Widok

czy podobaja Wam sie wasze dzieci???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
tak patrzac obiektywnie czy uważacie swoje dzieci za ładne? widzac inne sliczne dziecko.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zabawne pytanie. Mi sie moje podoba, chyba jak większości mam ich własne, hehe. Ale jak był takim niemowlakiem gdzieś do miesiąca, półtora, był wyjatkwow brzydki, hihi. Pierwsza moja myśl jak sie urodził, to była oby nie mu ten wielki nos nie został (moja prosba na szczęscie została spełniona -nie ma duzego nosa, hehe).
Głupie pytanie -chcesz burze rozpetać .
Dla karzedego rodzica -jego dziecko jest najładniejsze a tak po za tym to nie ma brzydkich dziecki-kazde jest piekne

oczywiście, że dla rodzica jego dziecko jest piękne. moje też jest dla mnie ładne ale nie najładniejsze. czasami dzieciaki potrafią być super śliczne. ja uważam, że nie wszystkie dzieciaki są ładne (znam kilka naprawdę brzydkich przypadków) co nie oznacza oczywiście, że są gorsze. poza tym większość pewnie wyrośnie i zmieni się sto razy. to też kwestia gustu, każdemu podoba się coś innego!

A ja jak patrzę na moją niunię to uważam, że jest przecudna, najśliczniejsza, heheh - i mówię to obiektywnie, bo tez widziałam dzieciacki niezapiękne.
Nie ma brzydkich dzieci, są tylko rodzice, którzy tego nie dostrzegają !!!!!
mi się zawsze nowotodki nie podobały, więc bardzo się zdziwiłam jak sie mój urodził bo taki jakiś śliczny był:) pierwsze co powiedziałam jak do mamy zadzwoniłam:) dalej uważam,że jest wyjątkowo ładnym dzieckiem:) ma taki słodki wyraz twarzy, no i czaruje ludzi zawsze na ulicy, aż sie zatrzymują przez te miny:)
Dla mnie Moje jest najpiękniejsze, ale oczywiście, że w konkursie piękności pewno wygrałoby jakieś inne dziecko. Moje ma jedno uszko troszkę odstające. ;-) Kochane uszko. :-))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak :-)
Bardzo kontrowersyjne pytanie. Czy mozesz umotywowac jego sens i cel?
Dla mnie każde dziecko jest śliczne i przechodząc koło maleństwa muszę spojrzeć, uśmiechnąć się....
Fakt są czasami dzieci innej urody, rzucające się w oczy, ale ogólnie wszystkie są śliczna, a moje najpiękniejsze ;)
chciałam zobaczyc czy matki sa obiektywne w ocenie swoich dzieci. pozniej zapewne bedzie moje jest najzdolniejsze, najmadrzejsze itd.

sa brzydkie dzieci i sa tez sliczne jak z reklamy
przykro mi ale matki nie sa obiektywne, to za sprawa podwyzszonych hormonow wplywajacych na nasza paychike ( potocznie zwie sie to macierzynstwo) oczywiscie w kazdym stadzie jest czarna owaca i zawsze wyjatek potwierdza regule.

Agunias, a dziwisz się, że dla matki jej dziecko jest najpiękniejsze. Bo ja się nie dziwię
oczywiście, że są brzydkie dzieci !
a to, że mama uważa swoje dziecko za najpiękniejsze na świecie to wcale nie oznacza, że uważa, że jest " piękne " w dosłownym znaczeniu tego słowa ( równa główka, wielkie niebieskie oczy, różowe ustka itd )
to dwie różne rzeczy
mi się raczej wszystkie dzieci podobają, ale widziałam nawet dzisiaj w autobusie naprawdę brzydkie dziecko i one mnie jeszcze bardziej rozczulają ! ten chłopiec dzisiaj był tak brzydki, że aż ładny- tylko go ściskać i całować :):)
o taaak!!
czasami się zastanawiam, czy przez to że jestem matką jestem nieobiektywna, że może matkom brzydkich dzieci też się wydaje, że sa ładne, ale moje dziecię jest najpiękniejsze na świecie :P
Całkiem normalne pytanie;)
Owszem, mi sie mój synek podoba.Nie ma dzieci brzydkich, kazde ma to 'coś"...
Ale fakt faktm, mojej koleżance bardzo długo nie podobał sie jej synek, kochała gonad zycie, ale tak do pol roku uważała, że do najładniejszych nie nalezy.

Pytanie na miejscu:)
Oczywiście,ze tak - moja jest prześliczna, przecudowna, przesłodka i w ogóle naj, naj :)
Moim zdaniem jak najbardziej są brzydkie dzieci, tak jak brzydcy są dorośli ludzie, chyba nie ma w tym nic dziwnego. Tylko że na dziecko nie patrzy się przez pryzmat urody, mówi się, że jest "słodkie", "śmieszne", "kochane" - nikomu nie przyjdzie do głowy robić konkursy piękności niemowląt w takim "dorosłym" rozumieniu tego słowa.
A wracając do pytania - oczywiście mój synek wydaje mi się (bardzo obiektywnie:)) najpiękniejszy!!
ja np. wcale nie uważam,że moje dziecko będzie geniuszem czy coś. Ważne żeby było w życiu szczęśliwe a nie super mądre. Staram się patrzeć obiektywnie na moje dziecko i widzę pewne cechy, które mi się nie podobają np. ośli upór:).
A ładne brzydkie to przecież to co dla jednego jest paskudne dla drugiego może być piękne. Ale jeśli chodzi o dzieci to nie przypominam sobie żebym jakieś szpetne widziała, każde ma coś w sobie co czyni je ładne. Pewnie przez tą niewinność i szczerość malującą się na twarzy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry