Widok

ile kosztują obiady dla dwóch osób ? :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Kulinaria Temat dostępny też na forum:
Nie lubię i nie potrafię gotować, a mamy z mężem możliwość jedzenia obiadów w pracy, koszt ok 400 zł za dwie osoby. Jak już wspomniałam nie potrafię za bardzo gotować więc ciężko mi określić czy te 400 zł dla dwóch osób (obiad z dwóch dań) to dużo czy mało ?
Mąż nie bardzo chce się zgodzić bo uważa, że to dużo, ja uważam, że taniej raczej sama nie ugotuje.

Doradźcie bardziej doświadczone kucharki ! :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
larisa, jakbyś mogła brać zupę na wynos tak jak ktoś zaproponował wyżej to miałabyś ciepłą kolację dla dziecka też z głowy :)

no i właśnie to myślenie co na obiad, przygotowywanie, kupowanie, gotowanie, zmywanie by odpadało :) Godzina dziennie więcej dla Was :)
A przecież czas to pieniądz - argument dla męża ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
zważ się teraz i po miesiącu barowych/stołówkowych obiadów. Moze się przestać opłacać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
jestem ciekawa czy się zdecydowałaś. Zadowolona jesteś?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja polecam. Jemy z mężem obiady w stołówce. 11 zł za dwa dania. Ja zupe biorę na wynos i jest dla dziecka. Jem tak od miesiąca, waga poszła w dół bo nie zapycham się bułkami przy biurku tylko mam ciepły posiłek zawsze o tej samej porze. Wiadomo, można jeść górę ziemniaków i sosu, ale ja wybieram warzywa z mięsem i jest pysznie. A najważniejsze, nie biegnę do domu z myślą, że zaraz do garów. Mam wolne popołudnia i więcej czasu dla siebie i rodziny. Zmywarka jest włączana rzadziej (więc mniej wody i prądu zużywamy). Dla mnie same plusy i polecam każdemu, kto ma możliwość.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Larisa, zawsze możesz zrobić tydzień czy miesiąc próbny.
Ja tak zrobiłam i ostatecznie zostało przy BJ ;)

A w weekendy gotuję z prawdziwą przyjemnością.
Wszystko zależy co lubicie z mężem jeść i ile jedzie. Jeśli lubicie jeść mięso (kurczak, wołowina i wieprzowina) to koszt wyżywienia automatycznie wzrasta. Jeśli Wasza dieta opiera się na warzywach i owocach to myślę, iż średni koszt miesięczny może wyjść 400zł./mc.

Jak coś to mogę Wam gotować za te 400zł./mc. gdyż i tak siedzę w domu i gotuję. Tylko pytanie brzmi: Czy chcecie i gdzie ewentualnie mieszkacie? Chodzi mi o odbiór.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
z tym ważeniem się miałam na myśli - nie zapychanie się ziemniakami, ale fakt, ze w stołówkach/barach dodają więcej polepszaczy smaku, soli, warzywek, vegetty itp, bywają zupy z proszku lub na gorszej jakości produktach, bądź z półproduktów. Ja się kiedyś na tym przejechałam, miało byc pięknie a wyszło tak sobie. A też nie brałam frytek, czy gór makaronów. A jeśli chodzi o wygodę, to na pewno, tak jest lepiej!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W naszej stołówce jest na prawdę smacznie. Uwielbiam jak mi kapusta strzela pod zębami bo znaczy, ze świeżo skrojona.
Polepszacze może i są, ale mi smakuje. No i przede wszystkim wygoda i więcej czasu. A jak juz coś gotuję, to z ogromną przyjemnoscią.
Przepisy są super jak dla młodych Pań domu:-). Mimo, że mam już trochę lat i całe życie gotuję domowe obiady (ale bez specjalnych wynalazków) dlatego podziwiam , że komuś z młodych jeszcze sią chce.
Z niektórych przepisów chętnie skorzystam, ponieważ są łatwe w gotowaniu.
Z doświadczenia wiem, że znacznie taniej i smaczniej wychodzi w domu. Taka prawda.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
znalazła się arystoktatka na forum...
Ja podziwiam , że dziewczynie czyli Agusi , chce się gotować.
Jak będzie cierpieć na nadmair gotówki, to będzie robić solę, sandacza, halibuta dzień za dniem i oczywiści na kolację krewetki - koniecznie tygrysie :-)
Sporo jem nie w stołówkach, ale w restauracjach ( z racji wykonywanej pracy) i bardzo często poza pięknymi nazwami nie ma tam nic smacznego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry