Widok
u mnie prawie rewelacyjnie :)
mdłości minęły, tylko ta senność - kładę się spać niemal zaraz po mojej córci, która zasypia po 18.00, śpię tak samo długo i tyle samo w dzień, wychodzi na to że potrzebuję tyle samo snu jak 7 miesięczne niemowlę :) na szczęście nie muszę siedzieć w pracy bo nie wiem jak dałabym radę
i kompletnie nie mam apetytu, tzn. na jakąś czekoladę, owoce czy lody to czasami mnie nachodzi, ale raczej rzadko i muszę się zmuszać żeby zjeść obiad
mdłości minęły, tylko ta senność - kładę się spać niemal zaraz po mojej córci, która zasypia po 18.00, śpię tak samo długo i tyle samo w dzień, wychodzi na to że potrzebuję tyle samo snu jak 7 miesięczne niemowlę :) na szczęście nie muszę siedzieć w pracy bo nie wiem jak dałabym radę
i kompletnie nie mam apetytu, tzn. na jakąś czekoladę, owoce czy lody to czasami mnie nachodzi, ale raczej rzadko i muszę się zmuszać żeby zjeść obiad
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
a my 30 czerwca idziemy już na usg genetyczne, znów się stresuję czy aby na pewno wszystko będzie ok.
młoda żonko jak na NFZ będzie dobrze to faktycznie nie ma co chodzić do dwóch lekarzy jednocześnie,
i jaka radość dziś będzie w rodzinie :)
młoda żonko jak na NFZ będzie dobrze to faktycznie nie ma co chodzić do dwóch lekarzy jednocześnie,
i jaka radość dziś będzie w rodzinie :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
Szymon 05.01.2011
ja też ciągle bym spała, ale chodzę do pracy, bo niedawno się zatrudniłam i jestem na okresie próbnym do września, i do puki nie podpisze umowy na stałę boję się powiedzieć bo mogą mnie zwolnić, a mój stracił pracę 2 miesiące temu i nie może nic znaleźć.
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
ja też mam już brzuch :)
w poprzedniej ciąży miałam już brzuchol od drugiego miesiąca, i teraz też mi po woli wychodzi, miałam dużo wód płodowych chociaż usg nie wykazywało,
na genetyczne najlepiej wstrzelić się w trzynasty tydzień :)
micasia kurcze do września to chyba brzuszka nie schowasz :(
w poprzedniej ciąży miałam już brzuchol od drugiego miesiąca, i teraz też mi po woli wychodzi, miałam dużo wód płodowych chociaż usg nie wykazywało,
na genetyczne najlepiej wstrzelić się w trzynasty tydzień :)
micasia kurcze do września to chyba brzuszka nie schowasz :(
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
Szymon 05.01.2011
witajcie,
nie chcę nikogo straszyć ale powiem szczerze że naprawdę trochę mi brzuch wywaliło :-)
ciekawe co wyjdzie mi w środę na badaniu u nowego lekarza.
mi moja ginekolog mimo że prywatnie kazała zrobić usg genetyczne u innego lekarza (dziwne bo z tego co wiem, to przezierność karkową bada się na usg), więc nie wiem teraz o co chodzi - za słabe usg ma czy to lenistwo.
w każdym razie zastanawiam się czy w ogóle takie usg robić.
ono i tak nic nie zmieni.
nie chcę nikogo straszyć ale powiem szczerze że naprawdę trochę mi brzuch wywaliło :-)
ciekawe co wyjdzie mi w środę na badaniu u nowego lekarza.
mi moja ginekolog mimo że prywatnie kazała zrobić usg genetyczne u innego lekarza (dziwne bo z tego co wiem, to przezierność karkową bada się na usg), więc nie wiem teraz o co chodzi - za słabe usg ma czy to lenistwo.
w każdym razie zastanawiam się czy w ogóle takie usg robić.
ono i tak nic nie zmieni.
to usg musisz zrobić, bez niego lekarz będzie miał wąty, ono pokazuje nie tylko przezierność i kość nosową ale i przepływy, ogólny rozwój płodu, rozwój serduszka, jest ważne więc lepiej nie odpuszczaj bo np. serduszko można operować w łonie matki, więc w razie gdyby (czego nikomu nie życzę) można zareagować na czas
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
Szymon 05.01.2011
pewnie dlatego, że nie każdy ginekolog-położnik jest specjalistą od USG prenatalnego, moja ginekolożka też nie robi USG płodu,
lepiej iść do specjalisty skoro sama tak zasugerowała,
ja chodziłam do Invicty do dr Brzóski, tylko fakt tam jest drogo, ale dr Brzóska jest specjalistą robi tylko USG, jest bardzo dokładna i mają tam bardzo dobry sprzęt, dlatego USG prenatalne i połówkowe obowiązkowo robiłam u niej, ale spokojnie znajdziesz gabinet gdzie zrobią Ci USG za 100 zł
lepiej iść do specjalisty skoro sama tak zasugerowała,
ja chodziłam do Invicty do dr Brzóski, tylko fakt tam jest drogo, ale dr Brzóska jest specjalistą robi tylko USG, jest bardzo dokładna i mają tam bardzo dobry sprzęt, dlatego USG prenatalne i połówkowe obowiązkowo robiłam u niej, ale spokojnie znajdziesz gabinet gdzie zrobią Ci USG za 100 zł
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
Szymon 05.01.2011
ja jem ok 6 razy dziennie, staram się nie za dużo, owoce, warzywa, bo jak nie zjem to tak mi w brzuchu burczy i do tego zaczyna mdlić.
ja do końca lipca mam nadzieję chodzić w ciuchach swoich a na początku sierpnia jak się skończy pierwszy trymestr polować na forumowe okazje ciuchowe - szczególnie mówię tu o spodniach.
a o ciąży w pracy powiem chyba w tym tygodniu.
ja do końca lipca mam nadzieję chodzić w ciuchach swoich a na początku sierpnia jak się skończy pierwszy trymestr polować na forumowe okazje ciuchowe - szczególnie mówię tu o spodniach.
a o ciąży w pracy powiem chyba w tym tygodniu.
a co tu tak cicho?
ja dziś miałam nieprzyjemną wizytę w przychodni, lekarz miał jakieś zdechłe usg i serduszka nie widział i zaproponował żebym do niego prywatnie przyszła w piątek. pojechałam do Wejherowa do szpitala ale wszystko dobrze, maluszek rośnie i nie ma powodów do niepokoju.
nawet trochę mi się przesunął termin porodu bo na 30 stycznia :-)
mój pomysł z chodzeniem do państwowego lekarza upadł.
poza tym u mnie samopoczucie super, a jak u Was?
pozdrawiam
ja dziś miałam nieprzyjemną wizytę w przychodni, lekarz miał jakieś zdechłe usg i serduszka nie widział i zaproponował żebym do niego prywatnie przyszła w piątek. pojechałam do Wejherowa do szpitala ale wszystko dobrze, maluszek rośnie i nie ma powodów do niepokoju.
nawet trochę mi się przesunął termin porodu bo na 30 stycznia :-)
mój pomysł z chodzeniem do państwowego lekarza upadł.
poza tym u mnie samopoczucie super, a jak u Was?
pozdrawiam