Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz.25 :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to lecimy :)

Nasza lista:

18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
06.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Wiktor ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
11.06 - dorcis - dwojaczki :) dziewczynka -Weronika, chłopczyk-Wojtuś
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
7/13.06 - IG-Redłowo
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :) dziewczynka Martynka i chłopczyk Kacperek
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
5.05 - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed.

Link do starego-gdyby ktoś czegoś szukał :)
http://forum.trojmiasto.pl/CZERWCOWE-MAMUSIE-2010-24-t162100,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jestem :)
Nataluś super, że z Maksiem już dobrze. To wspaniała wiadomość! :)
Przy takim tempie to niedługo wyprzedzimy w odcinkach "Modę na sukces" :)
Nataluś...super wieści :)
Heloł!
Nataluś - dla Was buziak :-*

Okruszek - zostaw sobie już ten trzeci i nie kombinuj i nie oglądaj już żadnych wózków! Jak ja kupiłam swój to też od razu przestałam inne oglądać, pousuwałam wszystkie z ulubionych i jest git i nie bede się zadręczać, że może złego wyboru dokonałam.

Ale miałam dzisiaj ciężką noc :( Po tym grilu zgaga jak ja cie krece, myślałam że oszaleje, duszno mi było i gorąco, okna pootwierałam, wtedy się bałam odkryć zeby sie nie przeziebić, kręciłam się i wierciłam jak nienormalna. Dopiero po 7 zasnęłam.
Nataluś kurcze jak się cieszę! I będziecie już wszyscy razem:))

Mimii przyznam, że mnie trochę postraszyłaś z tą wagą. No, ale całą noc siedziałam i czytałam i o wadze dzieci w łonie, i o tym ch... łożysku i chyba się uspokoiłam. Waga jest w normie, oczywiscie bliżej niższej, ale jak już pisałam, wyższa byłaby wbrew cechom genetycznym mojego dziecka hihi.

No i wiecie co? Nie kumam czegoś. Moja lekarka mi wczoraj powiedziała, że łozysko jest stare i za 2 tyg. zdecyduje czy mnie na patologię na obserwację nie wysłac, a ja czytam, że 2 stopień w 34/35 tyg. to norma jest, choć oczywiscie może być i O i I st. ale drugi nie jest niczym dziwnym. Okruszek też piszesz, że masz II. Dlaczego więc ona mnie na patologie chce wysłać nie wiem:/
Nie ma wyjścia, w takim razie muszę się poradzić innego lekarza, teraz szukam i dzwonię.

Magda81, dziękuję, spróbuję się umówić do Puzio jesli bedzie miał w tym tyg. czas.
mammamia...moze nie chodzi konkretnie o stopień dojrzałości łożyska tylko jeszcze o przepływy...to się jakoś ze sobą wiążę...keidyś coś na ten temat czytałam
Może jej chodziło o to, że może wysle cie na patalogie w zależności od tego co tam bedzie się z nim działo później. Nie ma co się martwić na zapas. Jak nie bedzie sie nic działo to pewnie nie pójdziesz do szpitala. Nastraszyła cie niepotrzebnie.
dobra, nadrobiłam:)

Nataluś ale piękny ten Twój Maksio, nawet na takiej miniaturce to się nie ukryje;) zabieraj go szybciutko do domu i cieszcie się, bo wygląda na to, że to silny i dzielny chłopak!

ech ale się dziś naczekałam w kolejce na głupie pobranie krwi...
nikt mnie nie przepuścił, bo prawie same babki w ciąży;)
jedną to nawet sama puściłam, bo widziałam, że biedaczka po glukozie:]

i odebrałam też laktator od forumki jednej i go skręcam i rozkręcam i się z siebie śmieję, że taką uciechę mam z nowej zabawki:)

okruszku a Ty jak odstawiasz leki, jaki masz system? bo ja się przymierzam a mi gin nie powiedział jak... chyba zacznę wcześniej bo mi się isoptin kończy:/
A ten magnez na skurcze jest dobry. Sama biorę magnez już od grudnia, ale teraz gin mi powiedziała że od 38 tyg. mam już magnez odstawić. Mam brać tylko do końca 37.
jesu wiper, znów te przepływy... Przepływów to ja na razie nie kumam. Idę do innego lekarza, niech mi wytłumaczy...
Mammamia bo ty masz za dużo tych suwaczków ;> Jeszcze raz cie bardzo przepraszam z tą wagą :*:*:*

Dziewczyny załamka....w majowych mamach jedna z forumek miala dzis sie stawic p otermiie 8chyba dni do szpitala i okazuje sie ze w zadnym szpitalu nie ma miejsc, czy wy to rozumiecie?? Szok jak dla mnie, napawde.... Takze dzis moj synalek niech sobie grzecznie siedzi w brzuszku :D

Wiper i okruszku czy o tym łożysku to jest jakis symbol na tej tabeli zbiorowej na usg czy lek dopisywal Wam długopisem??

Wrocilam od der. Masakra tak sie zmeczylam, jakbym jakis maraton pokonała....
super Nataluś!!

ja leże, bo nogi mi spuchły, puls mam za wysoki i już zaczynam panikować. a do 16 to wieczność.

w tych szpitalach to też mega bałagan mają. od soboty kiedy wyszłam ze szpitala jeszcze nie mają mojego wypisu i może jutro, ale mam nerwa!!
Mimii a może ta Twoja kolezanka na patologię szła? Skoro po terminie i ze skierowaniem to tam przeważnie kładą i rzeczywiscie miejsca czesto brakuje na patologiach
A Mimii, ten pierwszy suwaczek musiałam założyć bo mnie Tosia męczyła;) Teraz codziennie sprawdza ile jej jeszce zostało do urodzin i co się stanie jak wróżka doleci do końca :D
ale to jest normalne że odsyłają ciężarną ze względu na brak miejsc? jak tak można, nie kumam
mimii...nie wiem czy na usg jest jakieś oznaczenie...mi lekarz po prostu powiedział jaki jest stopień dojrzałości

to chyba o slonko chodzi...pewnie ją przyjmą na patologię bo ona jeszcze nie ma zadnej akcji porodowej i jeżeli nie ma miejsc to rzeczywiście mogą odesłać

jak mnie przyjmowali dwa lata temu to zajęłam ostatnie miejsce :)
haj,

Nataluś! Cudownie :)

no to tak:

Mimii ja mam drukiem normalnie opisane całe usg i są tylko takie luki gdzie ginka wpisuje parametry i przy opisie łożyska, a dokładnie przy opisie stopnia dojrzałości łożyska wpisała II :). Mammamia mi się wydaje że mamy dobre łożyska :) ale bardzo dobrze zrobiłaś że idziesz na dodatkowe konsultacje, bo faktycznie-niepotrzebnie ta lekarka Ci tak powiedziała ! Mam wrazenie ze czasem ci lekarze za szybko cos powiedzą a potem pomyślą....

Buaganiarko, do tej niedzieli mam zamiar odstawić już całkowicie Fenoterol, no i Isoptin rzecz jasna. Lekarka kazała mi to zrobić do tego wtorku co minął ale za bardzo się bałam że dostane mocniejszych skurczy a chce wytrzymac do ukonczenia 36tc. Więc: Najpierw brałam 6x1/2tabl Fen i 4tabl Iso. Potem (juz odstawiając) przez tydzien brałam 4x1/2tabl Fen i początkowo za zaleceniem 2tabl Iso (ale bylo mi za malo tego Iso więc brałam 3x1tabl Iso), no i od dziś 2x1/2tabl Fen i 2tabl Iso i tak do niedzieli a we wtorek mam wizytę. Skurcze się troszkę nasiliły zwłaszcza wczoraj i dzis ale to pewno przez mojego nerwa na mężusia :/ ...zobaczymy jak to będzie. Oprócz tego cały czas biorę nospe 3x2tabl.

Ps no to wózek juz zostawię i nie będę się zadręczać :)
niestety grab normalne, ale z tego co wiem to szpital jest zobowiązany odesłać do innej placówki gdzie to miejsce bedzie, tyle, że czesto kobiety nie chcą do innego szpitala, wtedy klops

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry