Widok

Basen z niemowlakiem

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś chodzi na basen z niemowlakiem? Moje chłopaki maja 4 miesiące - można już?
Chciałabym ich jakoś postymulować ruchowo, a uwielbiają kąpiel:)
Gdzie w gdańsku można chodzić z takimi maluchami?
Jak wyglądają takie zajęcia?
Jaki koszt?
Dzięki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Morela, a możesz napisać ile Dzidziuś liczy sobie za karnet? Bo cennika na stronie u nich nie widzę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A my się właśnie zapisaliśmy do "Dzidziusia" na Chełmie :) Pierwsze zajęcia mamy 18. grudnia. A jak pytałam pediatry, czy można, to pochwaliła nasz pomysł, więc myślę dziewczyny, że u Was też nie będzie żadnych przeciwwskazań. Mam nadzieję, że Mateuszkowi się spodoba, ale patrząc na to jak jest zachwycony każdą kąpielą to myślę, że będzie wniebowzięty ;)
Na pewno dam:)
no własnie ...my szczepienie 15.12....w takim razie w grudniu chyba razem nie popływaja maluchy:p Ty bedziesz pierwsza to daj znaka jak Helka sobie radziła:)
Ja tak samo jak Aśku chce pogadać z pediatrą.

Aśku my mamy szczepienie 2.12 ale 5.12 nie ma nas w Gdyni więc najbliższa niedziela to 12.12 - wcześniej pomyliły mi się daty:) jak będzie nam się podobało to będziemy chodziły:) chociaż 19 nie pójdziemy bo młoda ma chrzest:) a potem święta....chyba w grudniu się nie nachodzimy:)
ja chce spytac pediatre czy nie ma zadnych przeciwskazań i tyle...

nyzosia tez masz szczepione 15.12?:) no to super...Marcel bedzie miec kolezanke:)
a czemu czekacie z basenem na "po szczepieniu"? są jakies przeciwskazania? My mamy szczepienie dopiero 3 stycznia a juz chcialam z mlodym isc.
No własnie ja też mam szczepienie 2.12 ale w weekend 4-5.12 nie ma mnie w 3miescie więc idę dopiero 15.12. Fajnie - to potem się spotkamy:)
nyzosia my tez idziemy:) własnie pytałam znajomą o wrazenia bo ona na witomino jezdziła z mała...ja na hotel gdynia sie zdecydowałam:) ale po 15.12 (szczepienie)
Tak mnie nakręciłyście na ten basen że idę z młodą:) Do Hotellu Gdynia - ale dopiero 12.12 pójdę:) Już nie mogę się doczekać!!!
My mamy dokładnie tak samo, mała poszła na basen mając 3.5 miesiąca, ma 1.5 roku i jest zahartowana, choróbska się jej nie imają. Jest bardziej sprawna niż rówieśnicy, może dzięki basenowi? I świetnie się bawi z tatą na zajęciach (chociaz było kilka zajęć gdzie w ogóle nie chciała współpracować). Nurkowanie nie jest takie straszne jak wygląda, poza tym nie ma przymusu, niektórzy rodzice wsadzają dziecko głębiej, niektórzy prawie wcale, wyczujesz sytuację :)
Aha zapomniałam dodać, że drugi rodzic aby wejść z Tobą do szatni żeby Ci pomóc musi mieć również klapki, bo inaczej nie wejdzie;)
basiula w szatni są przewijaki, więc z przebraniem nie ma problemu (poza tym do szatni może z Tobą wejść druga osoba, aby Ci pomóc),większość osób tak właśnie robi. Zajęcia są bardzo urozmaicone, instruktorzy mają fajne i zdrowe podejście do dzieci, nie mają ciśnienia żeby na siłę dziecko zanurzać w wodzie itp. Bawimy się wodnymi zabawkami, śpiewamy piosenki jednocześnie wykonując zadania które instruktor pokazuje nam na lalce :) Po skończeniu zajęć i przez rozpoczęciem ich instruktor trzyma dziecko, aby rodzic mógł spokojnie wyjść i wejść do wody. Zajęcia są naprawdę super, panuje tam świetna atmosfera, rodzice również są w porządku i my na pewno szkoły nie zmienimy, bo w Pływarku od razu bardzo nam się spodobało :) Zajęcia mamy w niedzielę na 9:20 (jesteśmy w grupie z dziećmi do roku), mój synek ma 12 m-cy, ale jest tam najstarszym dzieckiem :) Żałuję, że duuużo wcześniej nie zaczęliśmy tam chodzić :) Pozdrawiam:)
Dziewczyny, napiszcie coś jeszcze o tym Pływarku. Fajnie jest? Na czym polegają zajęcia? I jak potem z takim maluchem które jeszcze nie siedzi wygląda ubieranie? Jest tam miejsce żeby dzieciątko położyć?
A po wyjściu z basenu okrywam go szlafroczkiem :)
Czika właśnie chodząc na basen super hartujesz dziecko. Moja znajoma chodzi odkąd jej córcia skończyła 3 m-ce i mała dziś ma 1,5 roku i może ze dwa razy miała lekki katarek :) My się zdecydowaliśmy i będziemy chodzić na pewno, małego dokładnie wycieram, osuszam i siedzę z nim tam jeszcze z 15 min. zanim wyjdziemy na dwór i szybko do samochodu i do domu :)
Dzięki dziewczyny. Wczoraj nawet juz miałam paczke little swimmers w koszyku na zakupach, ale w koncu odlozylam. Wszyscy mnie straszą, ze dziecku krzywde zrobie. Bedzie mial zapalenie uszy, przeziebienie cala zime,i pełno innych komplikacji. Jak to bylo u was? dzieci chorują po basenie?
oczywiście Czika miało być ;)
zika, pierwsze dwa razy można wejść i nie trzeba kupować od razu karnetu, a po dwóch zajęciach trzeba się zdecydować, czy się chce chodzić - jak już MamaPiotrusia pisała :) a jak chcesz, mogę Ci dać taką pieluszkę Babydream 4-9 kg, sobie wypróbujesz :]
Za pierwsze wejście w Pływarku płacisz 28 zł. i dopiero po tym wejściu decydujesz, czy zostajesz i kupujesz karnet, czy jednak rezygnujesz :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry