Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz.28 NA CZEŚĆ MIMII NASZEJ :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Oto lista:

18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
06.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Wiktor ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
7/13.06 - IG-Redłowo
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :) dziewczynka Martynka i chłopczyk Kacperek
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
5.05 - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed
20.05 (termin 11.06) -dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm

link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/Czerwcowe-mamuski-cz-27-t163607,1,16.html

NO TO O UŚMIECH PROSZĘ I O KOLEJNE ROZPAKOWANIA :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ahoj!

ale klimaty, ostre przygotowania...
jejku to już coraz bliżej - nam wszystkim...

Iza niech Cię ta Twoja Królewna i wszyscy wokół w dobry nastrój wprawia, wtedy się szybciej wszystko goi ;)
ale masz fajnie, że już z nią jesteś...

Mimii ja też myślę, że ta patologia może Twojego Boryska zmobilizować - moja znajoma po długich godzinach zmagań miała mieć już wywoływany poród, ale jak zobaczyła jakieś strzykawy czy tam aparatury to od razu pyk! i urodziła :)

perła a zaproś nas któregoś pięknego letniego popołudnia na tę tartę pyszną... ;>
Perła, podaj kochanie przepis - taka pogoda barowa - a ze my abstynentki przecie, to co nam zostaje......
Nie macie litości z tymi ciastami... :/
A truskawki takie drogie... niech ich piorun jaśnisty ognisty strzeli! 16 zł za kg! Cyrk i skandal! Ale sobie dzisiaj kupie, bo nie wytrzymam!

Jade zaraz to tego gina nieszczęsnego zeby mi L4 poprawił, a tak mi sie nie chce... jeszcze deszcz pada... buuuu :(

Mimii nie stresuj sie! To jest tak jak mówisz ze spóźniającym sie okresem, im bardziej człowiek czeka tym bardziej on sie spóźnia, hehe :) Widocznie twoj Borysek chce sobie jeszcze pobyć po tamtej stronie lustra w "krainie macicznej szczęśliwości" i wcale mu się nie dziwmy, jeszcze mu zbrzydnie ten świat, niech sobie tam siedzi i korzysta...
"Kraina macicznej szczęśliwości" - Daria z*******y tekst! chyba sobie opis na gg taki ustawie :D
U mnie truskawki po 21 zł, ale kupuję, co sobie będę żałowała. Jak mała się urodzi i będę karmiła piersią to sobie niestety nie pojem, a uwielbiam je. Wcześniej zawsze mąż mi przywoził z południa jak jeździł w trasę, bo tam są szybciej, ale w tym roku niestety nie ma.
a co wy pisalyscie o tej nospie wczesniej?? ze trzeba odstawic juz na koniec na kilka tyg przed?? mi wlasnie lekarz powiedzial ze mozna brac do konca 3x dziennie nawet...
3oko dzięki :) Ty to normalnie rozwalasz mnie swoimi tekstami, z resztą Daria tez hehe. Jestescie z*******e hehe.

U mnie ciasto juz w piekarniku, a jak tarta :D??

Ja wychodzę tez z tego ząłożenia,że truskawki drogie jak cholera-ale co se będę żałować. Po porodzie koniec obżarstwa, a o truskawkach to możemy zapomnieć w tym sezonie-no chyba,że karmienie piersią nie ywpali;> Ja połasiłam się na te" polskie" truskawki były po 18 a że mało smaczne;/ o dlatego w ciasto je wpierniczyłam;)

Ciekawe czy wyjdzie, bo zamiast oleju dałam oliwy z oliwek;> bo niestety oleju brakło;/ a do sklepu dupy mojej wielgasnej nie chcialo się ruszyc w ten przywalony dzień.

No może Borys sie zmoblizuje... zobaczymy :)

A na tą tarta hmmm tez bym sie załapała. Jak ktos ma ochotę I SIŁĘ na moje ciasto z truskawkami choć nie wiem czy wyjdzie- to zapraszam- Gdańsk siedlce :)
No jak Ci lekarz tak powiedział to ją jedz...ale skurczy to ty kobietko nie zobaczysz;>

Liluś na południu to raczej po tej powidzi to nie będą mieli truskawek ;/ takze zaciśnij pasa i je kupuj na północy ;) bo jak dzidzia sie urodzi to pewnie nie będziemy takie rozrzutne, jeśli chodzi o nasze zachcianki :)

Siedzę sobie i liczę właśnie ruchy;/
Polskich, ale takich dobrych i słodziutkich truskaweczek, to bym sobie pojadła hmmmmm.... Niestety po powodzi na południu i po ogólnie bardzo zimnej aurze to nie wiem kiedy w tym roku będę - może w lipcu :-(
Ale tych hiszpańskich czy greckich truskawek, to po tym moim uczuleniu po ich zjedzeniu ostatnio, Małż mi zabronił kategorycznie i chyba ma rację.

Dziś mam wizytę u lekarza - znaczy u gina.
Zobaczymy, czy mi coś powie, czy to juz niebawem.
Chciałabym najlepiej za jakieś 2 tygodnie już urodzić Młodą.
Marzenia ...... hahaha!
Mimii - szacun dla Ciebie, że dajesz radę.....
Borysek !!!!! Szubciutko !!!! Wyskakuj z Mamuśki !!!! Ale to już !!!!!
Myszko aby i Ciebie posłuchał hehe;)
Perła daj przepis na ta tartę :))

Tak rozpisałyście się o tych truskawkach, że sie ubrałam i wyszłam na poszukiwanie truskawek :P
Cena straszna 20zł/kg ale co tam :P Jak są mało słodkie to robie sobie je z danio waniliowym - pyyychota :)
Ciacho wyszło :D Oliwa z oliwek zamiast oleju nie zaszkodziła :D

Jak Tata Carlosa tu się dziś pojawi to jak zobaczy ile jest wpisów to chyba zdębieje :D Bo my baaardzo aktywne jesteśmy :D:D:D
Tak jest Perła, podziel się przepisem, niedługo mam imieniny to będe miała pretekst by coś upiec ;)

No ja właśnie wczoraj o klinicznej z ginką swoją rozmawiałam i pytałam ją dlaczego mnie nie namawia na ten szpital skoro sama tam pracuje. No i powiedziała, że własnie dlatego, że wie co się tam dzieje...
Kolejny raz dochodze do wniosku, że nigdzie nie bedzie pięknie wiec co za difrens...

Mimii, jak pisałam, zadnych stresów teraz i myslenia wiesz o czym, no i znalazłam sposób na relaks for you! :D
Wczasy w tropikach!! Co Ty na to? Weźmiesz kilka kolezanek, havaianasy, słomkowy kapelusz i krem z mega filtrem. No i jeszce mnie weź!!! :D:D
Ojejku,
Ale dziś moje dziecko jest aktywne!
Zawsze taka grzeczna, ładnie śpi w brzuszku mamy, czasami się tylko przeciągając, a dziś to nie wiem co się z nią dzieje, po prostu tak się kłębi, że szok !
Mam nadzieję, że w związku z pełnią, dziś się nie zdecyduje na wyjście ? ....ja pitole........
Zamiast truskawek kupiłam arbuza... aaaaale się wymęczyłam na tej wyprawie, ide drzemać...
no to słuchajcie i napiszcie co robić, bo nie wiem :/
miałam jechać do mojej dr we wtorek ale się nie pokazałam bo uznałam że w sumie przesadzam... i nie zadzwonilam ze nie przyjade, wiec teraz w ogóle mam dylemat, bo wlasnie odszedl mi czopek (jestem prawie pewna-taka żółtawa galaretka) ale było jej maleńko... glupio mi teraz dzwonic znowu do doktórki... a ona przyjmuje tylko we wtorki :/ no i do wtorku mam czekać? obserwować ruchy czy co robic? ten czopek odchodzi na raz czy moze przez kilka dni? jeny sama nie wiem, w książkach wszystko tak pięknie opisane a w zyciu..... :/
ło matko, okruszku - fatum pełni Cię dopada? :)
ja bym zadzwoniła, nie powinna robić problemów, bo na co dzień z babkami w ciąży obcuje i zna ich odchyły
a i Ciebie pewnie zna
no i jej opinia chyba najbardziej wiarygodna będzie, bo my to wiesz, każda Ci co innego powie ;)
okruszek róznie odchodzi! Czasem na raz, czasem kilka do kilkanascie dni. Ale jesli to TO, i nic więcej się nie dzieje, to spokojnie czekaj i obserwuj. Jak dojda skurcze to i tak jedziesz do szpitala, nie czekasz na wizytę u gina.
wróciłam :p
Okruszku ja też bym zadzwoniła.

Wczoraj byłam u gina. Córa waży 3500! Niestety też okazało się, że mam nadciśnienie, więc przepisał mi gin tabsy na obniżenie, ale wczoraj wzięłam jedną, dziś drugą i wciąż mam 150/90. Lekarz powiedział, że jak będzie tak cały czas, to jutro mam jechac do szpitala :( Dobrze więc Iza, że napisałaś, że na Zaspie jest całkiem całkiem, bo na pewno na weekend zostanę na patologii. W sumie to troochę się boję, bo nadciśnienie może oznaczac, że łożysko się odkleja :(
Mammamia no to masz zaj...pomysł. Tylko muszę wybrać jakieś miejsce gdzie toples sie chodzi, bo w żaden kostium bikinii się nie wbiję;> A ty- Ty to pewnie laska jestes, także nie iwem czy możesz z moją wagą cieżką jeździć na takie wojaże ;) Ale jak chcesz to spox :)

Ja tez zjadłam dzis poł arbuza-był pyszny-jeszcze mam całą połowę :)

Okruszku czopek odszedł to oki. Czekaj i nie panikuj :)

Narawdę odradzają mi kliniczną i ty tez mamamijko... a do kogo Ty chodzisz na wizyty, co za doktóka?? Nie wiem chyba w każdym szpitalu ile pacjentek tyle opinii...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry