Widok

zdecydowane ciężarówki

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej chciałam stworzyć wątek w którym my kobietki w ciazy,bez względu na stopień zaawansowania naszego stanu będziemy mogłaby się wspierać,wymienić doświadczeniami,spotkać się na kawke i plotki w realu,a potem pospacerowac z maluchami.

Zapraszam wszystkie chętne.

Ja jestem mamą 4latki,czekam na synka,obecnie 24tydz ciąży. Szukam nowych znajomości,jestem z gdańska.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
/mi nawet lokal odpowiada , moja iu tak tylko naraczkach :))
Rotmanka wsia, hehe doobre :D
Przeciez to jest duze ze hoho.
U mnkie jest 10 tylko blokow i pole :D
to jest wieees :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ewelina a Ty gdzieś tam w stronę nowego horyzontu mieszkasz tak? to to Borkowo ?:)
Magda, mój syn chodzi na Rotmankę do przedszkola... tzn. od września to już do zerówki :)) hmm.. nigdy bym nie powiedziała, że to wieś :) hehe... a wiem co mówię bo to ja mam za oknem pola uprawne ;)

Ewelinko, muszę przyznać, że pierwsza ciąża była bardzo emocjonalna natomiast przy drugiej nie ma czasu na zastanawianie się, myślenie. Teraz jest spokojniej i mimo wspaniałego samopoczucie (szczególnie teraz w 3 trym.) jest ciężej - chyba się starzeje ;) bo siły są, chęci również.. niestety umysł chce, a ciało niedomaga :( wiecie, a to bioderka bolą, a to kręgosłup nawala.. hehe jak babcia normalnie ;) na szczęście obyło się bez nudności (niwelowałam je dużymi porcjami nabiały) i bez wymiotów.
ooo mamaM to będziesz młodego do zerówki odprowadzała i na kawkę do mnie po drodze :) Bo tam jest jedna szkoła chyba a ja będę mieszkać rzut beretem od niej :)
Tak MAgda , Nowy horyzont :))
jak zapraszasz :)) tylko ja daję do zerówki do przedszkola.. niedaleko tej szkoły, na ul świerkowej taki "uśmiechnięty" domek.
mamaM to i tak chyba blisko, ulic to ja tam kompletnie jeszcze nie znam :)

Ewelina no to też nie taka wieś przynajmniej z tego co kojarzę bo często tamtędy przejeżdżamy ;)
Dziewczyny my przeprowadzamy się chyba najdalej bo do Mierzeszyna :) To jest 12 km za Straszynem :) a na Rotmance bywam często bo mam tam teściów ;)
Długo szukaliśmy działki, teraz czeka nas budowa... Mimo, że całe życie mieszkam w Gdańsku to marze już o tym żeby się stąd wynieść :) wole las, przestrzeń i ciszę :)

Jeśli chodzi o ciążę to przechodzę ją bardzo dobrze :) jak na razie 7kg na plusie więc chyba nie jest źle :) Gdyby nie bóle żeber i rozejście się tych mięśni brzucha to byłoby ok! Maluszek rusza się regularnie ale nie jest jakiś nad aktywny z czego w sumie się cieszę :) No i nie mogę doczekać się już jak go zobaczę!! Żeby te 3 miesiące szybko zleciały...
MamaM , pierwsza ciaza zawsze taka jest , bo jest czas aby odpoczac , wyspac sie , dokladnie posprzatac i to nawet przez caly dzien .
A przy drugiej juz nie , bo jest ten pierwszy brzdac :)

Ja mimo mlodego wieku , i z pierwsza ciaza , po 30 tyg zaniemogłam , wszystko wysiadalo , a najbardziej kregoslup a pod koniec ciazy nogi.
Bo utylam 24 kg :D
A teraz jak patrze w lustro plakac mi sie chce .
Bo 10 kg zostalo .. a najwiecej w brzuchu .
5 msc jak nic :))

Pani w autobusie ustapila mi ostatnio miejsca , to juz wgl szczeka mi opadla i sie zalamalam .
Cleanna , minal szyyyyyyyyybko . Nawet nie bedziesz wiedziec kiedy :))
A spodziewasz sie chlopca czy dziewczynke ? :)
To widać większość ciągnie za miasto :)

Właśnie dziewczyny co będziecie mieć ?:)

Ja to się bardzo cieszę że parkę udało nam się mieć bo więcej dzieci nie planuję.
Pochwale sie moja iskra ktora własnie poszla spac :))
Chwile po urodzeniu .

My tak za 2-3 lata planujemy drugie . Teez bym bardzo chciala parke , ale zobaczymy czy sie uda :D
Ewelinko, to tak nie do końca u mnie było. Przy pierwszej ciąży do połowy 8 m-ca pracowałam. Ale wiecie, sami z mężem to na spokojnie, male mieszkanko ogarnąć, obiad ugotować albo i nie... i jakoś leciało. Jak mały miał 3 m-ce wróciłam do pracy, dodatkowo jeszcze studiowałam zaocznie (syn miał 3 tygodnie gdy wróciła na studia a mąż w weekendy się nim zajmował :)). Teraz przy drugiej na zwolnienie poszłam od połowy 4mca, ze względów zdrowotnych ale też kierowniczka sama zaproponowała, bo sezon się zbliżał więcej roboty, a to kogoś przeszkolić itd. a w domu wiadomo, więcej pracy, 5. latek na głowie.. nie ma gdzie rąk włożyć :)

mi jak na razie przybyło 6 kg :) w pierwszej ciąży + 14kg
Cleanna.. wcale nie najdalej :) ja mieszkam w Skowarczu.. czyli jakby nie patrzeć na mapie w linii prostej od Ciebie :)

Magda, u nas drugi chłopak :) Jest już Wiktor teraz będzie albo Tobiasz albo Mateusz :) no chyba, że się imię zmieni przy porodzie :)
Ja od samego poczatku nie pracowalam , zwolnilam sie.
Dlatego ze byla to piekarnia , a gdy weszlam tam odrazu mnie mdlilo , wymioty , bo slodkie.
A pozatym te ciezkie skrzynki z chlebem wazace ponad 5-6 kg.
Poprostu balam sie .
Mąz zaproponowal abym sie zwolnila , bo o zwolniuniu lekarskim nie bylo mowy .

I siedzialam w domu z psem , ktory zjadl mi wszystkie nerwy , w 5 msc oddalam go. Bo juz nie dalam rady.
Zrobila sie zazdrosna bo czula ze cos nie halo , zaczela wszystko jesc , łóżko , rolety , łóżeczko malej i tak dalej .

Pozniej zaczelam odpoczywac :)
Ewelina ale cudna śmieszka :)

Mi te miejscowości nic nie mówią, ale mam nadzieję że Wy mobilne to i spotykać się jakoś damy radę :)

MamaM 2ka chłopców też fajnie, będą broić razem :) i może dogadywać się lepiej później
Ja mobilna :)

Mi się zawsze 3. marzyło.. ale jak to mówią jeszcze nic straconego :)
Hej ja mieszkam na zakoniczynie także blisko was.Ale dla mnie wyprawy komunikacja do gdyni,sopotu czy jednakowa to nie problem.
Co do spotkania to pomyślałam o plaży,bo z doświadczdnia wiem ze moja mała tylko tam będzie umiała się bawić bez mojej pomocy.Zwłaszcza jeśli którąś z was będzie z maluchem ponad trzyletnim,bo z mniijszymi zosia sięnie bawi.

W lokalu z zosia ciężko będzie,a w tym tyg muszę ja wsiąść na spotkanie...nie m Z kim zostać.

Ja mieszkam na zAkoniczynie i marzy mi sie jasien,możeny albo wiszące ogrody.Jestem mieszczuchów,ale fajnie byłoby mieć mieszkanie tak jak teraz blisko lasu....

Co do ciazy moja pierwsza super,zero komplikacji.Druga straciłam w 13tyg prawdpodobnie przez grype.Obecna ciąża fizycznie super,a psychicznie do 13tyg było ciężko,ale od kiedy mały się rusza to już jest ok.

U mnie będzie też parka i też więcej nie planuje.

Śróda jak najbardziej mi pasuje
W planach mamy wybudowac dom , dom naszych marzeń .
JAk narazie mamy mieszkanie ,klitke , kawalerka . Jak narazie starcza .

Dom napewno bedzie , nie za rok , nie za dwa , ale naperwno bedzie.
Wyjezdzamy z kraju bo tu nie da sie zyc , nie da sie oszczedzic.
A napewno nie z dzieckiem przy AZS , kosmetyki msc wynoszanas okolo 200-300 zl , plus 2,3 razy prywatnie alerfolog , 300-450 zl.
Lekarstwa , masci itp kolejna kasa.
I tez 3 mi sie marzyla , ale po tym co teraz przechodze z Lena przy jej AZS , a genetycznie jest obciazona przez męża , to mam juz dosc . Od momentu polozenia sie spac , obudzila sie drapiac z 4 razy . I tak do samego rana.
Ale moze gdy wybudyjemy dom , skusze sie na ta 3 a moze i na 4czke do pary :D
Dziekuje dziewczyny. Lenka to smieszek , smieje sie na okraglo .
Ale w nocy duzo placze , bo ja swedzi wszystko .
Ale zyje tylko dniem , o nocy zapominam .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ewelina ja przytułam w pierwszej ciazy 15kg,bujalam się z tym prawie rok.koszmar,dlatego cię rozumiem.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry