Widok

nnt Rachunek za prad mnie zalamal :(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Wlasnie otrzymalam rachunek za prad. Mam w Energa SA. Do tej pory za 6 misiecy mialam jakies 500-530zl a dzis mi przyszlo 750zl :( To prawda ze przy dziecko wiecej pradu idzie ale az tyle? Mamy w mieszkaniu wszystko na prad. Jejku juz mam dosc tych podwyzek :(
A Wy ile placicie za prad?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
polecam rozliczenia rzeczywiste :) płacisz co miesiąc, za faktycznie zużyty prąd - musisz podawać stan licznika :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wydaje mi się, że to dużo. My przy 4 osobach w rodzinie płacimy ok 260zł/2mc, co daje za 6 mc 780zł ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Te ich prognozy czesto są od czapy. W dodatku za zimę liczą więcej. My ciągle mamy na zmianę wielkie nadpłaty i niedopłaty, no może nie aż takie jak Ty, bo nie mamy wszystkich sprzętów na prąd.

Gdybym miała aż tak duże rachunki, przeszłabym na rozliczenie rzeczywiste, nie myślałaś o tym?
dokladnie mam to samo wiecznie w domu laptopik, 2 TV, przy tym wiecznie sie pali swiatlo bo mam ciemne mieszkanie i koniecznie caly czas musi byc radio wlaczone a potem sie dziwie ach grrrr

i wiedz ze to nie koniec prad ma byc jeszcze drozszy
ojeny to bardzo dużo. :O
my płacimy za dwa miesiące 185 zl .
i czasem dopłate jakieś 50 zl ;)
Ach te podwyzszki :(

dlatego bo ja siedze w domu.....i wiesz wygoda..telewizorek,laptop...obiad codziennie
za 6 miesiecy ok 700 czasem jak doplata jest to 1000 zł.wszystko na prad.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry