Widok

wrześniówki 2008 - 15

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no to ja się przywitam w nowym, tamtego już mi sie nie chce otwierać bo będe czekała pół godziny aż mi się te suwaczki pootwierają ... :)))))

a ja mam dziś próbny u Poleczki :)))) i barrrrrdzo się cieszę

papilio1@op.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hejka.... ja dziś dla poprawy nastroju się wystroiłam do pracy;) Dziewczyny...nie zamawiajcie rolet z firmy POROLET wczoraj po raz kolejny nas wystawiono i oczywiście wstrętne babole z biura zapomniały znów nas powiadomić, więc zachrzaniałam w deszczu do wejherowa, żeby o 18.30 samej dowiedzieć się, że o 18 montażu nie będzie... Ci ludzie dezorganizują mi życie, po prostu nie mam siły już ciągle wszystkiego dla nich przekładać, jeździć i czekać na łaskę

no to w takim razie witam sie pod 15 przed wyjściem do pracy.
no to lecę.

no to i ja sie melduje.

Zaraz powloke sie do roboty, dzisiaj nalot szefa. Chyba jestem wyjatkowo spokojna - i tak mnie juz zwolnili, wiec nie mam najmniejszych obaw co do kontroli, na ktora wpadna.

Wkurza mnie tylko to ich falszywe zainteresowanie moim slubem - zwolnili mnie na 2 tygodnie przed, wiec co ich to obchodzi?
Zastanawiam sie czy nie zaskarzyc ich do sadu pracy. Co prawda, wiem, ze przegram, bo zwolnienie jest z powodu zmniejszenia sie obrotow firmy i zamkniecia jednej filii, ale dla zwiazkow zawodowych zwolnienie od wywieszenia zapowiedzi do pierwszej rocznicy slubu jest dyskryminujace i mozna to zaskarzyc.
I tak z tego nic nie bede miala, ale troche im nabruzdze.
Poki co powiadomilam moja szefowa, ze delegowalam zwiazki zawodowe do pilnowania mojego przejscia na bezrobocie.
maxaga napisał(a):

> no to i ja sie melduje.
>

> Wkurza mnie tylko to ich falszywe zainteresowanie moim slubem -
> zwolnili mnie na 2 tygodnie przed, wiec co ich to obchodzi?
>
Nie dziwie Ci się- też by mnie to drażniło. Ale trzymaj się- nie są w stanie odebrać Ci radości z tego pięknego dnia:)

suwaczki dziś nic nie zaszkodzą bo jak widać zniknęły :)

my to mamy przerób, co dwa dni nowy wątek :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
A ja dzis podpisuje umowe z Elena :)))

A ja dziś robię kolejną awanturę w porolecie- ale tym razem chcę gadać z dyrkiem :]

no trochę cię zwodzą z tymi roletami .... już przesada ... !!

papilio1@op.pl
Mysiorka - a wpłacałaś jakąś zaliczkę? Bo jak nie to weź ich kopnij w d... i załatwi sobie rolety z innej firmy, albo zamów np. przez allegro, tak jak my to zrobiliśmy :) My w kwietniu zamawialiśmy rolety przez allegro i tak się wszystkim spodobały, ze teraz teściowie sobie wszystkie żaluzje wymienili na rolety od tego samego gościa i przyszła szwagierka z mężem tak samo :) No i ceny na pewno niższe niż w jakiejkolwiek innej firmie ;)

zmieniłabym firmę, zaliczka była 100zł, więc żaden wielki szał, ale inne firmy mają terminy dalekie i bym się do ślubu nie doczekała.... nie chcę z mężem harcować przy prześcieradłach na oknach:/
Jestem już totalnie wykończona tym, nie cierpię ludzi nie szanujących czasu innych.

oj pojawiły się i się spóźniają o jeden dzień :] Dziewczyny... już tylko miesiąc o jaaaaaaaaaaaaaaaa

salambo, ile mamy do ślubu 52 czy 53?? bo coś faktycznie te suwaczki chodza jak chcą :)

papilio1@op.pl
Tokio - do slubu mamy 52 dni :)

Mysiorka - a z ciekawości - ile płacisz za rolety? Z tego co pamiętam, to też macie mieszkanie w Orlexie, więc wasze okna pewnie mają takie wymiary jak nasze... ciekawa jestem ile zaoszczędziliśmy :D

za 4 okna wychodzi 1000zł ( w tym dwa okna aluminium), a z jakiej firmy na allegro braliście?
A Ty też z wejherowskiego orlexu? Ja już się utożsamiam, choć jeszcze nie mieszkam ;)

sorry wychodziło więcej niż 1 tys a z naszą superową zniżka jest dokładnie 923 złote :]

My mieszkamy w Orlexie w Wejhu na Przemysłowej... mamy mieszkanie narożne 46m2 i za 4 okna + 1 duże balkonowe zapłaciliśmy ok. 500 zł. już z przesyłką :) Rolety bardzo dobre z tymi systemami co się montuje, zeby były przy ramie... nie wiem jak to się fachowo nazywa ;) Poszukaj sobie na allegro uzytkownika "tomy-rzeszow"... ma bardzo bogata ofertę, a wszystkie rolety robi indywidualnie na wymiar. A czas oczekiwania od momentu zamówienia do momentu jak mieliśmy je w domu to niecały tydzień! No i najlepsze, ze jak się pomyliliśmy z jedną roletą, bo podaliśmy za duzy wymiar to bez problemu mogliśmy mu to odesłać i nam poprawił i przesłał, ale to już oczywiście na nasz koszt :)

zastanowię się jak będę po rozmowie dzisiejszej... jeżeli nic nie wskuram, to zrezygnuję... tylko nie wiem jak to wymierzyć:( no i na montaż nie ma czasu, trzeba jeszcze tyle w mieszkaniu zrobić... po montować drzwi, listwy, pomalować kuchnię itd.

Melduję się!
Ja dzisiaj sprzątam - czekam na męża - sprzątam i... co? co? Sprzątam :D

kurcze te suwaczki skaczą chyba co dwa dni :)
spóźnię się na własny ślub ;)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Salambo to by była heca!! :D

Czytałyście tą notatkę o "Parkowej"? Jaka masakra :/ :/ A komentarze jeszcze ciekawsze...
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.php?id_news=29141

komentarze zawsze są ciekawe,
czytam je zawsze z przyjemnością :)
same polskie cechy wyłażą jak ludzie zaczynają komentować bieżące wydarzenia, czasami zwyczajnie mi wstyd

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Żeby tylko dziewczyny mające tam wesela niczego takiego nie doświadczyły... bo to byłby koszmar :/

Chociaż jestem mało aktywna dzisiaj też z przjmnością powiem Wam Dzień dobry :-)

kasiad witamy :D :]

Mysiorka z tymi roletami to już przegiecie,
domagaj się zniżki 30 %, po 10 % za każde przełożenie terminu montażu :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Ja bym się poddała... wyraźnie lekceważą klienta... Jak nie chcą moich pieniędzy, to nie.

Też mam ochotę się poddać, za każdym razem jak dzwonię domagam się kolejnej zniżki za kolejne dni... i teraz co ja mam niby przełożyć, żeby umówić rolety? dentystę, makijaż próbny, szukanie butów ślubnych, odebranie sukni, zabieg w szpitalu?? szlag mnie trafia.... dziś powiem- jedyny termin sobota 8.00

To oni powinni się dostosować a nie Ty! Po takiej zwłoce to już bym nic nie przekładała a sama narzuciła termin.

Wiem Agata... ja już tam się wykłócam prawie każdego dnia:( Może lepiej kupić karnisze i zrobić firanki...

a 6 września ma równy miesiąc do ślubu! stresik ;];]

ewaaa42 chyba 6 sierpnia :P

nie no agatko dobrze napisałam dziewczyny ślubujące 6 września został nam tylko miesiąc :)

Aaaaa... :D chodziło mi o to, że od 6 sierpnia do 6 września macie równy miesiąc :P Źle przeczytałam ;)

dziewczyny w jakiej formie macie podziękowania dla gości - ja chciałam takie pudełeczka z pralinkami z tym że nie chce kupować na allegro tylko tak "na żywo"

doczytałam ze w domu czekolady są takie podziękowania do kupienia ale to jest gdynia nie wiecie czy w gdańsku taki gotowy zestaw pudełko +czekoladka mogę gdzieś dostać (i ew. jaka cena)

zdaje mi się że widziałam coś takiego w Marasce na Długiej

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

ewaaa42 my robimy podziękowanie w formie pisemnej. Każdemu po ślubie wyślemy podziękowanie i każdy dostanie nasze zdjęcie. Na weselu żadnych podziękowań dla gości nie będzie.

My też chcemy po ślubie wysłać nasze zdjęcie z ładnym podziękowaniem za życzenia i prezenty:)

taki jest i mój plan :)
nawet wstępnie rozmawiałam z Dori, czy mi zrobi takie ładne podziękowania :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Salambo ja też rozmawiałam z Dori, ale się nie dogadałam, niestety. Więc będę robić sama...

mogę spytać czemu ?

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Nie dogadałam się, bo cena trochę mi nie odpowiadała, wybrałam wzór, który chciałam zmodyfikować, ale nie bardzo się dogadałyśmy - w kwestii tej modyfikacji - no i stwierdziłam, że zrobię sama. Wzór, który mi się podobał kosztuje 4,5zł. po tej zmianie miał kosztować 3,5zł. Ja za zaproszenia zapłaciłam 2,8zł. (nie u Dori) i nie bardzo mi się uśmiechało płacić więcej za podziękowania. Chyba to przeważyło.

jak to tylko kwestia cenowa, to znaczy że jest to do przejścia :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

ewaaa42 napisał(a):

> dziewczyny w jakiej formie macie podziękowania dla gości

my na weselu nie robimy żadnych podziękowań, jedynie forma ustna "dziękujemy"
po ślubie (i weselu ) natomiast, zamierzamy rozesłać zdjęcia z udziałem konktetnych osób i nas.

Mysiorka - co do meirzenia do pestka :) Wszystko na jego stronie jest dokłądnie opisane... dziecko by to zrobiło :) A co do montażu to też nic trudnego i nei zajmuje dużo czasu... my w naszym mieszkaniu robiliśmy prawie wszystko sami i mamy z tego niezłą satysfakcję :)

No my też robimy wszystko sami w mieszkaniu i dlatego to tak długo idzie- Mój pracuje od 7 do 17, jak wraca nie ma siły walczyć w mieszkaniu. Na wieść o samodzielnym montowaniu rolet- nie był zadowolony. My już oboje nie mamy siły, a on w szczególności ma dość mieszkania w takich warunkach:(

o moj boze jestem od polgodziny w pracy i juz tyle watku musialam przeczytac:) DZIEN DOBRY:) chyba zaczne tu wlazic od razu jak wstane bo pojawiam sie jako ostatnia:)

ide dzisiaj do ksiedza z papierzyskami:)
co do garnituru to cos sie chyba ruszy dzis albo jutro ;)moj M. zadeklarowal chcec przymiarki - szok szok szok..:)

tripgirl koniecznie pochwal się efektami przymiarek :D

ok przemyce aparat i powiem mu ze to do jego portfolio :P hah

Normalnie cała się trzęsę... krzyczałam na dyrektora, on na mnie... rolety będą w sobotę, ale zniżki większej nie będzie, bo on może jutro, a to moja wina, że ja nie mogę... bo kurde mogła w poniedziałek, wtorek, czwartek, kolejny poniedziałek i wtorek, ale już dalej przesuwać planów nie zamierzam! Boże dziewczyny co za argumenty miał, że u nich ludzi nie ma, prądu nie było, dobra... wyciszam się... muszę się opanować, bo mi na zdrowie zaszkodzi...

wycisz sie... spokojnie ....

usiadź wygodnie i powtarzaj ....

jestem oazą spokoju

jestem pierdolonym kwiatkiem na j*****ej łące .... pomaga ... powaznie :)))

papilio1@op.pl
o kurde ... czemu mi nie wykropokowało? przecież na tym forum jest cenzura ... przepraszam dziewczynki ... myślałam, ze mi ocenzuruje .. :/

papilio1@op.pl
E TAM, CZASEM TRZEBA SIARCZYSNIE PRZEKLAC, A CZASEM TO NAWET NIE CZASEM A BARDZO CZESTO :D

Byłam bliska łez... ale poszłam na balkon, odetchnęłam... szkoda tylko, że nie mogą tknąć firmowych zapasów alkoholowych;) ale mam misję- będę ostrzegać przed tą firmą każdego kto mi stanie na drodze- podchodzi człowiek, mówi 'dzień dobry' a ja odpowiadam 'nie zamawiaj rolet w porolecie' ;]

my dzisiaj robimy już 3-cie podejście do gajera,
jak nic z tego nie wyjdzie to się wieszam,
oczywiście wyszło na moje,
bo nie możemy nic znaleźć na niego, a jak chcę jechać coś zobaczyć to On nie ma czasu bo ma zlecenia, ja naciskam a On się obraża bo przecież klient,
i właśnie znów chciał przełożyć wizytę w sklepie :( zezłościłam się i dobitnie stwierdziłam, że mam klienta w dupie, w zamian mam obrażonego narzeczonego,
czasami to mi nawet melisa nie pomaga

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

i znów się zaczyna zły dzień dla wrzesniówek?
o nei , ja się nei zgadzam ... no dziewczyny, wszytskie razem ...

oddech i "jestem oazą spokoju .... " :PPPPP

papilio1@op.pl
Oj Tokio... chciałabym się tak wyciszyć i kompletnie wyłączyć na otoczenie, ale świadomość ile takich akcji mnie jeszcze czeka jest przytłaczająca... Nie chce schudnąć do ślubu:( a niestety stres działa na mnie bardzo wyniszczająco:(

Ostatnio bylismy z wizyta u cherzstnej mojego M. i jak sie dowiedziala ze on nie ma jeszcze gajera to go zdrowo objechala:) moze sie chlopak przejal i dlatego taka reakcja teraz:)

ja powtarzam jak mantre, tak jak Ty ze nie wiadomo co bedzie wszystko dobre, moze sie bedzie trzeba nalazic i naszukac pasujacego itd. moj niby jest standardowy ale rozraszta sie w plecach i barach i moze nie byc wcale tak latwo z tym gajerem..

no zobaczymy Salambo:) ale masz racje, czasem to tylko udusic, albo tak chociaz pochlastac go gazeta :P

no to dla rozluznienia wejdzcie na pudelka, jest artykul z ze zdjeciami wszystkich dzieci brada pitta i angeliny :D

tripgirl napisał(a):

> no to dla rozluznienia wejdzcie na pudelka, jest artykul z ze
> zdjeciami wszystkich dzieci brada pitta i angeliny :D
>
Już wchodziłam i nie rozumiem dlaczego oni wszyscy są tak cholernie ładni ;) Angelina ma taką koszulę jak moja babcia- tylko pewnie jej kosztowała trochę więcej;)

pomijam juz to ze ona jest zawsze chuda jak szkieletor, nawet w blizniaczej ciazy...:) ale ja jakbym zalozyla taka koszule to bym wygladala jak strach na wroble:)

Ja nie mogę mojego wyciągnąć na kupienie koszuli i spinek, ale to chyba pryszcz w porównaniu z gajerkiem... ufff... wdech, wydech, wdech, wydech... a może policzyć do 10? podobno pomaga...

a ja od wczoraj coraz bardziej załapuję filma że może jednak jestem w ciąży ;/
bo juz nie wiem co sobie mysleć, tabletki niby mogły mi rozregulować cykl ale kurcze to juz dwa tygodnie spóźnienia

łał ... 2 tygodnie spóźneinia? leć po test :))

papilio1@op.pl
no to 10 zeta i hop po test

ja już dawno bym test zrobiła :)
nie wytrzymałabym z nerwów

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

tylko że ja na prawde zdziwiłabym sie jeśli to ciąża bo niby KIEDY to sie miało stać ;];] ale mój narzeczony juz wczoraj opijał syna a moja córka chodziła jak nakręcona i mówiła będe miała brata będę miała brata bo jej tatuś powiedział ja jakoś w to niewierzę :)

Ewaaaa zrób test:)

hihi, jak to "kiedy"?
no kiedy sie kochaliście :))))

papilio1@op.pl
tokio napisał(a):

> hihi, jak to "kiedy"?
> no kiedy sie kochaliście :))))
>
tokio tylko bez takich mi tu proszę :P

Mysiorka - mogłaś powiedzieć facetowi, że jak Ci nie da większej zniżki, to tak objedziesz jego firmę w necie, ze na pewno już nie będzie mógł narzekać na brak ludzi do pracy, bo będzie miał ich aż za dużo :P A ja już jesteśmy przy niezadowoleniu z firm, to ja szczerze odradzam firmę San Prim - produkuja kabiny prysznicowe... my dostaliśmy taką kabinę "Kostaryka Plus" z hydromasażem i sauną jako wcześniejszy prezent ślubny od siostry mojego M i jej męża... no i niedość, że najpierw ciągle coś przeciekało, to jakiś miesiąc po tym zakupie przychodzę po pracy do naszego mieszkanka (dodam, że to nowe mieszkanie i niewiele wcześniej się wprowadziliśmy), a tutaj całe mieszkanie zalane! Dosłownie jak weszłam to miałam wody po kostki w całym mieszkaniu!! Myślałam, ze tam zawału dostanę... Zadzwoniłam szybko do teścia, żeby mi powiedział gdzie się wodę zakręca, bo cały czas się woda lała za tą kabiną... no i potem się okazało, że to pękł jakiś wężyk od tej kabiny... całe podłogi do wymiany, znowu remont... i ponad 2 tyś. poszły się bujać,... a odszkodowania do dnia dzisiejszego nie możemy dostać... Dlatego dziewczyny pamiętajcie - jak będziecie kupowały kabinę prysznicową to nigdy z firmy SAN PRIM!! Ech... ale się wygadałam :D

wiesz sunny- ja już nie miałam nerwów- nie jestem osobą o silnym charakterze- choć nawrzucałam porządnie- ale miałam dość tej rozmowy zmierzającej donikąd- szkoda mojego zdrowia

Dobrze Cię rozumiem, ja też jestem słaba psychicznie i w takiej sytuacji to pewnie bym się rozryczała... dlatego naszą sprawę z kabiną i odszkodowaniem załatwia mój M ;) A ja go tylko podjudzam do walki :D

Niestety Mój to spokojny człowiek, tą mną raczej rządzą emocje- zwykle się z tego cieszę, bo mnie wycisza i uspokaja, pomaga nabrać dystansu, nie denerwuje się na moje fochy... ale czasem było by dobrze jakby powalczył jak dziki tygrys:P

Kurcze... a do mnie właśnie zadzwoniła przyjaciółka mojej mamy, którą znam od zawsze i jest dla mnie bliższa niż niejedna ciocia i powiedziała, że jej nie będzie z mężem bo coś ważnego im wypadło.... wierzę jej, ze to na pewno nie jest błachy powód, bo cały czas mówiła, ze będzie na pewno, ale i tak mi się strasznie przykro zrobiło... :'(

a mi właśnie na gg napisała chrzestna że nie przyjadą bo juz wykożystała urlop, a że mieszka w Angli to ciężko tak na weekend wyskoczyc :(

szkoda, bo dopiero ją "odnaleźliśmy" dzięki n-k

papilio1@op.pl
a ja muszę te zaproszenia rozdać w końcu... wiem, że to żadne weselicho, ale wypadało by...

ja rozdałam i odzew minimalny,
żebym musiała się prosić żeby goście przyszli, to chyba szczyt wszystkiego :/

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

nam wczoraj odmowily 2 rodziny czyli w sumie 5 osob, ale spodziewalismy sie tego wiec z gory zakladajac zdazylismy zaprosic w ich miejsce kogos innego:) ale ladnie podziekowalam za informacje i wogole :)

witam w 15:-)

masakra z wami, co wejde na forum to tyle posow ze nie wiem od czego zaczac czytanie:-)

my zaprosilismy ok 96 osob i mielismy nadzieje ze czesc odmowi
wiecie chorby, plany wakacyjne itp
a jak narazie wszyscy potwierdzaja.... choroba jasna:-P

no, znowu w tyle.. taka zapracowana jestem
pogoda mnie dobija. nie moge się na niczym skupić. myślę tylko eo tym sztormie na morzu.

wysłałam moją dwójkę po test ;];]
zobaczymy... co bedzie to bedzie

no to za co trzymać kciuki ????
bo nie wiem , hiihihi, z chęcią bym ci pogratulowała, ale wiesz ...

papilio1@op.pl
szczerze to perspektywa drugiego dziecka mnie przeraza , mój narzeczony to chyba bardziej pozytywnie postrzega niż ja
ale teraz tyle wydatków, slub budowa domu,
dwój dzieci i my w 11m pokoiku hihi nie wiem czy śmiać sie czy plakać:)
po trosze żal mi że tak mało nacieszyłam sie swoją upragnioną figurą ale to błachostka do przeżycia

i strach.. czy kolejne dziecko bedzie zdrowe... bo nie wiem czy przeżyłabym to samo co z pauliną, w sumie ciągle przeżywam bo jej wada choć juz po operacji towarzyszy nam każdego dni..

jeszcze kilka chwil i sie okaże..

to teraz wszystkie czekamy na wynik;) Coś się dzieje:)

no no czujecie sie juz wirtualne ciocie? :)

ja się czuję :))

nie wiem za jaką opcją trzymać kciuki ;)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

tokio słuchaj ty jesteś na świeżo to będziesz lepiej wiedzieć bo ja juz stara matka jestem i nie pamiętam

kiedy ten test sie robi, bo pamiętam że największe stężenie tego hormonu jest rano ale jak ja juz mam 38dc to juz bez problemu powinno mi wykazać jakbym nawet nie z tego rannego moczu tylko teraz zrobiła?

a ja bym wiele oddała żeby mieć takiego małego szkraba, niestety narazie nic. Napewno dacie sobie rady choć może będzie wiele wyzwań ale napewno je przejdziecie:)
ewaaa42 napisał(a):

> no no czujecie sie juz wirtualne ciocie? :)

ja ci już ciuszki szykuję po moim groszku :)))

papilio1@op.pl
tokio napisał(a):

> ewaaa42 napisał(a):
>
> > no no czujecie sie juz wirtualne ciocie? :)
>
>
> ja ci już ciuszki szykuję po moim groszku :)))
>
kochana jak będę miała córkę drugą to ja mam ciuchów ful pół rodziny mogłabym obdarować ale jak syn to rzeczywiście z ciuszkami byłby problem ;]

a ja czuję się jakbym puchła w tej ciąży- choć apetyt mam taki sam jak przed i chyba trzeba będzie poszerzać sukienkę ;(
tokio a ty jak?

ja też puchnę ... nie tyje, bo ani kilograma nie przytyłam od 01 lipca ... ale okrąglutka się robię, już w 38 nie wejdę, 3/4 ciuchów już wkartonie, bo by sztucznego tłoku nie robiły w szafie ... cały czas się łudze, ze jednak się zmieszczę w tą kieckę ... a przymierzę ja sobie jutro ... zobaczę, może okaż eisę że już po ptakach i zacznę szukać nowej ... :'((((((

papilio1@op.pl
ewaaa i co? wrócił już? :DDDD

papilio1@op.pl
też jestem ciekawa :))
conajmniej jakbym na swoje czekała :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

tokio nie wrócił jeszcze go jeszcze zakupy mial do zrobienia a kilka postów wyżej zadałam Ci pytanie o test zerkniesz?;]

sorki, nie zauważyłam ... jeśłi chcesz wykryć badzo wczesną ciaże to najlepiej rano, bo faktycznie wtedy stężenie w moczu jest największe,a le jeśłi juz jest sporo po terminie miesiaczki, to test wyjdzie o kazdej porze dnia :))))

ps: to z wcześniejszych doświadczeń bo tym razem nie robiłam testu wogule, od razu na betę poleciałam :)

papilio1@op.pl
ale myślisz że ten mój 38-39 dc to już jest dużo po okresie :P

jeszcze cholera nie ma ich z tym testem a ja juz usiedzieć nie mogę :)

zależy jak długie masz cykle

jeśłi masz cykle ok 28-30 dni to już jest SPORO :)))))
nooo, gdzie On łazi .... niech już wraca z tm testem :))))

papilio1@op.pl
nawet nie wie, jak my tu wszystkie na niego czekamy :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

faceci tak zawsze:) maja zupelnie inne podejscie..pewnie polazl do empiku albo cos, moj by tak zrobil ;))

już jedzie windą :)

ok, no to zaraz cie widzimy przy kompie z testem w ręce :))))

papilio1@op.pl
ewaaa42 napisał(a):

> już jedzie windą :)

wysoko mieszkasz? :PPPP

papilio1@op.pl
czekam jak na swoj wynik haha:)

kreska jedna :)

dla mnie lepiej że jeszcze nie teraz:)

czyli nie ma bebito?

nie ma!

no jezeli taki mial byc wynik dla Ciebie to gratuluje;) ale szkoda bo by tokio miala z wrzesniowek towarzyszke na rodzince:)

tokio juz jedną koleżankę- ciężarówkę ma na wrześniówkach a trójka to byłby już tłok :)

jeżeli się cieszysz z takiego wyniku, to my razem z Tobą :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

no to ciesze się że jesteś zadowolona z wyniku ....
a dzidzia sama wybierze najlepszy dla siebie czas :*

papilio1@op.pl
mówiłąś mężowi jak go poganiałyśmy? hihi, śmiał się z nas?

papilio1@op.pl
on jest delikatnie mówiąc zniesmaczony wynikiem ...:)

ewaaa42 napisał(a):

> on jest delikatnie mówiąc zniesmaczony wynikiem ...:)
>
To co za problem:P Niech się stara dalej ;)

dziewczynki czy któraś była w sprawie gajerka w Fashion House ?
jak to tam wygląda z wyborem i cenami ?

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

czy to jet to samo co outlet center na szadówłkach? jak tak, to ja polecam ... duo sklepów, duży wybór ..

papilio1@op.pl
salambo wiele z nas było tam- pisałyśmy o tym wiele razy- ja polecam jak najbardziej:) jest kilka super sklepów z garniakami, duży wybór, wszystko w jednym miejscu- kupiliśmy garniaka za pierwszym podejściem:)

no pewnie pisałyście,
ale że jako podwarszawianka nie wczytywałam się dokładnie w nazwy sklepów w Gdańsku bo myślałam że wszystko załatwimy w Warszawie, a tu myslał indyk ...

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

my bylismy
wybor ogromny
ceny przystępne, mozna kupic garnitur juz od 400 zł, ale sa tez takie za 1900:-)

mój sobie tam kupił gajer w puere za 500zł i do tego w tym samym miejscu kamizelkę i musznik taki jaki dla niego chciałam w delikatne ukośne paseczki a nie w te powykręcane esy-floresy a dodam ze nie było łatwo bo więcej jest ecru niz białych a my białe potrzebowaliśmy ;]

Ewaaa my też mamy z puere:) i kamizelkę srebrną w paseczki:)

Mysiorka napisał(a):

> Ewaaa my też mamy z puere:) i kamizelkę srebrną w paseczki:)
>
no to chyba identyko zestaw ;]

ewaaa42 napisał(a):

> no to chyba identyko zestaw ;]
>
a gajerek jaki macie? nasz jest grafitowy w delikatne paseczki:)

mysiorka nasz jest.. i tu jest problem ;] granat? grafit? w takie delikatne prążki ;]

nasz kosztował z 1000 zł na niecałe 500zł ;) A wcześniej też tam kupowaliśmy na przecenie na 400zł i się świetnie nosi i super leży, szczególnie na pupci:D

kurcze bo ten mój to jest nietypowy :/

mamy jedną opcję, szycia w Warszawie w sklepie New Men, gajer, kamizelka + fular wyniósł by nas 2300 zł.
liczylismy na mniejszy koszt, i boję się że nie wyrobimy sie cenowo :/

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

a czemu nietypowy?

Salambo bede tam jutro najprawdopodobniej wiec dam Ci cynka co i jak

kurcze dziewczyny, powoli mamy stressa :)
to pewnie dlatego, ze jestesmy od dawna zareczeni i ten slub zawsze byl w perspektywie, a teraz okazalo sie , ze to juz niedlugo :)))

na razie mamy sale, kosciol, dja, fotografa, kamerzyste, (prawie) suknie i buty do niej, garniak i strone slubna

brakuje nam butow, obraczek, welonu, dekoracji, alko i transportu dla gosci

okazuje sie, ze buty do dopiero dramat - strasznie trudno kupic facetowi proste, zwykle eleganckie buty do garniaka :(((

pozdrawiam wszystkie dzielne wrzesniowki - nasze swieto juz za chwile :)

buty na gildii mój narzeczony kupił

ale co jest w nim nietypowego?
moj ukochany jest bardzo szczupły i myslalam ze ebdzie problem ale nie, duzo bylo w jego rozmiarze

suwaczek nawala ale wiem ze juz 38 dni do slubuuu
:-)jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:-)

mój R. na szczęście jest wymiarowy ... wiec dla niego gajer kupić to jest wejść, ubrać, zapłącic i wyjść :))))

papilio1@op.pl
nietypowy bo jest niski i ma dużo w ramionach :(
przynajmniej 112 cm

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

ale w tych salonach w cenie jest krawiec i dopasowują długość rękawów albo nogawek, więc może uda się tak znaleźć, żeby dobrze leżało:)

no właśnie w wiekszości sklepów albo nic nie mają na 112 w ramionach, albo jeden-dwa modele które nam się kompletnie nie podobają :(
więc tak po prawdzie to nie ma co dopasowywać :(

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

jeja tydzień mnie nie było a tu już wrześniowki nr 15 :)
dziewczyny szalejecie ;) ja już wszystko mam pozalatwiane - teraz pozostaje tylko czekać :)
sukienkę już mam w domu :) już nie mam wątpliwości bo to na pewno ta jedyna :)

Dziś równo miesiąc zostało do mojego ślubu :)) powoli dopada mnie stres :)

Salambo w puere na pewno było 110 dostępne swobodnie, więc większe też mogą być, spokojnie, tam jest naprawdę dużo sklepów i warto pojechać zobaczyć:)

mami ale pszczółki na Twoim suwaczku są już bliziutko siebie bzyk bzyk :)
mój gołąbek to sie zagalopował i wyprzedza już tego drugiego;/

moje nutki też już są niemal na miejscu, bo już tylko miesiąc:)

muszę coś napisać, żeby zobaczyć jak mój suwak wygląda :P

DZIEWCZYNY WIECIE GDZIE WE WRZESZCZU W OKOLICACH DWORCA, EWENTUALNIE MANHATANU SA BUCIKI ŚLUBNE? BĘDĘ TAM NA CHWILKĘ, ŁAZIĆ MI SIE NIE CHCE, ALE GDZIEŚ BYM WESZŁA

joalik polecała jakiś sklep w manhattanie... ale tam typowo ślubnych nie ma...

ale podobno jakieś salony sukien są we wrzeszczu?

moze w manhattanie cos znajdziesz... po za tym sa tam 3 slaony sukien slubnych gdzie maja buty

Elja na Grunwaldzkiej - vis a vis Galerii i chyba dwa na tej "wysepce" obok której tramwaj jedzie...

Agaa a gdzie te salony dokładnie są? Nie chcę chodzić po wrzeszczu tylko jakoś tak okolice dworca i manhattanu tak jak pisałam

ale napisalam:-) hahaha
sa 3 salony
elja
beauty
i ten na wysepce
maja tam buciki slubne i katalogi

jak się cofasz w srone Gdyni jest wysepka i tam jest slaon ślubnym i maja tam buty graff shos super buty miałam je na własnym weselu, a po drógiej stronie jest też salon sukien i jeszcze dalej na przeciwko Galeri Bałtyckiej jest również salon sukien ślubnych.
te salony są mniej więcej w takiej samej odległości od dworca jak Manhattan, tyle że w drugą mańkę ;)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

ten na wysepce to chyba la spoza, a skąd wogle jesteś?
czyli mam przejść przez galerię (przy okazji może kupimy Mojemu koszulę;) i po drugiej stronie ulicy będzie ten salon gdzie są graph shoes czy jakoś tak?

Mysiorka >> a propo wątku z tortem na panieński... wkurza mnie, że ludzie czasem zadają naprawdę dziwne pytania... Bo to chyba nie jest trudne domyślić się, że tort to się w cukierni zamawia. :/

szczerze mówiąc też bym zadała takie pytanie, chociaż konkretniej... czyli gdzie można kupić tortowego fiutka!!

to ja bym Ci powiedziała - w fiutkowni ;)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

No wiem wiem... albo czy można na bramie dać szampana... też dość głupie i oczywiste;) jak mi się zachce to dam hoop cole i tyle :]

po drugiej stronie galeri masz salon buty czy coś takiego potem idziesz tą samą stroną po której jest ten salon i masz kolejny salon elja i na wysokości tego salonu jest taka wysepka odzielająca ulice tam stąją normalnie domy i tam jest salon la sposa i właśnie tam są buty graff shos a przynajmniej były dokładnie rok temu jak szukałam swoich butów, jeśli ci się spodobają a panie powiedzą ci że firma ma urlop i do września ci ich nie załatwią to daj znać poprzez nowy wątek a podam ci namiary do innej firnmy która ci te buty sprowadzi od producenta, bo mi właśnie o tej porze pani powiedziała że do 15 września butów poszperałam w internecie i miałam moje pantofelki, o ile się nie mylę to już ci pisałam w poście o butach
agusia43 napisał(a):

> ten na wysepce to chyba la spoza, a skąd wogle jesteś?

ja? z Gdyni aktualnie, za 30 dni Wejherowo:) a jadę kolejką z Sopotu z pracy;)

Salambo napisał(a):

> to ja bym Ci powiedziała - w fiutkowni ;)
>

HA HA HA

Dzięki za tak szczegółowe wyjaśnienia:)

mysiorka jak jesteś z Gdyni i spodobają ci się buty w la spozie to ich tam nie zamawiaj tylko spisz model i możesz je sobie zamówić w Gdyni na ul. Wielkopolskiej.
napewno będzie ci je łatwiej odebrać a i obsługa jet tam milsza i pewniejsza niż w la spozie
ta praca mnie wykończy ... wiecie ile trzeba nadrabić czytania jak ssie an godzinę z forum zniknie?

papilio1@op.pl
rzuć robotę tokio bo się na forum opuszczasz ;)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

hahahaha, dobre :)))) a gdzie mi tyle zapłącą za czytanie forum?

papilio1@op.pl
hahaha racja, wystarczy 20 minut i juz sie cżłowiek gubi

ja musze isc do kuichni, ammy mała impreze urodzinowa kolezanki

zrobilismy sie fotomontaz z gracjanem roztockim

znacie gracjana?:-)

ja nie znam :)
kto to ?

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

nie ...

ale jego rodzice mieli wyobraźnię dajac mu takie imię, no no :)))
ps: na rodzince już by sie na mnie z pazurami rzucano :P bo gust rodziców co do imienia dizecka to świętość, zupełnie tak jak na weselniku "gust" w sprawach ubioru :))))

papilio1@op.pl
40 urodziny
Myślałem, że żona i dzieci zapomniały.
Dwa tygodnie temu były moje czterdzieste urodziny, ale jakby nikt tego nie zauważył. Miałem nadzieję, że rano przy śniadaniu żona złoży mi życzenia, może nawet będzie miała jakiś prezent... Nie powiedziała nawet "Cześć kochanie" nie mówiąc już o życzeniach. Myślałem, że chociaż dzieci będą pamiętały - ale zjadły śniadanie nie odzywając się ani słowem.

Kiedy wyjechałem do pracy czułem się samotny i niedowartościowany. Jak tylko wszedłem do biura sekretarka złożyła mi życzenia urodzinowe i od razu poczułem się dużo lepiej - ktoś pamiętał. Pracowałem do drugiej. Około drugiej sekretarka weszła i powiedziała:
- Dzisiaj jest taki piękny dzień, w dodatku są pana urodziny, może zjemy gdzieś razem obiad?

Zgodziłem się - to była najmilsza rzecz jaką od rana usłyszałem. Poszliśmy do cudownej restauracji, zjedliśmy obiad w przyjemnej atmosferze i wypiliśmy po lampce wina. W drodze powrotnej do biura sekretarka powiedziała:
- Dzisiaj jest taki piękny dzień. Czy musimy wracać do biura?
- Właściwie to nie - stwierdziłem.
- No to chodźmy do mnie.

U niej wypiliśmy jeszcze po lampce koniaku, porozmawialiśmy chwilę, a ona zaproponowała: - Czy nie masz nic przeciwko temu, jeśli pójdę do sypialni się przebrać w coś wygodniejszego?
- Jasne - zgodziłem się bez wahania.

Poszła do sypialni, a po kilku minutach wyszła...
...niosąc tort urodzinowy, razem z moją żoną i dziećmi.

Wszyscy śpiewali "Sto lat"...
...a ja siedziałem na kanapie...
...w samych skarpetkach...

papilio1@op.pl
dobre :D

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

powalające ;P

niezłe:)
Wlaśnie dowiedziałam się, że trzecia osoba z mojej listy nie żyje...

o boze, to juz jakies fatum..?

Brak mi słów.. Mam ochotę to wszystko odwołać..

Asia... nie wiem, co powiedzieć. Naprawdę bardzo współczuje:*

bardzo mi przykro mogę ci napisać jedynie że będzie dobrz, wiesz 2 lata temu moja koleżanka miała ślub jej tata już od jakiegoś czasu chorował na rak, tak się stało że nie wytrzymał i zmarł 4 miesiące przed ślubem, tuż przed śmiercią powiedział jej że nie życzy sobie żeby ślub został odwołany, na początku Ola się wahała i wszystko chciała odwołać jednak wkońcu tego nie zrobiła nie było za to tradycyjnych podziękowań dla rodziców bo było to dla nich za trudne, za to uczciliśmy jego pamięć piosenką którą bardzo lubił. Głowa do góry będzie dobrze
ojej... tak bywa, mam nadzieje ze to starsi ludzie którzy doswiadczyli juz wiele radosci w zyciu
to ktos bardzo bliski?

Asiu nam zmarły dwie osoby... też jest ciężko i wiem, co czujesz, ale ze spokojem, ochłoń i wtedy wszystko będzie inne...

Asia współczuję...

załapałam filma :) po tym teście co tak mi kibicowałyście dziś odetchnełam z ulgą poszłam sie zdrzemnąć po dwóch godzinach patrzę na ten test a tam druga kreska ;/ ale poszperałam w necie że to sie nie liczy że jeśli w ciągu 10 minut jest jedna kreska to ciąży brak
ale jak spojrzałam po tych dwóch godzinach na te dwie kreski to możecie sobie wyobrazić jak mi szczena opadła podejrzewałam nawet mojego łukasza że ją dorysował hehe ;]

a ja jak robiłam test i wyszedł negatywny to i na następny dzień nie było drugiej kreski ;)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Przepraszam,że przerwę temat ale zauwazyłam,że są tu dziewczyny mieszkające na osiedlach Orlexu,my mamy ślub 20 września i też właśnie dostalismy klucze do mieszkania na Fenikowskiego:)
Pozdrawiam:)

Oooo to ja będę mieszkać po drugiej stronie ulicy:) Też myśleliśmy o tym osiedlu, ale jak dla nas za daleko do środków komunikacji- bez samochodu tam cieńko by było. Choć miejsce urokliwe pod lasem i cena zachęcająca.

Kiedy mój obecny juz narzecziny wybierał mieszkanie dopiero zaczynaliśmy znajomość i nawet nie jechałam z nim,bo to nie było nic powaznego a teraz jestem super zadowolona.Faktycznie z dojazdem jest kiepsko,mamy nadzieję, że powstanie jakaś linia autobusowa do osiedla.Ja narazie mieszkam w Gdańsku a on w Gdyni i oboje pracujemy w Gdyni Grabówku więc do pracy będziemy dojeżdżac SKM.Najgorzej będzie jesienią i zimą.W weekend zaczynamy zakupy bo nasze mieszkanko to puste ściany:)

Ja też dojeżdżam skm-ką a udało nam się złapać surowe mieszkanko w parku sikorskiego:) Więc mam do kolejki 5 minut:) Oby powstała tam linia, bo w końcu osiedle duże, a przecież nie każdego stać na samochód albo na dojeżdzanie nim do pracy- bo daleko, paliwo drogie i stoisz w korku w redzie- a kolejeczką suniesz, siedzisz wygodnie i nic cie nie interesuje:)

Dokładnie a my jako,że pracujemy w administracji w pkp mamy zniżke 99% na każdy rodzaj pociągu więc samochód nam się nie opłaca,teraz trzeba jak najszybciej urządzić mieszkanko,żebyśmy po ślubie a to już tylko 45 dni mogli się wprowadzać.Myślę, że autobus powstanie.Teraz idę spać,odezwę się jutro z pracy.
Dobranoc wszystkim wrześniówkom.Trochę martwi mnie tegoroczna pogoda,ciekawe jak będzie we wrześniu,oby tylko nie lało:)

Hejka :) To ja się znowu witam jako pierwsza ;) Już od 20 minut siedzę w pracy...
Aha... muszę się wam pochwalić, że wczoraj w końcu kupiłam sobie sukienkę na poprawiny :D A już się bałam, ze będę musiała szyć... :P

hejka.... wow, sukienka, ja nie znalazłam.
gdzie kupiłaś??

Mieszkam w Wejhu, więc najpierw przeszłam tu prawie wszystkie sklepy - była jedna, która mi sie bardzo podobała, ale nie było koloru jakbym chciała.... a wczoraj po obiadku wyciągnęłam mojego M do Redy (tam też nic nie znalazłam), no a na końcu pojechaliśmy do Rumi, ale tylko do jednego sklepu, w którym ostatnio kupiłam kieckę na Sylwka - też po długich poszukiwaniach :) Sklep jest na ul. Abrahama, a nazywa się chyba Bajerek czy jakoś tak :D

a a wiem wiem. niestety, problem polega na tym, że te "normalne" sklepy są czynne do 18, więc nie zdąże. pozostają mi galerie... a te już przełaziłam.
no ale może sobota.

A jakiej sukienki szukasz? Przeszłam już tyle sklepów, że może gdzieś widziałam taką sukienkę jak Tobie się podoba, więc mogłabym doradzić gdzie mozesz pojechać ;)

Jolcia i Mysiorka - a śluby i wesela gdzie macie? Chyba nie w Wejherowie skoro dopiero się tu wprowadzicie po ślubie?

Ja mam w Gdyni wszystko:)
A wczoraj bucików nie kupiłam- nic mi się nie podobało- bo chcę znaleźć buty w których mogłabym po ślubie pochodzić choć kilka razy. Za to kupiliśmy Mojemu koszulę i skarpetki do ślubu;) Najlepsze że na Manhattanie ani w Pruchniku ani w Sunset suits, ani w visuli nie było zwykłej białej koszuli ślubnej- trochę siara dla tych sklepów... Za to w taki malutkim dzielonym z pościelą na pół, znaleźliśmy :)

sunny jak zwykle pierwsza :)

a my jesteśmy na dobrej drodze do sfinalizowania zakupu garnituru, jutro jeszcze skoczymy do Fashion House, a jak nie znajdziemy nic gotowego to będziemy szyć, byliśmy wczoraj u fajnego krawca :)

a jak jechalismy to staliśmy w korku bo .... szła pielgrzymka do Częstochowy, ogromna :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Salambo - bo ja już o 6:30 w pracy jestem :D No, a rano wiadomo - same nudy, więc można spokojnie na forum wejść i nadrobić posty i wpisy z poprzedniego dnia :)
My w sobotę lub niedzielę chcemy się wybrać do Fashion - mam nadzieję, że uda nam się tam kupić jakieś dodatki do garniaka dla mojego M ;)

dzień dobry :)

witam sie i lece po kawe :)

papilio1@op.pl
mój to już się napalił na tego krawca,
ale chyba żeby mnie nie rozjuszyć do końca, zgodził się jeszcze na rundkę po garniakowych sklepach :)
z resztą na poprzedni sklep też się napalił i gdyby nie mój upór to nie tarfilibyśmy do tego krawca

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Salambo - bo oni tak mają :D Wybierają pierwsze mozliwe wyjście, żeby tylko mieć z głowy ;)

to akurat dziwne jest, bo wydawało mi się że na garniaku mu zależy,
dobrze że zbliżamy się do finalizacji tego tematu - odetchnę,
kamizelkę i fular też nam uszyje jakby co, więc tylko koszula nam zostanie, bo buty już są

kobitki orientowałyście się w sprawie alkoholu ?
jest jakaś hurtownia w Gdańsku do której warto zajrzeć ?
ta wódka, którą miał nam załatwić znajomy to jakiś przekręt, a ja nie chcę "przekrętowej" wody ognistej

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

my kupujemy w makro w gdyni, a w sellgrosie też są dobre ceny:)

kurcze nie mam nr karty, żeby aktualną ofertę w makro sprawdzić :/

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

ale część oferty jest dostępna na internecie bez numeru karty... ja też nie mam ze sobą a jakiś czas temu wchodziłam na ich stronkę i troszkę zobaczyłam

soby, że nie na temat, ale na kupono alkoholu mam jeszcze 100 lat ....

miałam wczoraj próbny u poleczki :) ale się napracowała biedna :PPPP
jeśli chodzi o podkłady, pudry i takie tam to super, mimo początkowego przerażenia ilością nakładanych kosmetyków okazało sie, ze nie ma efektu maski i czułam się super

oczy :))) ze 3 razy poprawiała, wsapniała kobieta, słucha klientki, nie narzuca kształtu i kolorystyki oka, nie mówi "łe? tak będzie brzydko" :)))
super, w końcu, po kilku zmianach obie byłyśmy zadowolone więc w dniu ślubu z pewnoscią pójdzie szybko i sprawnie :)))

może jako profesjonalista mogła mieć ubaw z mojej techniki makijazu ... ale nie powiedziała słowa :))))) full of profesional :PPP

polecam gorąco :D

papilio1@op.pl
to świetnie że jestes zadowolona,
bo naprawdę jedynie liczy się to zadowolenie :)

ja się kręcę za alkoholem bo chcemy kupić jak teraz będziemy w Gdańsku, żeby go we wrześniu nie wozić, bo to bez sensu,
organizacja wesela na odległość, to straszna orka. o wszystkim trzeba myśleć z wyprzedzeniem

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Tokio - wrzuć jakieś fotki jak masz :)

Tokio a zdjęcia nie masz ? :P

hehe - widać, ze nas najbardziej fotki interesują :)

dzień dobry

ewaaa42 ja też tak miałam z tym testem.... a teraz spójrz na mój suwaczek;)

marta już mi nie grozi przed chwilą okres dostałam

i teraz mam dylemat czy mi na ślub nie wypadnie a zapewne tak będzie :P

trudno mi dogodzić hhehe :)

tokio podpuszczalska Ty:) zawsze nas o fotki prosisz a sam cicho sza!niedobra Ty:)

a ja wlasnie sie wkurzylam bo wczoraj rozmawialam z moim M. ze dzis pojedziemy ogladac gajery a teraz gadam z nim przez tel i sie znowu wymiguje ze w weekend etc... powiedzialam mu ze nie ma w weekend bo wtedy mi powie ze chce odpoczac po calym tygodniu i ja sie nie dam na to nabrac:)

o mamo!! ewa... ja to samo...czuje, że mi zaraz wyleci... zresztą o tydzień za wcześnie jak nigdy... co oznacza, że jak za miesiać przyjdzie w terminie... to po prostu nie fajnie!!!

nie robiłam zdjeć ... no a tak wogule, to ja sie na forum tylko słownie uzewnętrzniam :) nie wklejam swoich zdjeć

eh, tego by jeszcze brakowało, niewyparzony język i jeszcze straszyć gębą :) byście koszmy miały :) hihihi

papilio1@op.pl
eee.... to mogłabyś wleić np. fotkę samych oczu :) Po prostu jesteśmy ciekawe co poleczka spłodziła ;)

a ja to nawet właściwie mogłabym się uzewnętrznić chociaż miss świata to ja raczej nie jestem :)
ale na moim próbnym Ela nie mogła mi dobrze podkładu nawet położyć, bo miałam tak sucha skórę, że wygladało to z lekka paskudnie, ale oczka wyszły szałowo :) teraz się nawilżam i namaszczam żeby na ślubie wygladać powalająco ;)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

No a ja chyba ze stresu się wypryszczyłam- nie miałam takich problemów ze skórą od roku gdzieś:( Mam nadzieje, że w ciągu miesiąca sobie z tym poradzę.. oczyszczanie miałam, o cerę dbam, tabletki biorę, troszkę podsuszę na solarium... oby było dobrze...

oj ja też z cerą mam teraz problem ... takie mi w ciąży pryszcze wielkie wywala ... chybami hormony szaleją, bo wysyfiłąm się strasznie .. :/

papilio1@op.pl
włąśnei przeczytałam .... stało się coś strasznego ... jedna mama z naszego zimowego wątku na rodzince straciła dzidziusia ... nie moge powstrzymać łez ...

papilio1@op.pl
:(:(:(:(:(

tokio ja juz wczoraj wieczorem to przeczytałam :(( smutne, gdzies koło 24:00 napisała

mi też się łezka zakręciła;( nie rozumiem, dlaczego tak jest, że te pary, które bardzo chcą mieć dzieci to nie mogą, albo je tracą, a patologia to się pleni jak robactwo!!!!

tak sie zdarza niestety...:(

dobra, nie przemyślałam tego, mogłam nie wprowadzać smutów do naszego wątku, strasznei mi przykro, nie chciałam was też samucać, tak samo wyszło że napisałam :(

papilio1@op.pl
tokio takie życie nie tylko radości ale i smutki i o tym też trzeba rozmawiać/pisać

to bardzo smutne
moja kuzynka straciła 3 dzieci... druga jest w zagrozonej ciazy
ciagle sie za nich modle, zeby sie tylko udało utrzymac ta ciaze

ja sie strasznie boje ze my z moim ukochanym ebdziemy mieli problem
...przeraza mnie to, bycie mama to moje najwieksze marzenie...

ale tak jak napisala ewaaa42 zycie to tez smutnki, trzeba o nich rozmawiac zeby było nam łatwiej

Taaa.. Spóźniłam się z zakupem biżuterii.. Już nie ma tego kompletu, który chciałam :(

a nie da sie zamówić?

papilio1@op.pl
Własnie do nich napisałam. ZObaczymy.

a ja chyba zacznę sie rozglądać za fryzjerem i kwiaciarnią
skoro już wiem gdzie będe mieszkać
no i dziś przymierzę suknię, zobaczymy, czy się jeszcze mieszczę

papilio1@op.pl
ja w sobotę idę załatwiać,
w ostateczności będzie mnie czesał p. Zbyszek z Atelier, więc wiązankę zamówię w Alternatywnej - bo obok
:)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

mnie dzis rano na chwile zlapal atak paniki ze tylko tyle zostalo a my mamy jeszcze tyle do zalatwienia plus walczymy z remontem kuchni....:)

nie wiemy jaki tort, nie mam fryzjerki, nie wiem czy w tej fryzurze ktora wybralam bedzie mi dobrze....nie wiem z jakiej kwiaciarni kwiaty, nauk nie zaczelismy..

dzis mi sie snilo ze poszlam na pierwsza przymiarke sukni i nie mialam stanika kupionego na slub :) - i faktycznie go nie mam:)a w snie zapomnialam go kupic..

mnie jak na razie ślubne koszmry nie męczą :) zobaczymy ... jeszcze ponad miesiąc, może jeszcze zacznę szaleć, ale na razie luuuuz, ja ze wszytskim zdążę :)

papilio1@op.pl
my tez nie mamy tortu, ciast
narzeczony nie ma garnituru ani butów
ja nie mam welonu/woalki
nie mam fryzjera
nie mamy spisanego protokołu

wlasnie aporpo fryzjera
polecacie kogos z okolic gdańska głownego?

Agaaa napisał(a):

> polecacie kogos z okolic gdańska głownego?

tak, ja polecam !!!!!!!!!!!!!!!
pani Ewa z salonu na Grobla 1

pani ma z 60-70 lat ... nie wiema nawet ile ... w zawodzie pracuje do 18 lat i jej pasją są ślubne koki .... jest mistrzynią w swoim fachu i jest niedroga ... z meżem prowadzą zakładzik, który wygląda jak żywcem wyjęty z PRLu ale ona jest cudowna :)

poszłabym do niej, ale wolę coś pod domem znaleźć, czyli w okolicy Szarej na Siedlcach ...

papilio1@op.pl
Ja dostałam przed chwilą ataku nerek- mam nadzieje, że to z nerwów:(

Dla rozluźnienia lista do załatwienia:
1. Rozdać zaproszenia i zawiadomienia.
2. Kupić buty, biżuterię, bieliznę na noc poślubną.
3. Ustalić menu (w tym tort).
4. Zamówić bukiet i strojenie samochodu.
5. Kupić spinki i pasek dla Mojego.
6. Skombinować winietki.
7. Przygotować prezentację multimedialną.
8. Panieńskie zorganizować ze świadkową.
9. Próbny makijaż i fryzurka.
10. Zaliczyć kosmetyczkę.
11. Menicure i pedicure.

aaaaa Mysiorka
jak tka poczytalam twoja liste to sie okazlao ze ja tez mam jeszcze kilka spraw
:-)

byłam wczoraj na pierwszej nauce spiewu:-)

w sumie to powinnam jeszcze dołożyć alkohol, dentystę, dermatologa, ginekologa, przeprowadzkę.... ale wolę się nie dobijać :]

a mnie się ostatnio śnią idiotyczne sny,
w każdym jest jakaś historia w której występuje któryś mój były facet, i na końcu tej historii (przygodowej zazwyczaj) wychodzi że bardzo go kocham i zawsze przepraszam narzeczonego, że jednak tego drugiego wolę,
a później sie budzę i zastanawiam jakim cudem mogło mi się śnic cos takiego :/
chyba muszę się udać do psychoanalityka

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

nie łam sie, to ponoć normalne ... po slubie ci przejdzie :)

papilio1@op.pl
chyba wolałabym żeby śniły mi się typowo ślubne koszmary :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Salambo mi też sie zdarza, że śni mi się mój były. W główce dużo zostaje po związku i nie da się tego wyrzucić, przed przeszłością się nie ucieknie i potem się śnią głupotki, a ja się staram nimi nie przejmować. Zdarzają mi się głupie wyrzuty sumienia, ale potem rozmawiam o tym z Moim i już nie mam takich myśli.

nasza lista do załatwienia .... jak sie okaże, ze dużo i sie zaczne stresowac to wszytsko przez was :))))

- znaleźć fryzjera i umówić się na próbne czesanie
- znaleźć kwiaciarnię (i zamówic kwiaty rzecz jasna)
- dokończyć rozdawanie zaproszeń
- kupić gajer, kamizelkę, buty
- kupić stanik (już drugi, w ten pierwszy może jednego cycka zmieszczę)
- kupić bieliznę na noc poślubną
- znaleść opalanie natryskowe i zrobić próbę
- kupić świece do dekoracji kościoła
- oskalpowac jakiś budynek z bluszczu do dekoracji kocioła i samochodu
- umówić się na paznokcie
- umówić się na depilację pach
- kupić owoce
- kupić alkohol
- zarezerwować hotel na noc poślubną
- zamówić transport dla gości
- spotkać się z fotografem, kamerzystą i skrzypaczką, podpisac umowy
- iśc do księdza by wywiesił zapowiedzi
- spowiedź przedślubna
- odebrać obrączki
- zamówić podziękowania dla rodziców

wiedziałam , że tak będzie, jak już zacznę myśleć, to się okaże, że ja daleko w polu jestem ... sszszszit !!

papilio1@op.pl
łaaaaa ... zapomniałam o najgorszym ... ale mam nadzieję ze się nei spełni

- kupić nową suknię ślubną ://///////////

papilio1@op.pl
Tokio ja też zapomniała o najważniejszym;) odebranie i poprawka sukni ślubnej;) taki szczególiczek:)
ale dla poprawy nastroju robię liste, co jest załatwione:) Oby wyszło więcej niż tych oczekujacych;)

1. zamówiona suknia
2. Kupiony gajerek, koszula, kamizelka i musznik.
3. zarezerwowana restauracja.
4. umówiony fryzjer na próbną i na ślub.
5. umówiona wizażystka na makijaż i ślub.
6. kupiona bielizna ślubna
7. zamówiony fotograf i kamerzysta.
8. gotowe obrączki.
9. gotowe zaproszenia
10. umówiony dentysta i ginekolog
11. samochód do ślubu załatwiony

w sumie po równo wyszło :)

oszukuję się, wcale nie równo:(

tokio a więc jednak nowa suknia?

nie, mam nadzieję ze nie !!!!! :)
dziś ją przymierzę i tak bede mierzyła az się w końcu okaże :)))) ale wpisałam to, bo jak sie oakże że jednak za małą, no to to będzie dość istotna sprawa do załatwienia :((

papilio1@op.pl
tokio, najwazniejsze to
-umowic sie na depilacje pach
:-)))))))))))))))))))))))))))

chodzisz do kometyczki na depilacje ?woskieeem?
auuuuć, ja bym tego nie zniosła

:-)

ja sobie depiluje depilatorem, moje kolezanki mowia ze jestem sado-maso :))

wlasnie podjelam telefoniczne pertraktacje w celu namowienia mojego M. na te gajery jednak dzis - moze sie uda ?;)

tripgirl napisał(a):

> ja sobie depiluje depilatorem, moje kolezanki mowia ze jestem
> sado-maso :))
>
> Ja bym chciała iść na wosk bikini, ale się cykam strasznie. Nie chce mieć potem sińców na noc poślubną...

A dziewczyny zamieszczajcie swoje listy w ramach pocieszenia;) Potrzebuje podbudowania, że nie tylko ja i Tokio daleko w polu jesteśmy:P

zresetowałam kompa- może post się ukarze ;P

ja mam ślub 27-09-2008 i podam może listę rzeczy których jeszcze nie mamy. Więc nie mamy:
1. ciast i torta (ale to chyba jeszcze czas)
2. bielizny dla mnie
3. spisanego protokołu ( ok. 27-08 będziemy szli spisać)
4. biżuteri dla mnie
5. zamówionych bukietów
No i to chyba na tyle bo nic mi już do głowy nie przychodzi
Beti dobiłaś mnie...

Mysiorka przepraszam że Cię dobiłam, ale pociesz się że ja mam problemy z pamięcią więc pewnie jeszcze parę szczegółów zapomniałam :)

Meine lista:)

1.bielizna
2. bolerko
3. wyprawka dla mojego M.
4.wodka
5.kwiaty
6.nauki + poradnictwo+licencja, protokol
7.tort + ciasta
8.soki
9.fryzjer

i pewnie milion rzeczy ale ich nie pamietam :))

oooo... bizuterii tez nie mam

ooooooooo Tripgirl już lepiej ;D

my nie mamy:
- gajera i dodatków,
- mojej sukni, bolerka, welonu,
- bielizny,
- paznokciowej,
- kwiatów,
- alkoholi,
- napoi,
- owoców,
- muzyki na poprawiny,
- strzelajacego balonu,
- zakupów na ciasta i dodatkowe mięsa,
i pewnie jeszcze miliona rzeczy o których nie pamiętam :/

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

czuje się pocieszona:):) dzięki dziewczynki:) ale pamiętajcie- DAMY RADE ;)

Beti czy Ty przypadkiem nie masz na ślubie Av Media ?

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

generalnie sprawy do zalatwienia sie u nas powtarzaja - tylko ja jestem taki leser ze nawet jeszcze nauk i poradnictwa nie mam :)

Wiecie dzwoniłam do Niedźwiadka w sprawie tego romantycznego weekendu i to jednak jest bez zakwaterowania i bez wyżywienia... bez sensu... 390 zł za dwa masaże, płatki, szampana i kąpiel perełkową :/

MODERATOR MI NAPISAŁ, ZE PRZECIĄŻAMY BAZĘ, STAD PROBLEMY Z FORUM :D

o kurde, czyli moja kumpela jest nieprzytomna i sie nie dogadala:)
nie to wgole masakra, zlodziejstwo straszne...

no to jednak mój wypad 3 dniowy jest jednym z tańszych :D
miło mi że tak fajnie znalazłam :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

to może i ja dopiszę naszą listę "do załatwienia"
1. zapowiedzi
2. wódke i napoje kupić
3. ciasta i owoce odebrac..dzień przed, a kwiaty w dzień ten

nie wiem co jeszcze ... same drobiazgi

no i jeszcze moje ślubne sprawki, takie jak fryzjer i makijaż próbny

dziś również się okaże, co z moją suknią, tzn czy mi ją pieknie dopasują.

i pewnie liczą to jako 2 doby a nie jedną... chociaż wymieniają w ofercie kolacje przy pianinie... to sorry, w cenie jest pusty talerz? tak samo to śniadanie do łózka... we wrześniu w cenie noclegu nie ma już śniadania, więc i tu nie ma... więc już nie czaje w ogóle sensu takiej oferty:( sami sobie zrobimy taki weekend!

Salambo tak mam Av Media a czemu pytasz?
no czasami chodze :)
po goleniu mam podrażnienia
no a poza tym po depilacji skóra jest gładka jakby tam nigdy nie rosły żadne włosy no i mam spokój na ok 2 tygodnie .... warto troszkę pocierpieć ... sam wosk to pikuś w porównaniu z tym, że to co się nie wyrwie woskiem wykańczane jest PENSETĄ :P brrr...

papilio1@op.pl
to ja nie chce iść :P

ło matko boska... aż mi ciarrrrry przeszły

ale to trwa chwile, ja bym sobie depilatorem nie dała .... to faktycznie S-M jakich mało :)))))

papilio1@op.pl
pff wypraszam sobie ;P

hihi:) nie złość się ... to ja się przyznam, że z uwielbieniem wyrywam mojemu narzeczonemu włosy z nosa ... płacze prawie i obraża sięna mnie za każdym razem, ale dizelnie to znosi ... biedny ... jakby mnie tak ktoś dopadał co jakiś czas z pensetą to bym ubiła ... kochany mój :))

papilio1@op.pl
tokio dopadnij i mojego, bo ja nie daję rady,
już mu zapowiedziałam, że przed ślubem będzie musiał się poddać, ale nie widzę tego różowo ;/

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Mój sobie nie daje:P Chociaż mnie bardziej ciągnie to wyciskania jakiś malusich wągierków:) Tak mało ich ma, że mnie ciągnie i rączki świerzbią:P

no co Ty, wcale a wcale sie nie zloszcze - poza tym oficjalnie sie przyznalam do mojego zboczenia ;)

nie wiem czy kogokolwiek innego bym dała rade dopaść z pensetą :))) mój kochany wie, że to dla jego dobra .... hihi, tak mu biedakowi tłumaczę :) ale on to ma na prawde, gąszcze !! :)

a zawsze po "zabiegu" mówi mi, ze ma zaburzoną filtrację i xle mu sie oddych :D

papilio1@op.pl
hehe, biedny :)
mój to mówi, że skoro ma włosy w nosie to znakiem tego są one do czegoś potrzebne i on się nie będzie pochopnie ich wyzbywał ;)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

- znaleźć fryzjera i umówić się na próbne czesanie
- znaleźć kwiaciarnię (i zamówic kwiaty rzecz jasna)
- dokończyć rozdawanie zaproszeń
- kupić gajer, kamizelkę, buty
- kupić stanik (już drugi, w ten pierwszy może jednego cycka zmieszczę)
- kupić bieliznę na noc poślubną
- znaleść opalanie natryskowe i zrobić próbę
- kupić świece do dekoracji kościoła
- oskalpowac jakiś budynek z bluszczu do dekoracji kocioła i samochodu
- umówić się na paznokcie
- umówić się na depilację pach
- kupić owoce
- kupić alkohol
- zarezerwować hotel na noc poślubną
- zamówić transport dla gości
- spotkać się z fotografem, kamerzystą i skrzypaczką, podpisac umowy
- iśc do księdza by wywiesił zapowiedzi
- spowiedź przedślubna
- odebrać obrączki
- zamówić podziękowania dla rodziców

uzupełniam:

- ciasta !!
- (mam nadzieję że jednak nie ) suknia

papilio1@op.pl
A u mnie?

- poradnictwo
- zapowiedzi
- USC
- Ustalić menu w restauracji
- OBRĄCZKI
- garnitur i wszystko dla M
- biżuteria i welon dla mnie
- o bieliźnie na noc poślubną zapomniałam ;)
- wódka
- pierwszy taniec ;)
- owoce (też o tym zapomniałam)
- ciasta
- tort
- paznokcie
- znaleźć fryzjera
- kwiaty
- zawiadomienia
- ustalić oczepiny z orkiestrą

Więcej póki co nie pamiętam.. Mało czasu na to wszystko.. :(

a mi dziś przyszła z allegro bielizna :) tylko teraz którą mam wybrać na noc poślubną ;];]
image

image

image

no i doszła moja nieszczęsna księga gości ;/ miała być w środku koperta ze zwrotem kosztów przesyłki ale niestety pani jest strasznie niesłowna o szacunku do klienta nie wspomnę..

image

a mi sie krzyżyki wyświetliły ... wkleisz jeszzce raz?

papilio1@op.pl
nr 2 jak dla mnie ;)

ewaaa42 napisał(a):

> a mi dziś przyszła z allegro bielizna :) tylko teraz którą mam
> wybrać na noc poślubną ;];]
> image
>
> image
>
> image
>
> no i doszła moja nieszczęsna księga gości ;/ miała być w środku
> koperta ze zwrotem kosztów przesyłki ale niestety pani jest
> strasznie niesłowna o szacunku do klienta nie wspomnę..
>
>
> image

a może tak zadziała? sorki, ze się wcinam, ale ta bieliznę chciałam zobaczyć :)

papilio1@op.pl
ja bym wybrała drugą na noc poślubną
Salambo a czemu pytałaś czy ja mam AV MEDIA na ślubie?
dlatego, że ja ich mam :)
i skoro mamy je obydwie to kto bedzie Ci robił zdjęcia ?

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

bo u nich fotki robi babka albo facet więc się pewnie podzielą. Film też mam u nich zamówiony i z tego co wiem to też dwóch kamerzystów jest
to ja wiem :)
ale się zastanawiam czy wiesz kto konkretnie bedzie Ci robił zdjęcia, czy Michał czy jego żona :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

A ja nie wybrałabym żadnej z tych. Jakoś inaczej sobie wyobrażam moją bieliznę na noc poślubną.

ja tez nie ale jak juz mam taki wybor to wskazalam 2 z przedstawionych :)

też nie w moim stylu. Aczkolwiek stwierdzam, że Agaaa na pewno się spodoba w tym Swojemu;) I zostanie bez :P

soryyyyyyy to bielizna Ewy, kajam się;)

eeeej, a ja nadal nie widze, może mi to ktoś wkleić jeszcze raz???? :((( pliiiiis?

papilio1@op.pl
Wysłałam Ci na maila :) ZObacz sobie.

senkju :D

papilio1@op.pl
również obstawiam dwójkę :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

dostałam ... łądne ..... ale takie ..... grzeczne dość .....

papilio1@op.pl
nie wiem czemu ich tokio w wątku nie widzisz hmm... może jakieś kolejne filtry wam założyli ;];]

mój to sobie zażyczył strój francuskiej pokojówki - mówię mu, że zero oryginalności wykazał :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

hihihi :) mój kochany też lubi przebieranki ...ale to o co mnie prosił bym ubrała to go wyśmiałam ...

papilio1@op.pl
mysiorka a skad wiesz ze ja bym sie spodobala?;-)

przeciez my sie osobiscie nie znamy:-)

chyba:-PPPP

mi chodziło o eweeee, bo to była jej bielizna:P Ale Agaaa moim zdaniem- kiedy kobieta się tak wystroi dla swojego ukochanego- spodobać się musi, nie ma bata:) Bo ukochana się zawsze podoba, a w takim wdzianku jeszcze bardziej:P

mój też coś podobnego chciał co prawda nie strój pokojówki a policjantki :P

aż nos mi sie zaczerwienił z ciekawości :D

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

echhh wzrokowcy :)

Salambo napisał(a):

eee, no nic takiego ... bez przesady, ale dla mnie takie smieszne, ze w życiu bym mu się nie pokazała w czymś takim :)))) hihi

papilio1@op.pl
Jeszcze 28 minut i do domu...

26 ;)

25 minut...

wariatki :P

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

a ja jeszcze 1 godzina i 22 minuty, bu bu bu

20 minut...

ahaaa mysiorka, juz kumam:-)

dzieki raz jeszcze za wczorjasze mp3 , uratowalas mnie:-)

ja jeszcze 17 minut...

:-)))

dziś wysłałam;) myślałam, że już znalazłaś- ale na wszelki wypadek wysłałam:) Ja teraz jestem na etapie Karoliny Kozak- razem zestarzejmy się :)

17 minut....

15 min :)

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

13..... Już nie mogę...... Jeść!!!!!

ja zezarlam ponad polowe opakowania m&m'sow i teraz zbiera mi sie na wymioty:) glupota ludzka nie zna granic oj nie nie nieeeeeeeeeeeeeee :)

Ja dopadłam kilka jeżyków i też mi ciążą na żółądku...

11 minut...

a ja byłam taka głodna ze zeżarłam łapczywie 4 kanapki, i teraz brzuch mnie boli :(

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Ja od dziś nie jem czekolady i chipsów.. takie postanowienie do ślubu, na wszelki wypadek jakby miało to wpływ na nagły atak pryszczoli;)

Zrywam się. Papa :)

0 minut!!

dlaczego zero,
ja mam jeszcze 5 :(

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

piosenka była mi potrzebna na nauke spiewu
wczorja spiewalam ja godzine, raczej w ramach nauki spiewu a nie samej piosenki
jeszcze nie zdecydowalam która zaspiewam
wykupilam 8 h spiewu zobaczymy co z tego wyjdzie
...nagram to pozniej na płytke zeby sobie puszczac i uczyc sie wszystkiego na pamiec, melodi...tonacji itp:-P
moze potem wysle wam ja na mejla...
hihihi:-P

moze macie jakies propozycje co do piosenki??
puki co mam
seweryn krajewski "weilka milosc"
ania szarmach "wybieram cie"

...?:-)

to i ja leeeeecę!!!! prosto do Marietty, prosto na dopasowanieee, jeee.
matko, nawet nie wiedziałam, że będę to tak przeżywać.

ale tu u was wesoło ;)
nie wygodniej na jakiegoś czata wskoczyć ? ;)

no wlasnie tez tak o tym ostatnio myslalam :) bo forumowy serwer w koncu padnie :)

jedyne co mi przychodzi teraz do głowy to Karolina Kozak "Razem zestarzejmy się"

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Sunny 1984 ja mam ślub w kościele w Gdańsku-Jasieniu bo tu mieszkam do ślubu a wesele w Sopocie.Dziś miałam bardzo dużo pracy dlatego anwet nie weszłam na forum a po pracy jeździliśmy po marketach typu Castorama,Wema itp i jestem padnięta:)

sunny... no jak to nie ma Cię.
Witam rano - z domu. obudziłam się już po 5.

Cześć moka :) Jestem jestem ;) Tylko rano zawsze herbatkę sobie robię... no, a Ty to chyba spać nie możesz, żeby o 5 rano wstawać :P

chyba się ... po prostu wyspałam. aczkolwiek, ja to ranny ptaszek jestem mimo wszystko. no i jestem raczej ogólnie dość wypoczęta, bo mój narzeczony żegluje po Bałtyku do poniedziałku no i w zawiązku z tym "odpoczywam" od niego (NIESTETY).
zaczęłam oglądać modę na sukces... masakra.
Zresztą cały czas rozmyślam o mojej wczorajszej wizycie w salonie sukien, tzn byłam na dopasowaniu, odbiór sukni za ok 2 tyg. nie dość, że nie mogę się doczekać, to na dodatek .... mam nadzieję, że moja suknia (z Matietty) nie rozpadnie się.

no i jeszcze już mi leci 29....

Mi od dzisiaj zostało 50 dni! A jeszcze niedawno temu mieliśmy studniówkę... :D A co do sukni to na przymiarce można odnieść takie wrażenie jak wszystko trzyma się na szpilkach :D Ale potem tak Ci ją zrobią, że na pewno wytrzyma ile tylko będziesz chciała i nawet więcej ;)

Aha... a co do piosenki na pierwszy taniec to my mamy Wodeckiego - Oczarowanie :)

kurcze.. pewnie tak.
byłam tam ze świadkową, pożniej szłyśmy świętojańską i ona nagle mnie objęła i zaczęła mnie wychwałać (nie chwaląc się)... no i potem szłyśmy takie objęte przez jakiś czas. ludzie chyba myśleli, że to my się hajtamy, hehe.

hehe ;) No i fajnie że masz taka świadkową :) Miło czasem usłyszeć coś dobrego :)

to fakt ... to suber babeczka!!!
już mi wieczór panieński szykuje, wiem tylko, że będzie extra!!

cześć dziewczyny :) suny widze że Ty masz ślub tego samego dnia co ja :)
cześć Beti :) A gdzie masz ślub i wesele? Patrzac na statystykę to pewnie w okolicach Gdyni :D

jestem z Gdańska więc ślub mam w Gdańsku a wesele w Łapinie
Moka... nie rozpadnie się, no coś TY, ja też mam z marietty (tzn czekam na nią nadal:( ) Jeden taki przypadek nie świadczy, że jest to reguła...

a 27 wrzesnia ma dziś pięćdziesiatkę :)

byliśmy wczoraj na Mumii, super efekty :)

papilio1@op.pl
ooo no proszę :))

tokio napisał(a):
>
> byliśmy wczoraj na Mumii, super efekty :)

No my właśnie zamierzamy jutro iść wieczorkiem:) Warto, Tokio? Bo zastanawiam się jeszcze nad Batmanem- ale chyba nie mam ochoty na taki mroczny i dołujący film- takie są o nim opinie. Innym razem się wdam w mroczne zakamarki ludzkiej duszy ;)

no warto, dla efektów przed wszystkim ... biegajace trupy i rozpadajaca sie twarz króla-smoka, byłam w szoku, jak żywi :)))

film z chumorem, nienudny, fajny przygodowy ... jeśli ktoś lubi :)
batmana jeszcze nie widzieliśmy

ale polecam Angielską robotę, jeśłi chcecie coś bardziej życiowego niż bajki o mumiacjh :)

papilio1@op.pl
a ja właśnie lubię takie przygodówki, bo jest i humor i efekciarsko i akcja i powód by się przytulić do Mojego:)

cześć dziewczynki :)
wpadłam się przywitać, oświcie czyt. 8.00 niepochamowana chęć porozmawiania z Wami zwaliła mnie z łóżka, nadaję z kompa brata, bo jestem nareszcie w wietrznym Gdańsku :))

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

dzień dobry!

Dziewczynki a jak Wasze plany na dzisiaj? :) Ja jadę odebrać wyniki Mojego, z jednej strony cieszę się, że udało się załatwić ten zabieg przed ślubem, a z drugiej ten lekarz robi tylko pod całkowitą narkozą :/
Jedziemy też dziś po lustro do antado w Gdyni- oczywiście wenge:D:D No i poszukam może spinek do koszuli i bielizny;) Tylko żeby nie padało, bo parasolki nie mam :]

My wczoraj załatwiliśmy dekorację kościoła, a dzisiaj idziemy spisać protokół :D Dziewczyny - czy za ślub się płaci przy spisywaniu protokołu czy później? No i tak średnio to ile? Tak, zeby nie powiedział, ze sknery jesteśmy czy coś :P

ojej a jaki zabieg? oby wszystko poszło szybko i sprawnie!

zabieg raczej prosty i szybki, ale jednak usypią go całego:( Ale dobrze, że teraz to załatwimy, to do ślubu będzie w formie hihihi:):):)

a ja po pracy jade zamwieść zapowiedzi do ksiedza, aż sie boje ... nie wiem na ile mam sie przygotować kasy, czy bardziej na wykład ... nie bede wam tłumaczyć, ale nas zproboszcz to delikatnie mówiąc ... psychol !!! mam nadzieję, ze go akurat nie bedzie i z kimś normalnym pogadam

papilio1@op.pl
ale dziś piękna data o wiele ładniejsza niż 07.07.07 co przeżywał oblężenie ślubów w zeszłym roku :)

08.08.08 :)

ja także się witam! moje plany na dziś: podtrzymuję psiapsiółkę na duchu, bo jutro jej ślub, a ja jestem jej świadkową;) jedziemy zobaczyć jak przygotowali wystrój sali.

marta to jutro sie bawisz- fajnie Ci :)

a my dzisiaj jdziemy do Fashion House, pooglądać gajerki i do Auchana porozgladać się za wódką, po południu dziemy do kościoła uzgodnic szczegóły, a później spotykam się z przyjaciółmi których nie widziałam 100 lat :)
w sobotę fryzjer i kwiaciarnia i siuuu na jarmark,
a w niedzielę musimy już wracać :(

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

no taki gdańsk w pigułce widzę ;) Wszystko załatwić i zobaczyć za jednym zamachem:) ja na jarmarku nie byłam w tym roku jeszcze- jakoś z roku na rok coraz mniej mi się tam podoba i do tego ten ścisk- Mojego na pewno nie wyciągnę tam, nie ma szans ;)

a ja uwielbiam jarmark i moje ukochane starocie :))))))
już zrobiłam 2 starociowe zakupy w tym roku i na pewno to jeszcze nie koniec :))) wśród tych patłuczonych lamp, zardzewiałych sztućców i PRLowskich poradników dla pań domu moge chodzic godzinami :)))
na pewno pójdziemy jutro, teściówka do nas przyjeżdża i też chce coś poszperać w starych gratach :))) hihi, to ma z teściólwką wspólnego, luimy starocie :)))

no i jutro dowie sie, ze zostanei babcią :D

papilio1@op.pl
ja wolę nie szperać- bo kasy brak i po co się kusić ;)

oj można tam zostawić fortunę ...

papilio1@op.pl
Hm.... spytam jeszcze raz - kiedy się płaci - przy spisywaniu protokołu czy później? ;> No przecież większość z was ma to już chyba za sobą, co? ;>

my później ... a protokół już spisany

papilio1@op.pl
ja zapłaciłam za spisanie protokołu, bo był spisywany w innej parafii niż mamy ślub, a dziś idę tam gdzie mamy ślub i zwyczajnie się zapytam kiedy zapłacić

Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

sunny1984 napisał(a):

> Hm.... spytam jeszcze raz - kiedy się płaci - przy spisywaniu
> protokołu czy później? ;> No przecież większość z was ma to już
> chyba za sobą, co? ;>
>

witam, już z pracy... my do tej pory jeszcze nic zapłaciliśmy. dziś idę dać na zapowiedzi i do 2 różnych kościołów, daję chyba po 50 zł.
potem przed ślubem zapłacimy w tym kościele, w którym bierzemy ślub, jeszcze nie wiem ile, jakby co.

właśnie się dowiedziałam, że rodzice mojej przyjaciółki się rozwodzą, a 20września ma ślub :(:( ale kicha :(:(

nie mogli poczekać z nowiną po ślubie?

a co ma jedno do drugiego?
rodzice przyjaciółki .... czyli w gruncie rzeczy obcy ludzie ...

papilio1@op.pl
jak to? Tokio? Obcy ludzie? To jej rodzice... Ona wychodzi za mąż 20 września...

o kurcze ... przepraszam, źle zrozumialam ...
myślałam, ze to rodzice przyjaciółki się rozwodzą i że powinni z ta nowiną czekać do PO TWOIM slubie :)) a nei jej, no teraz wszystko jasne, fakt, mogi sie wstrzymać

papilio1@op.pl
Spoko... po chwili skumałam, że o to Ci chodziło, a nie chciałam dodawać kolejnego posta pod rząd, bo to potem wygląda jakbym sama z sobą gadała;P

powinni jej darować takie rewelacje przed ślubem :( na weselu będzie świetna atmosfera.... :/

a ja mam powalajacego hita na dzien dobry:)

bylismy wczoraj w fashion house i normalnie nie uwierzycie...TAK!KUPILISMY GAJER!!!!!!! :)

jestem w siodmym niebie, koszula, kamizelka, buty to juz swoja droga, trzeba kupic, ale chodzi o to ze wreszcie sie udalo - kupilismy garnitur:

oczywiscie moj M. jak przymierzyl pierwszy to juz go chcial kupowac bo mu sie podobal ale dzieki moim namowom poszlismy dalej i praktycznie w ostatnim sklepie znalezlismy ten najpiekniejszy :))

Salambo, mam nadzieje ze Ty bedziesz tez miala takiego niusa po wizycie w Fashion House:)

nie wiedzialam wogole ze tam jest tyle sklepow z gajerami, wczesniej nie zwracalam na nie uwagi :)

super wiadomość:) Wrześnióweczki zawsze dobrze radzą;) a jaki kupiliście i gdzie?

kupilismy w sklepie BYTOM w koncu, ma naprawde nietypowy kolor, taki jakis cieply odcien stalowy dosyc jasny i jest w prazki cieniutkie, jedna prazka jest taka kremowa a druga troche ciemniejsza - taka kawa z mlekiem. Jest z welny i jedwabiu i ma polysk. Jest naprawde piekny i moj M. super w nim wyglada:) zaplacilismy 670 zeta wiec jestesmy zadowoleni :)

chyba coś takiego widziałam:) Mi się bardzo podobają gajerki w szarościach, ale Mój ma taki, więc ślubny musiał się jakoś odróżniać ;)

tripgirl
i praktycznie w ostatnim sklepie znalezlismy ten
> najpiekniejszy :))

w ostatnim hmm... czyżby też w puere :P

a nieeee doczytałam ze w bytom :P

dziewczyny znacie jakiegoś super dermatologa w gdyni, sopocie, co robi też zabiegi? Może jakiś dobry instytut?

ewaa w ostatnim przez nas odwiedzanym ;P

i u mnie chyba podswiadomosc zaczyna dzialac bo dzis mialam kolejny horror slubny:)

snilo mi sie ze fryzjer mi zrabal wlosy w dniu slubu i ze zapomnialam kupic jakakolwiek bizuterie :)

Hej Dziewczyny, nie było mnie wczoraj i już jestem do tyłu... ;]

dzisiaj jest tutaj lekki zastoj ;)
wszystkie udaja ze pracuja..:)

o i przypomnialo mi sie ze jedna rzecz bedziemy mieli z glowy dzis wieczorem bo idziemy spisac protokol:)

tripgirl napisał(a):

> dzisiaj jest tutaj lekki zastoj ;)
> wszystkie udaja ze pracuja..:)
>
Ja nie udaję:P wypraszam sobie:P

DOBRA DOBRA, nie ze mna te numery Bruner ;))

a ja rodzice o porodzie w kuckach dyskutuję :PPPPPPP

papilio1@op.pl
Cześć dziewczyny. Nie bylo mnie tu sporo czaszu i proszę wrześniówki normalnie calym forum zawładneły :)

az mnie wszystko zabolalo ała :)

spoko, spoko, nie całe forum, ale dbamy o to, by być zawsze na górze wątków :)))

papilio1@op.pl
no i moj M. wyrazil glosny sprzeciw bym zamiescila jego zdjecia w nowym garniturze - z przymierzania i kupowania takze sory dziewczyny ;))

no to może "obetnij" mu głowę :)

papilio1@op.pl
Wrześniówy górą :P

No słyszałam, że to wygodna i naturalna pozycja. Bo to co prezentują w szpitalach, to jest najgorsza opcja z możliwych, obciąża niesamowicie kręgosłup i wzmaga ból- ani siedzenie, ani leżenie, zawieszenie kręgosłupa w powietrzu.
Wiem, bo interesowałam się jakiś czas temu akcją Rodzić po Ludzku:)

Dawaj fotę :P

no to może nowy watek ktos otworzy? ...

papilio1@op.pl
też o tym pomyślałam, bo tu masakra :/

nie mam teraz foty, wstawie w weekend albo w pon, zamaluje buzie i bedzie git:)

i tak to skontroluje bo moj M. zawsze zasiada wieczorem na kompie jak ja jestem zajeta i sobie przeglada watek wrzesniowek, cholera jedna ;))

no co ty? pewnie niezły ma z nas ubaw co????

Mikołaj, pozdrowienia :))))

papilio1@op.pl
nowy wątek ;)

do góry