Widok

kość nosowa

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jestem w 13 tc dziś miałam badanie wad genetycznych CRL 75mm zarys główki, tułowia,kończyn prawidłowy, przezierność karku 2mm, kości nosowe brak, nowe ryzyko trisomi 21 wg MA+NT+NB 1:51 nadmieniam że badanie wykonane na najlepszym sprzęcie i u najlepszego specjalisty u nas w mieści zaraz po badaniu usg poleciałam na test PAPP-a w rodzinie ani mojej ani męża nik nie miał żadnych wad Zespołu Downa za tydzień może będą wyniki oszaleje do tego czasu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
jejku, bardzo Ci współczuję nerwów:((( czytałam wiele podobnych historii na forum gazety wyborczej, może troszkę Ciebie pocieszy to, że wszystkie kończyły się dobrze:) pomyśl, że na 51 kobiet które mają takie wyniki tylko 1 urodzi dziecko z ZD.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
andzior dziekuję za szybką odpowiedz jestem poprostu załamana cały dzień przeryczałam nie mogę się uspokoić poł dnia siedze na necie i czytam i nic mi nie jest lepiej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
przede wszystkim uspokój się i nie grzeb w necie. Możesz się natknąć na dużo niepotrzebnych bzdurnych informacji. Wiem co czujesz bo tez w ciąży miałam moment, że zostało zakwestionowane zdrówko naszego szkraba. Wszystko się dobrze skończyło czego i Tobie życzę. Bądź dobrej myśli. Będzie dobrze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
wiem, że czujesz się fatalnie....i cokolwiek by ktoś nie napisał to Ciebie do końca nie uspokoi..ale zobacz co np. znalazłam:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=35071127&a=35071127

to jeden z wielu, wielu wątków które są w necie, a historia zawsze kończy się dobrze:) ja też byłam przerażona w ciąży jak ok. 30tc lekarz zauważył wadę serca u mojego synka, byłam załamana, na szczęście badania po urodzeniu wykazały, że wszystko ok.
trzymaj się ciepło i spróbuj myśleć tylko o dzidziusiu, on teraz potrzebuje Twojego spokoju i Twojej miłości:) ściskam:)
Ja przepłakałam dwa dni. Nie chciałam Pappa - po co? Nie daje jednoznacznego wyniku a tylko określa prawdopodobieństwo. Zrób amniopunkcję i miej pewnośc.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Te badania, które miałaś, to jeszcze nie jest diagnoza. Jak sama widzisz określają one tylko prawdopodobieństwo. Przeziernośc jest niewielka - to bardzo dobrze :) W ZD częste są nieprawidłowości przepływów i serduszka a to wyszło ok, prawda? Na Twoim miejscu poszłabym do jeszcze jednego lekarza i oczywiście amniopunkcja, bo niepewnośc by mnie zjadła. Maka, przytulam Cię wirtualnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
maka wierzę mocno, że wszystko będzie dobrze, tak jak piszą dziewczyny jest małe prawdopodobieństwo, że dziecko jest chore
i błagam Cię nie czytaj wypowiedzi z neta, wiadomo część z nich daje nadzieję ale większość to skargi i żale, pamiętaj, że o wiele większy procent pisze tych, którym coś nie wyszło, jak jest ok to rzadko się wchodzi na forum i to opisuje, bo niestety szczęście jest dla nas wielu takie oczywiste !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja ci powiem ze u mojej Mai od poczatku nie było widać kości nosowej az do porodu i nic nie robiłam -orodziła sie zdrowa

popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
witajcie dziewczyny dziś jest piątek można powiedzieć że w końcu przespałam całą noc i zaczynam jakoś funkcjonować dziś zaplanowałam że posprzątam chate żeby nie leżeć bezczynnie na kanapie i o tym nie myśleć każdy dzięk dzwonka w telefonie przyprawia mnie o mdłości chyba zaczynam rozumieć że los trafił na mnie odezwe się jak dostane wynik trzymajcie kciuki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
trzymam kciuki:)) tylko mogę się domyślać co czujesz... ale niczego już nie zmienisz.. więc głowa do góry i powodzenia:)))
ja też myślami jestem z Tobą Maka :) wszystko będzie dobrze !
dziewczyny wczoraj dostałam wynik pappa lekarz poinformował mnie telefoicznie że wynik jest dobry TAK SIĘ CIESZYMY!!! na oczy go nie widziałam więć nie wiem jakie tam są parametry, ale podjeliśmy z mężem decyzje że zrobimy amino lekarz mówił że on by tego nie robił ale takie mamy prawo i dziś po południu mam mu dać odpowiedź ja mam tak głowe zasianą wątpliwościami że dla spokoju dzidzi chcem to zrobić, choć wstałam rano i zastanawiam się czy warto ryzykować w sumie znów mam mieszane uczucia muszę to wszystko przemyśleć do popołudnia. DZIEWCZYNY DZIĘKUJĘ ZA SŁOWA OTUCHY.
ja bym nie robiła zwłaszcza ze wynik testu jest dobry a zabieg wkłócia sie w wody płodowe moze jednak stanowic pewne ( choc teoretycznie niewielkie) zagrozenie dla dzidzi - nie ma sensu ryzykować ..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
BAAAAAAAAAAAAAARDZO SIĘ CIESZĘ:)
co do amnio to Twoje prawo, jeśli to da Ci spokój ducha - rób:)
Maka nie przesadzaj z tymi badaniami wkoncu aminopuknkcja to badanie inwazyjne skoro wynik z krwi wyszedl ok. to po co robic sobie takie "kuku"??? myslisz ze kolejny stres w czekaniu na wynik sprzyja twojemu dziecku??
no właśnie czekałam kiedy się odezwiesz maka, naprawdę bardzo bardzo się cieszę :):):) !
gdybym mogła to bym wypiła Twoje ( Wasze ) zdrowie ;)
co do amniopunkcji to posłuchałabym rady lekarza, jeżeli mówi, że to nie jest konieczne to po co kolejny stres ? dość się już namartwiłaś
z drugiej strony moja siostra miała to badanie i nic się nie stało a badanie nie jest znowu takie straszne, więc musisz się spokojnie zastanowić

pozdrawiam serdecznie :)
nie będe robć amnio przegadałam jeszcze wczoraj sprawe z lekarzem natępną wizyte mam w 16 tc i powiedział że jak zmienie zdanie to zdąże zrobic to badanie ale on by się cieszył ciążą a nie zamartwiał, tłumaczy że nie po to zrobił mi test pappa bo nie zależy mu na wyciąganiu kasy tylko po to aby podjąć ew wykluczyć dalsze badania nic nie daje 100% pewności wię będę dobrej myśli nawet mam pozytywne myśli licze na to że będzie ok pozdrawiam serdecznie odezwe się jak coś będe wiedziała buziaki
dziewczyny dziś byłam na wizycie lekarz znalazł kość nosową co prawda troche mniejszą niż powinna być ale pociesza mnie że nie każydy jest zbudowany książkowo i różnie się dzieci rozwijają uspokoił mnie bo powiedział że wszystkie pozostałe parametry są dobre i nie widzi nic złego dzidzia rozwija się ok tylko mi teraz puls skacze jak oszalały ale to chyba z nerwów kazał mi pójść do lekarza i zrobić ekg dla spokoju. Jejku jaka jestem szczęśliwa pozdrawiam serdecznie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
super:)))))))))))) po prostu dzidzia będzie miała mały zgrabny nosek;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (140 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Dobry ortodonta (47 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry