Widok

x WĄTEK DLA ZAPRACOWANYCH 575 x

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam się Dziewczyny po przerwie, wreszcie oddałam to mordercze tłumaczenie ;)

raz jeszcze bardzo Was przepraszam za nieobecność, naprawdę nie dałabym rady, od piątku tłumaczyłam non-stop :(
następnym razem na pewno będę i mam nadzieję, że to będzie niedługo :)

miłego dnia i niech praca szybko mija :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czesc dziewczyny

Jadwisiu jestem od 30.06 wieczorem do 4.07 wieczorem. ja to tak zawsze na chwilke wpadam.

ja z zalorzenia nie jezdze na wakacje latem bo pogoda jaka jest taka jest ale jest a wole sie docieplic w pazdzierniku i lutym/marcu, plus jest o wiele drozej.

my mamy wlasciwie wszystkie weekendy lipca i sierpnia zajete - masakra, nie lubie miec takich dlugoterminowych planow, stawiam na spontanicznosc.

piatek ale fajowo, ja dzis jade ogladac mecz, tu jest niesamowita atmosfera, chyba jeden z najlepszych krajow do ogladania mundialu a ze tyle tu sie narodowosci miesza to codziennie ktos swietuje (i placze)

a musz sie pochwalic ze jestem dzis cala niebieska bo jest dzien walki z rakiem prostaty i "every man wears blue"
image

image
Cześć Melpomena :) ja w lipcu na tydzień do Turcji nabrać sił przed bardzo intensywnym sierpniem (zarówno zawodowo jak i rodzinnie)

wyszłam wczoraj z pracy po 18 koszmar! ciekawe ile dziś czasu nam zejdzie, kur... wybory pie...
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Hej ;)

Jeszcz raz gratki z powodu tak dużej utraty wagi...jestes bardzo wytrwała ;)

My najpierw mielismy jechac tydz na Riwierze farncuskiej a potem tydz Costa Brava ale teraz sie zastanawiamy ;) Fakt faktem jedziemy w drugiej połowie sierpnia ;) bo wczesniej mamy kilka imprez ;)
ja urlop spędzam tylko w Polsce:( a w wakacje nie mam w ogóle urlopu... także będę miała pracowicie...
image
image
Dziewczynki witam Was po dłuuugiej przerwie musze ponadrabiac zaległości u Was:)
ostatnio jestem zapracowana,zagoniona,miałam kilka wyjazdów i ogólnie zawrót głowy:) w przyszłym tygodniu lece na tydzien na mały urlopik połączony z zakupami mam nadzieję odzieżowymi :) bo schudłam już tyle,ze patrze w garderobę i nie wiem co będę nosić latem wszystko za duże:) bardzo mnie to cieszy ale ile kasy na nowe ciuszki pójdzie ahh mam nadzieję,ze w lipcu i sierpniu trochę odpocznę no i czas zaplanowac jakiś urlop nie wiem jeszcze kiedy wziąć i gdzie pojechać,nie wiem czy rozmawiałyście na temat urlopów ciekawa jestem gdzie spedzacie:)
miłego wieczorku życze:)
image
czesc wieczornie,

czytam, ale nie pisze troszke brak czasu itp. ale dla wtajemniczonych, nie wytrzymaalm i testowalam sie i tak jak mowilam, ze na pewno nie to tet totalnie negative, wiec czekam nadal, ach czyzby u mnie nie bylo tj. lekarze mowia, ze jajniki uspokoja sie ...

ja-dwisiu, zaraz zaczna sie wakacje, wiec odpoczniesz sobie...

ach koncze jakos nie moge skupic sie, a w sobote czeka mnie powrot...
image

image
trzymam kciuki za jutro... przesyłam pozytywne fluidy:)
image
image
papa uciekam ;) koniec pracy na dzisiaj....jestem jakaś taka padnieta, ze bede dzisiaj leżała jak placek hihi
Hehehe, najwiekszy oszołom Mikke, który mówi, że kobiety nie powinny mieć prawa głosu i ich miejsce jest w kuchni ;-).
dziewczyny polecam - szczególnie tym które idą na wybory..
http://www.test-wyborczy.pl
i może to i lepiej, że nie sugerujemy się programem - bo widzę, że rządziłby albo Lepper albo Korwin - Mikke ;/
image
image
no możliwe - dlatego zrezygnowaliśmy z antykoncepcji... ja chcę mieć kociaki - jeśli nie będę miła problemu z ich wydaniem, może sobie rodzić do bólu...
image
image
ps. w PL sterylizacja 290zł
przepraszam za wcinkę,

ale rzeczywiście w kwestii- samica powinna miec chociaz raz w zyciu młode - to mit.

co do kotki, to ja bym ją wysterylizowała- antykoncepcja ma wiele skutków ubocznych...

taki off-top z mojej strony, ale nie mogłam się powstrzymać ;)
No właśnie teraz interesowałam się tematem, bo moi rodzice na wsi przygarneli suczkę...właściwie to ona sobie ich wybrała. No i czytałam o sterylizacji i wiele inf. znalazłam o tym, że stwierdzenie że raz trzeba dopuśćić zwierzę to mit i właściwie nie wiadomo skąd się wzięło.
A instynkt macierzyński czy ciąże urojone maja suczki, które nigdy nie były dopuszczone, ale nie były poddane sterylizacji.

Jeśli nigdy nie będą uprawiać sexu i nigdy nie będą miały dzieci, to nie będą za tym tęsknić, bo tego nigdy nie poznają. A jeśli raz coś się im da i potem odbierze...myślę, że to nie fajne.
za sexem będzie tęsknić;P jak miałam pieska to miała taki niezaspokojony instynkt macierzyński - że wydawało mi się większą krzywdą było jej niedopuszczenie...
image
image
fajna z niej kotka:)
image
image
no ale podobno chociaz raz zwierzątko powinno miec małe ;)
a czemu chcesz ją najpier dopuścić?
słyszałam, że jeśli planuje się kastrację/sterylizację to lepiej nie dopuszcząć, bo potem zwierzę za czymś tęskni.
postanowiliśmy dopuścić ja w tym roku... niech ma kocięta (kilka miotów i się ją wysterylizuje)... mam nadzieję tylko, że na osiedlu jest jakiś niewykastrowany kocur... ;P
image
image
no to bardzo duzo ;/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...

Dziecko z ADHD a sąsiedzi (16 odpowiedzi)

Czy ma ktoś problem z sąsiadami. Moje dziecko ma 7 lat i ma zdjagnozowane ADHD i problemy z...

czy są tu mamy które nie posyłają swoich dzieci do przedszkola? (245 odpowiedzi)

za moich czasów (jestem z lat 80tych) większość dzieci nie chodziła do przedszkoli.. wiem że...

do góry