Widok

*****listopadowe i grudniowe mamusie 7***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
niech tamten wątek opadnie-zdublowany 6 i będzie oki:)

1)anti---------------- >termin na 1 listopad
2)Risika ------------- >termin na 5 listopad
3)Alis ---------------- >termin na 10 listopad
4)JustynaArt ------- >termin na 11 listopad
5)joanka ----------- >termin na 16 listopad
6)bociany ---------- >termin na 19 listopad
7)_m_g ------------- >termin na 21 listopad
8)Kasiek01 --------- >termin na 23 listopad
9) Ajeczka1------------ >27 listopad
9)Kasia26 2----------- >termin na 6 listopad
10)goralka ---------- >termin na 29 listopad
11)evilek ------------ >termin na 10 grudzień
12)megus ----------- >termin na 16 grudzień
13)dorotaztomkiem-- >termin 27 grudzień

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
matko jak mnie głowa boli....pulsuje cała jak tylko podniosę do góry:(((((((((((

hej. bociany tak pisalaś o tych truskawach ze i ja sie skusiłam :D
to chyabcisnienie mnie tez dzis lepetynka boli... i nie jest w stanie zadnej wiedzy przyjąć...
ja tez odebralam wyniki badan ale bylam w jakims innym laboratorium i sie nie moge w nich połapać... wyszukalam sobie chyba z 5 chorob a z sie moj chlopak wkurzyl i mi je zabrał ale idziemy na 20 do gina to sie dowiem czy dobre czy nie...

Mnie jak zaczyna łeb nawalac, od razu kładę sie spac, lub poleze troche...Jak nie przestaje to juz wtedy wiem, ze to cisnienie...Powiem wam, ze ja od tygodnia juz mam tez taki lepiej widoczny brzuchol...!!

Risika daj znać jak po wizycie.anti no niedługo będziemy z brzuszkami paradować.
Mierzyłam ciśnienie mam 97/69 to jak na mnie niskie a kawy nie chce pić o tej porze.

To niskie, dlatego boli głowa...A sprobuj moze te cukierki Coppiko czy jakos tak...lekarka mojej siostrze je polecila, jak byla w ciazy:)...Juz niedlugo bedzie "parada Brzucholek"....Szczerez to fajnie, tylko w 8 miesiacu bedziemy juz sapaly a w 9 dyszaly:)i lezaly plakami...Dobrze ze lipiec i sierpien to nasze 6, 7 miesiace ciazy, gorzej jakby byly to te ostatnie. A lato ma byc potwornie cieple!

no dokładnie dobrze,że pod koniec ciąży chłodniej będzie.Chyba nie wytrzymam i chociaż pół kubka słabej kawy -z dodatkiem cytryny zrobie,mąż zaczął remont i nie mam serca go do sklepu wysyłać po cukierki wiem ,że są dobre.Może uda nam się jakieś spokanko zrobić:)

Fajnie by było:) Bradzo dobry pomysl...Moze jaknam brzuchole juz wywali co?? Bedziemy paradowac z oponkami:)...Dzisiaj przezylam szok---kupilam 8 moreli za 14 zl!!!!!!!Jak zobaczylam cene to myslalam ze sie za glowe zlpaie;)..No, ale zakupilam i zjadlam zaraz jak je dotaszczylam do domu..W ogole dobra pora na ciążę--pełnowarzyw, owocow, sokow,,,,wszytsko takie swieze i smaczne..!Te nasze dzieciaki porosna jak deby-widzialam porod na you tube 4, 5 kg dziecka-szok!Ja tyle mialam, wspolczuje mojej mamusce..Biedulka, takiego słonia urodzic;)

spoko spotkanie będzie:))pije właśnie kawkę z cytrynką oby przeszło.
Fajny okres faktycznie,że tyle zieleninki jest,można sróweczki wymyślać.Co do wagi to mój mąż ważył prawie 5 kg i jego brat też przy rudzoeniu,teraz wyrośli na ponad 190 cm,ciekawe czy nasza dzidzia nie przejmie genów po tatusiu:/ja mam 170 cm a ważyłam 3100 przy porodzie

Ja mialam 4500, 60 cm dluga-czyli jak miesieczne dziecie;) Za to moj mąż był malusi-3000, 53 dlugi...ale wcale do niskich nie nalezy teraz;)..mam nadzieje ze dzieciatko przejmie jego wymiary "porodowe"...a nie sloniczki mamusi:)

no anti u nas odwrotnie oby się we mnie wdało:DD co z tego,że urodziłam się huderlak jak nadrobiłam jako starsza:PPP
hurra głowa nie boli!!!!kawa z cytrynką pomogła:)))))))))))))))))))))))))))))))

a ja wrociłam od gina i mam 4 kilo więcej !!! o mamo, jak tak dalej będzie, to będę się pod koniec ciąży turlać ;/ Tylko brzucho mi wyszedł, a skąd te 4 kilo to nie wiem. Wazne, ze wszystko dobrze, a w czwartek do innego gina na badania prenatalne ale przez usg. Nie wiem czy to sie różni od tego normalnego... ale dzidzka rosnie, mężuś w koncu ja dzis widzial, nawet tesciowa była przy usg :) hihihi

Alis to super!:)ja zrobiłam sobie pierwszą sesję brzuszka po obżarstwie zaraz wkleje zdjątka

image

image

o mój brzusio baaaardzo podobny :) hyhy, fajnie jest byc mamusią :) Dzisiaj nasze Święto :)

hej. Bociany fajny brzusio:))
A ja wrocilam od gina... no i mam zapalenie pecherza liczne bakterie (antybiotyk dostalam) i anemie postepująca...na to dostalam femiferal plus magnez nospe jaaa normalnie lekomanem chyba zostane!! ha a najlepsze ze mam nie przeżywać stresów :D a od przyszlego tygodnia mam sesje hehe i sie stresuje strasznie co by teraz wszystko zdac a nie biegać po ug we wrzesniu z wielkim brzucholem...
no ja tez chetna na spotkanko jAKIEś:))

Risika dbaj o siebie i dzidize,wiem,że łatwo powiedzieć ,że się nie stresuj-sama nerwus jestem-ale musimy dla dobra naszych maluszków.Na anemie polecam sok z buraka(1/4) marchewki (2-3 spore) i jabłka-baaardzo pomaga-moja mama wyszła w ciąży z mega anemii dzięki temu,po soczku powinno się zjeść z pół kawalka chelba z maslem co by się witaminki wchłonęły.Sama zaczęłam pić i czuje się lepiej.Szkalneczka wystarczy.a co do pęcherza to przed ciążą mialam problemy-zaczełam pić sok z żurawiny-kwaśny ale da się przeżyć,można suszoną jeść też,no i można urosept w ciąży brać

z pecherzem to nie mialam nigdy problemow... wiec nie wiem skad... ginka powiedzial ze w ciazy sie zdarza... a ten antyboityk to monural. pijesz jedna saszetke i jak reka odjął zdrowiejesz
no a anemia to u mnie do przewidzenia bo ja niejad jestem :/ jabłka zajadam ze smakiem ale no burakow to ja nie tkne!
chyba ze znacie jakiś dobry przepis na barszcz?? jak sobie do niego uszek albo czegos w pakuje to zjem:D

za burakami też nie przepadam ale w tym soku ich prawie nie czuć wystarczy jak dasz ćwiartkę i oki:)o przepsi muszę się spytać moją mamuśkę na barszcz,robi przeyszny muszę się nauczyć-cholera ale mnie smak na barszczyk naszedł:PP

witam w kolejnym dniu:)
bociany ładny brzuszek....i bardzo mały...ja mam większy...hihihi, mnie wywalilo tak ostatnio:))))
tez bym barszczyk pozarła;p
o i jeszcze wcielo mi suwak i nie umiem go naprawic

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

do góry