Widok

ułozenie dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jestem w 34 tygodniu ciąży i w trakcie ostatniego usg lekarz stwierdzil miednicowe ułożenie dziecka. Powiedział, że z 90% pewnościa może juz w tym momencie dac skierowanie do cesarki.
W związku z tym moje pytanie jest nastepujące.....czy znacie przypadki odwrócenia sie dziecka główką w dół po 34 tygodniu? Zaznaczam, że mam bardzo mały brzuszek i chyba moja kruszynka nie ma zbyt wiele miejsca na wywijanie fikołów i wiecznie wpycha mi główke pod żebra lub do żołądka.
Dzieki za pomoc
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzidzie potrafią zrobić niespodziankę kilka dni przed porodem :))
Ja z moją zaczęłam rozmawiać żeby urodziła się troszkę szybciej bo nie chciałabym abyśmy leżały np na patologii i się stresowały i w ten sam dzień wieczorem zaczęłam rodzić w 37tyg :)) w wszystko super
Słyszałam wcześniej o takich przypadkach i szczerze w to wątpiłam. Nie wiem jak to tłumaczyć? zbieg okoliczności ? :)
Także pogadajcie z waszymi pociechami może też się posłuchają :))

image
image
Tutaj jest ciekawy artykuł:

http://www.polki.pl/rodzina_ciaza_porod_artykul,10002851.html

czytam Wasze wypowiedzi i sie pocieszam ze moja dzidzia też zrobi fikołka przed porodem:)

Agata-Derkoracje

tel. 508 414 614
email: info@agatadekoracje.pl
www.agatadekoracje.pl

cesarki się nie boję.....mam już za sobą wycięcie wyrostka, więc wiem co i jak w szpitalu się dzieje z człowiekiem przed i po operacji. Po powrocie do domku mąż będzie w pełnej gotowości razem z moją mamą, więc nie mam się o co martwić. W końcu nie wszystkie dzieci muszą się rodzić naturalnie :-))

Mój synek fiknął kozła w 39 tc :) a lekarz też mi się kazał szykować na cc i też miałam b. mały brzuszek :)
hej, moja Anastazja tez byla ulozona miednicowo i do konca sie nie odwrocila, ja dodatkowo mialam malo wod plodowych wiec tym bardziej nie bylo szans na odwrocenie sie Malej...

nie ma zadnych domowych sposobow na odwrocenie sie dziecka:) mysle ze raczej powinnas szykowac sie na cesarke, chyba ze jakims cudem Twoje Malenstwo fiknie:)
a cesarki sie nie obawiaj, rana goi sie szybko (przynajmniej w moim wypadku tak bylo)

pozdrawiam

Masuję brzuch...ale to chyba spowodowało to zle ułożenie ;-)...może za bardzo masowałam....
Zobaczymy co z tego wyjdzie...

ja w 32 tyg mialam usg i mala byla glowa w gore, a w 36 tyg - ginka chciala sprawdzic czy moze sie udalo - mala byla juz glowa w dol :)
ze sposobow to podobno masaz brzucha zgodnie ze wskazowkami zegara, kleczenie z wyciagnieta jak zjezdzalnia gorna czescia ciala.... ale czy to pomaga ?!

A może znacie jakieś sprawdzone sposoby na obrócenie dziecka??

Dzięki.....mam w planach jeszcze jedno usg prywatnie jakies 3 tygodnie przed rozwiązaniem....zobaczymy co wtedy będzie widac.
Moja córcia była tak ułożona i tydzień przed terminem porodu zrobiła fikołka, choć ginka mówiła, że mam na to szanse jak na wygraną w totka :) - ale ja miałam bardzo dużo wód więc miała ku temu okazje i poza tym leniuch siedział w moim brzuchu prawie 2tyg po terminie.

Poproś swojego lekarza o jeszcze jedno usg przed terminem porodu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry