Widok

pomoc dla jednej z forumek...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny, jedna z naszych forumek potrzebuje pomocy, dosłownie wszelkiej..., niektóre z was będą wiedziały o kogo chodzi bo zobligowały się pomóc w kupnie żywności itp..., dzisiaj do mnie napisała, abym napisała na forum (sama nie ma okazji na nim bywać), że: "szuka pokoi u kogoś czy mieszkania do wynajęcia za opłaty i opiekę-pomoc w domu, bo nie będziemy mieli zaraz gdzie mieszkać i szukam czegokolwiek do mieszkania dla nas". Rodzinka 3-osobowa... Nie napisała gdzie, ale myślę, że jest tak zdesperowana , że weźmie cokolwiek.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeżeli ktos ma ochote mnie odwiedzić na naszym wynajmowanym mieszkaniu w Nowym Porcie to serdecznie zapraszam- nie mam nic do ukrycia
Ciuchów firmowych nie mam-a jak mam to kupione w lumpie, na solarium nie chodze więc jestem blada jak ściana :-), kosmetyków mam tyle co nic, Gabrysia jest lepiej ubrana bo ciuszki ma od mojej kuzynki która ciuszki później zabbiera dla swojej dzidzi
Jak ja mogę to też pomagam(tyle ile dam rade) np. tak że jak Kamila napisała że nie ma na czapeczke dla syna to byłam skłonna oddać jakąś od siebie która pasowała by dla jej synka
z tego co sie orientuje (a zapodam temat jeszcze na pomocne mamy na GW) to do MOPSu nei jest potrzebny meldunek, dla nich liczy sie to gdzie ktos faktycznie, fizycznie przebywa. Ale zastrzegam-moge sie mylic. Sprobuje to wyjasnic.
sylwia ja mój mąż był osobiście w urzędzie to powiedzieli że nie ma możliwości zarejestrowania bez meldunku ale może uda nam się rozwiązać problem meldunku i w końcu go zarejestrujemy
owszem MOPS nie potzrebuje meldunku ale potrzebuje zaświadczenia z urzędu pracy że jest zarejestrowany a tego nei dostanie puki nie będzie zameldowany
dopiero zobaczylam ze napisala nie wyswietlilo mi sie
W takim razie pan z informacji wprowadził mnie w błąd. W tym tygodniu/ przyszłym najpóźniej będę się wybierała, żeby się zarejestrować, więc w razie czego dam Ci znać co załatwiłam. JA meldunku też nie mam, więc jeśli jest jak mówisz, też nie powinno mi się udać. zobaczymy
...a ja otwieram oczy ze zdziwienia. jak możecie kogoś rozliczać ze wszystkiego? z każdego słoiczka ma się tłumaczyć?

przecież nie musi siedzieć tutaj z Wami, może robić coś innego...

ostatnio przezytałam parę postów nt.jak można wstydzić się prosić o pomoc. tak się niektóre afiszujecie z tymi zbiórkami, a potem podejrzewacie nie wiadomo o co. niesmaczne, naprawdę.

...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
no już mogę iść spać:)))))ale co z moją listą nikt nam nic nie da:))))))
Mała czapunie mamy dziekujemy ale będę miała podpuchnięte oczy przez ciebie:))))
wszysko jest niesmaczne i niezdroe...
sylwia to daj znac jak coś załatwisz
Jeżeli nam się uda z meldunkiem to w tym tygodniu mąż pojedzie się zarejestrować

To co jest któraś chętne odwiedzić nas w domu żeby przekonać się na własne oczy że nie naciągam nikogo i nie mam zapasów słoiczków kaszek i innych na nie wiadomo jaki długi czas??

nie zapraszam raczej do domu bo mi troche wstyd ale jeżeli to was uspokoi to zapraszam
Kamila, za duże gabaryty narzuciłaś, ciężko przewieźć :)
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Czy KAMILA to ZAŁAMANA ?? Bo nie nadążam
kamilko ale dlaczego masz mieć podpuchnięte oczy przeze mnie?? (bo nie bardzo skumałam :-/
tak kamila to załamana

kamila juz skumałam z tymi oczami :-)
kasia bo ktos dobrze napisał ze jzu nie załamana dzieki wam wiec kamila jestem od urodzenia...ada a pisalś ze nie mam ymagań:)))
Mała bo czekałam i czekałm aż serial opowiadły mi laski
Przepraszam, ze sie wtracam, ale.......ja uwazam, ze przekazywanie komus juz niepotrzebnych ciuszkow, kocykow itp, jest super, bo po co ma sie marnowac. Tak samo wspomoc kogos w trudnej sytuacji czyms do jedzenia czy pampersami jest jak najbardziej na miejscu, ale.......moim zdaniem obiadki i deserki w sloiczkach sa swego rodzaju "towarem luksusowym" i jak kogos na nie nie stac, to powinien sie zadowolic tanszymi produktami. A ze zamrazarka mala....no coz, nie trzeba przeciez robic rocznych zapasow. Zupke czy kaszke mozna gotowac nawet codziennie.
Chodzi mi nie o to, zeby kogos szykanowac, ale zwrocic uwage, ze wrecz nie wypada "zyc ponad stan", jesli prosi sie o pomoc.
A wogole, to powodzenia w szukaniu pracy zycze :)
Kasia0075, podaj link do tego ogłoszenia, tej 14 osobowej rodziny, może ktoś będzie mógł i chciał pomóc.
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/przyjme/przyjme-pomoc-dla-moich-dzieci-ogl2023961.html
z tego co z Tą kobietą mejlowałam to chłopcy w wieku od2-12 a dziewczynki od 3 jakos chyba do 13, i kolejne w drodze
Dziewczyny ja już uciekam dobranoc...:)))miłych snów

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry