Widok

październikowe mamy >2<

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam ;)
co tam u was mamusie jak samopoczucie i jak maluszki ?
Moja córcia rozpycha się cały czas chyba ma juz mało miejsca a to przecież jeszcze 6 tyg heh może 4 a może 8 kto to wie :)

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hmm mój lekarz mi nie kazał robić teraz znowu WR, chyba do niego zadzwonie i się upewnię że nie muszę.

a w ktorym tygodniu sie pakujecie do szpitala laseczki ja 35 tydzien i powoli powoli zaczynam kolekcjonowac rzeczy do torby ,niedlugo zabiore sie za pranie ciuszkow malenstwa, a co do nie zrobionych rzeczy to nie mam np. za cholerke imienia dla córy, nie mam wypatrzonego wózka a reszta w sumie ok ,a jak tam u was:)
ja juz ciuszki popralam. torbe planuje spakowac jutro. jestem w 37 tyg
ja w zasadzie wszystko juz mam ciuszki uprane został tylko kombinezon. Z większych rzeczy to wózek stoi łóżeczko tez jest ale jeszcze w kartonie za naszym łóżkiem. a torbe powoli zaczynam kompletować narazie mam w niej szlafrok koszule i chusteczki to nie dużo. Jeszcze muszę kupić gatki na czas po porodzie i biustonosze do karmienia planuje w tym tyg sie juz spakowac do końca.

image
ja też mam zamiar się już w tym tygodniu pakować ale jakoś cieżko mi to idzie. Jak narazie to torba stoi tylko że pusta:)

bierzecie torbe czy walizke?i co dla maluszka? z tego co wiem na zaspie daja ciuszki maluszkowi
kurcze wiem ze temat ciagne bo juz byla mowa o tym a jakie wozki wkoncu macie :( to ja dzis wezme sie za pranie :) hihi a myslicie ze ciuszki o rozmiarze 50 oplaca sie prac przeciez to rozmiar chyba dla kruszynek a ja cala siate dostalam takich malutkich rzeczy
nie mam ani jednej 50
wozka niestety tez nie. nie moge sie zdecydowac ;(
ja mam dwa kaftaniki i jedno body w roz 56 a reszte ubranek juz 62-68 cm. Wydaje mi sie że jak nawet beda za duze to przez chwilke.

image
ja najmniejszy ciuszek mam roz.56
Chyba wezme się za pranie ciuszków bo niemam co robić:)

Na wszelki wypadek watro mieć taką jedną wyprawkę 56.
Wózek kupiliśmy X-landera X3 :)

aleon nie ma gondolki prawda
Ma twardą gondolkę :) http://wszystkodladziecka.com.pl/xlander-x3-2007-z-gondol%C4%85-p-625.html

Mi też zależy na twardej gondoli.
My się chyba zdecydujemy na ten model:
http://allegro.pl/item240992859_wozek_atlantic_baby_dreams_torba_spiworwwa.html

mój a w zasadzie mojej córki wózek tez ma twarda gondolke (ihttp://www.chicco.pl/index.php?p0=2&p1=9&p2=47&o=568) stoi juz w pokoju a ja nie moge sie doczekać kiedy juz bedzie można wyjśc na spacerek z malutka kruszyna

image
A co sądzicie dziewczyny o Nestorze?
Zdaje się, że jest dosyć ciężki.

Miałam okazję "pomacać" Nestora i nie przypadł mi, jest ciężki i nie miał twardej gondoli :)

Nie jest aż taki ciężki, waży ok 15 kg. Jeżeli ma służyć dłużej nie może być za lekki, bo jak dziecko sie wychyli wózek może sie przewrócić. Ale twardej gondoli nie ma.
A jakie są zalety twardej gondoli? Będzie dzidzi cieplej, czy z jakiegoś innego powodu przy tym obstajecie?
Mam straszny dylema z wózkiem. Ręce mi opadają normalnie.:(

Ja mam wrażenie, że w twardej będzie cieplej, ale może się mylę :) My mamy x-landera i waży ok 13 kg

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry