Widok

trojka dzieci

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej,
czy sa tu mamy, ktore maja trojeczke maluchow?
ja mam 2 chlopcow, drugi urodzil sie po dwoch latach i narazie powiem szczerze, jest mi bardzo ciezko. pierwszy nie okazuje wprost zazdrosci, ale zrobil sie bardzo niegrzeczny - pewnie probuje zwrocic na siebie nasza uwage, ktorej i tak ma jeszcze wiecej niz przed urodzeniem sie brata
marzy mi sie jeszcze corcia, ale chyba nie wczesniej niz za 5 lat, ale z drugiej strony latka leca, a ja juz tez nie najmlodsza jestem...
jak to jest u Was?
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam 2 córcie i różnica między nimi to 2lata i 8m-c. Jest super, ale o trzecim dziecku nie myślę. To jest dobra różnica wieku, bo starsza chodzi do przedszkola i wtedy jestem tylko dla młodszej. Wydaje mi się, że dzieczynki są bardziej mamusiowate - oznak zazdrości 2niebezpiecznej" nie widzę- jeszcze się nie tłuczą ;-)
ja mam dwie dziewczynki - pierwsza ponad 4 lata i druga niedlugo 3 latka a teraz spodziewam sie trzeciego maluszka na dniach :)
Latwo z nimi nie jest ale... wiesz co? polece Ci książke - chyba po niej wyluzowałam :D Dziecko dla odważnych, Leszek Talko :))))
Hej,
Ja mam dwóch chłopcow z roznicą wieku ponad 3 lata. Starszy chodzi juz do przedszkola i to jest fajne , ze wtedy moglam byc juz tylko z maluchem ( teraz juz wrocilam do pracy). Ale z drugiej strony Filip z przedszkola przynosi wirusy i przeziebienia i pare razy juz zarazil malego.
Objawow zazdrosci nie widze, raczej dume z posiadania braciszka.
Na razie trzeciego nie planuję................Fajnie byloby miec jeszcze dziewczynke, ale to moze za dobrych pare lat...........
image

image
ja nie mam jeszcze dzieci w ogole, ale zawsze marzyla mi sie 3: 2 chlopców i dziewczynka :)
moj maz jednak mowi, ze moje "marzenie" moze zostac zweryfikowane przez rzeczywistosc, czyli czy po 1, a potem po 2, nie bede juz miala ,mowiac wprost, dosyc :)
ja na razie mam 2jke chłopców w nieco dalszej przyszłości planuje 3 :)

image
image
ja mam jedno i tak zostanie -nie chce wiecej dzieci mimo ze Maja jest wyczekana i wymodlona po 6 latach starań

Caroca nawet nie wiesz jak Ciebie rozumiem :) mam 2 chlopcow 2,8 i 5 lat Starszy potrafi pokazac rogi ale nie jest zle :)Nigdy zazdrosny nie był:)
a córa tez mi sie bardzo marzy:)
A ja mam dwie córeczki rok po roku, młodsza ma 3 miesiące, lekko nie jest ale trzecie chyba będzie, za parę lat.
zawsze chcialam miec conajmniej dwoje dzieci,bo
uwazam ze rodzeństwo chocby jedno to fajna sprawa.
image
A ja bym chciała mieć 4 dzieci, ale jeszcze nie mam żadnego i każdy powie, że się porywam z motyką na słońce. Tak czy owak 3 to minimum :D
Mówią, że od przybytku głowa nie boli.
A ja myślę, że to zależy od głowy. Mocną masz? ;-)
u mnie dwoje to bylo minimum, bo ja jestem jedynaczka i szczesliwa z tego powodu nie jestem :(
ale teraz to juz nie wiem, czy z trojka dam rade :-)
image
image
ja podziwiam rodziców, którzy decydują się na drugie dziecko w krótkim odstepie czasu ( rok, dwa )

To cięzka praca, obserwowałam jak szwagierka wychowuje, rok po roku dwoje dzieci i osobiscie bym się nie zdecydowała.

Ale tak jak napisałam poniżej-podziwiam, bo wiem, że jak dzieci mają po 5, 6 lat jest latwiej, razem się wychowują.
Nasza Kochana Lenka
image
image
ja też bym chciała mieć trójkę, czwórkę... :)
Sama mam dwie siostry i super wspominam nasze bijatyki i wspólne zabawy z dzieciństwa. I teraz też jest super- można na siebie liczyć, spotkać się, po prostu... Rodzina :) Moje dzieci będą miały kuzynów, będą razem się bawić. Uważam, że jedynacy są troszkę pokrzywdzeni przez los. Może i w dzieciństwie dostają najwięcej, ale potem jednak chyba czują się troszkę samotnie. Przynajmniej tak mówią moi znajomi jedynacy :)

A co do zazdrośników. Mama mi opowiadała, że gdy urodziła się moja młodsza siostra (2 lata różnicy), to zachowywałam się okropnie. Waliłam głową w ścianę, zaczęłam z powrotem siusiać w majty, wpadałam w histerię, żeby rodzice zainteresowali się mną a nie "nową lalą" :) Ale to była chwila, potem się zakochałam w siostrze i próbowałam się nią zajmować :)
image

image
My mamy córeczkę i synka.Różnica wiekowa jest między nimi 2,6.Trzeciego dzidzusia nie planujemy bo nie mamy warunków.Czasami jest ciężko,ale ogólnie jestem bardzo zadowolona z naszej "dwójeczki".Córeczka narazie nie jest zazdrosna,kocha braciszka i bardzo chętnie pomaga mi w opiece nad nim.
Mama Maji (10 lat),Julianka (8 lat) i Marysi (5 lat)

image
ja mam czworo dzieci-synek 8 lat,córeczka 7 lat no i blizniaczki 2 latka,jest cudnie,dzieci sie kochaja,nie ma objawów zazdrosci
podziwiam ciebie ze dałas sobie rade bo blizniaki pochlaniaja wiecej uwagi niz jedno ,ja mam trojke same dziewczynki,najstarsza ma 9 lat,druga 6 ,a najmlodsza 3 miesiace,niestety te starsze sa strasznie chorowite,alergia ,astma i atopowe zapalenie skory,mam nadzieje ze najmlodsza nie przejmie po tatausiu alergi itp.starsza ma 2 km do szkoly gdzie nie ma chodnika ,wiec musze ja zawozic i mlodsza musiala z nami na razie maz siedzi rano w domu ale jak bym miala trojke wyszykowac rano zeby zawiesc corke do szkoly to nie wiem o ktorej musialabym wstac,a teraz srednia idzie do zerowki,tak wiec rano zawoze ,robie obiad ,potem po corke,jemy obiad odrabiamy lekcje,w miedzy czasie zajmuje sie mala,srednia tez odrabia swoje domowe lekcje ,czasem jak zdazymy odrobic i jest jasno to spacer,kolacja i spac,zazdrosci miedzy nimi nie ma i nie bylo chociaz starsza czasami mowi ze z ta srednia siedze wiecej w domu i sie nia zajmuje jak ona jest w szkole ,a z nia tylko lekcje,ale nie narzekam bo przy malej tyle co moga to pomoga i rozumieja ze malej musze troche wiecej uwagi poswiecac
ale nie zaluje i wszyskie byly zaplanowane
U nas planowana jest dwojka, ale jak nagle pojawi sie trzecie to bedziemy sie cieszyc:) Zakladamy,ze bedzie dwoje ale zakladac to sobie mozna :P Zycie pokaze!
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Fajny hotel nad polskim morzem - gdzie? (14 odpowiedzi)

Polecicie coś?

Dobry ortodonta (42 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (139 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry