Widok

jajka dla dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jakie jajka podajecie dzieciom? wybieracie 0 lub 1 czy może 3? miałam dostęp do wiejskich jaj, a teraz muszę kupować, a najczęściej w sklepach są "3".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tylko jajka z pieczątkami --> na polecenia lekarzy

1 są tak drogie ze sorry ...

u mnie w sklepie zdarzaja sie 2 ale sie przejechalam bo zdarzylo sie juz ze dwa razy ze nie sa swieze. kupuje zazwyczaj na rynku i przewaznie 3 chociaz jakbym miala dostep do 0 lub 1 to dla malego bym takie kupila, a ze nie mam to niestety:((
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
3 kupuje
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
my tez 3 ale trzymam sie zasady max 2szt na tydzien.
ja na razie mam ostatnią wkładkę prawdziwych wiejskich jaj i oszczędzam je dla synka. do pieczenia kupiłam trójki
0 albo 1 - jeśli zerówek nie ma.
Mam w pobliżu sklep eko gdzie za 10 jaj płacę <10 zł, albo jeśli akurat nie jestem w tej okolicy to kupuję w Stokrotce - tam też są zawsze jajka 0 albo 1.
tylko wiejskie :]
Nilkaa, ja też mam stokrotkę, będę szukać.

AgusiaGda, a skąd?
Teściowa mi przywozi :] mają działkę na wsi :) i kilka gospodarstw ze sprzedażą jajek w okolicznych wsiach :]
dla całej rodziny tylko i wyłącznie 0 lub 1 nalepiej od zielononóżek

lepiej w ogóle nie jeść jajek niż jeść 3
image

image

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
tylko wiejskie
a ostatnio od kury zielononozki :) ponoc najlepsze :) te mam ze sprawdzonego zrodla, ale są tez w bomi chyba
image
"3" nikomu nie kupuję.
"drogie" - no sorry, jak są 3zł droższe i kupię 4 paczki w miesiącu to 12zł!! To dośc niska cena za rezygnację z bestialstwa:P
40 jajek na miesiąc ci starcza? kurcze, u nas to dużo więcej idzie....
tak orientacyjnie mówię - w sumie nie liczyłam ;-)
hehe ja az się boje liczyc :)))
ja bym chetnie kupiła 0 lub 1 ale w rumi nigdzie nie widzialam moze ktos przeczyta i bedzie wiedzial gdzie w rumi kupie?
W Intermarche jest duży wybór jajek, to chyba jedyna zaleta tego beznadziejnego sklepu w ETC. Trzeba sprzawdzać daty, bo często z przodu półki jest wystawione coś z dwudniowym terminem :/

Dobry nabiał od kiepskiego odróżnię na kilometr, bo większość dzieciństwa byłam pasiona na najlepszych wiejskich jajkach i mleku. I na stówę mogę stwierdzić, że czasem jajka "ekologiczne" są beznadziejnej jakości - zbyt długo przechowywane mimo niby dobrej daty, wiele razy kupiłam "jajka od zielononóżek", które z pewnością były karmione najgorszymi paszami z odpadków rybnych.

Już nie powiem, jak czesto jajka na ryneczku, niby z własnego gospodarstwa, to zwykłe "3" z ferm.

Jak nie mam akurat jajek ze wsi, to zwykle kupuję "2" od Czachorowskiego. W środku jest to, za co się płaci, jajka są duże, świeże i nie śmierdzą rybą.
tez 0 lub 1 - chociaż czasami jak nie ma nic w biosklepie to kupujemy 2 czyli ściółkowe.
Wiejskie, a jak się skończą i nie mamy dostawy od mamy to tylko 0 lub 1.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

perfumy.....gdzie kupujecie? (38 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

do góry