Widok

reklamacja butów

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny co mam zrobić oddałam 10 marca buty do reklamacji w ccc dzisiaj przyszła informacja że reklamacja niezasadna a buty przeciez odklejały sie sprzodu i z tyłu na piecie zrobila sie normalnie dziura , zaczela sie skorka przerywac ,
nie wiem co teraz najlapiej zrobic buty nie do noszenia a oni mowia ze niezasadna reklamacja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja skladalam z HD 4 razy w koncu mi wymienili buty,znowu to samo,wiec znowu i juz wtedy oddali mi kase.trwało to ok 3msc
W ogóle w ccc kierownik rozpatruje reklamacje
To wybiore sie w przyszłym tygodniu, zobaczymy ...
Dzieki ;)
oczywiście że przyjmą, Księżycowa, nie ma znaczenia ze chodziłaś po dworze
Ja kupiłam buty w BOTI.
I dopiero jak zaczęła mnie boleć stopa, zauważyłam, przyglądając się bardzo wnikliwie, że czub jednego jest skierowany bardziej do środka, niż drugiego.
Chodziłam w nich już po dworze. A znajoma ktora pracuje w obuwniczym powiedziała, że w takim wypadku mi nie przyjmą.

Ktoś próbował reklamować? Przecież to ewidentnie wada fabryczna.
w ccc z zasady nie uznają reklamacji. jeżeli drugi raz też Ci odmówią złóż do sądu konsumenckiego pozew. opłata tyle co znaczek pocztowy. u mnie od razu ccc oddało kasiorkę, bo nie chcieli sprawy, wiedzieli że nie mają racji.

Jeżeli obuwie zostało sprzedane jako nieprzemakalne tzn.jeżeli posiada membranę,gore-tex,lub jest to kalosz to jak najbardziej reklamacja jest zasadna,jeżeli nie to nic z tym nie zrobisz bo każde obuwie(z wyjątkiem tych co wymieniłam) ma prawo przemakać i sąd konsumencki ci nic nie pomoże niestety.
jantarka moje wlasnie przemakaly raz zalozylam i wrocilam w mokrych a zer zawsze mam paragony to wysuszylam i zanisolam i tak 3 razy :)
Możesz spróbować napisać odwołanie, najlepiej wziąć instrukcję obsługi butów (jakkolwiek to głupio brzmi) i odwołać się od ich decyzji, przeważnie automatycznie odrzucają wszystkie reklamacje. Trzeba zaznaczyć, że buty nie były przemoczone- bo to zawsze podpada pod uszkodzenie mechaniczne, ergo zniszczenie z winy użytkownika. I ważne, żeby były użytkowane w sposób wskazany w instrukcji.

Można skorzystać też z pomocy rzecznika:

W Gdyni:

Miejski Rzecznik Konsumentów
ul. 10 lutego 24
81-364 Gdynia
tel. 58 668 82 00
faks 58 620 97 98
pok. 312
środa: 13.00 - 17.00
czwartek, piątek: 10.00 - 13.00

e-mail: e.ziarkowska@gdynia.pl

W Gdańsku:

Miejski Rzecznik Konsumentów
ul. Wały Jagiellońskie 1 (Nowy Ratusz)
80-853 Gdańsk
pokój nr 103 (parter)
tel. +48 58 323 70 11
faks +48 58 305 34 52

e-mail: umg@gdansk.gda.pl
Miałam niedawno podobną sytuację.Syn chodził w butach 3m-c i podeszwy odkleiły się.Reklamacja została uznana za niezasadną,ponieważ buty są zdewastowane tak napisali.Odwołałam się od tej reklamacji i znów nie uznali,że brak podstaw do zmiany decyzji.Po 3m-c buty zdewastowane?to tylko świadczy o jakości butów w ccc.Butów tam już nie kupię.
ja zanioslam byty w Altero ( inne miasto niz Trojmiasto) przyjela reklamowalm 3 razy w koncu wymienili mi za ta kwote na nowe buty akurat pantofle :) ale trzeba byc konsekwetnym mi teznie chciala przyjac bo to nie podstawa reklamacji jak sie rozklejaja to niby co g... laskawie wziela i tak 3 razy i mam nowe buty
Idz do sadu konsumentow. Namiary znajdziesz w googlach.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry