Widok

semeko

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam przyszlych sasiadow.czy ktos moze wprowadza sie do w2?szukamy sasiadow
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
NO MY KUPOWALISMY W PASDZIERNIKU 2006,I ZA METR WYSZLO NAM NIECALE 3000.MIELISMY FARTA,BO TERAZ ZA METR BIORA W GRANICACH 4500.POZDRAWIAM
Kiedys sie na pewno skończy. Ostatnio czytałam arytykuł w gazecie że w Warszawie ceny mieszkań staneły w miejscu i byc moze zaczną spadac, gdyż ceny są juz tak chorondalne ze ludzie nie chcą tyle płaci.
A raty kredytu nie są aż tak przystepne dla przecietnego Kowalskiego. Częśc mieszkań wykupywana jest przez firmy pod inwestycje.

Dominika napisał(a):

> Z jednej stron racja ale mnie cały czas zastanawia to że kiedyś
> ten popyt musi się skończyć, choćby z racji tego, że ludzi nie
> będzie na nie stać!!! Co z tego, że chcę, potrzebuje mieszkania
> itd. jak nie mam kasy na nie.
>
>

Popyt na mieszkania się nie skończy, to tak jakbyś mówiła, że skończy się popyt na chleb czy mleko :) efektem tego, że ludzi nie stać na kupno mieszkania będą bardziej dostępne i elastyczne kredyty - na 40, 50 lat. Ręka rękę myje :)
Z jednej stron racja ale mnie cały czas zastanawia to że kiedyś ten popyt musi się skończyć, choćby z racji tego, że ludzi nie będzie na nie stać!!! Co z tego, że chcę, potrzebuje mieszkania itd. jak nie mam kasy na nie.

Biznes, wiadomo, że każdy chce zarobić a mieszkania to produkt, na który zawsze będzie popyt
taaa jak sobie pomyśle, że jeszcze półtora roku temu ludzie płacili tam po 2000 za metr to mnie strzela normalnie... wrrrr

my w listopadzie placilismy 3300za m2, moi znajomi w lutym 4000 za m2
z tego co się ostatnio dowiadywałam w semeko ok 4500 musisz liczyc. w sumie dane z lutego... w grudniu było ok. 3600 więc z miesiąca na miesiąc drastycznie to wszystko rośnie

dziewczyny a w jakich cenach mniej więcej są do kupienia mieszkania w semeko

7%, bo nasza ostatnia transza przejdzie w grudniu 2007 - tak zrobilismy zeby sie ustrzec przed 22%
dziewczyny wiecie jaki bedziemy placic VAT od 2008, 7% czy 22%? ja sie juz pogubilam
Dziecko mamy "w drodze" :) mamy po prawie 26 lat, jesteśmy z Gdyni, mieszkanie ma metraż 53 m2, też już z grubsza wiemy co gdzie stanie, jakie drzwi, jakie podłogi, z czego zrezygnujemy ze standardu itp :)
ja nie mam takiego problemu, maz zostawil mi decyzje o umeblowaniu, wie ze ja sie interesuje takimi rzeczami i zdal sie na mnie :-)
my tez z gdyni.no oczywiscie,ze juz planujemy,wlasciwie koncepcje juz mamy.troszke odmienne gusta z mezusiem mamy,i troche musze go namawiac,zeby bylo tak a nie inaczej.do tej pory mi sie udaje.zobaczymy jak bedzie gdy przyjdzie co do czego.pozdrawiam
my tylko 30m i tez na kredyt ale mowie sobie ze od czegos trzeba zaczac, na tak malym metrazu nie ma zbyt duzego pola do popisu i w sumie wszystko jest ogolnie zaplanowane :-)
my tez z gdyni!!!!!
co do dzieciaczka to jeszcze troszeczke poczekamy ale juz trwaja rozmowy na ten temat ;-))))
mamy mieszkanko malutkie bo 36 metrow ale strasznie sie ciesze bo wrescie bedzie nasze(czyt. bank) juz planuje co i jak
czy wy tez tak macie????????????

sylwia
my mamy po 28, a teraz mieszkamy w gdyni
czyli jestes w ciazy czy dopiero planujesz?ja mam 25 lat i roczna coreczke.maz ma 32.a skad jestescie?jak mozna wiedziec
my w5, odbiór w V 2008 no i wtedy juz bedzie nasz mały człowiek na świecie :) w jakim jestescie wieku?
w4 X.2008, ja nie mam dzieci ale chyba w wakacje postaram się zaciążyć
:-) , wiec na nowe mieszkanie wprowadzilibysmy sie z pociechą

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry