Widok

miejsca przyjazne mamom

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny wpisujcie miejsca (kawiarnie, restauracje, sklepy itp.) gdzie można pójść z niemowlakiem (jest cicho, bez dymu, jest gdzie nakarmić przewinąć maluszka)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Barracuda na bulwarze w Gdyni - jest krzesełko do karmienia które można przystawić do swojego stolika i duża łazienka z przewijakiem.
Naleśnikarnia Manekin w Oliwie, obok Media Markt - jest kacik dla najmlodszych, krzesalka dla dzieci, a w lazience przewijak
piszcie, piszcie, żebym wiedziałam gdzie NIE chodzić ;)
z*******e masz podejście .
aj cos humor mi dzis nie dopisuje ;)
no takie mamy z mężem oboje podejście, nie lubimy dzieci, więc wolimy nie chodzić do knajp gdzie prawdopodobieństwo spotkania dzieci jest duże. Że o takich biegających rozpuszczonych nie wspomnę.

A mamom mogę polecić to kino dla mam, chyba w multikinie. Ostatnio koleżanka (z resztą jedna z forumek) mówiła, że jest to fajnie zorganizowane.
te biegające rozpuszczone mają rodziców, ktorym się nie chce nimi zajmowac. Dzieci są niczemu niewinne, sa takie jak je wychowamy.
ale nie miejcie pretensji do placzących niemowląt,sa takie sytuacje kolka etc. ze mimo szczerych chęci trudno uspokoic dziecko
nie ważne czyja to wina, mi to przeszkadza, więc wolę takich sytuacji unikać.
Dopóki własnych dzieci mieć nie będziesz :).
Nie rozumiem oburzenia, przecież nie wszyscy muszą zachwycać się dziećmi. Zanim urodziłam synka też unikałam restauracji z dziećmi. Dla człowieka nieprzyzwyczajonego do hałasu dziecka, bo nie wierzę, że wszystkie macie maluchy, które siedzą grzecznie w krzesełku przy stole i przez godzinę nie wydają z siebie żadnych odgłosów, taki pobyt w jednym pomieszczeniu z maluchami to koszmar. Czasami trzeba spojrzeć z innej perspektywy.
Sylwia: a nie będę miała własnych :P

ahalia: no właśnie :)
Z takim podejściem rzeczywiście najlepszym wyborem jet pies:)
w Gdyni w wiekszosci knajp maja krzeselka do karmienia.. najgorzej jest z miejscem by wjechac wozkiem:)

dzyzyss jak mnie wkurzaja teksty typu dopoki wlasnych dzieci nie bedziesz miec. ja mam ? i co dalej twierdze ze dzieci raczej nie lubie ;) tez mnie czasami wkurzaja jak sie dra w roznych miejscach... no ale niestety nie mam wyjscia i wszedzie musze jezdzic z Paula i tez nie zawsze jestem w stanie utrzymac ja w spokoju ;) a jako ze nie gotuje to jadam w zasadzie codziennie gdzies na miescie :-)
Zanim urodziłam Oliwię też nie przepadałam za obcymi dziećmi, ale nie do tego stopnia by ich unikać:)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Agusia: pies w moim wypadku nie jest alternatywą dla dziecka... jest psem na swoim psim miejscu :)
Poza 3maiastem, w Łęgowie pod Lipami jest miejsce (stolik z kredkami) dla dzieci plus krzesełka i wydzielona sala dla niepalących.
no niestety czasem się dziecko pilnuje ale jak się rozedrze to nic nie działa. ja mam dość trudne dziecko tzn. nosi go i mamy problemy chodzić zjeść gdzieś. Zostawić sie nie zawsze da, a poza tym dziecko się musi uczyć zasad i ciągle zostawiać to potem tym bardziej się jak dzikus zachowuje w miejscach publicznych.Raczej szukamy miejsc gdzie sie za długo nie czeka na posiłek bo to dla malucha najgorsze. takie dziecko musi sobie pobiegać bo jeszcze nie wyrabia tyle siedzieć. Dorośli się często irytują czekając ale conajwyżej pomarudzą a co dopiero dziecko.

Wiadomo ikea jest fajna, to nie trzeba polecać
w sfinxie mają fotelik i jakiś drobne zbawki a starsze dostają kolorowanki
w mcdonaldsie mozna dziecko zająć zabawką na moment:)
w kfc- też
Port rumia też jest ok.
Trzeba niestety bardzej na takie miejsca sie nastawiac z dzieckiem a nie jakieś restauracje.

Ale generalnie wychodzeniem z dzieckiem do pewnego wieku to się można tylko bardziej umęczyć niż miło spędzić czas. Choć dzieci też są różne. Nasz też już coraz lepiej powolutku. Ostatnio dajemy mu lizaka- potrafi go to na bardzo długo zająć i siedzi grzeczny :)

A najłatwiej to mówić jak się dzieci nie ma. Moze się wydawać że rodzice nie potrafią wychować ale nie do końca tak zawsze jest.

Mówienie 2 latkowi,ze czegoś nie wypada raczej nie poskutkuje :)
może lepiej ze masz psa ajeczko bo na mame to chyba sie za bardzo nie nadajesz.
ja polecam galerie osowa tam mam pokoik w ktorym mozna nakarmic szkarba zarowno przewina a cicho i spokojnie tez tam jest polecam
nie każdy się nadaje- ja chyba np. też nie :) I też średnio mi odpowiada krzyk dzieci w miejscach publicznych. Ale mówi się trudno :) Ajka łączę się z Tobą w "bólu" :P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry