Widok

łatwe studia ???

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
wiem, że to trochę głupio zabrzmi, ale chcię wiedzieć, gdzie można zrobić łatwe studia mgr? Potrzebuję tylko papierka, a mam dzieci i nie mam wiele czasu na niewiadomo jak ciężką naukę....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

po co ci papierek.. studia to wiedza potrzebna do pracy a nie swistek na sciane.. masz dzieci to poczekaj jak beda starsze.. ja poszlam do pracy a 5 lat pozniej dopiero studia zaczelam. studiuje w Wejherowie w Pomorsko Kaszubskiej szkole wyzszej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja sie tam wybieram , miałam trochę obaw jak każdy przed czymś nowym ale znajoma studiuje w tej szkole i jest bardzo zadowolona

W takim wypadku najlepiej zdecydować się na uczelnię prywatną, warto sprawdzić sobie uczelnię Lingwistyczno-Techniczną w Świeciu (ultswiecie.edu.pl). Obecnie jest sporo opcji, co więcej niektóre kierunki można studiować zdalnie, co jest dużym plusem, jak się pracuje, ma rodzinę itp.

Wg mnie techniczne. Ew.prawnicze albo lekarskie, ale te to już długi maraton , 8-11 lat. Wiele firm rozpoczyna teraz prace to sztuczna inteligencja + nauczanie maszynowe. Ciekawymi tematami może być też jakieś zarządzanie social mediami, jednak świat idzie w kierunku internetu i komunikacji przez portale różnego rodzaju. To też wydaje się być przyszłościowe.
Studiować warto, bo studiowanie jest darmowe, a i w czasie studiów można liczyć na liczne przywileje studenckie czy możliwość finansownaia z kredytu studenckiego czy korzystnaia z darmowych kont studenckich. Proponuję tutaj jeszcze sprawdzić: https://www.konto-studenckie.pl/porownanie-kont-studenckich.php

Osobiście polecić mogę http://www.lsw.edu.pl . Dodatkowe studia z zakresu pedagogiki na bardzo wysokim poziomie. Takie specjalizacje, których u innych nie znajdziemy. Jak ktoś chce się rozwijać to myślę, że będzie to dla niego dobre miejsce.

Ja realizuje studia pierwszego stopnia organizowane przez WSKZ. Studia są prowadzone w formie online dzięki czemu jest to bardzo wygodne. Kadre stanowi wykwalifikowana grupa wykładowców, dzięki czemu myśle, że dużo się naucze.

Nie ma czegoś takiego jak łatwe studia ;) Wszędzie trzeba się uczyć, taka prawda.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Faktycznie, założenie z góry, że studia będa łatwe jest raczej błędne. Myslę, że ewentualnie można sobie po prostu lepiej zorganizować czas na ich realizację, ale z założenia trzeba się uczyć. Ja np. zaczęłam magisterkę z administracji online na WSKZ i przez prace na dwie zmiany faktycznie mam mało czasu na naukę, ale dzięki takiej formie przynajmniej mogę sobie dopasowac tok nauki do wolnego czasu. Mam nadzieję, że uda Ci się jakoś mądrze wybrac, to w końcu zadecyduje w pewnym stopniu o Twojej przyszłości :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie ma latwych studiów, jak chcesz byc w czyms dobry i miec fajne wykształcenie, to trzeba sie uczyc, po prostu. Ja obecnie studiuje pedagogike na Uczelni Korczaka w Warszawie, sporo nauki, ale jest naprawde spoko

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

jakie perfumy polecacie? (78 odpowiedzi)

Chcialabym sprobowac czegos nowego, bardzo lubie zapachy cytrusowe, swieze, ale i konwalie....

do góry