Widok

CZERWCOWE MAMUSIE cz.28 NA CZEŚĆ MIMII NASZEJ :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Oto lista:

18.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys
28.05 - *Iza* ~ dziewczynka Pola (Zaspa)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna/Zaspa
06.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Wiktor ~ Zaspa
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
7/13.06 - IG-Redłowo
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :) dziewczynka Martynka i chłopczyk Kacperek
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
5.05 - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, swissmed
20.05 (termin 11.06) -dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm

link do starego: http://forum.trojmiasto.pl/Czerwcowe-mamuski-cz-27-t163607,1,16.html

NO TO O UŚMIECH PROSZĘ I O KOLEJNE ROZPAKOWANIA :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
3oko nie słyszałam o żadnych pozycjach never before wiec poszukam sobie i poczytam :) thx
A nadzieja matką głupich i ja jednak licze że sobie znajdzie mała miejsce zeby łepek wcisnąć tam gdzie trzeba.
No ja też z tego co wiem to po 10 dniach biora na patologię, bo teoretycznie ciąża jest przenoszona dopiero kiedy miną 2 tygodnie od dnia planowanego porodu. Zawsze jest ten margines +/- 2 tygodni.

Na pewno Mimii życzę Ci żeby poród sam się zaczął a nie musieli go wywoływać. To dwie rózne bajki. Tylko tak sobie myslę, czy Ci stres i nerwy nie blokują tego porodu...
Mimii,
Zaczynam mieć wątpliwości, co do Klinicznej i ja również......

Gadałam dziś krótko z kumpelką.
Urodziła w połowie kwietnia syna na klinicznej. Poród łatwy i szybki także super ! Jednak to było w nocy z czw. na pt. Byli przez weekend w szpitalu, ani żywej duszy z obsługi, zero opieki, gdyby umarła tam za przeproszeniem, to nikt by tego nie zauważył - tak mówiła.
Brrrr.....
Po powrocie do domu się okazało, że młody zaraził się gronkowcem i bakterią coli w szpitalu na klinicznej i potem wylądował na 11 dni w szpitalu na polankach.
Smutne to wszystko - ale my w tym kraju mamy opiekę zdrowotną - szkoda słów :-((((((
Cześć Mamuśki : )))
jestem tatą Carlosa ( Karolka - dla znajomych ), który urodzi się 17-go czerwca.

Prosze o dopisanie mnie do początkowej listy : )

wprawdzie nie rodzę osobiście, ale od 9-ciu miesięcy odczuwałem na własnej skórze różne objawy : )
trzymajcie się : ))) już niedługo finał !!! :-))
Mammamija jak żeś Ty spadła z tego krzesła, że aż mała się obruciła? Znawcą nie jestem, ale też słyszałam o dzieciaczkach, które w ostatniej chwili się obracały tak jak powinno być - więc głowa do góry :)

Mimii bidulko Ty nasza ! Nie denerwuj się bo to faktycznie może to zablokować akcje. Borysek wyjdzie wtedy, kiedy będzie na to gotowy... a ja coś czuje, że już niedługo będziemy oglądały fotki małego Boryska :))

Dziewczyny czy któraś z Was też ma tak dużą różnice w terminie porodu? U mnie to aż 3 tyg !!!!!!!!
Dobranoc dziewczyny. Znowu noc i trzeba się męczyć ze spaniem :(
hej dziołszki :)

ja kurde wczoraj miałam normalnie wycisk :) Najpierw poszłam sobie z mamą do tesco (tam znalazłam taką kurtkę wiatrówkę dla Ani jaką chciałam-ostatnia była i przeceniona :D więc podwójna radość), potem zadzwoniła teściówka i zaprosiła nas na torcik (zrobiła speszyl fof mi, bo miałam wczoraj imieninki :)) alez mi miło bylo :D no a potem przeniosłyśmy się do mnie (moi teściowie mieszkają niedaleko). No i w sumie niby nie łaziłam dużo, ale jednak-nie leżałam i wieczorem nie miałam Wam nawet siły nic napisać! Pierwszy raz! :)
Ale jestem przeszczęśliwa, bo udało nam się mieszkanko wynająć, ale to z kolei oznacza że musimy się przeniesc w tan weekend ostatecznie... więc nie wiem na ile mi odłączą neta :/ heh...

:*
no! a spac nie mogę juz od 5,30 :)

Iza strasznie się cieszę że już dochodzisz do siebie bidulko, musiało być nieciekawie :/ Ucałuj Polusię :)

Mimii, ja mam zamiar siedziec na tym wątku dopóki nie urodzisz, serio :) skoro Borysek się zawziął to widzę, że ciotki z forum też muszą... ;)
Hej Babuszki :)
Dzis w nocy chyba był pierwszy-ten prawdziwy skurcz porodowy- promieniował od dołu brzucha do pleców i przy zmianie pozyci nie ustąpił. Ale niestety-albo stety bo ból jak cholera- był tylko jeden o 4:26. Może i macie rację, że może to stres i oczekiwanie...podobnie jak to było z oczekiwaniem na okres kiedy się spóźniał :P

Myszka ja na kliniczna się zdecydowałam bo tam jest opieka noworodkowa, ale po wczorajszej wizycie w wojewódzkim naprawdę się zastanawiam... Przewaga klinicznej to ta opieka neonatologiczna i porodówkaprysznic i lazienka na sali porodowej- bo w woj. są tez ladne sale ale bez łazienek-i są tylko 3;>

Wczoraj do mnie doszło, że L4 mialam wystawione do 10dnia po terminie, apotem musze isc na patologię:( także nie muszę się chyba martwić zwol bo jak bede w szpitalu to mi dadza L4 na te kilka dni do porodu-jesli nie urodze?? Czy macierzyński mi będzie leciał? Jak to jest?

Okruszku_ czemu nie powieziałaś o swoim święcie??:> Wszystkiego co najlepsze dla Ciebie, spełnienia marzeń-nawet tych najskrytszych!!! Porodu łatwego i przyjemnego a przede wszystkim by Ania nie zmęczyła się zbytnio przechodząc przez kanał rodny :D Wielkie buziaki -spoznione ale szczere :) I mam nadzieję,że zjadłaś troszke;> tego torta by i Tobie troszkę w dupsko wlazło :P
Dziękuję tez za ciągniecie wątku... pewnie tych wpisów bęzie ok 1000;>

Tato Carlosa witamy :) Wspieraj tą swoją żonę/partnerkę... wsparcie jest najważniejsze:))

A u mnie znów chyba mały kryzys. Małż-niemałż się stresuje że Borys eszcze w brzuszku- wczoraj to on mnie prawie siłą na IP zawiózł martwi sie z resztą tak jak ja i przez to nerwowa sytuacja...

Pobudka kobitki :)

Okruszku( albo i inne babeczki jak chcecie ale przypomnijcie swoje nicki bo za chiny nie kojarzę imion z nickami na nk;>) to może napisz mi na nk swój nr tel- bo jakbym dłużej zabawiła na patologii co byście wiedziały co u mnie. Jak dostane nr to odpiszę.

Tak się boję tej patologii.... mam się stawic w sb i nawet nei wiem jaka pora będzie najlepsza... czy rano, czy popołudne czy wieczór :((
No to aktualizuję z Tatą Carlosa :)

19.05 - Mimii ~ chłopczyk Borys (Kliniczna)
30.05 - wiper ~ chłopczyk Marcin/Marcel? (Gliwice)
31.05 - aniami ~ chłopczyk~Mikołaj
01.06 - Julka82 ~ chłopak Hubert
04.06 - sylver ~ dziewczynka Anna (Zaspa)
06.06 - 3oko ~ chłopczyk (Redłowo)
06.06 - kamila101 ~ chłopczyk Wiktor (Zaspa)
07.06 - Aniouka ~ dziewczynka Zuzia (Zaspa)
07.06 - Daria_982 ~ dziewczynka Magdalenka (Redłowo)
10.06 - goniau
12.06 - inka.ja ~ dziewczynka - Zosia :)
7/13.06 - IG-Redłowo
16.06 - czerwcoweczka
16.06 - bauaganiarka ~ dziewczynka Martynka
17.06 - kamyk ~ chłopczyk Karol
17.06 - tata Carlosa ~ chłopczyk Karol ( czy to mąż kamyka?) :)
20.06 - okruszek_ ~ dziewczyneczka Ania (Kliniczna)
22.06 - mammamia ~ dziewczynka - Gabrysia :)
21/24.06 - Myszka ~ dziewczynka
25.06 - grab85 ~ dwojaczki :) dziewczynka Martynka i chłopczyk Kacperek
25.06 - askomcio1 ~ dziewczynka
27.06 - Liluś - dziewczynka ~ Wiktoria
28.06 - magda81 - dziewczynka Liwia lub Oliwia (Szpital Wojewódzki)
28.06 - perła ~ chłopczyk
29.06 - lestek ~ chłopiec
29.06 - aniuko ~ dziewczynka Alicja (Szpital Wojewódzki Gdańsk)
30.06 - jolla ~ chłopczyk Marcin (Szpital Redłowo)
30.06 - baskasl ~ chłopczyk (Redłowo)
01.07 - cecha ~ chłopczyk

Z nami już na świecie:) :
5.05 (termin 05.05) - Nataluś- chłopczyk Maksymilian, 2970g, 52cm, Swissmed
20.05 (termin 11.06) - dorcis- Wojtuś 2780, 52 cm i Weronika 2600 54 cm
19.05 (termin 28.05) - *Iza* - dziewczynka Pola 3350/52, Zaspa
witam

też mam prośbę do doświadczonych mam, bo nie wiem jak ubrac maluszka na wyjscie ze szpitala. Ja mam tylko same polarki, a nie wiem czy to za ciepło nie bedzie.

co do dokumentów do szpitala, ktoś mi mówił, ale nie wiem ile w tym prawdy, że karty ciąży nie oddają a to warto sobie wtedy skserowac.
Witam dziewczyny. Chyba dzisiaj będzie ładna pogoda. Ja mam przygotowane rzeczy na wyjście, body w długi rękawek, śpiochy welurowe i sweterek, czapeczkę, papucie. Dziewczyny mam pytanie, może trochę niedyskretne, od może trzech lub czterech dni mam rozwolnienie i jest mi niedobrze, tak jakbym miała mdłości z początku ciąży. Ma któraś też tak? Bo już się zastanawiam czy mi się poród nie zbliża.
Liluś biegunka jst jednymz objawów zblizajacego sie porodu....Uwazaj na siebie bo jeszcze troszk ewczesnie;/Powodzenia:)
Liluś też mi się wydaje, że to może być jeden z objawów ... :)

Ja dzisiaj jakaś taka bez sił jestem. Na śniadanko zjadłam kawał ciasta hihi i troche mi lepiej z energią :)
Dzisiaj popołudniu moje dziewczyny wyciagaja mnie na maraton po Gdańsku - kurcze mam nadzieje, że dam rade im towarzyszyć. Mam coraz częściej kłucia w pachwinie - ale to chyba przez tą główke Liwii, która ponoć jest baaardzo nisko.

Witam przyszłego tatusia Karola :))))
Mimii troche podniosła mnie na duchu Twoje wypowiedź o Wojewódzkim. Fajnie, że byłaś zadowolona z wizyty tam. Ja się znowu naczytałam większości negatywnych opinii i troche się tym przejełam :(
Teraz już nie szukam info o tym szpitalu. Nastawiam się pozytywnie i wierze,że wszystko będzie dobrze...

Wczoraj mąż mi powiedział, że juz jest spiety i nerwowy tym wyczekiwaniem porodu hehehe Biedni Ci nasi faceci :P
tak z innej beczki :)
przeczytajcie sobie kawał, który ostatnio dostałam :

Putin zwołał Wielką Dumę Narodową i powiada:
Tak dalej, k***a, nie może być!
Musimy zrobić porządek z tymi strefami czasowymi!
Dzwonię rano do Pekinu złożyć życzenia urodzinowe premierowi, a on mi mówi, że to było wczoraj!
Dzwonię zaraz potem do Warszawy z kondolencjami, a tam mi mówią, że jeszcze nie wylecieli....
Heh... no tak tematem kawałów były juz baby, blondynki teraz smoleńsk :) Co to ludzie nie wymyślą hehe ale niezłe to , niezłe:)
No ja też mam od kilku dni mdłości, brak apetytu, ale rozwolnienia nie mam (czesto stawiam klocki, bo nawet 4 razy dziennie, ale o zwykłej konsystencji), no i wyczytałam, że to może być zapowiedź. Macica się zmienia i obniża i jak zwykle komplikuje życie układu pokarmowego. Ale na Ciebie Liluś trochę za wcześnie, chyba że bedziesz przez najbliższe kilka tygodni miała te objawy, nie wiadomo ile to może trwać.
Chyba zamiast mnie to Wy macie objawy mojego porodu :D
A propo Taty Carlosa, dziwnie teraz jest na forum z mężczyzną. Przy obcym facecie o s****zce gadać....? Ale łorewer, jak to sie mówi, w końcu to forum, a na forum różne rzeczy się robi bez krępacji ;)
Ale miałam dzisiaj fajny sen. Śniło mi sie, że spędzałam sylwestra z obcym mezczyzną, faaaaaajny był.... miałam już swój duży brzuch i tańczyłam z tym brzuchem i wariowałam jak szalona, nawet przy rurze tańczyłam, bo tam była. I jak zwykle we śnie dążyłam do tego żeby przemienił się w sen erotyczny, ale się nie przemienił, ale i tak było fajnie :) Ale się wybawiłam :) Chociaż we śnie....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry