Widok

A ja dziś odkryłem

dlaczego obywatel pan Manson czcił św. Patryka!!!
Otóż najwyraźniej gdzieś w zaroślach tudzież w leśnych kniejach musiał odkryć wiosnę z tydzień wcześniej aniżeli ja. I pewno jeszcze ją zawstydził tak się zaczaić musiał na nią :)
Skubaniec no :) a przez chwilę tak się ucieszyłem, że mam dobrą nowinę i jestem pionier :D
Dopiero jak odpaliłem hyde to się zreflektowałem.
Egoista i samolub newsami się nie podzielił.

Ale poważnie, pierwszy raz w życiu słyszałem srokę trajkoczącą inaczej niż pepesza albo ckm. Dała mi się podejść, ale chciałem za blisko to se poleciała do nieba.

Udanej niedzieli :D

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
... dziś rano, że trza do Mansona.
Manson odśnież leśna autobhane.
Mamy niskie zawieszenie.
Francusi nie potrafią robić podwozi.
Apropos rybnych zapiekanek.
Byłem ostatnio w Rewie.
Robią dorsza z ziemniakami i koperkiem.
Boczkiem i cebulą na dole pod ryba i z sosem beszamelowym oraz serem na górze.

Startujemy za 25 minut.
tylko walne energetyka :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
"Niektóre rzeczy są dokładnie tym, czym są, i niczym innym."

Charles Bukowski.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
holender.. a nam w TV pokazują pana z wąsami, który mówi że ten zawód to misja..:/
Amen.
Karafka ze śliwką była jedna, więc chyba nie za dużo.

Mój drogi K&K, poruszasz temat rzekę.
Powiem zatem tak: od czasów realnego socjalizmu sądownictwo, służba zdrowia, emerytury i leśnictwo się nie zmieniły, albo zmieniły mało i niewystarczająco.
Natomiast nowelka z 24.01 jest tylko i wyłącznie skokiem na kasę i co do tego nie ma chyba najmniejszych wątpliwości.
Czy to coś zmieni w leśnictwie?
Osobiście wątpię.
Wyręb lasów postępuje z roku na rok, coraz większe są normy, zręby powstają jeden po drugim, nawet parki narodowe nie są już dla drzewostanu bezpieczne.
Dlaczego? Dla kasy.
I to nie pazerne Państwo nakręca tę spiralę ale ponadnarodowa własność kapitału. Dla obcych korporacji Lasy Państwowe to Klondike. I stawiam dolary przeciw orzechom, że nie odpuszczą.
A sytuacja leśników się nie pogorszy. Dalej będą udzielnymi panami na włościach, którym wszyscy czapkują, gdzie kumoterstwo na porządku dziennym, co najwyżej będą musieli dopłacić z własnej kieszeni nie 20, a 30% ceny wyjazdu integracyjnego do Tajlandii. Czy innego Maroka. Który się należy raz na pół roku.

Tak jak w przypadku złóż mam dużą wątpliwość czy fakt pracy w firmie eksploatacyjnej jest wystarczającą przesłanką do statusu materialnego powyżej średniej krajowej, grubo powyżej średniej krajowej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wiem czy lepszy kawior czy bułki.bo to i za dobre na moje chudopacholskie podniebienie,ale śliwkóweczka mniam mniam
Aaa,cobych nie zapomniał .przyjechałem w bory z nad morza i zjadłem najlepszego fishburgera w życiu z fileta ze świerzej flądry .pare rzeczy mimo wszystko nie pamiętam bo trochu za dużo mości pan dobrodziej gospodarz śliwkówki postawił,ale i dobrodziej gospodarz za kołnierz nie wylewał
I takie i takie. Poważnie. Mój pradziadek był leśniczym i coś mi tu nie gra.
A tak konkretnie to chodzi o zdanie moje czy zdanie leśniczych? :)
Manson a co sadzisz o tej nowej ustawie o lasach państwowych? Pytam bo pewnie masz kontakt z leśniczymi, ciekaw jestem co oni o tym wszystkim myślą?
... że można żyć jak Carringtony bez zbędnego wysiłku i kosztów. A było to tak:

Dawno, miesiąc temu, a może i tydzień lepiej, nabyłem byłem u Rybaka dwa świeże szczupaki. Znaczy nocą połowione.
Przy rozbiorze okazało się, ... ten uśmiech ..., ... ta biel zębów ..., ... pewnie wszystkie przekąski im to mówią ..., że to szczupaczyce były. Pełne zresztą ikry.
Co robi wytrawny chłop z ikrą patroszonej ryby ???? - wywala.
Co robi Manson ??? - kawior !!!

Narobiłem tego kawioru ze szczupaczej ikry niezłą salaterkę. Czy dobry? Pytajcie Martineza. Mnie smakuje :-))
Do tego napiekłem bułek żytnich z dynią. Czy dobre ??? - A też spytajcie Martineza, ostatnio kazał sobie napiec całą siatę.
Wino musujące kupiłem w Biedrze, a co, od czegoś my biedaki Biedrę mamy. Zwało się "Czarny Paw", hiszpańskie, ale bez łatwych skojarzeń proszę. I te 15 zybli na wino to był największy wydatek w przedsięwzięciu.

Dzisiaj usiadłem sobie jak basza, bułki skroiłem w tartinki, obłożyłem masłem i kawiorem, okrasiłem cytryną (Martinez mówi, że za dużo cytryny daję) i zapiłem winem musującym.
No i pośniadałem jak Carrington.
(Do śniadania obejrzałem 'Sing Freedom" Essama, co było słabym wyborem, gdyż odbierało w znacznej mierze uczucie zadowolenia z posiłku).

Na rok następny sam sobie zrobię wino musujące. Z jabłek. Nie sądzę, by było mniej smaczne, a na pewno bardziej rustykalne :-)))
I znowu pośniadam jak Carrington, tym razem już niemal całkiem darmo. Sól muszę kupować, nie natknąłem się jeszcze na żadną żupę w naszych lasach.
Posiałem dzisiaj bób, rzodkiewkę, pietruszkę, cebulę i marchew.
Podlałem jak należy.
Dosadziłem borówek.
Przycinałem winorośle, nawoziłem trawiaste iiiiiiiii odkryłem, że zgniecione w dłoni nasiona sałaty wysokopiennej i rzucone w glebę w ulotnej chwili ułańskiej fantazji podczas ubiegłorocznej jesieni przetrwały w gruncie wszystkie tegoroczne śniegi jak i również mrozy.
Natura potrafi mnie czasem zaskoczyć.
Flance jak znalazł, już koczują w skrzynce na parapecie :)
BA!
Rosną jak dzikie w górę do Słońca.
:)
I jak tak siałem to w Eska Rock zapodali to:
http://www.youtube.com/watch?v=VRET6Q1va_E

iii
mnie się wtedy Kropka przypomniała :)))))
I ryżowe wino Mansonowo - Kropkowe. ;)

Charles Bukowski.
w kompie w muzycznym katalogu holenderskiego mechanika o to:
http://www.youtube.com/watch?v=yvWGREauPec

Swiat jest pieknie maly.

Dzis pijemy i bawimy sie w centrum Johor Bahru.
Drozyzna jak w Norge, ale zyje sie raz.
Auto trza tylko wynajac.
I kierowce.
To ostatnie niekoniecznie.
ze obudzila sie we mnie starodawna pasja do sportu.

Jak GT to tylko zaskar :)
Duze Wow.
Szukam se czegos w ten wlasnie desen podobnego, tylko z wieksza rama i z poltora tysiaka mniej.
Ladne to rzeczy ludzie w posiadaniu maja.

http://allegro.pl/gt-zaskar-team-carbon-i1893379624.html

Charles Bukowski.
Że to zdjęcie sprawia, że za nimi tęsknię.

Charles Bukowski.
że wszystko co się złego mówi o tej rasie to jakaś wielka, beznadziejnie zaplanowana mistyfikacja

http://swiat-obrazkow.pl/obrazek-wesole_fotki-1-22587-254.html?PHPSESSID=da02943f8f8bf1af55997edd9846f2c9
Bystrzak mam na drugie.
Dziś mam urodziny.
Zamawiam se na jutro kroplówkę w szpitalu.
zapraszam pani instruktorko
my wszyscy zjadowcy
ja kocham slalom gigant
I nie Manson :-)
o jakie bystrzaki :-)
a narty biegowe z łuską lubisz, akczoruSz?

http://www.youtube.com/watch?v=Bqvcmud3LFQ
Nie.
Kiedyś będę miał psa i zrozumiem bestię. A ona mnie. Póki się nie odmelduję z tego świata to mogę obiecać.

Kruki są lepsze w tym temacie w stosunku do kosów.
Co nie Manson?
Przeglądałeś książkę?
Tak mnie. A czy kiedykolwiek miałeś takiego kosa, który za tobą chodził i jadł wszystkie te robalki, które mu podrzuciłeś

Inne tematy z forum Hydepark

Vibracje (42 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

Grajdołki (259 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

gdzie warto studiowac (4 odpowiedzi)

Osoby szukające uczelni z przyjaznym podejściem powinny zainteresować się Uczelnią...

do góry