Widok
U nas zmienilo sie to z wiekiem. Im synek straszy, tym wiecej spal. Teraz ma rok i 2 m-ce i spi od ok 19 do ok. 8.
Ale pamietam ten czas kiedy budzil sie o 4-5 i ani myslal o spaniu, tylko o zabawie....
Może mała jest po prostu glodna....Sprobuj podac na noc kaszke lub mleko z kleikiem, moze pomoze.
Ale pamietam ten czas kiedy budzil sie o 4-5 i ani myslal o spaniu, tylko o zabawie....
Może mała jest po prostu glodna....Sprobuj podac na noc kaszke lub mleko z kleikiem, moze pomoze.
U nas też był taki etap, co najgorsza- była wtedy zima;(...
Teraz to wcześnie widno, porobisz coś w domu, pranie wstawisz, czy cokolwiek, a zimą???-siedzisz na wyrku i oczy same się zamykają, a tu dziecie nakręcone~!!!!!!
Minie małej.Zobaczysz.
Mleko nad ranem to dobry pomysł, czy kaszka, nawet z przerwą a pośpisz dłużej z mała.
Poźniej ją kładź może, ale kurcze, ona malutka jeszcze na przetrzymywanie;/
Teraz to wcześnie widno, porobisz coś w domu, pranie wstawisz, czy cokolwiek, a zimą???-siedzisz na wyrku i oczy same się zamykają, a tu dziecie nakręcone~!!!!!!
Minie małej.Zobaczysz.
Mleko nad ranem to dobry pomysł, czy kaszka, nawet z przerwą a pośpisz dłużej z mała.
Poźniej ją kładź może, ale kurcze, ona malutka jeszcze na przetrzymywanie;/
Agitka ja też kombinuję jak mogę żeby mój Kubuś dłużej spał (a ma dopiero 3 mieisące) na razie śpi od ok20 do 4 rano - pije mleczko o tej 4 i śpi do 6. Po 6 zapomnij;) Ale za to sam się bawi w łóżeczku, ja w tym czasie kąpię się, pranko wstawiam itp, a on pada ok 7.30 - 8 i śpi jeszcze z godzinkę. Podaję na noc mleczko z kaszką, ale za chiny ludowe nie mogę mu tej 4 rano wybić z głowy;) Taki typ;)
Agitka, u nas to samo. Pierwsza pobudka - ok godz 4 potem 5 ostatecznie 6 sta rano wstaje. Jak tylko sie budzi o 4tej to podaję pierś, podobnie o 5 tej bo inaczej by nie było spania :)
Kiedyś kładłam Młodego o 19 teraz zasypia o 21 szej!! ale i tak jest o świcie obudzony ( choć niewyspany i juz ok 7.30 marudzi).
No to ok 8-9 musi iść spać na 1,5 - 2 godz żeby "dospać".
Jakby nie mógł po prostu pospać rano do 7 mej :)
Chyba nic z tym sie nie da zrobić za bardzo :)
Kiedyś kładłam Młodego o 19 teraz zasypia o 21 szej!! ale i tak jest o świcie obudzony ( choć niewyspany i juz ok 7.30 marudzi).
No to ok 8-9 musi iść spać na 1,5 - 2 godz żeby "dospać".
Jakby nie mógł po prostu pospać rano do 7 mej :)
Chyba nic z tym sie nie da zrobić za bardzo :)
Agitka ja nic nie doradze bo moja Miska tez tak ma,budzi sie ok5,5:30,max 6 jak uda mi sie w miedzyczasie jej cyca dac i wstaje,bawi sie,a jak sie zmeczy to znowu cyc,przytulas do mamy i dalej drzemamy,czasami jeszcze z przerwami do max 8:30.I tez probowalam klasc ja pozniej(zasypia ok 19) ale to samo,wiec tak jak mowila ktoras z dziewczyn,jak juz wstaje o 5,to chociaz wieczorem miejmy spokoj:)
a ja zmienilam rolety na gumowe ktore nie przepuszczaja swiatla i jest ciemno w pokoju maly jak sie budzi ok 5 to dostaje butle odkladam spowrotem do lozeczka nic do niego nie mowie daje smoka pieluszke do przytulenia i powierci sie i zasnie i spi do 7.30 -8.00 czasem 8.30 moze poprostu nie bawcie sie z dziecmi nie dawajcie zabawek moze po jakims czasie skumaja ze to jeszcze pora spania a nie zabawy
u nas też to samo :/
Poranne wstawanie między 4.40-5.20 Przekładanie godziny zasypiania na późniejszą nie dało rezultatów więc cieszę sie wolnym wieczorem a rano w ruch idą zapałki do podpierania powiek ;) Nie zdało egzaminu podawanie mleka/kaszki po przebudzeniu a dla roczniaka raczej nie jest polecane już dokarmianie przez sen. Błażej tez nigdy nie spał ze mną i nawet nie potrafi uleżeć ze mną w łóżku - dla Niego jest to zabawa i nawet jak jadę gdzieś na 1 noc to muszę tachać łóżeczko turystyczne (są plusy i minusy sypiania z dzieckiem ;) )
Pokochać się raczej nie da wstawania o takiej porze ale można się przyzwyczaić i nauczyć delektowania kawą o 5am :D
pozdrawiam wszystkie ranne ptaszyny ;)
Poranne wstawanie między 4.40-5.20 Przekładanie godziny zasypiania na późniejszą nie dało rezultatów więc cieszę sie wolnym wieczorem a rano w ruch idą zapałki do podpierania powiek ;) Nie zdało egzaminu podawanie mleka/kaszki po przebudzeniu a dla roczniaka raczej nie jest polecane już dokarmianie przez sen. Błażej tez nigdy nie spał ze mną i nawet nie potrafi uleżeć ze mną w łóżku - dla Niego jest to zabawa i nawet jak jadę gdzieś na 1 noc to muszę tachać łóżeczko turystyczne (są plusy i minusy sypiania z dzieckiem ;) )
Pokochać się raczej nie da wstawania o takiej porze ale można się przyzwyczaić i nauczyć delektowania kawą o 5am :D
pozdrawiam wszystkie ranne ptaszyny ;)
nie mamy rolet w oknie ale na chama zabarykadowalam okno kocem i jest ciemnica :)
jak wstanie rano dostaje mleko i odkladam ja do lozeczka daje smoka i pileuszke ale po chwile slysze jak sie kreci i spiewa
dzis wstala o 6.30 rekord :) a po godzinie juz znow spala
teraz ma juz druga drzemke czyli dosypia noc pewnie
jak wstanie rano dostaje mleko i odkladam ja do lozeczka daje smoka i pileuszke ale po chwile slysze jak sie kreci i spiewa
dzis wstala o 6.30 rekord :) a po godzinie juz znow spala
teraz ma juz druga drzemke czyli dosypia noc pewnie