Widok

*****listopadowe i grudniowe mamusie 7***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
niech tamten wątek opadnie-zdublowany 6 i będzie oki:)

1)anti---------------- >termin na 1 listopad
2)Risika ------------- >termin na 5 listopad
3)Alis ---------------- >termin na 10 listopad
4)JustynaArt ------- >termin na 11 listopad
5)joanka ----------- >termin na 16 listopad
6)bociany ---------- >termin na 19 listopad
7)_m_g ------------- >termin na 21 listopad
8)Kasiek01 --------- >termin na 23 listopad
9) Ajeczka1------------ >27 listopad
9)Kasia26 2----------- >termin na 6 listopad
10)goralka ---------- >termin na 29 listopad
11)evilek ------------ >termin na 10 grudzień
12)megus ----------- >termin na 16 grudzień
13)dorotaztomkiem-- >termin 27 grudzień

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej,u mnie brzusio bardziej widoczny jak zjem,zależy jeszcze jak się ubiorę:)dziś przespłam prawie całą noc,tylko śnił mi się poród w jakieś dziwnej pozycji i brak ciuszków jakichkolwiek dla maleństwa:)normalnie sny jak przed ślubem tematyczne.
Risika wpółczuje tych wymiotów:(

Straszne musza byc te wymioty:(--wspolczuje..ale powinny Ci inac,,,ja w ogole nie mialam..Fuksnelo mi sie;)..A ja juz od 5 rano na gieldzi kwiatowej bylam, po storczyki dla mam;)..No i tylko z takim planem jechalam, a jednak po wyjsciu z gieldy mialam juz prawie caly samochod kwiatkow---balkonowe, do ogrodu troche i nad staw, bo mamy tam pusto:(...Lilie;)...A no i donice wlokłam tez:)

no to ja się chwaliłam,że nie wymiotuje, a wsobotę i dziś powtórka:(Zaraz jadę do dentysty na fluoryzację.Myłam zęby i mnie wzięło...masakra

Bociany fluoryzacja w ciąży podobno nie jest wskazana dziecko może mieć stałe przebarwienia zębów

Tez to slyszalam,;/niestety,,jak ostatnio bylam na wizycie u denta

No jak tak bedziemy sie ociagac to spadneimy z 10 stron w dol:)

jakies dzisiaj zapracowane jestesmy wszystkie, a ja w ogole zle sie dzisiaj czuje, jakos tak dziwnie slabo;/
Ja tez , nie przejumuj sie-cisnienie niestety skacze;/

tak, tylko ja jestem w pracy.....ehhh ciezko, i tak mam jeszcze wytrzymac 3 mce? ciezko bedzie;/
Hm..ja tylko 3 wytrzymalam w pracy:)..I do konca jestem na zwolnieniu:).Bardzo jestem szczesliwa z tego pwoodu i nie rozumie wszytskich tych, ktore sie tak meczycie w tych robotach--nikt wam pomnika nie postawi za to zescie sie udzielaly w pracy:)

u mnie jest inna sytuacja, tydzien temu dostałam awans + przejscie do innego działu...takze od 1 czerwca zacznam realizowac nowe zadania z nowym zespolem ludzi...heh...przed ciaza chcialam pracowac do konca 6 m-ca, podpatruje kolezanki tez ciezarne...jakos sobie radza..i ja tez tak planowałam...ale czasem mi ciezko, mam nadzieje ze to przejdzie:P
Praca w biurze jest meczaca, ale to nie to samo co ja mialam-szkola;)..LO i gimnazjum+ jedendzien w podstawowce= 2 etaty!Szok!Ciagle halas, zero czasu na wypicie herbaty--koszmarnie bylo...Bylam szczesliwa, ze moge isc na zwolnienie..Szkola to w obecnych czasach miejsce wielu"niepsodziewanych" wydarzen-nie chcialam brac w tym udzialu i narazac dziecko..Tym bardziej ze to pierwsze nasze malenstwo:)

m g ja też zamierzam pracować jak długo się da, mam podobną sytuację dostałam podwyżkę alenie wiem czy mi umowę przedłuża bo mam na czas okreslony do 31 sierpnia a póżniej niby na nieokreślony... muszę się przemęczyć żeby mnienie wyrzucili

ja zawnioskowałam ze chce od razu uop na cz nieokreslony:) i dostane razem z awansem i przejsciem...kasa tez wyzsza...ale i tak na L4 i pozniej na macierzynskim licza srednia za ostatnie 12 m-cy.....wiec duzo sie nie zmieni;/
no powróciłam,z fluoryzacją to pytalam się czy jest bezpieczna i dentystka mówila ,że tak,ufam jej bo jest super specjalistką i leczy też dzieciaczki.Robiła mi znowu pianką truskawkową a teraz wcinam truskawki na dodatek:)

a ja co chwilkę coś wcinam, normalnie ciągle głodna jestem

hehe...jak wyscie sobie o wcinaniu ja drzemke ucinalam:)

evilek ja dziś tak jak Ty:)zjadlam kanapeczki z serkiem ziołowym a teraz murzynka wciągam:D

właśnie naleśniki zjadłąm, a na obiad schabowy ziemniaczki i suróweczka:)
byłam dzis na morfologii mam nadzieje że wyniki będa ok, ostatnio hematokrty miałąm za mały a reszta ok

U nas OK :-). Tez odebrałam wyniki morfologii i moczu i nie jest źle, ale morfologia gorzej niż ostatnio.

W srodę mam wizytę u lekarki, pewnie się dowiem czy moje przeczucia a jej przypuszczenia sie sprawdzą co do płci ;-).

A brzuch mam naprawd duży jak na ten etap ciąży :-).

Fotografia:

I cała reszta:

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry