Widok

CZERWCOWE MAMUSIE CZ.20!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pozwoliłam sobie ;-)
05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Zaspa albo Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale macie tempo dziewczyny! Ja w weekend siedziałam w domu zdołowana tym rumieniem to na forum niewiele się działo, a dziś tempo jak w formule1.
W nocy bolało mnie podbrzusze, ale nie tak jak na miesiączkę tylko tak jakby mięśnie. Zdaje mi się ,ze już o czymś takim pisałyście, że to rozciąganie wiązadeł. Ktoś może mi podpowiedzieć?
W Akpolu rzeczywiscie drożyzna, ale ja będę robiła zakupy tam z racji tego ,że mam blisko no i lubię pomacać towar przed kupnem:) Zresztą niewiele mi zostało do kupienia.
mnie tez czasem pobolewa po bokach brzucha, tak jakby mnie cos ciągnęło w pachwinach, to właśnie te więzadła.

widzę aniuko że u Ciebie nastrój też taki sobie....i też czekasz... to czekanie i niepewność są okropne :/ Ja czekam do jutrzejszej wizyty i zobaczę czy jest jakaś poprawa i czy lek pozwoli mi wyjść na chociaż 5min spacerku.... bo jak na razie mam tylko balkon otwarty...
Witam! Również melduję się w nowym wątku. Co do zakupów to mam praktycznie wszystko dla malutkiej, został wózek i kołyska. Zabawek nie kupowałam żadnych bo pewnie rodzinka poznosi także uznałam iż jest to niepotrzebny wydatek na początek :) W kwestii porodu to moja mama mi opowiadała o swoich i jestem lekko przerażona. Wszystkie 3 porody były z komplikacjami. Ze mną dostała krwotok po porodzie i miała transfuzję krwi, z moją siostrą zostawili jej łożysko i miała łyżeczkowanie, a brat rodził się pośladkowo i był bardzo duży. Mam nadzieję, że ciężkości porodu się nie dziedziczy. Ja jak na razie się nie boję, a zostało jeszcze 8 tygodni. Również wybiorę się dzisiaj na spacerek. Pogoda piękna. Ze spaniem też mam problemy, do 3.30 w nocy nie śpię wcale, później zasypiam i budzę się o 8 i koniec spania. Mi brzuszek raczej nie ciąży, małej moja pozycja nie odpowiada, ona nie lubi jak śpię na boku, kopie jak najęta. Ale się rozpisałam, ale to przez moje zaległości, bo w weekend w szkole byłam. :) Miłego dnia brzuchatki.
ja mam łóżeczko drewexa mały mis z szufladą. z materacem kosztowało nas dokładnie 376zł.
http://www.allegro.pl/item998331198_drewex_lozeczko_maly_mis_z_szuflada_gratis.html
w akpolu kosztuje 299 więc różnaica zadna po dodaniu kosztu przesyłki
Iza coś te ceny mi nie pasują-taka rozbieżność?? :)

Ja bym chciała takie:
http://www.allegro.pl/item1002393885_lozeczko_tymon_ii_materac_gryka_kokos_351.html#gallery
Okruszku w akpolu łóżeczko kosztuje 299 + 77zł materac. na aukcji sprzedaja samo łóżeczko
Oj tak, mój nastrój od soboty kiepski. Wczoraj mąż zabrał córkę na basen a ja siedziałam i sobie płakałam z żalu nad sobą:)
Dzisiaj jedziemy do notariusza podpisywać umowę więc muszę ruszyć tyłek z domu i moze nie będę tyle myśleć o rzeczach na które i tak nie mam wpływu.
Fajnie ,że niektóre z Was już niedługo będą rozpakowane, robi się cieplej, idealna pogoda na spacery z maleństwem.
Na długi weekend chcemy jechać do teściowej, mówiła że ma łóżeczko na strychu, jeszcze to w którym mój małż sypiał ;) Fajnie by było gdyby było jeszcze do ogarnięcia ;) starą farbe sie wyskrobie, na nowo pomaluje i git :)
Kiedyś pisałam, że małż miał pomysł żey samemu łóżeczko złożyć, byliśmy w castoramie żeby wyliczyć ile to by wyszło i stwierdziliśmy że nie ma sensu składać tylko po prostu kupić. Bo najzwyczajniejsze łóżeczko złożyłby sam za jakieś 300 zł. Jeden szczebelek kosztuje 4 zł!
Daria, zarąbiście! :D Nawet nie wiedziałam, że szczebelki na sztuki tam mają! :)

O retki, jak ładnie na dworze, Tosia dziś siedzi w domu bo zaczeła rzypieć jak gruźlik, ale ogólnie jest w dobrej formie. Także dziś mam podróż do przedszkola z głowy.
Zal mi wiper córeczki jak pomyslę, że do jutra w szpitalu :(

Niestety od kilku tygodni siedzimy w remoncie. Ciuchy mam w pudełkach i siatkach, nie wiem gdzie co. Mąż wszytsko sam robi więc idzie to jak krew z nosa. Dobrze, że pokój dla dziewczynek już zrobiony.
Masakra, już nawet myslę, żeby poszukac na szybko kogoś, kto by to dokończył...
bry...

Misiak już w domciu...wypisali rano :) po pierwsze ze względu na mnie-nie chcą mnie mieć na sumieniu a po drugie-wszystkim dzieciom się pogorszyło tylko Miśce się polepszyło więc nie chcieli jej tam trzymać z tymi chorutkami

co do hurtowni dziecięcych to wg mnie Mapu jest droższe od Tygryska

ale ja też wolę wszystko dotknąć i pomacać przed zakupem więc wolę chodzić do zwykłych sklepów niż kupować na allegro..no chyba ze mam już obmacane i wiem że na allegro wyjdzie mnie to dużo taniej to wtedy tam kupuje

ja mam łóżeczko z Voxa...białe z opuszczanym bokiem...chyba już nie ma tego modelu dostępnego
a materac żaden gryka/kokos bo to niezdrowe
tylko dobrej jakości piankowy wg rad Zawitkowskiego
o takie podobne mam
http://www.allegro.pl/item994068631_lozecezko_120x60_cm_hiacynt_bialy_firma_vox.html

tylko ten pełny bok z dwóch stron jest tak samo zaokrąglony i ma inne rzeźbienia

no i na kółeczkach
wiper fajnie, że mała w domu :-)

co do materaca to rozmawiałam z ortopedą i pediatrą mojego młodego i twierdzą, że w dalszym ciągu gryka kokos są najlepsze. w sklepie też mi go poradzili i tego się trzymam. synus też miał taki i bardzo dobrze służył. piankowy miał w turystycznym wyrku i nie jestem do niego przekonana. no ale to tylko moje zdanie
Hej Kobitki,
Po weekendzie troszkę nadgoniłyśmy pisanie.
Ogólnie to też zdarza mi się zdołować, szczególnie jak jestem sama np. cały dzień i jakoś tak mi się robi smutno wtedy, jak zaczynam sobie wkręcać filmy do głowy. Wiem, że to zupełnie nie jest potrzebne, bo nic się złego nie dzieje - wprost przeciwnie, ale to tak jest, że może to wina burzy hormonów......

Wczoraj do moich rodziców przyjechali goście i poszliśmy do nich też.
Siedziałam na kanapie chyba z 4-5 godzin i jak wróciliśmy do domu, stopy miałam spuchnięte jak bańki, aż z Małżem się śmieliśmy, bo ja miałam zawsze takie szczupłe stopy. No i znikły mi wystające zawsze bardzo kości obojczyków, no i na buzi się trochę poprawiłam. Ale to śmieszne jest - muszę zrobić dużo zdjęć, bo pewnie jak to u mnie, po porodzie wszystko wróci do normy.

Martwi mnie to, że moja Malutka nie obróciła się jeszcze :-(
Wiem, że teoretycznie ma na to jeszcze czas, ale już się martwię, bo nóżki to mi w pachwiny wkłada i nie wiem jak to będzie, jeśli sie nie obróci wcale - boje się tego strasznie :-(((

A jak u Was ? Dzidzie poobracane już główkami w dół ??????
wiper, jak dobrze, że Twoja Miśka w domu!
Myszka, dziś akurat czuję, że moja się obróciła głową w dół, ale to się zmienia. I to normalne. tosia się obkręciła jak skończyłam 37 tydz. i wtedy faktycznie już się nie wierciła.
Prawda jest taka, że dziecko może się obrócić prawie w ostatniej chwili, także bez zamartwiania się! :)
ja nie wiem czy obrócone...
miesiac temu jeszcze nie

do gina idę jutro więc się dowiem co i jak, no i w końcu zapadnie decyzja czy sn czy kolejne cc bedzie
Witajcie po weekendzie :)
Wiper całe szczęście, że masz już malą w domku. Znając życie to w domu szybciej dojdzie do pełni sił.

Moja mała jest ułożona główką do dolu i często kopie mnie po żebrach hehe
Od soboty biore tą maść anytybiotykową na tego wstetnego paciorkowca - mam nadzieje,że uda mi się go pozbyć.

My dzisiaj mamy 7 rocznice ślubu :))) Ale to szybko zleciało :P
Mąż wyszedł właśnie do roboty a ja spadam na spacerek nad morze :)
Miłego dzionka
ja też w sumie nie wiem jak jest teraz ułożona. Na ost usg-2tyg temu była główką w dół, ale teraz wierci się jak szaleniec mały i mam wrażenie że czasem leży poprzecznie :) bo w jednym boku czuję jej główkę a w drugim coś malutkiego jakby nóżkę :) Ale tym akurat się nie martwię...

3majcie jutro za nas kciuki bo idziemy na kontrolę pessara i zobaczymy czy przyniósł oczekiwany skutek i czy możemy iść chociaż na 5minutowy spacerek :)

Myszko, a Ty dlaczego leżałaś? I czy teraz możesz już normalnie chodzić?
ps Wiperku cieszę się że masz już Misię przy sobie... bardzo dobrze postąpili wypisując ją i nie narażając na nadkażenie (skoro innym maluchom się pogorszyło).
dziewczyny czy któraś z Was miała glukozę w moczu?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry