Widok

kolczyki w uszkach u dziewczynek- niemowlaków

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rumia Temat dostępny też na forum:
dziewczyny przekłuwałyście uszka swoim corkom? ja chciałabym na roczek....ale boję się że będzie mocno płakała...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam! moja mala miala roczek jak zdecydowalam sie przekluc jej uszy i z perspektywy czasu -dzisiaj ma 2,5 wiem ze to byla sluszna decyzja ,spala nic nie czula dopiero przy zakladaniu gumki sie przebudzila dzisiaj nie byloby szans na taka akcje pozdrawiam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie chce mi sie juz czytac całego wątku.

dla mnie przekłuwanie uszu kilkumiesięcznemu dziecku to jakaś pomyłka, niby czemu ma to służyć? taki np. 5 miesięczny maluch ładnie z tym wygląda??? chyba tylko ku uciesze mamusi.........
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja też mam dziurki zrobione jak miałam chyba 6-7 lat. Kolczyków nosić wprost nie cierpię. Z dziurek ostatnio korzystałam tylko dwa razy: na ślubie cywilnym i rok temu na kościelnym :) Jak mi coś dynda na uszach to się denerwuję :) Próbowałam te małe tzw perełki ale jakoś mi nie pasuje.
no to już znasz...
mam przekłute uszy,owszem...ale nie noszę kolczyków,nie cierpię ich!
A zwłaszcza tych tandet z bazaru sztucznych i oklepanych.
Pewnie jak bylam mała,mama mi przekuła,ale nie pamiętam kiedy miałam ubrane kolczyki,dziurki mam do dziś,nie przeszkadzają mi ale mogłoby ich nie być.
o dzizus... :D
To może ja nie jestem kobietą ;)

Ide zobaczyc czy mam w domu ziemniaki... ;P
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja swojej córci przekułam gdy miała 5 msc.nawet nie poczuła, bez bólu i płaczu. kotki od kruka noszą się super:) myślę że im wcześniej tym lepiej ,wątpię by 10 letnia dziewczynka nie denenerwowłą się przed takim ,,zabiegiem,, a pozatym po co czekac jak piszą inne mamy aż dziecko samo zdecyduje -ja sama osobiście nie znam żadnej kobiety która nie ma przekutych uszu bądz nie chciała by mieć :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
to ja mam z tym różowym identycznie, przekonałam sie do różu przez Madzie ;) A ostatnio złapałam się na tym, że sama sobie szukałam różowej bluzki! Dobrze, że sie w porę opamiętałam!
Brawo za decyzję :) I nie czepiać się różowego kobietki bo kupić coś w Polsce ładnego dla dziewczynki nie w tym kolorze to prawdziwe wyzwanie! Całą ciąże mówiłam nic różowego, nic różowego i co? I mam różową landrynkę :P Inaczej musiała by Madzia mieć faktycznie na klacie koparkę. Jedynie gdzie można ładnie ubrać dziecko to w sumie h&m tam nie króluje różowy ale mój portfel nie jest gotowy by totalnie wszystkie ubranka tam kupować. Większość poluje na używane, często tu na forum. I po drugie coś się we mnie zmieniło po porodzie. Chciałam ubierać małą w stonowane, ''dorosłe'' ubranka. A teraz? Magdusia to dzieciątko niech ma kolorki na ubrankach, dzieciństwo jest jedno no i kolory rozwijają a co tam :)
Mama Misi BRAWO. Mądra mama z Ciebie. Dobrze że podjęłaś taką decyzję.
tak dlatego ja podejlam decyzje mimo ze moja corka lubie biedronki:) znalalzam ladne kolczyki:( kupie i przekluje uszy jak bedzie wieksza nie teraz .Bo wiek 2 lata i 10 msc trudno nazwac wiekszym:(
hehe - nowe opaski :P

I nawet nowych nie założyłam bo wszystko piorę zanim jej coś założę, a opasek swoją drogą to w ogóle nie nosi bo nie lubi.
Agatha, ma dużo racji. NIe chodzi jej przecież o lekką opaleniznę i ładne zadbane paznokcie tylko o to, że niektóre "typiary" przesadzają, obnoszą się z tym jakie to mają długie kolorowe pazury itp, no i to racja, że patologia chcąc się upodobnić do sfery wyższej robi z siebie tylko karykaturę wyższych sfer ze wszystkim właśnie przesadzając. A że ich nie stać? Oczywiście, ze stać! Na to pieniądze zawsze się znajdą, w końcu jak nie płacą czynszu to kilka stówek mięsiecznie może pójść na "lans" ;)

Ale każda mama robi jak uważa. To jest kwestia gustu. Jak jakaś dziewczynka ma kolczyki to niech sobie ma, ale sama swojej córeczce uszu bym nie przekłuła. A co do debaty czy to jest wyrządzanie krzywdy... hmmm... Każda matka która przekłuła dziecku uszy nie powie, ze zrobiła mu krzywdę.

Co do różowego macie rację. Kiedyś mówiłam, że dziewczynki w różowe ubierać nie bede, ale naprawdę cięzko jest znaleźć coś ładnego nieróżowego. Staram się kupować inne kolory, ale i tak zawsze wygrywa różowe. Poza tym w różu jej do twarzy :)
I jak sie ma pełno różowych rzeczy to łatwiej później dobrać komplecik, hehe ;)
Kasia, nie przesadzam, co sama podkreślasz swoim postem. Ale nieuważnie czytasz mój...

Zobacz, że piszemy dokładnie to samo. Z wyjątkiem sprawy kolczykowania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pcheła, kolczyki teraz są takie, że ja mam problem z ich wyjęciem, a co dopiero dziecko.
Zerwać nie zerwie, przynajmniej moja córka ich nie zrywa, nie ciąga, nie interesuje się nimi.

Agatha, przesadzasz.
Widoczna farba to wiocha ? Mam ciemne włosy, kwestia domyślności czy to mój naturalny kolor, czy farbowany, więc mogę zaliczać się do wiochy :)
Solarium widoczne ? Owszem jak się wygląda niczym Lepper, który zatrzasnął się w solarium, to faktycznie wiocha.
Tipsy, nie noszę, ale nie uważam to jako wiochy, jeżeli są położone z umiarem co do długości-grubości.

Nawet tiulów które moka będzie chciała zakładać swojej córce nie nazwę wiochą, tylko brakiem gustu ;P ( a o tym się nie dyskutuje )

Kończąc dyskusję wyrażam swoje zdanie. Mi się kolczyki podobają u małych dziewczynek, ale nie takich 2-3 mies. i róbta co chceta drogie mamy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
źle kliknęłam i odpowiedziałam u góry, nie moge teraz posta przekleić ;)
Heloł??? a gdzie szacunek do drugiej osoby?? w sensie, jak można decydowac za kogokolwiek dziurawiąc mu ciało ?? skad pewność, że w przyszłości Wasze córy będa zadowolone z Waszej decyzji??
Z włosami sobie eksperymentujcie , ale z ciałem? włosy odrosną, kolczyki wyjmiesz, a dziury zostaną i co? kitem do drewna zatkasz?

I to, ze paru z Was nic się nie ponadrywało, nie porozciągało i nie ropiało to żadna reguła.

iii chciałabym wiedzieć, bo nadal nie rozumiem, zadna z Was nie odpowiedziała ... podpisuje sie pod pytaniem Moki po co te kolczyki???

A kolczyki mam, tzn dziury ;) przekłułam sobie uszy po pijaku na imprezie w wieku 22 lat ;) PATOLOGIA ;) hehe nudna impreza była to się mada poświęciła ;)
Wcześniej w przedszkolu, podstawówce chciałam płakałam krzyczałam, ale mama nie pozwoliła. Powiedziała, ze dopóki z nią będę mieszkać nie zgadza się ;)

hehe tez lubie takie afery :D:D:D

Agatha nikogo nie obraziła, nie wiem dlaczego tak uważacie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
wlasnie ciezko cos slodkiego dla dziewczynki a nie rozowego!!!! bo zielenie i niebieskie to czesto gesto z koparami i mlotkami, a jeszcze lila jest bardzo popularny ( w srod ciuszkow jakie mam) a 90% dostalam, kilka rzeczy po synku sie nadaje
sama jako dziecko nienawidzilam rozu ale w tamtych czasach i tak bylo tylko szaro buro :(
gerberek w sumie masz rację, faktycznie jak się wejdzie do sklepu dziecięcego, to ciuszki dziewczęce prawie wszystkie w różu ;|
hehe, moja corka bedzie miała dużo rzeczy po starszym bracie. on nie ma nic rozowego ;)
choćbyś nie chciała ubierać w róże, to jest problem, bo ciężko znaleźć ładne ubranka, żeby choć najmniejszego dodatku różowego nie było :D trzeba się trochę naszukać
a może ja zbyt wybredna jestem :D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry