Widok

CZERWCOWE MAMUSIE CZ.20!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pozwoliłam sobie ;-)
05.05 - Nataluś ~ chłopczyk Maksymilian(Swissmed)
18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
4/6.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Oliwier ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ mała zagadeczka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk- Staś/Wojtuś (Wejherowo)
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
12/13.06 - IG
16.06 - czerwcoweczka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Zaspa albo Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - dorciag ~ dwojaczki :)
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Iza ja miałam, ale tylko przez "chwilkę" bo był błąd w badaniu...a ile nerwów :/
Wiper tak się cieszę, ze z Miśką lepiej - myślałam o Was dziś!

Iza ja nie miałam cukru w moczu, ale z tego co wiem, to cukier w moczu + wysokie ciśnienie + duże obrzęki to nie najlepiej - umó się z lekarzem albo chociaż zadzwoń do jakiejś położnej co masz robić w tej sytuacji. Może to błąd w badaniach i wystarczy je powtórzyć?
Powodzenia!!
W marcu moja Fasolka była główką w dół, a teraz nie wiem, pewnie w międzyczasie z 10 razy się pozmieniało.
jutro powtórze badanie. wizytę mam w środę. a wysokie ciś, obrzeki i białko w moczu to zatrucie :-) to akurat przerobiłam w pierwszej ciąży.
kurcze laski mam już dość. co jeszcze sie przywlecze??? oby wyniki był błędny :-(
Wiper,
super, że Miśka w domu - teraz to za parę chwil będzie zdrowa, jak poczuje swoje łóżeczko i rzecz jasna mamę u boku 24 h na dobę :-)

Z tym ułożeniem, to wiem bo podobno może się obrócić w ostatniej chwili i będzie git mam nadzieję że u mnie też tak będzie. A jak dziecko jest ułożone to czuję, bo najbardziej kopie nóżkami i wtedy wiem gdzie są. Od wczoraj znowu w pachwinach :-/

Wyniki mi się poprawiły, bo biorę to nieszczesne żelazo, które mnie ciągle "zatyka" i powoduje zaparcia. Trudno. Wcinam jabłka, gdyż zauważyłam, ze błonnik jakby trochę pomógł.

Okruszku,
Leżałam gdy moja gin stwierdziła, że szyjka się skróciła i trochę jakby zaczęła rozwierać - tworząc malutki lejek. Zatem żeby nie ryzykować wcześniaka, zarządziła reżim łóżkowy na 2 tyg. + 4 tab/dobę luteiny.
2 tyg. poleżałam i miałam planowaną wizytę u prof Preisa.
On zadecydował, że leżenie pomogło, rozwieranie ustąpiło i mogę siedzieć i trochę chodzić. Wiesz, o spacerach nie myślę, bo mi ciągnie brzuszek jakoś do dołu i mnie trochę boli, wprowadzając zbędny stres. Ale już siedzenie i krzątanie się po domu dużo daje - niebo a ziemia w porównaniu z leżeniem. No i chodzę jeszcze do SR 2 * w tyg.

Trzymam kciuki za jutrzejszą Twoją wizytę. Myślę, że będzie dobrze. Ale spacerki bym sobie podarowała, no chyba, że takie 5 min. Po co ryzykować ...... nachodzisz się jeszcze - z wózkiem ;-)
Przepraszam Was, że nie na temat, ale czy ma któraś z Was ma kogoś, kto byłby w stanie od zaraz zrobić mi pokój, tj. wycekolować wszytsko, pomalowac sufit?
Jestem wsciekła i bliska załamki bo się wszystko paprze :/
to widzę że mam identyczną sytuację jak Ty... nawet z tym żelazem :) tylko że ja teraz troszkę też siedzę i właśnie dlatego jestem taka ciekawa tych jutrzejszych badań... Może masz i rację - żeby nie spacerować... ale żeby mi powiedział jutro że chociaż po domku mogę chodzić to byłoby super... w sensie jakieś pranko wstawić (a mąż powiesi), poprać ciuszki małej, zrobić obiadek i tyle... żeby czymś się zająć, bo takie "zawieszenie" w funkcjach życiowych jest nie do zniesienia.... a w którym tyg ciąży to Cię spotkało? Bo z tego co kojarzę to jakoś wcześnie chyba...?
mammamia ja mam teraz wynajętych świetnych fachowców, poleconych już przez jedną Forumeczkę, ale nie wiem kiedy oni u nas skończą... :/ hmmm.... może zajrzyj tutaj:

http://forum.trojmiasto.pl/nnt-poszukuje-kafelkarza-i-boba-budowniczego-t156711,1,130.html

albo tu:

http://forum.trojmiasto.pl/kafelkarz-bob-budowniczy-spec-w-jednym-poszukiwany-t156713,1,130.html
Mój małż ma firmę budowlaną, pewnie chętnie u Ciebie popracują :)

Jak chcesz to dzwoń: 792-279-797
wiecie co...szlag mnie trafia jak myślę o polskiej służbie zdrowia

Misiak dziś wyszedł i co?? rzyga non stop
musiała złapać coś od tego nowego chłopca co go wczoraj przyjęli z jakąś grypą jelitową...no brak słów normalnie
koniec końców jedziemy dzisiaj kolejny raz na wizytę do szpitala bo musimy leki zamienić z płynnych na jakieś wziewne itp
jejciu współczuje:( łatwo powiedzieć ale się nie denerwuj, bo teraz to nie wskazane..
duuuuuuuuuzo zdrówka dla Miśki:)
kurde wiper, co za ... Mogę mieć tylko nadzieję, że to się szybko skończy i wreszcie odpoczniesz psychicznie:/

okruszek, Daria, bardzo Wam dziekuję za namiary! Teraz muszę jesze "tylko" porozmawiac z mężem...
Wiperku trzymam kciuki za Miśkę...naprawde szkoda słów na naszą służbę zdrowia.... Wiadomo,że małe dzieci łapią choroby chwila moment i takie wirusy t w momencie są w tak małym organiźmie :( ale oby było dobrze!!!!
Okruszku zal mi ciebie z tym lezeniem :( Ale plusem jest to że masz balkon :D i możesz otworzyc go na oścież :) Oby jutro lekaz pozwolił Ci pospacerowac chociażby po 4 scianach :)

Ja dzis spedzilam caaly prawie dzien nad morzem...rano w Brzeznie potem w Sopocie. Książeczka, słoneczko, ławeczka...czego chciec wiecej :) Wygrzałam sie za wszystkie czasy :) Pogoda miód malina:)
Dziewczyny juz pytalam ale powtorze bo umknęło...

Czy wymaz z kanału szyjki to to badanie na obecność paciorkowca?? Wynik mam: ujemny czy to oznacza,że jest wszystko ok??
Wiper :( no szlag może trafić człowieka, ale Ciebie nie może, więc staraj się zbytnio nie denerwować. Możliwe, że to takie jednodniowe i przejdzie :((
Iza, być może, że to błąd w badaniu i wystarczy go powtórzyć, żeby się okazało, że jednak wszystko ok. Bądźmy dobrej myśli.
Mammamia, powodzenia przy rozmowie z małżem
Okruszku, skoro byłaś grzeczna i leżałaś w łóżku to mam nadzieję, że czeka Cię teraz nagroda :>
Mimii, posiew z kanału szyjki robi się by wykluczyć obecność jakichkolwiek niepożadanych bakterii, w tym paciorkowców, także skoro masz wynik jałowy to nic tylko się cieszyć:)

Rozmawiałam z męzem o tym pokoju. Niestety nie wiem jakich argumentów mogłabym jeszce użyć. On uważa, że sufit nie jest taki zły (jest pociapany niebieską farbą, przy rogach odszedł tynk i są dziury a kolejny remont on planuje za ok.10 lat) a dziury w ścianach mozna zalepić tapetą :/ Tak się wnerwiłam, że skurczzy dostałam...

wiper, daj znac co z Michasią!
Pozdrowionka
Ojeju, biedna Miśka. Niestety tak jest, że w szpitalu dzieci trzymają razem, a one tak szybko wszystko łapią i zamiast wyleczyć, dziecko jeszcze bardziej choruje .....

Okruszku,
leżałam w 3 miesiącu ciąży 2 m-ce ale to mi się łożysko odklejało. Ale leżenie pomogło i wszystko się zrosło.
Teraz leżałam 2 tyg. od 29-31 tc. - na szczęście tym razem też pomogło, gdyż podobno jest lepiej.
W czwartek mam kontrolę u gin. i znowu mnie obejrzy od środka i zobaczy jak jest teraz.
Ale ja Okruszku naprawdę darowałam sobie chodzenie, spacery itp.
Wolę w domu się pokrzątać, zrobić obiad, posprzątać, poprać, poprasować. To pożyteczne, a chyba aż tak nie wpływa negatywnie na nasze szyjki jak "latanie". No i czas jakoś leci. Tym bardziej, że w domu ogarnąć trzeba, a spacer, to atrakcja jakby nie było, a nie mus.
Tak jak pisałam - polatam jak się Mała urodzi, a teraz trzeba ją jeszcze jak najdłużej utrzymać w środku nie ryzykując przedwczesnego porodu.
Dzięki Myszko, mądrze prawisz :) Wiem, że to niefajnie tak pisać ale cieszę się, że nie jestem sama z taką sytuacją i wierzę, że donosimy razem nasze maleństwa, zwłaszcza, że mamy podobny termin :) ps dzielna jesteś! dwa miesiące.....

Wiperku współczuję Twojej Misi.... :( i Tobie tych nerwów :(
byliśmy u alergologa...tak na marginesie to jest pani dyrektor sziala w którym Miśka leżała...

okazuje się, że na 99% te wymioty spowodowane były odrywaniem się wydzieliny z oskrzeli..więc odetchnęłam
Dzisiaj w SR były ćwiczenia, ale się zmęczyłam... padam na cyce....
Niby jakieś tam wymachy, wszystko powoli, ale jednak nie było wcale tak łatwo.... Jeszcze byliśmy na wieczornym spacerku, takie fajne powietrze, że nie chciało się do domu wracać :) Jestem tak przyjemnie zmeczona fizycznie, że na pewno bedzie mi się fajowo spało :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry