Widok

pomoc dla jednej z forumek...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny, jedna z naszych forumek potrzebuje pomocy, dosłownie wszelkiej..., niektóre z was będą wiedziały o kogo chodzi bo zobligowały się pomóc w kupnie żywności itp..., dzisiaj do mnie napisała, abym napisała na forum (sama nie ma okazji na nim bywać), że: "szuka pokoi u kogoś czy mieszkania do wynajęcia za opłaty i opiekę-pomoc w domu, bo nie będziemy mieli zaraz gdzie mieszkać i szukam czegokolwiek do mieszkania dla nas". Rodzinka 3-osobowa... Nie napisała gdzie, ale myślę, że jest tak zdesperowana , że weźmie cokolwiek.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
sylwia to daj znac jak coś załatwisz
Jeżeli nam się uda z meldunkiem to w tym tygodniu mąż pojedzie się zarejestrować

To co jest któraś chętne odwiedzić nas w domu żeby przekonać się na własne oczy że nie naciągam nikogo i nie mam zapasów słoiczków kaszek i innych na nie wiadomo jaki długi czas??

nie zapraszam raczej do domu bo mi troche wstyd ale jeżeli to was uspokoi to zapraszam
Mała czapunie mamy dziekujemy ale będę miała podpuchnięte oczy przez ciebie:))))
wszysko jest niesmaczne i niezdroe...
no już mogę iść spać:)))))ale co z moją listą nikt nam nic nie da:))))))
...a ja otwieram oczy ze zdziwienia. jak możecie kogoś rozliczać ze wszystkiego? z każdego słoiczka ma się tłumaczyć?

przecież nie musi siedzieć tutaj z Wami, może robić coś innego...

ostatnio przezytałam parę postów nt.jak można wstydzić się prosić o pomoc. tak się niektóre afiszujecie z tymi zbiórkami, a potem podejrzewacie nie wiadomo o co. niesmaczne, naprawdę.

...a potem przyjdą noce
jak psy wierne pod nasz dom...
W takim razie pan z informacji wprowadził mnie w błąd. W tym tygodniu/ przyszłym najpóźniej będę się wybierała, żeby się zarejestrować, więc w razie czego dam Ci znać co załatwiłam. JA meldunku też nie mam, więc jeśli jest jak mówisz, też nie powinno mi się udać. zobaczymy
dopiero zobaczylam ze napisala nie wyswietlilo mi sie
owszem MOPS nie potzrebuje meldunku ale potrzebuje zaświadczenia z urzędu pracy że jest zarejestrowany a tego nei dostanie puki nie będzie zameldowany
sylwia ja mój mąż był osobiście w urzędzie to powiedzieli że nie ma możliwości zarejestrowania bez meldunku ale może uda nam się rozwiązać problem meldunku i w końcu go zarejestrujemy
z tego co sie orientuje (a zapodam temat jeszcze na pomocne mamy na GW) to do MOPSu nei jest potrzebny meldunek, dla nich liczy sie to gdzie ktos faktycznie, fizycznie przebywa. Ale zastrzegam-moge sie mylic. Sprobuje to wyjasnic.
:) mnie lepiej się zrobiło...nie wiem jak innym.
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
jeżeli ktos ma ochote mnie odwiedzić na naszym wynajmowanym mieszkaniu w Nowym Porcie to serdecznie zapraszam- nie mam nic do ukrycia
Ciuchów firmowych nie mam-a jak mam to kupione w lumpie, na solarium nie chodze więc jestem blada jak ściana :-), kosmetyków mam tyle co nic, Gabrysia jest lepiej ubrana bo ciuszki ma od mojej kuzynki która ciuszki później zabbiera dla swojej dzidzi
Jak ja mogę to też pomagam(tyle ile dam rade) np. tak że jak Kamila napisała że nie ma na czapeczke dla syna to byłam skłonna oddać jakąś od siebie która pasowała by dla jej synka
moim zdaniem juz sie nie doczekamy na wiadomosc od malej
Mała, wydaje mi się, że można się zarejestrować jako bezrobotny w urzędzie bez meldunku. Dzwoniłam do nich bo mam ten sam problem, i Pan udzielił mi informacji, że wystarczy zaświadczenie o wymeldowaniu z poprzedniego mieszkania, a takowe powinien posiadać Twój Mąż. Chyba, że nigdy nigdzie zameldowany nie był
oj wkońcu bo zasypialam:))))
ech ola więcej już nas:))))
Po długiej nie obecności wreszcie się pojawiłam
Bardzo długo czytałam to co pisaliście dlatego też dopiero odpisuje
Nie wiem czy odpisze na wszystkie zarzuty bo było ich tyle że się pogubiłam
Jeżeli chodzi o nie pisanie na forum a przebywanie na gg to wygląda to tak że gg mam włączone cały czas ale to nie znaczy że mam możliwość czytania i pisanie na necie-mojej małej rosną ząbki i jest strasznie marudna a po za tym jest bardzo żywiołowa i musze ją strasznie pilnować
Jeżeli chodzi o MOPS to dostajemy rodzinne(te 70zł czy ile teraz będzie) ale nic innego nie dostaniemy ponieważ tylko ja jestem zarejestrowana jako bezrobotna(mąż nie ma meldunku i nie chcą go zrejestrować a bez tego nie mamy co pokazywać się w MOPSIE)
Jeżeli chodzi o jego prace to w końcu dostał pieniądze ale musieliśmy zapłacić za mieszkanie które wynajmujemy(płacimy około 700zł- bez ogrzewania) bo by nas wyrzucili
On pracuje na czarno ponieważ szef nie chce go zatrudnić a po za tym niestety teraz pracuje na tynkowaniu na którym zarabia grosze.
Męża mama nie żyje dlatego u niej nie zamieszkamy a jego ojciec jest alkoholikiem więc chyba sami rozumiecie że nie chce żeby moje dziecko wychowywało się w takim miejscu a po za tymm i tak jego ojciec mieszka ze swoją mamą więc nie było by miejsca dla nas bo tam są tylko 2 pokoje
U moich rodziców nie za bardzo chce mieszkać(ale jeżeli już bęe musiała to zamieszkamy z nimi) ponieważ oni nie do końca tolerują mojego męża więc możecie sobie wyobrazic jak mogły by wyglądać moje relacje i z mężem i z rodzicami gdy razem zamieszkamy
Ja chodze teraz na kurs bo mam nadzieje że może po jego skończeniu znajde prace(jest to kurs bucieciarstwa II stopnia)
Niestety nie moge pracować jako sprzątaczka ponieważ kręgosłup mi na to nie pozwala
Jestem masażystką ale prze z moje plecy też cieżko mi wykonywać ten zawód-ewentualnie dorywczo-czasami
Ale jeżeli słyszały byście o pracy np.w przychodni(bądz podobnej instytucji) gdzie potrzebują fizjoterapeutki to dajcie znać
Chętnie też popracowała bym w kwiaciarni(bo taki kurs skończyłam) lub jako kierowca(np. przedstawiciel handlowy czy wożenie gdzieś ludzi czy coś w tym stylu)
Jestem bardzo wdzięczna wszystkim którzy nam pomogli i nie wiem co bym bez was zrobiła ale to nie prawda że jestem bierna
szukam pracy ale niestety nie mam szczęścia widocznie bo jak miałam być kolporterem to w końcu nie zadzwonili do mnie jak już miałam prace zacząć-teraz nawet nie mam auta bo nie zapłaciłam OC więc nie moge mieć pracy gdzie musze mieć swoje auto
Moi rodzice jak mogli to nam pomagali ale niestety teraz nie mają takiej możliwości
Mama pracuje dorywczo więc jej zostawiam małą teraz jak jestem na kursie ale ciężko znaleźć prace w miare normalych godzinach a też nie moge na cały dzień zostawiać małej u mojej mamy bo mama jest troche chora i nie ma tyle siły a moja Gabi jest bardzo żywiołowa
Wiem że łatwo jest oceniać kogoś kogo się nie zna a tym bardziej nabrać o nim złego zdania jak wszyscy tylko negują
A po za tym skoro ktoś mi mówi że mają zebrane pieniążki na pomoc dla nas i pyta co mi jest konkretnie potrzebne to czemu zostaje napadnięta po odpowiedzi na takie pytanie??
Jeżeli chodzi o obiadki to moja mama robi sama i deserki też ale już nie ma gdzie ich trzymać a ja mam zamrażalnik bardzo mały(wejdą dwa średnie kurczaki i nic więcej) dlatego prosiłąm o obiadki i deserki gotowe bo to mogę trzymać na szafce i nic się nie stanie z tym
Nie wiem co jeszcze mam napisać żebyście mnie już nie napadały
Wysłałam moje CV w pare miejsc ale narazie żadnego odzewu więc co mam jeszcze zrobić?
w tej chwili chciała bym mieć prace od grudnia bo chce ten kurs skończyć skoro go zaczęłam
Praca może być nawet na pół etatu jak dla mnie

Naprawde serdecznie dziękuje tym którzy nam pomogli i ze spokojnym sercem mogę was zapewnić że to co dostaliśmy nie było żadnym naciąganiem i bardzo namm się przydało
ja dzis w ogłoszeniach znalazlam 14 os, rodzine, która potrzebuje tez wszystkiego
o pisalam co chcę ale lejesz olu na mnie:)))ja czekam dalej:)))mala obiecała mi na poczcie ze zajrzy...a gdzie karolona???
Czy podpucha czy nie, wypadałoby się odezwać. Tymbardziej, że jak ktoś powiedział, była na gg
wiele dziewczyn ma ten dylemat, ja tez, zoabcze jak dalej sie potoczy ten watek, a moze jakas inna dziewczyna potrzebuje pomocy
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry