Widok
Kardiolog, który podwyższa ciśnienie zarówno rodzicom jak i dzieciom, fachowości tego pana nie będę oceniać, ale podejście do pacjenta - niedostateczny. Moim zdaniem łamie pierwszą zasadę lekarzy: po pierwsze nie szkodzić. Jak ma twoje dziecko problemy z sercem i przeżyje stresy u tego lekarza jak ten ma swoją "fazę", tzn. że nie jest tak źle z sercem malucha, ostatnio żona i dziecko wyszły od tego pajaca z płaczem.
Jestem zszokowana tym co tutaj czytam. W styczniu dr Sabiniewicz operowal moją wtedy 2,5 letnią coreczkę i jestem z niego bardzo zadowolona. Przed wejściem na salę operacyjną przyszedł się z nią przywitać, a na sali operacyjnej krzyczało moje dzecko, wyrywało sie ja płakałam i jakoś nie miał do nas o to pretensji.
Kardiolog dr Marek Tomaszewski
Przyjmuje w LUX MED, na co dzien pracuje w Akademi medycznej na oddziale onkologii dzieciecej.
To bardzo mily czlowiek, bardzo dobre podejscie do dziecka i do rodzicow.
Nie wiem ile kosztuje u niego wizyta w LUX Med, podobno ma jeszcze gdzies prywatna praktyke.
U nas robil 2 razy echo- i nie zamierzam na kontorle szukac kogos innego.
Przychodnia w ul. Jaskowa Dolina - poradnia kardiologiczna dla dzieci, to jest poradnia szpitala Matki i Dziecka na ul. Polanki. Nie polecam dr Mazur - kobieta bez podejscia do dziecka, kazala mi w czasie badan wyjsc bo twierdzila ze dziecko placze bo mama patrzy i sie piesci! W dodatku zalecila mi dziecko napoic Melisalem przed kolejna wizyta aby bylo "spokojniejsze", te podejscie i metody mi zdecydowanie nie odpowiadaja wiec nie polecam jesli ktos ma podobne odczucia. Poza nia sa tez tam inni kardiolodzy ale ich nie znam.
Przyjmuje w LUX MED, na co dzien pracuje w Akademi medycznej na oddziale onkologii dzieciecej.
To bardzo mily czlowiek, bardzo dobre podejscie do dziecka i do rodzicow.
Nie wiem ile kosztuje u niego wizyta w LUX Med, podobno ma jeszcze gdzies prywatna praktyke.
U nas robil 2 razy echo- i nie zamierzam na kontorle szukac kogos innego.
Przychodnia w ul. Jaskowa Dolina - poradnia kardiologiczna dla dzieci, to jest poradnia szpitala Matki i Dziecka na ul. Polanki. Nie polecam dr Mazur - kobieta bez podejscia do dziecka, kazala mi w czasie badan wyjsc bo twierdzila ze dziecko placze bo mama patrzy i sie piesci! W dodatku zalecila mi dziecko napoic Melisalem przed kolejna wizyta aby bylo "spokojniejsze", te podejscie i metody mi zdecydowanie nie odpowiadaja wiec nie polecam jesli ktos ma podobne odczucia. Poza nia sa tez tam inni kardiolodzy ale ich nie znam.
Lekarz dał skierowanie mojej siedmiomiesięcznej córce na echo serca aby wykluczyć wadę wrodzoną. Powiedział, że mam się udać właśnie do Sabiniewicza. Po przeczytaniu opinii jestem przerażona. Gdzie znajdę dobrego kardiologa, który echo wykona w ramach NFZ? A jeśli prywatnie to również proszę o polecenie dobrego lekarza i chciałabym wiedzieć ile takie badanie kosztuje.
hmm...Wiec wieku 10lat mialam operacje na serce przy mojej operacji uczestniczyl dr Sabiniewicz .Gdy chodzilam na badania kontrolne to calkiem mily facet wtedy byl (minelo juz 10 lat).Nigdy nic zlego mi ani mojej mamie nie powiedzial-zachowywal sie normalnie.Teraz nie wiem jak sie zachowuje poniewaz do innego lekarza jestem rejestrowana(dr Potaż -swietny kardiolog mily sympatyczny.) bo ten dr prowadzoncy juz nie pracuje i on wlasnie mial zle zachowanie ze nie dostal $ ... (dr Potaż -swietny kardiolog mily sympatyczny.)
wspolczuje wszystkim ktorzy byli u tego lekarza.Nigdy w zyciu jeszcze nie spotkalam sie z tak nie czulym ,chlodnym i bez serca lekarzem.mnie potraktowal jak wyrodna matke a mojego 3msc synka gorzej jak zwierze.Weterynarz lepiej traktuje swoich pacjentow jak ten niby "lekarz".Odradzam wszystkim,nie polecam
Kurcze, tego typa to do by należało podać do izby lekarskiej i odebrać prawo do wykonywania zawodu... Pamiętam jak kiedyś jako dziecko zemdlałam przy podawaniu szczepionki, a przyszedł durny lekarz i zaczął opowiadać że co to tam szczepionka, po czym przytoczył opowieść o rolniku któremu urwało rękę - a opowiadał bardzo obrazowo :/
Dziekuje i wlasnie tak zrobie slyszalam tez, ze w Gdansku sa dwie przychodnie dla dzieci na Jaskowej Dolinie i na Walach Pastowskich. Ale najpierw to chyba bede musiala zasiegnac porady psychologa-pediatry poniewaz po tym wszystkim co moj syn uslyszal od sabiniewicza wczoraj to juz napewno nie wystarczy tylko uspakajanie Go i mowienie ze wrzystko bedzie dobrze....to juz dla Niego nie beda wystarczajace argumenty, nie uwierzy mi...zadreczy sie...
aga, to strasznie przykre... Czasem zastanawiam się jakim cudem TACY ludzie zdecydowali się na pracę w zawodzie gdzie trzeba na co dzień rozmawiać z ludźmi, często o trudnych kwestiach... Ja chorowałam na serce w wieku 16-18 lat, więc miałam całkowitą świadomość tego co się dzieje, ale nie wiem jak w wieku 12 lat bym zareagowała na takie informacje i zachowanie lekarza :/ Osobiście miałam to szczęście, że trafiałam na taktownych i sensownych lekarzy (rozebranie się przez 16-latkę już było stresujące, a co dopiero badania) - ale pochodzę z innego województwa i nie doradzę do kogo ewentualnie mogłabyś pójść na kolejną wizytę :/ Pamiętam, że był tu jakiś wątek o kardiologach dziecięcych, może tam znajdziesz dane. A jeśli chodzi o opinię - możesz wystawić panu doktorowi ocenę na http://www.znanylekarz.pl
Jestem przerazona po wczorajszej wizycie u tego "lekarzyny", bo inaczej go nie mozna nazwac. Zero podejscia, zero profesjonalizmu, nawet zwierzecia sie tak nie traktuje tak jak mnie z synem potraktowal. Krzyczal przy 12 letnim dziecku(o zgonie o skutkach itd ), ktore nie jest juz jednorocznym dzieckiem i wszystko rozumie, zalamal mi psychicznie dziecko, a podstawa kazdego leczenia przeciez jest dobre nastawienie psychicznie. Nie wiem co mam robic? dzieciak od wczoraj co chwile placze...jestem zalamana...