Widok

dr lenckowska

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy któraś z was korzystała z usług tej doktor ?
byłam u dr paszkiewisz - olała mnie na maxa
byłam u dr gniadka- mało delikatny i chciał chyba obsłuzyc mnie w 10sek, nie podobało mi sie jego podejscie.to potem tamto pozniej... w sumie nawet nie zdarzyłam dzidzi zobaczyc na usg, trwało to moze z minutke jak ją znalał i kazał mi sie ubierac.. nawet nie mogłam popatrzec.. :( a przecież to moje pierwsze usg i troszke sie zawiodłam :(:(

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
UP

ja mogę polecic ci moją gin. Przyjmuję w sopocie- wyscigi bardzo blisko kolejki , delikatna, zleca wszystkie badania;-) Na usg idzie sie do jej kolezanki.
ZA DALEKO... PRACUJE OD PON-PT 10-18 DLATEGO WYBRAŁAM INVICTE, PRACUJE BLISKO MADISON'A WIEC TAM MI PASUJE.. ALE JAK TERAZ POJDE DO TEJ DR I TEŻ MNIE TAK OLEJE, TO BEDE MUSIAŁA POSZUKAC INNEGO LEKARZA W INNYM MIEJSCU.

MYSLAŁAM O DR BASI KTÓRA PRZYJUMJE NA CHEŁMIE..

palla nie wiem nic o prowadzeniu przez nia ciazy ale kobitka mila, nie spieszy sie, umie pomoc i wyleczyc. Kiedys miala duzo pacjentek - u siebie w Lotni, nie wiem jak tam teraz. I pracuje chyba w szpitalu na Zaspie
spoko delikatna jest i dokladna mozesz smialo do niej isc na pewno cienie oleje :) bylam u niej raz gdy bylamw pilej potrzebie w ciazy pomogla kuzynka do niej chodzila cala ciaze tez nie nazekala
Hej
Ja doktor Basię polecam każdemu. Prowadziła moją ciążę - dokładna, miła i kompetentna. Ja miałam problemy z tarczycą ale nie na początku ciąży tylko w drugiej połowie ale dr Basia już na początku zwróciła uwagę, że moje wyniki (mimo,że były w normie) powinny być lepsze i wysłała mnie na wszelki wypadek do endokrynologa. Niestety to endokrynolog mnie trochę olał i powiedział, że w ciąży tak może być a potem się niestety okazało, że to dr Basia miała rację bo wyskoczyła mi niedoczynność i do tej pory biorę leki a rodziłam na wiosnę.
Także bardzo polecam. Nie słyszałam o niej złej opini a zawsze w poczekalni widziłam sporo kobiet w ciąży.

Pozdrawiam
Ja mam jednak odmienne zdanie odnośnie dr Katarzyny Lenckowskiej z Invicty. Chodziłam do niej przez cały I trymestr ciąży i zrezygnowałam po tym, jak przy 4 wizycie nie kojarzyła mnie jako swojej pacjentki :( Ale to nie zaważyło o tej decyzji, a fakt, że do 3 miesiąca nie założyła mi karty ciąży, jak i nigdy (!) nie zmierzyła mi ciśnienia, ani nie zważyła, a wiem, że są to rutynowe czynności od momentu stwierdzenia ciąży. Owszem potrafiła ująć swoją kulturą osobistą i miłą aparycją, otwartością w stosunku do pacjentki, nie pominęła odpowiedzi na żadne pytanie, ale to przecież nie jest najistotniejsze. Co wizytę zlecała USG (płatne każdorazowo 60 zł), które wykonywała w pośpiechu, często z opóźnieniem. Gdy zmieniłam lekarza prowadzącego, pierwsze pytanie, które padło z jego ust, było takie, że zastanawiał się dlaczego miałam w I trymestrze zrobione kilka badań USG, a nadmieniam, że nie było specjalnych wskazań do tego. Ale jak wiadomo, świeżo upieczona mama zrobi wiele i uwierzy w każde słowo lekarza, zadowalając się stwierdzeniem "bo tak trzeba". Chciałabym też wspomnieć, że dr Lenckowska chciała mnie namówić na badania prenatalne, również nie podając specjalnych wskazań ku temu. Nie było żadnego niepokojącego sygnału, aby takie badania proponować. Reasumując: strata pieniędzy, pośpiech przy każdej wizycie, chaos w recepcji, gdzie często musiałam czekać przy telefonie, bo pani zamiast umawiać mnie na wizytę, prowadziła konwersację bezpośrednio z kimś osobiście się rejestrującym - mało tego raz zapomniała, że czekam po drugiej stronie telefonu, a ja w słuchawce przez 15 minut nasłuchiwałam pogaduszek o d... Maryni. A, i jeszcze jedno, a mianowicie pomylono moje badanie cytologiczne, gdzie na wyniku widniało inne imię niż moje własne i inne dane lekarza zlecającego badanie, jedyne co się zgadzało to moje nazwisko i data badania, a jednocześnie usilnie starano się mnie przekonać, że to prawdopodobnie wyniki mojego badania...PORAŻKA na całej linii!!! Odradzam i dr Lenckowską i Invictę!

image
hmm eliza:lekarza ni musi wazyc pacjentki co wizyte-to nie jest rutynowy pomiar,cisnienie i owszem powinien mierzyc,poza tym mi karte ciazy lekarz załozył około 3 wizyty czyli w 3 miesiacu ciazy,kolejna sprawa nie powinnas oceniac tak krytycznie całej invikty po subiektywnej ocenie 1 lekarki-wiele dziewczyn dzieki tej klinice teraz oczekuje na dzieciaczki....ps usg ja mam co wizyte...czyli srednio raz w miesiacu
palla
jeżeli chcesz mieć pewność, że badanie USG wykonane zostanie profesjonalnie, a Ty zostaniesz potraktowana poważnie, bez wrażenia niedosytu, polecam Ci wizytę u dr Grzybowskiego, przyjmującego na Legionów. Badanie zrobi kompleksowo, ma b. dobry sprzęt, chociaż nie 3d/4d, ale ja nie żałuję żadnej z 2 wizyt. Koszt jednej to 130 zł, ale ja uważam, że było warto. Badanie trwa od 30 do 45 minut, szczegółowo jesteś informowana o każdej wykonanej czynności, pomiarze, dosłownie o wszystkim, no prawie, bo nie o pogodzie ;-) Nie wiem, czy dr Grzybowski prowadzi ciąże, ja do niego umawiałam się tylko na USG - jedno połówkowe, a drugie po 34 tc. W gruncie rzeczy pozostał mi pliiik zdjęć na pamiątkę i profesjonalne opisy z badań. Na rutynowe wizyty chodzę do swojej przychodni, a na USG jeździłam na Legionów i z tego co wiem, wiele dziewczyn praktykuje taki system ;-) I dobrze, że tak robiłam, bo jak dostałam opis i zdjęcie z USG z mojej przychodni, to się przeżegnałam! Sprzęt nijaki, wydruk na zwykłym papierze A-4, a profilu mojej córci ni w ząb nie mogłam odróżnić. Wiem, że to nie wina lekarza, ale pamiątki nie miałabym żadnej, gdyby nie wizyty w Invictcie (jakie one nie były) i u dr Grzybowskiego, którego ja osobiście sobie bardzo chwalę!

image
monia
jak słusznie zauważyłaś, to jest moje subiektywne odczucie, pod kątem prowadzenia ciąży, bo o to pytała poprzedniczka, a nie starania się o dziecko, bo w tym temacie nie mam absolutnie żadnych doświadczeń żeby się wypowiadać. Uważam, że kompetencje niektórych osób, szczególnie z którymi miałam do czynienia, nie były na najwyższym poziomie, z już pieniądze za ich usługi i owszem. Podkreślam, oceniam dr Lenckowską o której mowa w temacie, gdyż miałam z nią do czynienia i panie z rejestracji, a nie cały personel Invicty!

image
"Odradzam i dr Lenckowską i Invictę!"-hmm inaczej zrozumiałam:)-nie wazne..podtrzymuje swoje zdanie:)nie podwazam, iż masz prawo miec własne zdanie,ale nie odradzaj kliniki z powodu "złych" doswiadczen z 1 lekarzem z tej kliniki...
Dla ścisłości, aby interpetacja moich słów nie zaszła za daleko:

dr Lenckowska potraktowała m n i e sztampowo, nie odpowiadał mi jej sposób prowadzenia ciąży, pośpiech na każdym kroku i brak relacji z pacjentem po 4 wizytach, dlatego j a zrezygnowałam z jej usług

Invictę odradzam, (ale przecież każdy ma prawo decydować za siebie), bo spotkałam się wiele razy z brakiem kompetencji ze strony recepcji, pomylono moje wyniki, a próbowano wmówić, że prawdopodobnie należą do mnie. Nie oceniam lekarzy pod kątem fachowości, jeżeli chodzi o problemy z zajściem w ciążę, bo nie mam doświadczeń w tym temacie. A oprócz dr Lenckowskiej, miałam do czynienia z gr Gniadkiem i podzielam opinię palli, co do jego osoby, po 2 wizytach zrezygnowałam z jego usług. Uwierz mi monia, że z Invictą miałam do czynienia wiele razy i nie z jednym lekarzem, stąd m o j e opinie na temat tej kliniki.
INVICTE - POLECAM!!
Jestem ich pacjentką od roku, po 3miesiącach, dzięki nim zaszłam w ciąże, a teraz prowadzi mnie tamtejszy enokrynolog. Dla mnie panie z recepcji zawsze były jak najbardziej kompetentne i odpowiedziały na każde pytanie co do obsługi, wyników i badań robionych w klinice.

Eliza-Malinka... hmmmm co do ważenia to juz przesada...kiedys kobiety nie mialy nawet robionej morfologii a za granica morfologie zleca sie podbno raz w trakcie calej ciazy... chyba troche przesadzasz...
co do invicty iiii rejestracjii, chyba masz na mysli oddzial invicty na podwalu-->> tu sie zgadzam,jest duzo pacjentek i dziewcyznki z rejestracji sobie nie radza , czesto sa naburmuszone iii ostatnio jednej zwrocvilam uwage tak mnie wkurzyla ze swoim podejsciem ...co do invicty w madisonie, panie zawsze mile iiiii kompetentne
co do dr Lenckowskiej....gdyby nie ona i jej szybka rekacja na moje problemy z ciaza, zalatwienie mi z dnia na dzien wizyty ktora mialabym normalnie miesiac pozniej i zlecenie odpowiedniahc badan w odpowiednim czasie nie nosilabym w brzuszku mojego malenstwa... moze rzeczywscie na pierwszu rzut oka nie koajrzy pajcentek ale wybacz przy takiej ilosci wcale mnie to nie dziwi...poza tym nie chce aby ktos mi w tylek wlazil bez powodu iiiiii wspominal ostatnie wizyty a nie zajal sie konkretnie obecna wizyta i badaniami...czuje sie za kazdym razem nalezycie "traktowana"...a INvictcie i dr Lenckowskiej zawdzieczam to ze moje malenstwo (choc jeszzce w brzuszku) jest zdrowe :)

image

image
ja też nie mam póki co dobrych doświadczeń z invictą, może źle trafiłam(dr Pawlaczyk-czy jakoś ta) porażka totalna, ale już o tym pisałam.
Przede wszystkim rozważamy wątek pod kątem prowadzenia ciąży, a nie leczenia niepłodności i to, że wiele kobiet zachodzi w ciążę dzięki wiedzy tamtejszych lekarzy oraz odpowiednio dobranej terapii na pewno się chwali, ale nie o tym tutaj mowa!

anula 23
Przeczytaj całą moją wypowiedź, a nie wybiórczo i dopiero potem się wypowiadaj! Nie skreśliłam dr Lenckowskiej tylko dlatego, że w przeciągu 4 wizyt ani razu mnie nie zważyła!!! Podałam jeszcze inne aspekty, które zaważyły o rezygnacji z jej usług. A skoro tak ważne jest dla Ciebie zdrowie dziecka, to również ważenie kobiety w ciąży wydaje się być istotne, prawda? Dla Ciebe może być to przesadą, a dla mnie niekoniecznie! Nie interesuje mnie też jakie podejście mają w stosunku do kobiet w ciąży lekarze z innych krajów, bo tak się składa, że wszędzie indziej poziom usług medycznych jest znacznie wyższy niż w Polsce i to, że ktoś zleca morfologię tylko raz w przeciągu całej ciąży ma pewnie swoje uzasadnienie. Póki co w szpitalu na Zaspie brakowało ostatnio gazików do opatrzenia rany głowy jednej z forumowiczek, więc bez komentarza! Dr Lenckowska nie wydała mi karty ciąży do końca I trymestru, co MI do końca się nie podobało. Karta noszona w torebce, zwłaszcza w pierwszych tygodniach i miesiącach ciąży, kiedy nie jest ona widoczna, pozwala na to, aby w razie wypadku lekarze mieli wiedzę o tak istotnej sprawie i mogli szybko interweniować, aby i matce i przede wszystkim dziecku zapewnić odpowiednią opiekę i leczenie. Dlatego w przypadku stwierdzenia ciąży nie uznaję żadnej zwłoki, nawet w wydawaniu karty ciąży!!! Nie wiem też, czy byłabyś zadowolona, gdyby pomylono Twoje wyniki, w moim przypadku była to cytologia, ale tam nie tylko takie badania wykonują! Pomyśl, że mogłyby być to wyniki kobiety, która stara się właśnie o dziecko, (albo również Twoje) byłabyś zadowolona z takiego stanu rzeczy??? Nie wymagałam, aby dr Lenckowska znała dzień moich urodzin, ani jak sarkastycznie określasz, wspominała ostatnią wizytę, włażąc mi w dupę, tylko kojarzyła, że jestem jej pacjętką, skoro kolokwialnie rzecz ujmując, rozkładałam przed nią nogi! Jak sama wspominasz, ma dużo pacjentek i tu się zgadzam, skoro w biegu robiła mi badanie i cała wizyta trwała 10 minut, pomijając opóźnienia jakie miała. No wybacz, ale płacąc grubą kasę, wymagam czegoś więcej! Skoro Tobie odpowiada taki poziom usług, to nie zamierzam tego podważać! Tak jak słusznie zauważyła palla - założycielka wątku, ani dr Paszkiewicz, ani dr Gniadek, do którego też chodziłam, nie spełnili oczekiwań swoich pacjentek, ja do tego dokładam wątpliwości związane z usługami świadczonymi przez kolejnego lekarza INVICTY, czyli dr Lenckowską. Kto chce, niech sam wyciągnie wnioski, bo przecież o to tutaj chodzi, aby nie narzucać zdania, a ewentualnie podzielić się swoimi doświadczeniami. A, że ktoś ma odmienny pogląd w stosunku do osoby, o której mowa, nie daje podstaw do krytykowania jej subiektywnych odczuć! I rzeczywiście dobrze skojarzyłaś, że chodzi o Podwale. Moim zdaniem natłok pacjentów powinien zmobilizować osoby odpowiedzialne za sprawne funkcjonowanie kliniki, do tego aby usprawnić organizację pracy personelu, bo póki co narażają się sami na negatywne opinie osób korzystających z ich usług. Takie są fakty, Tobie gratuluję, że masz milsze doświadczenia z Invictą, nie ukrywam, też bym tak wolała!
a i jeszcze jedno, żeby nie było, że moja ocena dr Lenckowskiej odnosi się tylko do braku ważenia ciężarnej... pomyliła się z wyznaczeniem daty porodu, ale tylko o miesiąc i nawet mnie przeprosiła, gdy zwróciłam jej na to uwagę, więc to pewnie też nieistotne, jeżeli chodzi o ogólne wrażenia. Przecież pani doktor jest taka miła i ładnie się uśmiecha... Owszem tu się zgadzam, ale ja wymagam czegoś więcej od lekarza prowadzącego MOJĄ ciążę! Dlatego w ogólnym zarysie nie wypadła w moich oczach najlepiej, ale tylko w MOICH!!!
Teraz to już sama nie wiem ! :( Idę w pt do dr i zdam relacje...
ale tam chyba wszystkim zawsze sie śpieszy.

od kiedy to lekarka wazy od tego sa polozne w gabinecie zabiegowym one mierza tez cisnienie wsadz sobie w piety te swoje wypowiedzi karte ciazy nie ktorzy lekarze zakladaja po 12 tyg ciazy a ty siedzialas w tym gabinecie i nie moglas powiedziec ze ci karty ciazy jeszcze nie zalozono czekalas az sie lekarka zapyta zgrozo jak czytam takie teksty ze ivikte odradzam lenckowska odradzam a potem piszesz potem ze nie skreslasz chore gadki ja chocilam do lekarzy ginekologow w tej klinice przez dwa lata zanim zaszlam w ciaze bylam u Gniadka czlowiek skryty ale jesli sie go zagadnie powie wszystko interesuje sie pacjentka po mimo ze bylam u niego na dwoch wizytach dal mi num swojej kom i kazal dzwonic bo wiedzial ze z ciaza cos nie tak i mial racje to on wykryl ze jestem w ciazy po zamaciczne nie wykryl tego dering a ni zaden lekarz z wojewodzkiego Lenckowska przy mojej 3 ciazy gdy trafilam do niej zpowiklaniami szybko zareagowala teraz mam 2 letniego rozbujnika :) jak masz jakies problemy dotyczace invicty i lekarzy tam pracujacych proponuje zlozyc skarge na miejscu !!!!
gniadek daje numer kom kazdej pacjentce- więc wyobraź sobie nie byłaś wyjątkiem.

a Ja prosiłam o opinie, dla mnie każde sa ważne czy to te dobre czy złe. Każda z Nas ma prawo się wypowiedzieć więc schowaj sobie swoje pretensje w kieszeń. Od tego jest to forum i każdą opinie trzeba uszanować.

ty masz chyba problem sama ze sobą MATKO POLKO!

Po to są fora, aby wypowiadać swoje uwagi i spostrzeżenia, bez względu na to czy są pozytywne, czy też negatywne i nie masz prawa krytykować kogoś, kto ma odmienne zdanie! Skoro nie wiesz co to asertywność i kultura osobista, a dajesz tego jawny dowód, to się nie udzielaj!

Wielki ukłon w Twoją stronę, że należysz do ludzi, którzy mieli farta, bo trafili na lepsze dni lekarzy o których mowa wyżej, mi się nie udało. A skoro chodzisz do Invicty, to chyba wiesz, że tam w gabinetach nie ma położnych, które mierzyłyby ciśnienie i ważyły, no chyba, że Ty znowu trafiłaś lepiej!!! Skoro wychwalasz Gniadka, to co powiesz na to, że kiedy weszłam do jego gabinetu, spojrzał ostentacyjnie na zegarek i zapytał nadymany: "Dużo jeszcze tych pań tam siedzi?" Rzeczywiście, profesjonalne podejście, profesjonalnego lekarza, jak go nazwałaś, że niby skromny i skryty??? Obłuda jakaś!!! Jako kobieta, która pierwszy raz jest w ciąży nie musiałam wiedzieć, że wydawana jest karta ciąży, stąd brak mojej interwencji w tej sprawie. Ty wydajesz się być wszechstronnie uświadomiona, tylko jakoś o kulturze osobistej nie masz zielonego pojęcia!!!
odpowiedź wyżej, oczywiście do MIRAKULI!!!
dzis na SR spotkałam stara znajomą,która ma termin na pierwszy tydzien lutego-prowadzacym jej ciążę jest dr Gniadek-jest bardzo zadowolona,choc jest to ciąża z komplikacjami,ale teraz lekarz ja(ciążę) wyprowadził na prostą...polecała w kazdym bądź razie tego lekarza....
na temat leckowskiej nic nie była w stanie powiedzieć...
ps dziewczyny przestańcie juz z tymi przepychankami,mozna raz ,ale juz zaczynacie wątek "przegadywać" i zapychać małopomocnymi opiniami
monia
ja też tak uważam, ale nie pozwolę na kto, aby ktoś mnie obrażał mało wyszukanymi argumentami i to tylko dlatego, że odważyłam się mieć własne zdanie i spostrzeżenia w temacie lekarzy z Invicty!

Wierzę w inteligencję forumowiczek, które same wyciągną wnioski z przykładowych sytuacji potwierdzonych empirycznie przez pacjentki tej kliniki. A negowanie i tępienie kogoś tylko za poglądy to domena komuny, a nie świadomych i inteligentnych kobiet!!!
A negowanie i tępienie kogoś tylko za poglądy to domena komuny, a nie świadomych i inteligentnych kobiet!!!

nie mam zamiaru tu sie z tak swiadoma i inteligentna kobieta klucic szkoda mi nastroju swiatecznego zycze wszystkim przyszlym mamusiom swiadomego i trafnego wyboru lekarz i proponuje nie sluchac opinii bo jak to mowia kazdy swoj rozmum ma No i zycze tez spokojnych milych swiat :)
"i proponuje nie sluchac opinii bo jak to mowia kazdy swoj rozmum ma"

to po co wypowiadasz się na forum, skoro powyższym twierdzeniem zaprzeczasz sama sobie???

I jak kogoś krytykujesz to zachowaj chociażby odrobinę dyplomacji i taktu, tym bardziej, że sama powołujesz się na świąteczną atmosferę. Jak zauważyłam, palla, która liczyła na każdą opinię również nie podziela takiego traktowania forumowiczek, więc następnym razem zastanów się zanim coś wypalisz!
a ty w kolko to samo odpusc poloz sie odpocznij wyluzuj szkoda zeby maluszek mial taka zestresowana mamusie :)
dla mnie to przyjemność, ćwiczę charakter!
A o moje dziecko się nie martw, mam dystans do takich osób jak Ty,więc na jego zdrowiu się to nie odbije!
byłam u dr i polecam! super kobieta miła spokojna i nie śpieszyła się, widziałam dzidzie , nóżki rączki wszystko a tak kopała ze az sie popłakałam :):):)
gratuluje:)ja tez na poczatku ryczałam na fotelu ;)jak widziałam mała i jej bijace serduszko usłyszałam:)codowne uczucie:)

nooo :):):)ale łzy same mi popłyneły hehe. potem tak sie kapnełam że przyszła mloda mamuska i ryczy hehe. ale Pani doktor przezywała razem ze mna :) i chyba nawet nie zauważyła, albo udawała że nie widzi :)

Ja polecam DR Lenckowską !!!!!!!
ratowała mi ciaże, miałam poważne problemy i leżałam 7 miesiecy . z drugą ciąza tez do niej bede chodzic!!!!!
Moja córcia ma już 3,5 roku - cała ciąża przebiegała super tylko dzięki Pani doktor która nad wszystkim czuwała , a co ciekawe - niby pacjentki na 3 wizycie nie pamiętała , a do dziś przy każdej mojej wizycie co pół roku pyta się po imieniu o moja córkę ??? Jak to możliwe ???
Bardzo fajna , konkretna bez rozczulania się i zbędnych pytać, ja tez miałam co miesiąc USG i robione badania, a jak wydaje się za drogo to zapraszam do przychodni rejonowej , mnie wyznaczyli pierwszą wizyte na koniec 5 miesiąca ......
Pozdrawiam wszystkie szczęśliwe pacjentki Pani Lenckowskiej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry