie się zanurzył i po chwili trzymał srebrną siekierę, pytając drwala, czy to jego.
Ta również nie jest moja - odparł drwal.
Bóg po raz trzeci się zanurzył i wyjął z wody żelazną siekierę.
A może ta?
Tak, to moja siekiera - ucieszył się drwal.
Bóg byl zadowolony, że taki uczciwy człowiek chodzi po ziemi i w
nagrodę podarował mu wszystkie trzy siekiery. Drwal wrócił do domu szczęśliwy.
Innego dnia drwal spacerował nad brzegiem tej samej rzeki wraz z żoną. Nagle żona potknęła się i wpadła do wody. Drwal usiadł na brzegu rzeki i zaczął płakać. Ponownie objawił mu się Bóg i zapytał:
Dlaczego płaczesz?
Drwal odpowiedział, że żona mu wpadła do wody. Bóg jeszcze raz zstąpił na ziemię, wszedł do wody i po chwili wyłonił się wraz z Jennifer Lopez.
To Twoja żona? - zapytał.
Tak - odparł drwal.
Bóg się na poważnie zdenerwował:
Ty kłamco! To nie jest prawda! To nie jest Twoja żona!
Drwal odparł:
Boże wybacz mi, to nieporozumienie. Widzisz, jeśli powiedziałbym
'nie Jennifer Lopez, wróciłbyś i wyszedł z Cameron Diaz, i jeśli znowu powiedziałbym 'nie', poszedłbyś trzeci raz i wrócił z moją żoną, której powiedziałbym 'tak', a wtedy otrzymałbym wszystkie trzy. Ale Panie, jestem tylko biednym drwalem, nie dałbym rady dbać o trzy żony, dlatego właśnie powiedziałem 'tak' za pierwszym razem".
Jaki z tego morał?
Ano morał z tego taki,
ze jeśli już mężczyzna kłamie, to zawsze w
pożytecznym i szczytnym celu.
TotenKopf :)
To ja ci w tajemnicy miejscowke za Neptunem zdradzam, gdzie pecikow w brod i darmowego browaru przy koszu, a ty sobie do Opery Lesnej chodzisz? No, ale nie ma co sie dziwic, tam wyzsze sfery, a i czipsow i paluszkow miedzy lawkami pelno...Pojesc mozna. A peciki tez lepiej smakuja, bo kto wie czy ten niedopalek lezacy pod lawka, to, moze Maryli Rodowicz byl... A pozucony browar przy szaletach to Laskowika moze...Wiec, rozumiem euforie - szczescierzu. :)
feelsky
Witam. Dla niektórych rzecz kultowa, dla innych szczyt debilizmu - miniserial "Noc w Trójmieście" dorobił się kolejnego odcinka, wieńczącego serię. Tym razem film osadzony jest w klimatach afro'70 i kung-fu... Miłego oglądania :)
(Link: http://www.feelsky.co.uk/smieszne/filmy/nocw3miescie/3/index.html
)http://www.feelsky.co.uk/smieszne/filmy/nocw3miescie/3/index.html
(Link: http://www.nocw3miescie.prv.pl/
)http://www.nocw3miescie.prv.pl/
pozdrawiamy,
The Afro Crew :)
(Link: http://www.feelsky.co.uk/smieszne/filmy/nocw3miescie/3/index.html
)http://www.feelsky.co.uk/smieszne/filmy/nocw3miescie/3/index.html
(Link: http://www.nocw3miescie.prv.pl/
)http://www.nocw3miescie.prv.pl/
pozdrawiamy,
The Afro Crew :)
Legenda 2006
Witam i zapraszam wszystkich chętnych do wzięcia udziału w grze terenowej Legenda 2006
Plan imprezy:
3 czerwca (piątek) o godzinie 18/00 zapraszam do Domu Kultury przy ul. Nałkowskiej 3 na Morenie
rozpoczniemy poczęstunkiem i wprowadzeniem w zasady gry, rozdaniem postaci a potem udamy się
na poligon na teren gry na ognisko - chętni będą mogli tam rozbić namioty i spędzić noc
4 czerwca (sobota) o godzinie 10/00 rozpoczniemy grę i potrwa ona nie przerwanie do swego końca a maksymalnie do niedzieli do
5 czerwca do godziny 15/00
SERDECZNIE ZAPRASZAM !!!
Plan imprezy:
3 czerwca (piątek) o godzinie 18/00 zapraszam do Domu Kultury przy ul. Nałkowskiej 3 na Morenie
rozpoczniemy poczęstunkiem i wprowadzeniem w zasady gry, rozdaniem postaci a potem udamy się
na poligon na teren gry na ognisko - chętni będą mogli tam rozbić namioty i spędzić noc
4 czerwca (sobota) o godzinie 10/00 rozpoczniemy grę i potrwa ona nie przerwanie do swego końca a maksymalnie do niedzieli do
5 czerwca do godziny 15/00
SERDECZNIE ZAPRASZAM !!!
RE : "BURZLIWY POCZĄTEK LATA"
Grzegorz Husar
( husar@wp.pl :
“Burzliwy początek lata”,
“strumienie zamiast ulic”,
choć to już późna data,
warto zajrzeć wgłąb kulis.
Burza była w opozycji do rządu,
więc uderzył grom z jasnego nieba,
wskutek czego zabrakło prądu,
no i eskaem stanęła.
Lepiej że tylko nie było prądu,
a nauki są daleko przed nami,
bo ABC każdego rządu,
jest dobry kontakt ze wszystkimi mediami.
tu już mucha cichutko bzyka,
że nie tylko Ojca Rydzyka.
Grzegorz Rymopis
( husar@wp.pl :
“Burzliwy początek lata”,
“strumienie zamiast ulic”,
choć to już późna data,
warto zajrzeć wgłąb kulis.
Burza była w opozycji do rządu,
więc uderzył grom z jasnego nieba,
wskutek czego zabrakło prądu,
no i eskaem stanęła.
Lepiej że tylko nie było prądu,
a nauki są daleko przed nami,
bo ABC każdego rządu,
jest dobry kontakt ze wszystkimi mediami.
tu już mucha cichutko bzyka,
że nie tylko Ojca Rydzyka.
Grzegorz Rymopis
PODZIEKOWANIE DLA MINISTRA ZREBAKA
PZPR serdecznie dziekuje ministrowi Zrebakowi aka "Trzepiacy za dnia" za to ze zablokowal malolatom dostep do aplikacji sedziowskich i prokuratorskich. Dzieki temu starzy towarzysze beda mogli do konca uksztaltowac wymiar sprawiedliwosci i pozostanie on na juz na zawsze nasz, pezetpeerowski!
Politbiuro PZPR
"zelazno reko zapedzimy ludzkosc do szczescia - YES YES YES!"
Politbiuro PZPR
"zelazno reko zapedzimy ludzkosc do szczescia - YES YES YES!"
PODZIEKOWANIE DLA PANA PREMIERA
PZPR dziekuje Premierowi Marcinkiewiczowi za obietnice, ze sprawa zydowskich roszczen majatkowych wobec Polski zostanie zalatwiona jeszcze w tym roku. Swiadczy to o tym, ze Premier realizuje uzgodniony z Prezydentem Iranu plan przeniesienia Izraela do Polski.
FRAKCJA ZYDOWSKA PZPR
THANKS FOR POLISH PRIME MINISTER
PZPR is grateful to Polish Prime Minister for his promise to solve the question of Jewish property this year. It shows that he is really implementing the plan to move Israel state to Poland, what was agreed with the President of Iran
FRAKCJA ZYDOWSKA PZPR
FRAKCJA ZYDOWSKA PZPR
THANKS FOR POLISH PRIME MINISTER
PZPR is grateful to Polish Prime Minister for his promise to solve the question of Jewish property this year. It shows that he is really implementing the plan to move Israel state to Poland, what was agreed with the President of Iran
FRAKCJA ZYDOWSKA PZPR
NIE PŁACZ PO LENINIE!
12 marca 1956 r. I sekretarz PZPR Bolesław Bierut zmarł w Moskwie. Paradoksalnie, został wykreowany z tego powodu na drugiego Reytana, bohatera, który drogo zapłacił za opór.
W raporcie, którego treść polski kontrwywiad znał dzięki złamaniu szyfru bądź przeciekowi, ambasador Francji donosił z Warszawy: Dzisiaj rano miasto było bardzo spokojne i wiadomość nie wywołała żadnej spontanicznej reakcji prócz ciekawości. Wokół sprzedawców gazet formowały się małe grupki osób komentujących wydarzenie. Mówiono mi już, że Sekretarz Generalny Polskiej Partii zostawił po sobie niewiele żalu i że z ironią wyrażano się o umiejętnościach medycyny rosyjskiej
pozdrawiam GRZYBA między palcowego! hehehehehehe
W raporcie, którego treść polski kontrwywiad znał dzięki złamaniu szyfru bądź przeciekowi, ambasador Francji donosił z Warszawy: Dzisiaj rano miasto było bardzo spokojne i wiadomość nie wywołała żadnej spontanicznej reakcji prócz ciekawości. Wokół sprzedawców gazet formowały się małe grupki osób komentujących wydarzenie. Mówiono mi już, że Sekretarz Generalny Polskiej Partii zostawił po sobie niewiele żalu i że z ironią wyrażano się o umiejętnościach medycyny rosyjskiej
pozdrawiam GRZYBA między palcowego! hehehehehehe
hobo
przed chwilą skończył się w teatrze leśnym :)
koncert martyny jakubowicz
byłeś?
ja siedziałam sobie na tarasie
z kotem czarniejszym niż noc
słuchając na odległość
jakoś tak niechętnie rozstaję się z Saikobandą :D :D :D
rosną jak na drożdżach!
mogę się im przyglądać godzinami
i doskonale przypasował mi do tego waits
tom waits ;)
zadowolona
gdzie się nie obrócę pojawia się jakiś zwierz do głaskania :D
koncert martyny jakubowicz
byłeś?
ja siedziałam sobie na tarasie
z kotem czarniejszym niż noc
słuchając na odległość
jakoś tak niechętnie rozstaję się z Saikobandą :D :D :D
rosną jak na drożdżach!
mogę się im przyglądać godzinami
i doskonale przypasował mi do tego waits
tom waits ;)
zadowolona
gdzie się nie obrócę pojawia się jakiś zwierz do głaskania :D
Ludz wkurza Spam elektroniczny - czyli niechciana poczta
ale jest wiekcej wkurzajcego spamu listownego w naszych skrzynkach takiego jak: Reklama hipermarketow i tym podobne, pod drzwiami n aklamkach z tym powinni walczyc a nie ze spamem elektronicznym. Dostaniesz jedna wiadomosc w formie reklamy na tydzien no i co z tego - nacisnij USUN i po problemie, a reklama papierowa na drzwiach czy w skrzynakach.... Skrzynki wygladaj jak wielki smietnik a drzwi jak noworoczna choinka.
sms
Zgadzam się, że spam papierowy jest znacznie ale to znacznie bardziej uciążliwy niż elektroniczny - dla odbiorców. Spam papierowy jest też uciążliwy dla środowiska, czego o elektronicznym nie można powiedzieć. A jednak to właśnie "spamowi" elektronicznemu wypowiedziano wojnę. Ciekaw jestem dlaczego???
A jeszcze jedno...kandydaci na prezia w czasie ostatniej kampanii rozsylali "listy do wyborców"...był to spam czy nie?
A jeszcze jedno...kandydaci na prezia w czasie ostatniej kampanii rozsylali "listy do wyborców"...był to spam czy nie?
ćma
teraz widzę, że tam cały festiwal się odbył. i to elita sama zagrała: dżejdżeje i kulisz z cielakiem czyli najlepsi przyjaciele daily a do tego terraplane czyli bart łęczycki, co mnie dmuchać w harmonijkę uczył. a ja nic o tym nie wiedziałem i siedziałem w przewozie. wściekły jestem z tego powodu. ale najważniejsze, że Tobie się podobało i że małe rosną zdrowo. niedługo oczy otworzą. cieeekawe czy błękitne będą. pozdrawiam. wyślij smsa jak następnym razem taka rewelacja w trójmieście będzie
NO PASARAN !
"Czarna niedziela , długa jak sen.
Karetka na sygnale podaje mi tlen.
Nie moge uciekać choć ktoś mnie goni
Przykładam pistolet do swej skroni
Nie wezmą mnie żywcem
Mam nowy plan:
No Passaran! No Passaran!
Tia, w obecnej sytuacji to bardzo dobre hasło. Trzeba być twardym. NO PASARAN, AMIGOS!!!
Karetka na sygnale podaje mi tlen.
Nie moge uciekać choć ktoś mnie goni
Przykładam pistolet do swej skroni
Nie wezmą mnie żywcem
Mam nowy plan:
No Passaran! No Passaran!
Tia, w obecnej sytuacji to bardzo dobre hasło. Trzeba być twardym. NO PASARAN, AMIGOS!!!
do wielkiego bossa IPN Gdańsk
Gdańsk, 26.06.2006
Wielki Pan Dyrektor Gdańskiego Oddziału IPN
Edmund Krasowski
Jak zapewne zauważyłeś, w kwestiach lustracyjnych już nawet księża przestają być „świętymi krowami”. Wkrótce przestanie być lustracyjną „świętą krową” także skurwiały postkomunistyczny „wymiar sprawiedliwości”, nawet jeśli dalej będziesz go zaciekle bronił, wspólnie ze swoimi postkomunistycznymi ciotami – prokurwatorami Schulzem i Nie-synem. Może więc jednak zacznij robić to, co powinieneś zrobić już dawno. Jeśli nie – to smaruj dupę margaryną.
Klaudiusz Wesołek
P.S. dla przypomnienia:
http://www.ruchnarodowy.pl/KW_005.html
http://www.abcnet.com.pl/pl/artykul.php?art_id=1558
Wielki Pan Dyrektor Gdańskiego Oddziału IPN
Edmund Krasowski
Jak zapewne zauważyłeś, w kwestiach lustracyjnych już nawet księża przestają być „świętymi krowami”. Wkrótce przestanie być lustracyjną „świętą krową” także skurwiały postkomunistyczny „wymiar sprawiedliwości”, nawet jeśli dalej będziesz go zaciekle bronił, wspólnie ze swoimi postkomunistycznymi ciotami – prokurwatorami Schulzem i Nie-synem. Może więc jednak zacznij robić to, co powinieneś zrobić już dawno. Jeśli nie – to smaruj dupę margaryną.
Klaudiusz Wesołek
P.S. dla przypomnienia:
http://www.ruchnarodowy.pl/KW_005.html
http://www.abcnet.com.pl/pl/artykul.php?art_id=1558