Widok

jajka dla dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jakie jajka podajecie dzieciom? wybieracie 0 lub 1 czy może 3? miałam dostęp do wiejskich jaj, a teraz muszę kupować, a najczęściej w sklepach są "3".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sprzedaję świeże, wiejskie jajka (okolice Sierakowic), ale jedynie odbiór osobisty. Kurki chodzą sobie po sadzie. Z Gdyni przyjeżdża do mnie jeden Pan i co miesiąc zabiera około 300 jajek (dla rodziny i znajomych). Jeśli ktoś byłby zainteresowany - zapraszam :) tel. 665069102, cena 70 gr. Uprawiamy również ziemniaki.
3 to same hormony :/ ....dla dziecka słabo
Ja mieszkam na wsi, moi rodzice maja szczesliwe kury,jajek ze sklepu bym nie zjadla za Chiny. Kiedys w dziecinstwie mieszkalismy w Redzie, kupilismy jajka, ja chcialam zrobic sobie kogel mogel a jajko w srodku bylo takie szaro- czarne jakby pokryte plesnia:p
jeżeli ktoś byłby zainteresowany mam na sprzedaż jajka od zielononóżek, z przydomowej hodowli, (ostatnio kurki mają nadprodukcję w stosunku do naszych potrzeb) odbiór osobisty koło pruszcza gd,lub po umówieniu się mogę dowieźć do gdańska głównego/wrzeszcza, kontakt: j-l1@o2.pl, cena: 0,9 zł/szt, wielkość jaj-około 42-50 gr, jajka są oczywiście świeżutkie :)
teraz tez na rynku mozna natknac sie na babulenke co to swoje jajeczka sprzedaje, a w domu sie okazuje, ze to sklepowe 3-ki z pieczatkami :-)

ja dziecku tylko 0 daje, a nam 2.
W filmie "Dom zły" opowiadał o tym główny bohater:)
Anna - nie wiem tylko, czy taki motyw widziałam na jakimś filmie, czy czytałam, jak to jeszcze za komuny, lub tuż po, ludzie jeździli na handel do Niemiec i kupowali jaja, w słoik trochę odchodów kurzych, słomy i te jaja "obtaczali" w tym brudzie i sprzedawali jako "wiejskie" :D
:)
ale temat wporzo:)
"Wiejskie jaja". kto by pomyslał,że tyle osób daje się nabrać;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Anna1979
oczywista oczywistość :)
ja akurat mam jaja od mojego wuja wiec wiem czym sa karmione i w jakich warunkach chowane
To Was zmartwię- co potrafię gospodarze wiejscy dawać kureczkom do żarła;)

Huhu......

Kochane, jaja wywiezione ze wsi do miasta, to nie te same jaja wywiezione od odpowiedniego gospodarza ze wsi:):)

Ja mam przetestowane żródełka jajek:)..., u nas na wsi kupuję tylko od dwóch sprawdzonych, o których wiem, co dają i gdzie te kury biegają.

" Jaja ze wsi":- dobre!!!Placebo chyba...hehe
never ever z marketów!!! masakra, ja akurat dostaje ze wsi od rodziny a jak nie to hala Gdynia mam fajna babeczke która ma super jajca. Kiedys kupiłam w Lidlu masakra waliły na odległośc i nigdzy wiecej...
My też przywozimy od rodziców którzy kupują prosto od gospodarza.

A jak jestem zmuszona kupić jakieś w trójmieście staram się wyszukiwać i kupować max 2.
http://www.youtube.com/watch?v=l0-b90boaQI
e tam ja zawsze 3 kupuję...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja daję synkowi tylko jajca ze wsi i zawsze robię ich zapas :) Nam kupuję ze sklepu i nie zwracam raczej uwagi na ich numer.
Mam sprawdzone źródło. Znajomi mi przywożą z kościerzyny raz w miesiącu wiejskie jajka. Jak mi się wcześniej skończą to kupuję 1 czachorowskiego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W auchan (przynajmniej w Gdańsku) zawsze znajdę 1 lub 0
jak sie idzie od serów to najpierw są "3" a później w stronę kas coraz bardziej ekologiczne:)
Przeczytałam ten artykuł i niestety nie jest on wiarygodny, niektóre fakty się zgadzają, ale pozostałe są opisane jednostronnie.
Do grzybów też mnie nie ciągnie...

Ale na szczęście nie znam śmiertelnego przypadku zatrucia zdrowej osoby Salmonellą, więc nie będę sobie żałować ;)

Stach je jajka pod każdą postacią, z wyjątkiem surowej. Na szczęście dzisiejsze dzieciaki mogą mieć urozmaiconą dietę i nie trzeba ich ratować surowymi jajkami przed awitaminozą.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

wycieczki objazdowe (26 odpowiedzi)

Szukam informacji o wycieczkach objazdowych w Europie. Chodzi nam o zwiedzanie np. autokarem...

Wakacje z dziećmi (123 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry