Widok

październikowe mamy >2<

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam ;)
co tam u was mamusie jak samopoczucie i jak maluszki ?
Moja córcia rozpycha się cały czas chyba ma juz mało miejsca a to przecież jeszcze 6 tyg heh może 4 a może 8 kto to wie :)

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokladnie tam. Sporo rzeczy tam pokupowalam. I niedrogo. 15 zł za 3 body to naprawde niewiele. A czasem jeszcze są promocje.
Na pewno w tym na Karwinach, na stoisku niemowlęcym :)

A w którym Tesco sa takie ładne ciuszki?

dziekuje slicznie piri:)
Ja też właśnie pierwszą pralkę włączyłam. Na razie rózowe. Ja już przestałam do tesco jeżdzić. tam są takie śliczne ubranka. Zwykłe zakupy konczyły się wydaniem stówki na ciuszki. Ostatnio mieli dostawę jak bylam. Kupiłam prześliczny komplecik i 3 pajace. Fajne ciuszki są w hurtowni interszyk na Narwickiej w Gdańsku. Tam tez przy okazji tylko pare rzeczy kupilam.
Monia. -
56 mam chyba z 3- 4 sztuki, tak na wszelki wypadek, bo położna radziła, żeby lepiej kupić rozmiar większy - takie małe bobo szybko rośnie :) a sprawa body i spiochów - body jest bardziej przy ciałku niż śpiochy i zapina się w kroku co może powodować podrażnianie tego kikuta, a śpiochy są odrobinę luźniejsze - to są rady położnej, a nie wiem jak będe ubierać Małą, bo wprawy nie mam żadnej :)

Wiesz, na allegro są fajne wyprawki - kaftanik i śpiochy po jakieś 11 zł warto mięć na początek kilka różnych rozmiarów, a później najwyżej dokupisz taki jaki będzie odpowiedni ;) tylko weź się człowieku oprzyj jak te ciuszki wszystkie takie słodkie :D

Ja też dziś pranie ciuszków robię. Trzeba wykorzystać ładny dzień. Na słoneczku wszystko szybko wyschnie :)

Ja nie liczyłam, ale też troche tego mam:)
ale w końcu się wzięłam za pranie ciuszków dla malutkiej:)

ale masz 10 szt. jednego rozmiaru?czy 56 i 62 po 5 szt.(srednio:) )...kaftanik i spiochy?-a spiochy to nie takie body z nogawkami?wiec na dobre co to za róznica?
monia. ja mam najwiecej bodziaków z długim i krótkim rękawem - 10 sztuk, 10 sztuk śpiochów, kilka pajaców, 10 kaftaników, dres, sweterek.. resztę dokupimy po porodzie, jak już ocenie co mi najwygodniej zakładać i w czym Maja będzie się dobrze czuła :) położna w SR mówiła, że dopóki nie odpadnie kikut od pępka lepiej nie zakłądać bodziaków tylko kaftanik + śpiochy

Ja kupowałam 56,62 i pare 68.

a jakiego rodzaju ciuszki macie i ile sztuk?głownie body,pajace,spiochy,bo jakies zewnetrzne bardziej to wiadomo ze czesto sie dostaje i ma sie później naddatek:)no ja zaczełam kompletowac od 56 ,bo nasza dzidzia juz jest duza:)lekarz mowił ze na 100 dzieci w tym "wieku"tylko 30 jest wiekszych:)
ja namniejsze mam 56, najwięcej 62 i kilka 68, bo moja Mała ma być długa i nie wiem jaki rozmiar będzie ok

jam mam od rozmiaru 50 ,56 i 62 ale wszystko podostawane od rodzinki i znajomych tak sobie mysle ze rozmiar 50 to chyba wg pojdzie w odstawke od razu ale zobaczymy. do szpitala mam nadzieje ze 56 rozmiar wystarczy
no to juz niedługo:)powodzenia:)lekkiego cudownego porodu i slicznych zdrowych dzieciaczków:)...no i pytanko mam ile,jakich i w jakich rozmiarach ciuszków nabyłyście na początek?takie minimum waszym zdaniem:)bo pewnie juz macie pełno ciuszków od rodzinki itp:)
radziłaby ci kaszubko wziąść jednak coś dla maluszka, wiem że dają ale jak jest dużo dzieci to może zabraknąć.

jazastanawiam sie czy nie zabrac malej walizki. Latwiej ja potem tachac.
Dla dziecka zabieram tylko pieluszki i chusteczki. Na zaspie daja swoje ciuszki.
Juz ledwo chodze poruszam sie jak kaczuszka. zbioderka na bioderko
no ja najpierw wybralam taka mala treningowa a teraz ładuje juz wszystko w duza podrozna :] eszzz to..no ja tez musze jeszcze ciuszki poprac i poprasowac wlasnie powoli sie przymierzam ale ciezko ciezko sie zebrac w sobie :) pozdrawiam
Hej
Ja dla sibie mam juz chyba wszystko spakowane ale dla dziecka to tylko pampersy i chusteczki do pupy:) ciuszki musze wyprac i wyprasowac. mialam sie za to juz dawno wziasc ale jakos sie zabrać nie moge:(
A samopoczucie to niejest zle tylko bardzo bola mnie plecy jak dlugo siedze lub stoje.

mysle że wszystkie mamy taki problem bo ja od jakiegos czasu staram sie juz wkładac do torby to co mam zabrac i narazie mam tam tylko slzafrok wkładki laktacyjne chusteczki nawilżone i 2 koszule i torba jest juz pełna wiec musze przepakowac sie do wiekszej.

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry