Widok

zdecydowane ciężarówki

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej chciałam stworzyć wątek w którym my kobietki w ciazy,bez względu na stopień zaawansowania naszego stanu będziemy mogłaby się wspierać,wymienić doświadczeniami,spotkać się na kawke i plotki w realu,a potem pospacerowac z maluchami.

Zapraszam wszystkie chętne.

Ja jestem mamą 4latki,czekam na synka,obecnie 24tydz ciąży. Szukam nowych znajomości,jestem z gdańska.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ale Wam zazdroszczę!

U Wiktora kaszel zmalał, ale przyszła gorączka, niby "tylko" 38,5... ale pojawiła się i to mnie zaczyna martwić :( po paracetamolu spadła, zobaczę jak noc minie. Jak będzie coś się działo jutro znowu do lekarza :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej
spotkanie ok, czekamy na inne dziewczyny:)
MamaM jak maluch lepiej?
Spotkanie super ;-) tez mam nadzieje ze nastepnym razem bedzie nas wiecej :))
Spotkanie bardzo fajne! Szkoda, że nikt więcej się nie zdecydował mimo ustalonego wcześniej terminu. Może będzie nas więcej kolejnym razem.
dziewczyny i jak po spotkaniu?
W tej ciąży to był ogromny pogrom chorób. Tak jak Wiktor nie chorował na nic, to jak tylko zaszłam w ciąży choroby mu się zaczęły. Od lekkich przeziębień czy zapaleń krtani/płuc..ale najgorsze były zakaźne. Byłam 3mcu mały dostał ospę - 3 tygodnie. Ja chorowałam w dzieciństwie ale wiecie jak to jest. Po ospie był spokój chyba z 2 tygodnie i go wysypało...........co? Szkarlatyna.... !! Na to też chorowałam w dzieciństwie i niby nie jest ona niebezpieczna dla ciężarnych ale znowu 2 tygodnie w domu w "centki" .. więc teraz zapalenie krtani mi nie straszne. Chociaż jak w pierwszej ciąży byłam zdrowa, nic mnie nie brało to teraz zapalenie zatok, zapalenie gardła.. tak chyba w kółko do 6mc ciąży!
MamaM zdrówka dla synka i uważaj co się od niego nie zarazisz:)
Sonia85 szkoda, że Cię nie będzie
hej
temat teściowej to temat rzeka,ale my z mężem wychodzimy z założenia, że to my jej łaskę robimy a nie ona nam,więc ona ma przestrzegać naszych zasad. Cieszę się że mąż popiera moje myślenie.
Moja teściowa mieszka daleko i nie jest na telefon, także w awaryjnych sytuacjach pomaga nam niania, która kiedyś zajmowała się Zosią. Raz poprosiłam teściową o pomoc i odmówiła, także mam nadzieję, że więcej nie będę musiała jej prosić.
A jutro ja też myślę, że przed Kosem w razie czego łatwiej będzie poznać dwie brzuchatki:)
Ja odpadam ze spotkania, ale postaram się być na następnym.

Temat teściowych dość ciężki. Ja z moją też miałam różne przeboje, ale ostatnio przegięła i już do mnie nie przyjeżdża żeby zajmować się młodym.
Magda dziękuję,.. dostaliśmy inhalacje, syrop antyalergiczny.. i zobaczymy, mam nadzieje, że ominą nas antybiotyki. Zazwyczaj inhalacje pomagały ale nawet lekarka zwróciła mi uwagę, dlaczego tak późno przyszłam. U nas zapalenie krtani były dość częste, niestety jak szybko nie zareagujemy to zaraz mały się dusi i rzuca się na płuca. Już tyle razy teściowej mówiłam ale ona swoje... ;/
Temat teściowych może ciągnąć się w nieskończoność... czasami aż w głowie się nie mieści. Pozostaje mi tylko życzyć Wam milej zabawy :)
Bawcie się dobrze dziewczyny i zdajcie jutro relację.

MamaM zdrówka dla synka.
Ok :D no to wtedy do zobaczenia jutro :))
Dziewczyny o 11.00 pod KOSem i zobaczymy może zmienimy lokal :)
Potwierdzam bede bez Leny:)
11 pod KOSEM czy w srodku ?:)
Ja bardzo lubilam moja teściowa i byłam pewna ze będzie dobrą babcia....niestety.
Nie dawala mi na szczęście dobrych rad czy coś bo wie jaki mam charakter i jeszcze przed ślubem wiedzieli ze w kaszę to ja nie dam sobie dmuchać.
Jak pierwszy raz mała u niej została raptem na dwa dni to dostała na maksa po głowie.
Mała chodziła w ubraniu po moim mężu tzn z jego czasów dzieciństwa czyli 30lat temu.....do była przegrzana i miała zatwierdzenie- pierwszy raz w życiu,a miała wtedy rok i 10 miesięcy

Teściowej pojechałam równo,powiedziałam jej jasno jak bieze moje dziecko to ja ustałam zasady,bo to ja jej łaskę robię. Nawrzucalam jej ostro,potem długo małej ne brała z czego się cieszylam.

w końcu jk się przelamala znowu puściłam jej gatke i teraz jak mała jedzie donich to pyta mnie teściowa jakie zosia pije soki,je jogurty.nie pozwalam jej na samowole bo ona by jej pozwalala tylko na słodycze.
Z moja mama jest inaczej,ona akceptuje postęp i sama mówi ze teraz wychowuje się inaczej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Broń Boże nikogo nie slucham :)
Wychowuje tak jak czuje , owszem slucham podpowiedzi ale nie " zrób tak ... "
:)
Eweliina nie ma co słuchać teściowej :) rób jak czujesz :)
Nie ktore babcie , zachowuja sie tak jakby nigdy dzieci nie mieli .
Heh moja ytesciowa byla miesiac temu u nas , Lena nie miala skonczonych 5 msc , a ona do mnie z tekstem zebym juz kupila nocnik i sadzała ja na nim. Rozumiem , mozna posadzic dziecko w nocniku duuuzo wczesniej , ale dziecko musi juz stabilnie siedziec.
Lena nie siedzi, lata na prawo i lewo. Logicznie musialabym przy niej siedzic i pilnowac. To byla pierwsza bzdura ktora uslyszalam.

Druga to taka , godzina 23 , mała sie budzi wiec szybko ide do kuchni robioe mleko , na to moja tesciowa
- ty w nocy jeszcze jej jeśc dajesz ? Niee Ewelinka od godziny 20 do 6 rano dziecko nie powinno dostac jesc tylko wode , i zobaczysz po tyg bedzie ci cale noce przesypiac ;ooo Gdy to uslyszalam , mąz stal obok , nie wiedzielismy co powiedziec bo szok .

Slyszalam ze matki taka taktyke przyjmuja aby dziecko przesypialo cale noce ,ale do takich nie dotycze. Daje tyle ile potrzebuje . Wiadomo bez przesady.

Mysle ze ostatni posilek o 23 a kolejny o 5 to nie jest zle .
Ale zdaniem tesciowej jest inne !
Bezcenne :D Głupota nie zna granic .
Mam cichą nadzieję, że następne spotkanie będzie w miarę szybko. a co do teściowej - brak słów. To już nie pierwszy raz. Brak wyobraźni i tyle!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry