Widok

jakie parówy dla roczniaka?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej,
mam pytanko-czy roczniakowi można podawać zwykłe parówki (jakie?) oprócz tych ze słoika (bodajże) Gerbera??????
dzieki za podpowiedz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w Biedronce są fajne cienkie kiełbaski - patrzyłam skład ZERO sztuczności, 90% mięska z kurczaka, skórka też naturalna, w smaku też dobre. Mój synek je uwielbia. Opakowanie około 9 zł (za kg, ponad 30 zł wychodzi) ale chociaż nie ma w nich E... ITP...
dobre są jeszcze parówki panieńskie (cielęce) w Krakowskim Kredensie albo cielęco - wieprzowe: u Nowaka lub w inter marche (nazywają się Cielaczki)
Moje dziecko tez tych z Gerbera nie chciało i wcale mu się nie dziwię, jak to spróbowałam:)
Sylwia - ja nie mam wrażenia, że Pikoki szybko się psują :]

ale zawsze możesz przełożyć do zamykanego pojemnika :) albo pomrozić po kilka sztuk ;)
ja to bym wpieprzyła i 4 naraz, ale Lena tyle nie zje więc muszą mi wystarczać na kilka dni :)
gdzie wy kupujecie te parowy z szynki ?? , u mnie w tesco ani bomi ich nie ma :(
Sylwia - my też je jemy przez kilka dni :) toż w opakowaniu jest ich ok 19sztuk ;) i nie przekładam do pojemnika ;) nie mrożę :) bo nic się z nimi nie dzieje :P

może mam ustawione mocniejsze chłodzenie w lodówkach? :P
ejjjj, Agusia, czyli szydło z worka wyszło :D bo ja kupuje te małe! 5 czy 6 sztuk jest
Żadnych parówek! Ani dla mnie, a tym bardziej dla mojego dziecka. We wszystkich jest to samo. Ogólnie skóry i kasza manna! Mój tata jest dyrektorem technicznym w jednym z zakładów mięsnych... Wszyscy mają to samo... To najgorsze co możecie dać swojemu dziecku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
te z szynki kupowałam w hipermarketach Carrefoura
http://www.bangla.pl/artykuly-spozywcze/mieso-wedliny/parowki/lidl-parowki-wieprzowe-pikok-p5963.htm

Sylwia - ja kupuję te 750g :) mniejszych mi się nie opłaca ;) jak Młody potrafi zjeść 2 parówki :)
a my to co? ;P
no ja też lubię :D, ale z reguły kupuję tylko Lenie więc te małe mi wystarczają!
Ale Młoda też 1,5-2 naraz zjada, więc mamy parówkożerców :D
ola to napisz co tata poleca,co jego zdaniem mozna dac dziecku,przeciez teraz nawet w szynkach sama chemia i namiastka miesa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
kasza manna to spoko :-) skóry to tłuszcz, ja się bardziej boję chemicznych "ulepszaczy"
http://supermarket.blox.pl/2011/08/Test-parowek.html
moje dzieciaki dostaly juz chyba większosc parówek ktore są aktualnie w sprzedazy i nic dzieciakom nie jest wiec bez przesady jest o wiele bardziej trujacych i zlych rzeczy a parowki do nich nie naleza.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
niewiele przetestował, nasz test forumowy byłby bardziej kompleksowy :-))
" i nic dzieciakom nie jest" szkodliwość nie polega na tym, że wpadną w konwulsje nad parówką ;-) tak jak telewizor nie wypala oczu żywym ogniem :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczęta, jestem ciekawa zatem co byście napisały jakby powstał wątek:
"jakie słodycze dla dzieci?" :)
albo
"jakie mięso dla dzieci?"
albo
"jakie jaja dla dzieci" itp itd

jestem pewna że tylko ze dwa wpisy by mnie zainteresowały bo reszta brzmiałaby następująco:
-żadnych słodyczy!!!!! (mimo iż większość matek daje swoim dzieciom słodycze)
-jak to jakie mięso? z ubojni!!!
-jak to jakie jaja? od kury-ze wsi! bo te w sklepach są sztuczne!

a tak naprawdę która z Was i jak często jeździ na wieś po jaja/kurczaka, do ubojni po świnię i nie daje słodyczy????

czy mam też rozumieć że nie dajecie swoim malcom żadnych wędlin ze sklepu tylko robicie same?

Tak poza tym-ja uwielbiam parówki (serdelki, Berlinki, PIKOKi) i nie zauważyłam do tej pory żebym miała problemy z nadciśnieniem, nadwagą czy hormonami...mimo iż jem je w dosyć sporych ilościach już od dziecka.... hmmmm.....

Moim skromnym zdaniem wszystko w obecnych czasach szkodzi w mniejszym bądź większym stopniu, grunt to nie dać się zwariować! I nie przesadzajmy że jeśli damy raz w tygodniu dzieciakowi parówkę na śniadanie to glutaminian sodu go zabije!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
oj nawet nie masz pojęcia jak mocno się z tobą zgadzam okruszku :)

co do jedzenia to moje od czasu do czasu dostaja McDonalda, KFC i inne takie tam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Gdyby nie parówki moje dziecko by nie miało co jeść ;) Uwielbia je ( berlinki ) w przeciwieństwie do masy innego jedzonka.

Ogólnie Amelka w 90% je to co my...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry