Widok

do karolinki29 i Agusiagda

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny w jednym wątku. Co byście chciały za:
karolinka- blaszka dobrego ciacha:)
agusia- może jakieś udka z kurczaka fajnie w warzywach jakiś czy coś zrobione tylko aż 14 sztuk:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jest :)

tylko nie zrażaj się wyglądem sosu przy gotowaniu go ;) nie wygląda zbyt pięknie ;P i mnie osobiście drażni zapach octu :P ale później jest niewyczuwalny :)
Mmmmm
to musi byc pyszne...
:))))
w przepisie jest w jajku i w mące ;) ale ja sobie ułatwiam zadanie i robię ciasto z mąki i jajka :) takie gęste :) maczam w nim kawałki mięsa i smażę na złoto na patelni :)
Oooo to swietna wiadomosc z tymi wypatroszonymi :) udkami w selgrosie, ta wlasnie czynnosc tylko powstrzymywala mnie przed wyprobowaniem przepisu, teraz juz nic mnie nie powstrzyma :)

Agusia pisalas wyzej, ze udka obtacza sie w ciesle na nalesniki, a w przepisie jest. ze w mace i jajku obtoczyc no i sie zakrecilam :)
To jak to sie robi? :)
pamiętam :D nawet gdzieś mam zdjęcia ;) ja w pięknym pomarańczowym dresie ;) włosy żółty blond na grzybka ;) hehe :P

albo pierwszy dzień wiosny ;) ja miss, a Ty rycerz ;) hehe :D

ale to były czasy....... - i patrz, wtedy twierdziłyśmy, że z pewnością nie będziemy mile wspominać czasów LO ;P
pamiętam:) A pamiętasz imprę u Ciebie i żubrówkę :)??? A udka chyba też zrobię na chrzest ale najpierw muszę wypróbować na domownikach ;)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
hehe :D pewnie, że możecie przygarnąć przepis ;) zresztą - podawałam go na forum kilka razy ;)
a udka są super :)

fajnie wiedzieć, że można kupić już wytrybowane :) nawet nie wiedziałam :) one są zawsze w sprzedaży? to wyciągnę Męża do Selgrosa ;)
niby trybowanie nie takie straszne jak się może wydawać ;P ale lepiej ułatwiać sobie życie ;)

Ola - pamiętasz naszą słynną pizzę???? ;) z 1 ogórkiem kiszonym przyniesionym przez Aśkę? ;)
Aga z racji znajomości ze szkoły i siedzenia przez 4 lata w jednej szkolnej ławie :-) Również pozwoliłam sobie przygarnąć Twój przepis :-)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Przepraszam ze sie wtracm;-) Ale podpowiem Wam ze w selgrosie mozna kupic filety z ud:) Zeby sie nie bawic w trybowanie:)
Melpomena, dzięki wielkie. Mam nadzieję, że Agusia nie będzie miała nic przeciwko. :)

Jeszcze raz bardzo Wam dziękuję. :)))
Mamtu podam Ci przepis Agusi mam nadzieję,że mnie nie przepędzi na cztery wiatry za to ihihih sama teź go mam zapisane od Agusi,ale z racji obecnej diety tylko się na razie oblizuję:)

***Udka po meksykańsku***

Składniki:
ok 1,5 kg udek z kurczaka
mąka
2-3 jajka
olej
3-5 ząbków czosnku
1 duża cebula lub 2 mniejsze
1/3 kostki masła
100g pikantnego ketchupu
2 kostki rosołowe (drobiowe)
50 g octu
50 g cukru
sól, woda, duża łyżka powideł

Udka oczyścić, wytrybować (usunąć kości), umyć, osuszyć. Następnie obtoczyć w mące i jajku i usmażyć z każdej strony na złoto.

Czosnek i cebulę posiekać, wrzucić do garnka, dodać masło, ketchup, kostki rosołowe(rozpuszczone w 1/2 szkl. ciepłej wody), ocet, cukier, 1 łyżeczkę soli, 50g wody i dużą łyżkę powideł. Wszystko zagotować.
Udka ułożyć na blaszce i zalać "sosem" - piec 1 godzinę w temperaturze 200 stopni C

może jest troszkę zabawy - ale warto ;) tym bardziej, że później można też troszkę zamrozić ;) Mój Mariusz zakochał się w tych udkach ;) (ostatnio robiłam na Sylwestra - może sos nie wygląda najładniej w czasie gotowania, ale efekt końcowy jest rewelacyjny)
Agusia, czy przepis na tego kurczaka to jakaś Twoja specjalność? Tzn. pytam pod kątem "przygarnięcia" przepisu - czy to jakaś sekretna receptura i wolałabyś nie zdradzać? ;) Bo brzmi smakowicie. :)
Beatko spisałam Twój numer kom ze stronki to mamy kontakt telefoniczny.miłego popołudnia:) i głowa do góry chrzciny będą super:)
ok fajnie:)
ok:) to ja zapisuję w kalendarzu na 24 kwietnia,tak mi pewnie wyjdzie ok.24 sztuki:) będziemy w kontakcie :)
mogą być białe i w sumie nie wiem będzie 14 osób to tak z 20 na 24 kwietnia.
Betriso na razie powiedzmy,że będziesz moją dłużniczką,jak będę czegoś kiedyś potrzebować to się uśmiechnę:) tylko powiedz na kiedy i ile tych muffin by miało być bo nie wiem ile osóbek będzie no i jaki smak czarne czy białe:)
nie szkodzi malpomena, tylko nie wiem czy sie wyrobię z sesją, bo sezon się niedługo zaczyna:) a jakie zdjęcia by ciebie interesowały?
Chociaż wątek nie do mnie tak się wtrąciłam bardzo przepraszam;)
Betrisa mogę Ci upiec czekoladowe albo jogurtowe muffinki z kolorowym lukrem:)bo rozumiem,ze to na chrzciny,ale ja mieszkam w Gdyni jeśli byś miała jak odebrac to nie ma problemu:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry